kalp Posted January 7, 2003 Report Share Posted January 7, 2003 hvad er det? er det farligt ? jeg drikker nemlig rimelig meget matilde cacao mælk:) ca. 1.5L til 2L om dagenNogen som ved noget om det? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Watts Posted January 7, 2003 Report Share Posted January 7, 2003 Jeg har tidligere lidt af mælkeallergi og det er sandsynligvis sukkerstoffet laktose som jeg har været allergisk overfor. Jeg er dog ikke længere allergisk overfor det, men har til tider en smule intolerans ved store mængder. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalp Posted January 7, 2003 Author Report Share Posted January 7, 2003 tror du jeg drikker for meget af det? Normalt drikker jeg en 0.5liter til et måltid...mit mål er at tage på i modsætning til mange andre:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bellini Posted January 7, 2003 Report Share Posted January 7, 2003 Laktoseallergi findes ikke - enten er det laktoseintolerans, eller også er det mælkeallergi. Forvirringen opstår nok, fordi laktose også kaldes mælkesukker. I virkeligheden findes laktose i en meget stor del af de produkter vi her i vesten indtager (ikke kun i mælke-produkter). Laktoseintolerans skyldes manglen (enten helt eller delvist) på enzymet laktase. Laktase spalter laktose til 2 andre sukkertyper: henholdsvis glukose + galactose. Det er altså denne spaltning som ikke finder sted hos laktoseintolerans-patienter. Dermed er det ikke en allergisk reaktion. Uspaltet mælkesukker (laktose) binder vand, og kan derfor give diaré og ubehag - det er ikke farligt eller lign.Mælkeallergi er så vidt jeg ved en samlet betegnelse for en række allergiske-reaktioner overfor mælke-produkter - det kan fx være specifikke aminosyre/fedtsyre m.m./Bellini Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalp Posted January 7, 2003 Author Report Share Posted January 7, 2003 Uspaltet mælkesukker (laktose) binder vand, og kan derfor give diaré og ubehag - det er ikke farligt eller lign.Ja det tror jeg på.....drikker man lidt for meget lidt for hurtigt så kan det sørme lugtes:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Claus B Posted January 8, 2003 Report Share Posted January 8, 2003 Ja det tror jeg på.....drikker man lidt for meget lidt for hurtigt så kan det sørme lugtes:)¨ja, bakterierne i tarmen benytter disse ekstra kulhydrater og danner derved en masse gas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarvig13 Posted January 8, 2003 Report Share Posted January 8, 2003 Ja det tror jeg på.....drikker man lidt for meget lidt for hurtigt så kan det sørme lugtes:)¨ja, bakterierne i tarmen benytter disse ekstra kulhydrater og danner derved en masse gas Hæhæhæ - det anede jeg ikke! Godt at vide. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Claus B Posted January 8, 2003 Report Share Posted January 8, 2003 tja, endnu en gang ubrugelig viden, man kan imponere med til 60års fødselsdage? :Ddet er forresten også det samme, der sker, når man spiser store mængder fibre - fibre består ofte af kulhydrater, som ikke kan nedbrydes og derfor fortsætter til tyktarmen, hvor ens tarmbakterier så kan boltre sig i dem.Der dannes derved igen gas, afføringen fylder mere og skaber derved bedre fremdrift.Der dannes desuden specielle korte fedtsyrer, som ernærer tarmens epitel. Man tillægger bl.a. disse fedtsyrer carcinoprotektive egenskaber :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Watts Posted January 8, 2003 Report Share Posted January 8, 2003 carcinoprotektive egenskaberSøgte på google under carcinoprotektive, men fandt intet. Hvad er det? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jørgen L Posted January 8, 2003 Report Share Posted January 8, 2003 Kræftbeskyttende... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jørgen L Posted January 8, 2003 Report Share Posted January 8, 2003 Har endvidere hørt at det er proteinen i ens ernæring som skaber lugten fra prutter... :pullup: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Claus B Posted January 9, 2003 Report Share Posted January 9, 2003 det er proteinen i ens ernæring som skaber lugten fra pruttertja, alt der medfører ekstra energi til tyktarmens bakterier medfører vel større turnover af bakterier.Normalt optages stort set alt protein i kosten, mens de ikke nedbrydlige kulhydrater ikke optages, hvorfor de sidstnævnte udgør den største mængde :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jørgen L Posted January 9, 2003 Report Share Posted January 9, 2003 Claus: M.ht. cacaomælken: Hørte engang at det indeholdt.... Jeg tror det var bly, som jo er skadeligt i større (og mindre) doser.. Har du hørt noget om det? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Claus B Posted January 9, 2003 Report Share Posted January 9, 2003 jeg har ikke hørt om det specifikt, men tidligere brugte biler jo blyholdig benzin, hvilket førte til, at hele landet var "forgiftet" med bly indtil en vis afstand fra befærdede veje.Siden indførelsen af blyfri benzin, er blyindholdet i naturen faldet ganske markant.Da køer spiser græs, køer laver mælk, bly udskilles i mælken, og mælk samtidigt bruges til cacaomælk er det da nærliggende at tro, at blyindholdet i cacaomælk er faldet. Spørgsmålet er så, om det overhovedet har været et problem tidligere - ogdet ved jeg jo som sagt ikke :(Man kunne også forestille sig, at det var sølvpapiret, som tetrapak er foret med(går jeg ud fra, at cacaotetrapak også er), som afgiver bly.I dag består sølvpapir af aluminium, som vist nok ikke indeholder bly i nogen nævneværdig grad.Man kalder dog også sølvpapir for stanniol, hvilket henviser til, at det tidligere bestod af tin(=stannum). Tin indeholdt (i hvert fald dengang) så vidt jeg ved en del bly, som kunne afgives.Ok, en længere historie for bare at sige, at jeg ikke ved det :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.