tjr Posted May 20, 2010 Report Share Posted May 20, 2010 Background: Meat consumption is inconsistently associated with development of coronary heart disease (CHD), stroke, and diabetes mellitus, limiting quantitative recommendations for consumption levels. Effects of meat intake on these different outcomes, as well as of red versus processed meat, may also vary.http://circ.ahajournals.org/cgi/content/abstract/CIRCULATIONAHA.109.924977v1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morten Z Posted May 25, 2010 Report Share Posted May 25, 2010 Et væsentligt studie når vi skal forklare hvorfor tidligere studier har ført til forkerte konklusioner. Godt kød er ikke farligt, men det er dårligt forarbejdet kød - undgå junk-food!(fortryder den pizza jeg lige har spist) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quantanamo Posted May 27, 2010 Report Share Posted May 27, 2010 Hvad dækker processed meat over? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tjr Posted May 28, 2010 Author Report Share Posted May 28, 2010 Hvad dækker processed meat over?Bacon og pølser. Og sikkert noget mere. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spinderella Posted May 31, 2010 Report Share Posted May 31, 2010 Hvad dækker processed meat over?Bacon og pølser. Og sikkert noget mere.Ja, og generelt (rødt) kød i færdigretter. Denne hjemmeside - som stiller tingene ret skarpt op, nævner følgende: Beef jerkyBaconSausageHot dogsSandwich meatFrozen pizza with meatCanned soups with meatFrozen meals with meatRavioli and meat pasta foodsKid’s meals containing red meatSandwich meat used at popular restaurantsNearly all red meats sold at public schools, restaurants, hospitals, hotels and theme parksDet skulle være tilsætningen af "sodium nitrite" (ved ikke hvad det hedder på dansk), som skulle være carcinogenet, som man bør tjekke indholdslisten for. De nævner også at man bør undgå MSG (mono sodium glutamat / mono natrium glutamat), som er en smagsforstærker man ofte finder i færdigretter, chips, boullionterninger osv. Jeg ved dog ikke hvor velunderbygget den konklusion er. Link to comment Share on other sites More sharing options...
/Niels Posted May 31, 2010 Report Share Posted May 31, 2010 Ja, og generelt (rødt) kød i færdigretter. Denne hjemmeside - som stiller tingene ret skarpt op, nævner følgende: Det skulle være tilsætningen af "sodium nitrite" (ved ikke hvad det hedder på dansk), som skulle være carcinogenet, som man bør tjekke indholdslisten for. De nævner også at man bør undgå MSG (mono sodium glutamat / mono natrium glutamat), som er en smagsforstærker man ofte finder i færdigretter, chips, boullionterninger osv. Jeg ved dog ikke hvor velunderbygget den konklusion er.Der henvises til kræftforekomster i den artikel du nævner, hvorimod den undersøgelser som indlægget handler om hjerte/kar sygdomme og sukkersyge, så der er vist ikke nogen sammenhæng.Hvis det handlede om et bestemt tilsætningsstof ville det nok være nævnt.Spørgsmålet er stadig om hvornår kød kan siges at være forarbejdet så der er en forøget risiko?Helstegt pattegris, flæskesteg, koteletter, skinkesmåkød eller frikadeller - hvad er sundt?For mig må det være noget med oxidationen af kødet som giver de resultater man ser i undersøgelsen, men det er rent gætværk........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spinderella Posted June 1, 2010 Report Share Posted June 1, 2010 Der henvises til kræftforekomster i den artikel du nævner, hvorimod den undersøgelser som indlægget handler om hjerte/kar sygdomme og sukkersyge, så der er vist ikke nogen sammenhæng.Hvis det handlede om et bestemt tilsætningsstof ville det nok være nævnt.Spørgsmålet er stadig om hvornår kød kan siges at være forarbejdet så der er en forøget risiko?Helstegt pattegris, flæskesteg, koteletter, skinkesmåkød eller frikadeller - hvad er sundt?For mig må det være noget med oxidationen af kødet som giver de resultater man ser i undersøgelsen, men det er rent gætværk........Hov, det har du jo ret i - jeg har åbenbart været uopmærksom, da jeg postede i går. Det er muligt, at risikoen ved hjertekarsygdomme og sukkersyge ikke knytter sig til et bestemt tilsætningsstof, men jeg er dog ret sikker på at bare det at skære kødet i mindre stykker ikke i sig selv kvalificerer til at man kalder det for "forarbejdet". Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreasH Posted June 20, 2010 Report Share Posted June 20, 2010 Når resultaterne generelt er inkonsekvente, er det nok fordi, der ikke er nogen kausal sammenhæng mellem indtag af kød eller nogle af de nævnte livsstilsygdomme.Mvh Andreas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts