GammelFar Posted March 17, 2003 Report Share Posted March 17, 2003 cofein shake.....3 dl STÆRK kaffe2 dl mælk30g whey pulverDet hele blendes og stilles til afkøling... smager fremragende og giver et godt kick!Hvis man skal lave den lidt luksus, kan man tilsætte chokolade- eller hasselnøddesirup... mums... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diddley Posted March 17, 2003 Report Share Posted March 17, 2003 cofein shake.....3 dl STÆRK kaffe2 dl mælk30g whey pulverDamn en god idé. Den skal jeg prøve i aften. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GammelFar Posted March 17, 2003 Report Share Posted March 17, 2003 cofein shake.....3 dl STÆRK kaffe2 dl mælk30g whey pulverDamn en god idé. Den skal jeg prøve i aften. Hvorfor i aften... hellere lidt inden træning...-Vil du gerne være frisk mens du sover? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diddley Posted March 18, 2003 Report Share Posted March 18, 2003 QUOTE (Diddley @ 17. Mar 2003, 15:23) QUOTE cofein shake.....3 dl STÆRK kaffe2 dl mælk30g whey pulverDamn en god idé. Den skal jeg prøve i aften. Hvorfor i aften... hellere lidt inden træning...Så har jeg en undskyldning for at hælde cognac i den Måske man skulle prøve med en gang espresso ? Under alle omstændigheder smagte det kanon (også uden cognac). Måske kunne det også være en overvejelse som afløser for den traditionelle sorte morgenkaffe. Evt. med Cassein i stedet for Whey så der er noget protein at tære på hen over dagen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hoosier Posted March 20, 2003 Report Share Posted March 20, 2003 Appelsinkage med chokoladeIngredienser:- 3 æg- 150 g sukker- reven skal af 1 appelsin- saft af 2 appelsiner- 175 g mel- 1 tsk bagepulver- 100 g smør/margarine eller ca. 70 ml olie (fx solsikke- eller majsolie)- 50 g hakket (mørk) chokoladeFremgangsmåde:Pisk æg og sukker tykt og skummende.Tilsæt reven appelsinskal + saft.Bland mel og bagepulver og rør det i dejen med let hånd.Smelt fedtstoffet, lad det svale (dette undgår man selvfølgelig ved at bruge olie i stedet ;) ) og bland det i dejen.Bland den hakkede chokolade i dejen.Kom dejen i en smurt springform, 22 cm i diameter.Bagetid: Ca. 30 min ved jævn varme, 175°C.Sigt evt. et tyndt lag flormelis over kagen, når den er kold.Tip: En 3-dobbelt portion passer til en stor bradepande. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cilius Posted March 20, 2003 Report Share Posted March 20, 2003 Hoosier: vejen til mandens hjerte går gennem hans mave Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tube Posted March 20, 2003 Report Share Posted March 20, 2003 PANDEKAGER3 dl. hvedemel4½ dl. mælk3 ægEt drys salt 30-40 gr. magarineMelen og mælken skal røres sammen. Så skal ægen og salten i, så skal dejen hvile. I mellem tiden steger man så det magerine, og hælder det i dejen, under omrøring!!! ellers bliver djen klumpet.Så er det så med at stege nogle pandekager, man behøver ikke at bruge ekstra fedtstof det man har smurt panden ved at stege magarinen, men man må godt(hvis man ikke er på slankekur), put ca. ½ dl. dej på panden ad gangen, brug helst en lille pande, det er lettest. Når man har bagt en pandekage anbefaler jeg at man putter den i ovnen ved 110-120 grader, dels for at holde den lun, men også fordi det giver en ekstra sprødhed. UFF det smager MumsP.S. vend altid pandekagen så hurtigt som muligt, det er godt hehe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hoosier Posted March 20, 2003 Report Share Posted March 20, 2003 De her brød tager lang tid at lave, men efter min mening er de det værd. Ciabatta med durumhvede(4 middelstore brød eller 6 mindre)1. dag: surdej300 g hvedemel1/2 L vand10 g gærKom gæren i et dejfad, og rør den ud i koldt vand. Tilsæt melet lidt ad gangen, og rør det sammen til en jævn masse. Dæk fadet med film, og lad det stå ved stuetemperatur i 12-24 timer.2. dag:350 g hvedemel150 g durumhvedemel (evt. alm. hvedemel)1/2 kg surdej3 dl vand1 spsk olivenolie10 g gær20 g saltRør gæren ud i vandet. Rør resten af ingredienserne i sammen med surdejen og rør, indtil dejen er jævn.Man kan evt. tilsætte lidt mere vand og mel for at forbedre konsistensen, men dejen skal være klistret.Læg dejen i et dejfad smurt med olivenolie, dæk fadet med film, og lad dejen hæve i køleskabet i 6-12 timer.Når dejen er færdighævet, hældes den ud på et meldrysset bord og skæres i fire (evt. seks) stykker, der formes til rektangler på 10x25 cm. Hvis dejen er vanskelig at håndtere, kan man gnide håndfladerne med olivenolie. Tryk dejen lidt ned med fingrene, så brødene ikke hæver for meget under bagningen. Dejstykkerne ser ikke specielt opmuntrende ud efter denne behandling, men sådan skal de altså se ud.Brødene lægges på en bageplade, drysset med et tykt lag durumhvedemel. De pensles med olivenolie, dækkes med film og stilles til efterhævning i 2 timer ved stuetemperatur.Tænd ovnen på 250°C. Dryp brødene med lidt vand, og drys med lidt mel, før de sættes i ovnen.Skru ned på 200°C, og bag brødene i 30-40 min. Bank på undersiden af brødene. Hvis det lyder hult, er de færdige. Lad dem kølge af på en bagerist.Fryseegnet.Kilde: Brød af Wenche Frølich Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hoosier Posted March 20, 2003 Report Share Posted March 20, 2003 Hoosier: vejen til mandens hjerte går gennem hans mave :lol: :lol: Og der er mere, hvor det kommer fra - har stadig et mindre lager af opskrifter. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tube Posted March 20, 2003 Report Share Posted March 20, 2003 Eejj Hoosier du er jo alt for god til det her, og du kan alt for mange opskrifter hehe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hoosier Posted March 20, 2003 Report Share Posted March 20, 2003 Pizzadej :zborg: Ingredienser:- 500 g mel- 20-25 g gær- 3 dl lunkent vand- 1,5 tsk salt (evt. en smule mere alt efter behag)- 3 spsk olivenolieFremgangsmåde:Melen blandes med saltet i en skål.Gæren opløses i lidt af vandet. Tilsættes. Olien tilsættes sammen med resten af vandet.Æltes.Hæver til dobbelt størrelse (nok ca. 2 timer ved stuetemperatur eller en halv dags tid i køleskab).Kom fyld på efter behag.Bages ved 200°-250° i ca. 15-20 min. :cheeburga: :eatchicken: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Natural bodybuilder Posted March 24, 2003 Report Share Posted March 24, 2003 Før og efter træningsshake: 50g havregryn102g Dole rosiner300g Cheasy A38 yoghurt 0.1%480g skummetmælkKom det hele i en blender, og blend det indtil der ikke er noget bundfald. Protein ialt = 29.7g Kulhydrater ialt = 139.96g hvoraf 25g er "Langsomme" og 114.96g er "Hurtige" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hoosier Posted March 29, 2003 Report Share Posted March 29, 2003 :bump: Nu er det vist ved at være tid til endnu et indlæg i denne tråd. Så her kommer to opskrifter på banankage: en alm. og en fedtfattig. :) Banankage :birthday: Kilde: Karolines Køkken/3Ingredienser:- 3 æg- 170 g sukker- 2 tsk vanillesukker- 125 g hvedemel- 1 tsk bagepulver- 100 g smeltet afkølet smør (eller ca. 70 ml planteolie - fx solsikke- eller majsolie - ja, jeg ved godt, jeg har skrevet det en del gange før, men det er altså meget nemmere end alt det der smørpjat)- 1 moset banan (jeg plejer at bruge ca. 1,5 mosede bananer for at få en saftigere kage)Pynt: 100 g smeltet overtrækschokolade (helst mørk)Fremgangsmåde:Tænd ovnen på 175°.Pisk de hele æg, sukker og vanille sammen til en luftig æggesnaps.Bland mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i dejen skiftevis med smørret/olien (jeg er doven, så jeg plejer at bruge el-piskeren - i så fald skal man bare gøre det meget let/kort, da man jo ikke vil have dejen "æltet" for godt, så der dannes glutennetværk som i brød).Vend den mosede banan i.Hæld dejen i en bageform, ca. 1 liter (smurt- teflon- eller beklædt med bagepapir) og bag kagen nederst i ovnen i ca. 55 min (muligvis lidt kortere tid).Vend den ud på en bagerist og lad den afkøle. Fordel overtrækschokoladen på kagen.Tips: (Disse har jeg dog aldrig selv afprøvet, men de er angivet i bogen) Bananen kan erstattes af 1 æble i små tern (ca. 1,5 dl), ½ tsk kardemomme, ½ tsk revet citronskal eller med 1 tsk stærk kaffe (pulverkaffe og vand) og 50 g chokolade i små stykker.Fedtfattig banankage Ingredienser:- 200 g sukker- 2 æg- 300 g mel- 2 tsk natron- 2 tsk bagepulver- 2,5 dl kærnemælk- 3 mosede bananer- 2 tsk vanillesukkerEvt. pynt - kakaoglasur:- 100 g flormelis- 20 g kakao- kaffe efter behagFremgangsmåde:Tænd ovnen på 200°.Pisk sukker og æg sammen til en luftig masse. Rør de øvrige ingredienser i æggemassen.Hæld dejen i en springform (smurt, eller evt. en franskbrødsform - smurt- teflon- eller beklædt med bagepapir)).Bag kagen i ca. 50 min.Afkøl og kom evt. glasur på (eller overtrækschokolade - men så er den selvfølgelig ikke så fedtfattig længere).Kommentar: Så vidt jeg husker (det er et stykke tid siden, jeg sidst har bagt denne kage), er kagen noget "gummiagtig", når den kommer ud af ovnen, men en dag eller to i køleskabet gør underværker. (Jeg plejer at vende kagen ud på et eller andet, og, når den er kølet af, stille den på en tallerken dækket med sølvpapir i køleskabet). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nexus Posted March 29, 2003 Report Share Posted March 29, 2003 det bliver spændende med den banankage - nu er den sgu sat i ovnen, stærky inspireret af www.kagearm.com :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hoosier Posted March 30, 2003 Report Share Posted March 30, 2003 Surprise, surprise, jeg har liiiige en opskrift mere. Kanelsnegle (fedtfattige - ca. 20 stk.)Ingredienser:Dej:- 450 g hvedemel (hvis man har lyst, kan ca. halvdelen sagtens erstattes af fx grahamsmel)- 1 dl sukker (85 g)- ½ tsk salt- 2 stk stødt kardemomme- 25 g gær- 2,5 dl mælkFyld:- 2 æbler (helst madæbler/syrlig æbler - fx Belle de Boskop)- 1 dl sukker (85 g)- 2 spsk stødt kanelEvt. æg til pensling.Fremgangsmåde:Bland mel, sukker, salt og kardemomme i æltefadet. Lun mælken. Smuldr gæren ud i melet, og hæld mælken over, og ælt godt og grundigt, til dejen er glat og smidig - ca. 10 min ved håndkraft. Tilsæt evt. lidt vand. Lad den hæve til dobbelt størrelse i skålen, ca. 30 min. (ifølge min nu afdøde farmor, skal man altid dække skålen med et let-fugtet viskestykke :) ). Slå dejen ned, og lad den hvile, mens du laver fyldet. Skræl æblerne og fjern kernehusene. Damp æblerne i en gryde under låg sammen med sukkeret, til væden trænger ud, og de har en god fast konsistens som æblemos. Bland kanel i. Rul dejen til et rektangel på 25 x 30 cm, og smør fyldet på. Rul dejen som til roulade, og skær den i skiver. Læg skiverne som snegle på en bageplade med bagepapir. Efterhæver 30 min. Pensl evt. sneglene med æg (er ikke nødvendigt), og bag dem ved 225 °C i 10-12 min. Afkøl dem på en bagerist. Kan evt. overtrækkes med glasur, hvis man har lyst. :) Kilde: Spis dig slank - det nye sunde køkken (IForm) :birthday: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bonux Posted April 3, 2003 Report Share Posted April 3, 2003 burde de her opskrifter ikke være en sticky/pinned??, så er det en del lettere at finde dem frem. Det er jo en fantastisk ide der har givet mig en masse inspiration Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Anders- Posted April 3, 2003 Report Share Posted April 3, 2003 ser hellere en pinned opskrifstråd med sunde/proteinrige opskrifter :eatchicken: :pint: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumb&Dumber Posted April 4, 2003 Report Share Posted April 4, 2003 værsgo anders....Bland tandre lækre opskrifter finder man f.eks. den her på www.panacea.dkTil 4 personer med tilbehørAlmindeligt bulghur kan bruges istedet for speltbulghur. Sidstnævnte smager dog bedre og har overlegne ernæringsmæssige egenskaber. Speltbulghur tåles desuden i en vis udstrækning af folk med glutenintolerans. Dog ikke af deciderede glutenallergikere.4 dl speltbulghur7 dl vand1 spsk Udo's Choice® Essential Oil Blend1 spsk brun riseddike2 tsk tamari1 tsk akaciehonning1 lille håndfuld plukket bredbladet persille, finthakket1 fed hvidløg, finthakket5 gr ingefærrod, finthakket1. Bring speltbulghur og vand i kog i en gryde. Læg låg på og lad bulghuren simre ved lav varme i 10 minutter. Tag gryden af varmen og lad bulghuren trække yderligere 10 minutter med låg på.2. Pisk Udo's Choice®, brun riseddike, tamari, og akaciehonning grundigt sammen før det røres ud i den varme bulghur sammen med bredbladet persille, hvidløg, og ingefær.eller nogle af de nemme proteinbomber fra egen hånd:lige dele kidneybønner, tun og hytteost, krydres med en dusk (friske urter af eget valg, jeg foretrækker basilikum), grofthakkede soltørrede tomater, havsalt og groftkværnet peber....(jeg synes det bedste resultat opnås med kidneybønner af egen kogning. tag en pose kidneybønner, sæt bønnerne i vand natten over, hæld vandet fra og kog bønnerne ca. 45 mutter. Deles i frostposer, og kast i fryseren, så er lageret fyldt op).Fisk stegt på skindet, En frisk fisk efter eget valg, jeg selv elsker laks. Olivenolie på en pande, laksen stege forholdsvis hårdt på skindsiden - efter nogle minutter (må ikke blive sort) skrues ned så den simre, dryppes med citron og pyntes med dild, krydres med havsalt og grofkværnet peber, og simrer færdig. En fisk er færdig når kødet giver efter, uden den falder fra hinanden. Serveres eventuelt med couscous og blancherede champignoner. En god håndfuld friske og fristenende brune champignoner (eller en kæmpechampignon der er grofthakket, de smager fantastisk). Her bliver det lidt farligt.....smid lidt smør i en gryde, smeltes til brus ikke til brunt, steg champignonerne kort og hårdt 30-45 sekunder, hæld lidt fløde 9% eller mælk ved, blancheres blot lige til at de bliver glansfyldte. hertil grønne bønner og eventuelt lidt durumflutes. lidt kalkunpatteri koldt vand og tør dem med køkkenrulle. Tag nålene fra en dusk dusk frisk rosmarin og hak dem meget fint. Putte i en morter (alle har da en ikk ? ellers en almindelig skål), tilfør lidt citronsaft, honning, ketchup og worcestershire sauce og rør det hele godt. Knus tørrede chilier ned i. Smag marinaden til med havsalt og peber (groftkværnet sæføllig). Fremtag din pensel og smør marinaden på brysterne (kalkunen altså). Læg dem i en skål og dryp resten af marinaden over. Dæk skålen til og lad den stå køligt, til de skal steges i ovnen, på panden, eller - allerhelst grilles. Steg sprøde på begge sider. de er færdige efter ca. 10 minutter. I ovn skal de stå næstøverst. Smager godt sammen med: ovnbagte kartofler, salat og din ynglings drik.......der er flere hvor det kommer fra... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FittSmoker Posted April 6, 2003 Report Share Posted April 6, 2003 Er der nogle af jer der har nogle gode "dressing" opskrifter, med Fromaise Frais ? Også gerne nogle UDEN hvidløg - da jeg gerne vil have lov at træne i mit center.Har prøvet her idag, at lave en god dressing og endnu engang smager det ad h til - brugte chilli, karry, peber - men det smager stadig lidt af sok.Ideer til en nem dressing/pesto-lignende ting til pasta eks. modtages gerne ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumb&Dumber Posted April 7, 2003 Report Share Posted April 7, 2003 Din fromfrais kan smages til med tomatpure, lidt ketchup og paprika, salt og paber....lad det stå og trække. Det kan være du skal prøve dig frem med hvor stærk du vil ha den. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hessel Posted April 7, 2003 Report Share Posted April 7, 2003 DressingFromaise FraisAvodaco (Så får du også noget EFA)Karry Paprika AnanassaftBlendes og lad den trække i køleskabet. "Mmmm..... ligger godt i maven" :D Mvh.Hessel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Femina;-) Posted April 9, 2003 Report Share Posted April 9, 2003 Lidt til opskriftsamlingen :D Dressing med fromaise Frais:2 dl fromaise fraistomatpuréfrisk hakket purløgsalt/peberkarryLige efter træning spiser jeg ofte:Torskerogn i græsk youghurt:En ds torskerogn (eller bedre 200g frisk torskerogn)½-1 bæger græsk youghurt o,1%PurløgSalt/peberEller gulerodskagen:300g gulerødder70 g fromage fraislidt flydende SØDvanilieessens3 tsk mel1 ægElle bønnesalaten og (kan spises sammen med 1 kalkunsnitzel stegt i sojaolie eller på en slip-let pande):170g kogte røde kidneybønner50 g hakket løg150g kogte grønne bønner (gerne mere hvis man har lyst)100g cherrytomater skårét i halve1 tsk olie1 tsk balsamico eddike.En anden ret som også smager himmelsk:4 store gulerødder1 dl soya½ dl balsamico eddike½ cm ingefær2 fed hvidløg (kan udelades)3 tsk sesamfrølidt chilli1 spsk honning. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Femina;-) Posted April 9, 2003 Report Share Posted April 9, 2003 Fremgangsmåder for bagekartoffel med fyld!Bagekartofler med fyld4 store bagekartofler1 pakke kalkunbacon på 150g2 stk. porrer (250g)1 stk. løg (130g)dild, salt, peber, hvidløg.majsolieKartoflerne skylles og skrubes. Sat i forvarmet ovn på 225 grader i 1 time og 10 min.Kalkunbaconet steges i mikroovnen ved vægtprogrammet 4”fjerkræ” i præcis 3 minutter.Forskelle på at stege det på panden eller stege det i mikroovn: kødet virker mere saftig af at komme mikroovnen, mens det på panden kan blive let tørt, brunere og med en mere af saltet smag, desuden vil kødstruktur blive grovere.Porrer, hvidløg og løg skylles, renses og finhakkes.DEREFTER kommes alt fyldet på panden steges med 2,5 ml. majsolie.Kartoflerne skal i mellemtiden udhules efter 70 minutter. Fyldet og kartoffelmosen blandes sammen. Det er her muligt inkluderer 3 æggehvider, hvilket vil gøre kartoffelfyldet mere ’cremet’.Efter at fyldet er kommet i kartoflerne skal de have 15 min i ovnen, hvoraf de sidste 5 minutter kommes ca. 100g (6%) revet ost. Dernæst kan de serveres sammen evt. med kalkunfrikadeller og en skål salat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Femina;-) Posted April 9, 2003 Report Share Posted April 9, 2003 VERDENS NEMMESTE hjemmebagte 'rugbrød'Dette hjemmebagte rugbrød har masser af gode fibre i. Smagen er til gengæld sødlig pga. siruppen. Dejen er nem at røre og skal IKKE hæve!I opskriften er der til to forme á 1 ½ liter. Brødene kan drysses med sesamfrø til sidst.Brødet smager så godt, at man ikke behøver pålæg på.Ingredienser:2 dl grahamsmel3 dl sigtemel1 dl havregryn1½ dl hvedeklid (kan erstattes af havregryn)1 2/3 dl groft rugmel (kan erstattes med fuldkornshvedemel)1½ dl knækkede rugkerner1 dl sesamfrø1½ dl hørfrø5 dl hvedemel2 tsk. salt 5 tsk. natron1 dl lys sirup1 L kærnemælkBland alle de tørre ingredienser i en stor skål.Rør derefter kærnemælken og siruppen i. Rør eller post dejen godt sammen.Kom dejen i to godt smurte forme (eller læg bagepapir i formene).Drys evt. overfladen med lidt frø eller kerner.Bag brødene på næstnederste rille ved 175˚ i en varm ovn. Bagetid 1 ¾ tim.Læg evt. lidt alufolie over til sidst, hvis de bliver for mørke.Lad brødene køle af på en bagerist. Brødene KAN sagtens fryses.Energi%fordeling: (ifølge mine beregninger fra kostprogrammet "ankerhus".Protein = 13,3%Kulhydrat = 71,2%Fedt = 15,5% Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arne Posted April 9, 2003 Report Share Posted April 9, 2003 BriocherJeg advarer med det samme. Denne opskrift er ikke slankemad! Det er derimod en enkel opskrift på noget guddommelig bagværk til en søndag morgen… Du skal bruge:3 æg1 spsk. sukker150 Smør300 g eller 5 dl mel25 gæræg til pensling250 g af melet, gær, sukker og smør hakkes til en ensartet konsistens – det kræver lidt tid og knofedt. Smørret skal virkelig findeles. Det sker nemmest på en ren bordflade.Massen puttes i en skål og der tilsættes et æg af gangen som æltes ind i massen. Den færdige dej skal vær let fugtig. Tilsæt det sidste mel hvis nødvendigt.Dejen deles i 13 lige store stykker. De 12 formes til boller og placeres på pladen – med bagepapir under. Det sidste stykke rulles til en pølse og skæres i 12 stykker. Stykkerne formes til kugler som sættes oven på hver bolle. Tryk en lille fordybning med en tommelfinger først.Briocherne pensles med æg og sættes direkte i en varm ovn på 180 grader – i 10-15 minutter. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.