SAB Posted January 18, 2003 Report Share Posted January 18, 2003 Der er af flere, bl.a. Jørgen Storm, blevet anbefalet 2-2,5g kvalitets protein pr. kg. kropsmasse. Hvad menes der med ”kvalitets" protein?? Er det animalsk protein? Eller skal al protein medregnes, herunder vegetabilsk protein (grønsager, frugt, brød etc.)Ligeledes anbefales 40-60g sundt fedt. Er det den totale mængde fedt, eller kommer det ”usunde” fedt oveni?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JØRGEN STORM Posted January 22, 2003 Report Share Posted January 22, 2003 Det jeg selv tæller med i regnestykket, er protein fra f.eks. kød og mejeriprodukter samt evt. tilskud.Jeg satser selv på at få ca. 1.8-2.0g fra disse kilder, men selvfølgelig, - og i princippet-, får man også noget protein, - dog sandsynligvis med mindre optimal aminosyreprofil -, fra f.eks. diverse vegetabilske kilder, kornprodukter m.m., men dem tæller jeg IKKE med!Mine typiske fedtanbefalinger er målrettet mod BB, og modsvarer ca. 15-20% af energiindtaget for en mand på ca. 75kg rippede kg, som undertegnede!Heri indgår den smule mættet fedt og f. eks. transfedt, som man IKKE helt kan undgå!Den fulde effekt af sundt fedt i kosten opnås kun, når de store mængder dårlige fedtstoffer vi dagligt indtager, ERSTATTES med det gode fedt, herunder essentielle fedtsyrer som alphalinolensyre, linolsyre, extra virgin olivenolie, økologisk raps, fiskeolier, dha/epa osv. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.