Prolotherapy


sas
 Share

Recommended Posts

sas jeg har aldrig hørt om denne behandlingsform tidligere.

Behandlingsformen Prolotherapy er meget brugt af sportsatleter i udlandet og har vist sig at være kontroversiel men effektiv behandlingsform overfor sportskader mv.

hvor har du de oplysninger fra? den side du linker til? jeg skimmede siden hurtigt igennem og den virkede på mig ikke vildt troværdig. det er ik umidlbart noget jeg ville gå dybere i.

Link to comment
Share on other sites

ATJ: Jeg har erfaret, at utallige gange med massage hos div. fysioterapauter ikke var særligt effektivt på den kronisk dårlige skulder jeg gik rundt med.

Men efter ét besøg hos en alternativ sportsskade terapeut i Hellerup , der anvendte meget hårdhændede metoder inkl. albuer, og knæ til at bearbejde skaden/arvæv oplevede jeg at skulderen blev markant bedre og modtagelig overfor genoptræning.

Deraf udspringer egentligt min interesse/nysgerighed for alternativ bløddels-behandling fremfor hvad alm. fysioterapi kan tilbyde.

Jeg læser med på en del amerikanske træningsrelaterede boards, og ser tit denne behandlingsmetode anbefalet fremfor fysioterapi eller for at undgå skulderkirurgi.

Link to comment
Share on other sites

ATJ: Jeg har fået forståelsen af at du er fysioterapeut, ret mig hvis jeg tar fejl.

Hvordan ser man som fys. ell. læge på indtagelse/virkningen af smertestillende medicin

smertestillende hæmmer inflamation

men

inflamation=opheling :confused2:

dvs. kan brugen af inflamations-dæmpende medicin i virkeligheden blot hæmme ophelingen af en skade??

Edited by sas
Link to comment
Share on other sites

dvs. kan brugen af inflamations-dæmpende medicin i virkeligheden blot hæmme ophelingen af en skade??

Nej, for det er meningen at man accelererer ophelingen EFTER inflammationen er under kontrol.. Det kan gøres med massage, ultralyd og varme.

Hvis inflammationen stadigt er i fuldt flor, vil man risikere at forværre skaden.

Link to comment
Share on other sites

sas: jo jeg er privat praktiserende fys. Jørgen har svaret godt på dit, iøvrigt gode spg. omkring NSAID. Det er lægen der skal rådgive omkring medicin, men mange patienter er ofte bange for at følge lægens anvisninger omkring den smertestillende medicin, de "har det ikke godt med at tage piller" - jeg ser sådan på det at i mange tilfælde er det nødvendigt med NSAID til at slå inflamationen ned, ofte er det også bedre at være smertedækket, end at have så ondt at man ex. ikke får sovet eller går og spænder op i muskulaturen.

Jeg tror lige jeg skal tilbage og se på den side, jeg fik indtrykket af at de sprøjtede et stof ind i vævet??? har vist lige skimmet lidt for hurtigt ;)

Du har ret i at der nogle gange skal mere hårdhændede metoder til, men jeg tror ik lige at jeg ville bruge knæet på en skulder, prøvede du det på dig selv? hvem er ham i hellerup? har han en site?

kigger lige nærmer på siden igen og vender tilbage.

Link to comment
Share on other sites

Morten Krabbe/Hellerup

Behandlingerne er desværre en del dyrere end hos en fys. da der ikke er tilskud fra det offentlige :( Men kvaliteten af skades-behandlingen samt behandlerens "engagement" er i top, hvilket uheldigvis ikke har været tilfælde hos de fyss'er jeg har aflagt besøg.

Iøvrigt erstatter selve behandlingen hos M.Krabbe ikke en fys. da der "kun" er tale om bløddelsbehandling og ikke et komplet tilrettelagt genoptræningprogram. Men som sagt, synes jeg behandlingen var særdeles effektiv.

Rettelse der skulle i mit indlæg tidligere have stået albuer og kno'er og ikke knæ

Edited by sas
Link to comment
Share on other sites

SAS: Sådan kan det desværre gå, hvis man ikke opsøger en fys som er specialist i sportsskader... Der findes bestemt fysser som kan give kompetent behandling til skader..

Problemet med "alternativ" beh. som jeg ser det er, at de kan være "heldige" med behandlingen, men kan også splitte en patient ad.. (Og rippe dem for penge - tro mig - jeg har desværre set det!!) :teachingfinger:

Link to comment
Share on other sites

SAS: Sådan kan det desværre gå, hvis man ikke opsøger en fys som er specialist i sportsskader...

det siger de allesammen de er...specialister B)

Fyss'er kan skam også være penge-liderlige :teachingfinger:

Tildels vil jeg give dig ret Jørgen, jeg må indrømme at jeg ellers er overordentligt skeptisk overfor alternativ behandling og det nonsens det ofte indebærer i form af røgelse, pendulsvingninger og tarrokkort.

Edited by sas
Link to comment
Share on other sites

Akupunktur er stadig for alternativt... desværre, men man kan, med god effekt (dokumenteret???), behandle akupunkturpunkter.

Enig i at engagement er en væsentlig faktor!

Jeg bruger i øvrigt ofte albuer og kno'er til bløddelsbehandling. Dermed ikke sagt at al bløddelsbeh. skal være hårdhændet, det kommer helt an på patienten og stadiet af behandlingen, man kan let "overdosere" bløddelsbeh.

I øvrigt kan alle jo kalde sig "specialist i sportsskader" og alle fysser kan kalde sig idræsfysioterapeut, men der er ikke noget fagligt speciale i idræts-/sportsskade-fysioterapi (endnu, men det kommer nok snart). Fyssen kan have vidreuddannet sig i det, have erfaring inden for det, have pers. interesse heri osv. hvilket vel egentligt er noget af det vigtigste...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share