Posttræning


TCO
 Share

Recommended Posts

Når jeg pt laver en posttræningsshake, så blander jeg ca. 25 g protein med 0.5 l juice. Jeg overvejer lidt at købe Dextrose eller Maltodextrin næste gang jeg bestiller pulver og istedet lave en shake på ren pulver + vand. Dog overvejer jeg at en shake baseret på juice er bedre rent mikroærneringsmæssigt?

Hvad tænker i, umiddelbart ville en shake baseret på pulver jo være lidt billigere og jeg skulle sjældnere sørge for at få købt nyt ind.

Hvis i vil anbefale mig pulver, hvilket forhold af Dextrose/Maltodextrin bør jeg da vælge, eller skal jeg bare holde mig til den ene slags?

På forhånd tak for svar :smile:

Link to comment
Share on other sites

Mælk er en fin væske af blande protein pulver i. Kulhydrater kan du spise i form af mad. Insisterer du på at alle kulhydraterne skal være flydende, er der argumenter for at maltodextrin og glucose er bedre til at påfylde glycogen depoterne end sukkrose og fruktose. I den virkelige verden betyder det dog næppe det helt store for dine resultater. Juice har på den anden side et beskedent vitamin/mineral indhold, der taler til juicens fordel. I din situation ville jeg nok bare blende nogle modne bananer med i en mælkebaseret shake (bruger selv yoghurt naturel med banan efter træning for det meste).

Mvh Andreas

Link to comment
Share on other sites

Mælk er en fin væske af blande protein pulver i. Kulhydrater kan du spise i form af mad. Insisterer du på at alle kulhydraterne skal være flydende, er der argumenter for at maltodextrin og glucose er bedre til at påfylde glycogen depoterne end sukkrose og fruktose. I den virkelige verden betyder det dog næppe det helt store for dine resultater. Juice har på den anden side et beskedent vitamin/mineral indhold, der taler til juicens fordel. I din situation ville jeg nok bare blende nogle modne bananer med i en mælkebaseret shake (bruger selv yoghurt naturel med banan efter træning for det meste).

Mvh Andreas

Du glemmer en vigtig faktor post styrketræning: Insulin.

Forskellen på Dextrose og Maltodextrin i praksis er at dextrose (da det ikke skal bearbejdes for videre nedbrydning) rammer blodbanen hurtigere men at maltodextrin derimod forårsager en større koncentration af glukose i blodet når det først rammer.

Jeg vil under ingen omstændigheder anbefale TCO at indtage komplekse kulhydrater efter hård styrketræning. Sigt efter at stimulere sekretionen af insulin og benyt de komplekse kulhydrater ca 1 time efter for at holde blodsukkeret stabilt og undgå et crash af dette.

Link to comment
Share on other sites

Når jeg pt laver en posttræningsshake, så blander jeg ca. 25 g protein med 0.5 l juice. Jeg overvejer lidt at købe Dextrose eller Maltodextrin næste gang jeg bestiller pulver og istedet lave en shake på ren pulver + vand. Dog overvejer jeg at en shake baseret på juice er bedre rent mikroærneringsmæssigt?

Hvad tænker i, umiddelbart ville en shake baseret på pulver jo være lidt billigere og jeg skulle sjældnere sørge for at få købt nyt ind.

Hvis i vil anbefale mig pulver, hvilket forhold af Dextrose/Maltodextrin bør jeg da vælge, eller skal jeg bare holde mig til den ene slags?

På forhånd tak for svar :smile:

Jeg ved ikke om det er specielt tilknyttet til post-øjemed, eller det bare er generelt set, men c-vitamen og andre anti-oxidanter er signifikant forbundet med dårlige muskeltilvækst.

Du glemmer en vigtig faktor post styrketræning: Insulin.

Forskellen på Dextrose og Maltodextrin i praksis er at dextrose (da det ikke skal bearbejdes for videre nedbrydning) rammer blodbanen hurtigere men at maltodextrin derimod forårsager en større koncentration af glukose i blodet når det først rammer.

Nu er de to former diskuteret en del gange efterhånden, men er vi ikke enige om, at maltodextrin netop er populært fordi det frigiver insulin en anelse hurtigere end dextrose? (på trods af at, det på papiret er et komplekst carb)

Link to comment
Share on other sites

Jeg ved ikke om det er specielt tilknyttet til post-øjemed, eller det bare er generelt set, men c-vitamen og andre anti-oxidanter er signifikant forbundet med dårlige muskeltilvækst.

Nu er de to former diskuteret en del gange efterhånden, men er vi ikke enige om, at maltodextrin netop er populært fordi det frigiver insulin en anelse hurtigere end dextrose? (på trods af at, det på papiret er et komplekst carb)

post-20990-041787200 1292516940_thumb.gi

Edited by Athlete X
Link to comment
Share on other sites

Jeg ved ikke om det er specielt tilknyttet til post-øjemed, eller det bare er generelt set, men c-vitamen og andre anti-oxidanter er signifikant forbundet med dårlige muskeltilvækst.

Jo, men det er trods alt i pænt store mængder. De studier der er lavet, mener jeg, uden lige at gide lede efter dem, at gruppen med lavere træningsudbytte, indtog ret mange procent over den daglig anbefalet dosis. Jeg mener også studierne er rettet mod Vo2max, og ikke imod hypertrofi. Antioxidanter er vist stadig en rigtig god idé i moderate mængder :smile:

Link to comment
Share on other sites

I mit tilfælde indtager jeg dagligt en multivitaminpille, typisk 2 stykker frugt og så noget yderligere grønt til aftensmaden. Indtil nu har jeg drukket æblejuice til posttræning, så jeg antager umiddelbart ikke at jeg får voldsom c-vitamin overload. :smile:

Vil det sige, at i umiddelbart mener, at jeg bør udskifte den beskedne vitamingevinst, jeg får ved juice ud med den øgede insulinspike som maltodextrin vil give?

Link to comment
Share on other sites

I mit tilfælde indtager jeg dagligt en multivitaminpille, typisk 2 stykker frugt og så noget yderligere grønt til aftensmaden. Indtil nu har jeg drukket æblejuice til posttræning, så jeg antager umiddelbart ikke at jeg får voldsom c-vitamin overload. :smile:

Vil det sige, at i umiddelbart mener, at jeg bør udskifte den beskedne vitamingevinst, jeg får ved juice ud med den øgede insulinspike som maltodextrin vil give?

Lad være med at bekymre dig alt for meget om mikronutrienter efter træning. Det har du rig mulighed for at gøre i de øvrige måltider.

Link to comment
Share on other sites

Du glemmer en vigtig faktor post styrketræning: Insulin.

Forskellen på Dextrose og Maltodextrin i praksis er at dextrose (da det ikke skal bearbejdes for videre nedbrydning) rammer blodbanen hurtigere men at maltodextrin derimod forårsager en større koncentration af glukose i blodet når det først rammer.

Jeg vil under ingen omstændigheder anbefale TCO at indtage komplekse kulhydrater efter hård styrketræning. Sigt efter at stimulere sekretionen af insulin og benyt de komplekse kulhydrater ca 1 time efter for at holde blodsukkeret stabilt og undgå et crash af dette.

Jeg glemmer ikke insulin, men mener blot at det næppe gør nogen målelig forskel. Maltodextrin rammer i øvrigt blodbanen omtrendt ligeså hurtigt som glucose og forskellen i insulin sekretionen er næppe videre relevandt og sikkert individuel.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share