TCO Posted December 16, 2010 Report Share Posted December 16, 2010 Når jeg pt laver en posttræningsshake, så blander jeg ca. 25 g protein med 0.5 l juice. Jeg overvejer lidt at købe Dextrose eller Maltodextrin næste gang jeg bestiller pulver og istedet lave en shake på ren pulver + vand. Dog overvejer jeg at en shake baseret på juice er bedre rent mikroærneringsmæssigt?Hvad tænker i, umiddelbart ville en shake baseret på pulver jo være lidt billigere og jeg skulle sjældnere sørge for at få købt nyt ind.Hvis i vil anbefale mig pulver, hvilket forhold af Dextrose/Maltodextrin bør jeg da vælge, eller skal jeg bare holde mig til den ene slags?På forhånd tak for svar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreasH Posted December 16, 2010 Report Share Posted December 16, 2010 Mælk er en fin væske af blande protein pulver i. Kulhydrater kan du spise i form af mad. Insisterer du på at alle kulhydraterne skal være flydende, er der argumenter for at maltodextrin og glucose er bedre til at påfylde glycogen depoterne end sukkrose og fruktose. I den virkelige verden betyder det dog næppe det helt store for dine resultater. Juice har på den anden side et beskedent vitamin/mineral indhold, der taler til juicens fordel. I din situation ville jeg nok bare blende nogle modne bananer med i en mælkebaseret shake (bruger selv yoghurt naturel med banan efter træning for det meste).Mvh Andreas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athlete X Posted December 16, 2010 Report Share Posted December 16, 2010 Mælk er en fin væske af blande protein pulver i. Kulhydrater kan du spise i form af mad. Insisterer du på at alle kulhydraterne skal være flydende, er der argumenter for at maltodextrin og glucose er bedre til at påfylde glycogen depoterne end sukkrose og fruktose. I den virkelige verden betyder det dog næppe det helt store for dine resultater. Juice har på den anden side et beskedent vitamin/mineral indhold, der taler til juicens fordel. I din situation ville jeg nok bare blende nogle modne bananer med i en mælkebaseret shake (bruger selv yoghurt naturel med banan efter træning for det meste).Mvh AndreasDu glemmer en vigtig faktor post styrketræning: Insulin.Forskellen på Dextrose og Maltodextrin i praksis er at dextrose (da det ikke skal bearbejdes for videre nedbrydning) rammer blodbanen hurtigere men at maltodextrin derimod forårsager en større koncentration af glukose i blodet når det først rammer. Jeg vil under ingen omstændigheder anbefale TCO at indtage komplekse kulhydrater efter hård styrketræning. Sigt efter at stimulere sekretionen af insulin og benyt de komplekse kulhydrater ca 1 time efter for at holde blodsukkeret stabilt og undgå et crash af dette. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr. Durden Posted December 16, 2010 Report Share Posted December 16, 2010 Når jeg pt laver en posttræningsshake, så blander jeg ca. 25 g protein med 0.5 l juice. Jeg overvejer lidt at købe Dextrose eller Maltodextrin næste gang jeg bestiller pulver og istedet lave en shake på ren pulver + vand. Dog overvejer jeg at en shake baseret på juice er bedre rent mikroærneringsmæssigt?Hvad tænker i, umiddelbart ville en shake baseret på pulver jo være lidt billigere og jeg skulle sjældnere sørge for at få købt nyt ind.Hvis i vil anbefale mig pulver, hvilket forhold af Dextrose/Maltodextrin bør jeg da vælge, eller skal jeg bare holde mig til den ene slags?På forhånd tak for svar Jeg ved ikke om det er specielt tilknyttet til post-øjemed, eller det bare er generelt set, men c-vitamen og andre anti-oxidanter er signifikant forbundet med dårlige muskeltilvækst.Du glemmer en vigtig faktor post styrketræning: Insulin.Forskellen på Dextrose og Maltodextrin i praksis er at dextrose (da det ikke skal bearbejdes for videre nedbrydning) rammer blodbanen hurtigere men at maltodextrin derimod forårsager en større koncentration af glukose i blodet når det først rammer. Nu er de to former diskuteret en del gange efterhånden, men er vi ikke enige om, at maltodextrin netop er populært fordi det frigiver insulin en anelse hurtigere end dextrose? (på trods af at, det på papiret er et komplekst carb) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athlete X Posted December 16, 2010 Report Share Posted December 16, 2010 (edited) Jeg ved ikke om det er specielt tilknyttet til post-øjemed, eller det bare er generelt set, men c-vitamen og andre anti-oxidanter er signifikant forbundet med dårlige muskeltilvækst.Nu er de to former diskuteret en del gange efterhånden, men er vi ikke enige om, at maltodextrin netop er populært fordi det frigiver insulin en anelse hurtigere end dextrose? (på trods af at, det på papiret er et komplekst carb) Edited December 17, 2010 by Athlete X TCO 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
venaN Posted December 16, 2010 Report Share Posted December 16, 2010 Jeg ved ikke om det er specielt tilknyttet til post-øjemed, eller det bare er generelt set, men c-vitamen og andre anti-oxidanter er signifikant forbundet med dårlige muskeltilvækst.Jo, men det er trods alt i pænt store mængder. De studier der er lavet, mener jeg, uden lige at gide lede efter dem, at gruppen med lavere træningsudbytte, indtog ret mange procent over den daglig anbefalet dosis. Jeg mener også studierne er rettet mod Vo2max, og ikke imod hypertrofi. Antioxidanter er vist stadig en rigtig god idé i moderate mængder Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TCO Posted December 17, 2010 Author Report Share Posted December 17, 2010 I mit tilfælde indtager jeg dagligt en multivitaminpille, typisk 2 stykker frugt og så noget yderligere grønt til aftensmaden. Indtil nu har jeg drukket æblejuice til posttræning, så jeg antager umiddelbart ikke at jeg får voldsom c-vitamin overload. Vil det sige, at i umiddelbart mener, at jeg bør udskifte den beskedne vitamingevinst, jeg får ved juice ud med den øgede insulinspike som maltodextrin vil give? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athlete X Posted December 17, 2010 Report Share Posted December 17, 2010 I mit tilfælde indtager jeg dagligt en multivitaminpille, typisk 2 stykker frugt og så noget yderligere grønt til aftensmaden. Indtil nu har jeg drukket æblejuice til posttræning, så jeg antager umiddelbart ikke at jeg får voldsom c-vitamin overload. Vil det sige, at i umiddelbart mener, at jeg bør udskifte den beskedne vitamingevinst, jeg får ved juice ud med den øgede insulinspike som maltodextrin vil give?Lad være med at bekymre dig alt for meget om mikronutrienter efter træning. Det har du rig mulighed for at gøre i de øvrige måltider. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dysp Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 Hvad er indtaget som kontrol i denne undersøgelse? Har du en kilde til undersøgelsen? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athlete X Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 Hvad er indtaget som kontrol i denne undersøgelse? Har du en kilde til undersøgelsen?Kontrolgruppen er hvidt brød.Dextrose rammer hurtigere men maltodextrins GI er højere idet at det har en større indvirkning på blodsukkeret. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr. Durden Posted December 20, 2010 Report Share Posted December 20, 2010 Kontrolgruppen er hvidt brød.Dextrose rammer hurtigere men maltodextrins GI er højere idet at det har en større indvirkning på blodsukkeret.Har link en tilsvarende illustration over dextrose? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreasH Posted December 22, 2010 Report Share Posted December 22, 2010 Du glemmer en vigtig faktor post styrketræning: Insulin.Forskellen på Dextrose og Maltodextrin i praksis er at dextrose (da det ikke skal bearbejdes for videre nedbrydning) rammer blodbanen hurtigere men at maltodextrin derimod forårsager en større koncentration af glukose i blodet når det først rammer. Jeg vil under ingen omstændigheder anbefale TCO at indtage komplekse kulhydrater efter hård styrketræning. Sigt efter at stimulere sekretionen af insulin og benyt de komplekse kulhydrater ca 1 time efter for at holde blodsukkeret stabilt og undgå et crash af dette.Jeg glemmer ikke insulin, men mener blot at det næppe gør nogen målelig forskel. Maltodextrin rammer i øvrigt blodbanen omtrendt ligeså hurtigt som glucose og forskellen i insulin sekretionen er næppe videre relevandt og sikkert individuel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.