Dines Posted May 18, 2001 Report Share Posted May 18, 2001 Jeg har efterhånden læst et par artikler blandt dem der ligger der omhandler proteintilskud. Men nu kunne jeg godt tænke mig at få rådene samlet, jeg læste et råd fra Xax (vist nok) om at man skulle vælge isolated Whey frem for concentrated. Nu kunne jeg godt tænke mig at vide hvad forskellen er.De fleste er vist også enige i at man skal indtage omkring 2 g protein pr kg kropsvægt. Jeg læste også en anden ting, der lyder meget underlig: At protein blir omdannet til fedt, hvis man indtager for meget. Det er totalt sort! Fedt og proteiner er to helt forskellige ting, de kan ikke bare omdannes ligesom man ikke kan omdanne kulhydrater til protein. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henning Friis Posted May 19, 2001 Report Share Posted May 19, 2001 så vidt jeg ved er det et spørgsmål om fremstillingsteknik. Man 'udvinder' proteinet på en anden måde når det er koncentrat. Denne måde ødelægger proteinernes naturlige struktur, og gør det mere besværligt for kroppen at optage disse. Det var meget simplificeret forklaring...omkring det med protein til fedt..Det bliver ikke direkte til fedt..men når kroppen får mere energi end den har brug for, bliver denne energi altid lagret i form af fedt, uanset om det hedder kulhydrater elle protein...Jeg kender ikke helt kemien bag denne virkemåde, så det må du spørge nogle andre om... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin Posted May 23, 2001 Report Share Posted May 23, 2001 Mht. til biokemien i dit spørgsmål, så JO!Kroppen er snedigt indrettet - og kan omdanne sukker, fedt og aminosyrer til hinanden efter behov. Desværre er det reguleret evolutionært - dvs. at fedt er prioriteret højest (sandsynligvis for at kunne lagre energi til magre tider, samt at kunne holde varmen), dernæst sukker (så vi har energi til at arbejde) og først til sidst aminosyrer (så den essentielle muskelmasse kan opretholdes). Hvis du vil videre ;-), så prøv at søge på "glycolysis" "TCA" (krebs cyklus)...Her kan du se de såkaldte pathways.Mvh Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antaeus Posted May 23, 2001 Report Share Posted May 23, 2001 Kulhydrat og fedt kan ikke omdannes til aminosyrer.Et isolat er normalt en betegnelse for et mere koncentreret produkt end et koncentrat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin Posted May 24, 2001 Report Share Posted May 24, 2001 Anteus - er du sikker!?Se f.eks på glykolysen;Glucose bliver omdannet acetyl-CoASom indgår i krebscyklus;hvor det omdannes til alfa-ketogluterat (aKG), som er i ligevægt med glutamat (i ligevægten indgår også NH3 og NADPH og H+). Glutamat ( + ATP og NH3 ) giver glutamine...Ligeledes er der jo som bekendt flere pathways fra fedt til sukker og omvendt...så argumentet holder både for sukkker og fedt.MEN, jeg vil give dig ret i at kroppen ikke selv kan producere alle aminosyrerne. De såkaldte essentielle aminosyrer (bl.a. de aromatiske) skal indeholdes i føden. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antaeus Posted May 25, 2001 Report Share Posted May 25, 2001 Hej Martin,I syntesen af ikke-essentielle aminosyrer kan kulhydrat benyttes til syntese af aminosyrer, men dette kræver levering af kvælstof (N). Kroppen skal således finde kvælstof andetsteds fra, dette sted er ofte fra aminosyren glutamin. Dette gælder ikke for cystein og tyrosin, der kræver essentielle aminosyrer i deres syntese.Mht. omdannelsen af kulhydrat til fedt foregår dette ikke i nær så stor grad, som man tidl. troede - flere studier viser at denne omdannelse foregår særdeles trægt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikkel Gybel Posted May 25, 2001 Report Share Posted May 25, 2001 Om omdannelsen af kulhydrat til fedt sker trægt er der vist delte meninger - men det er rigtigt at Astrup-skolen siger, at det ikke sker i særlig høj grad, uden dog at have kunnet levere undersøgelser, der viser dette...Mikkel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bette K Posted June 22, 2001 Report Share Posted June 22, 2001 Hej alle!!NU ER JEG FORVIRRET, AF ALT DET PROTEIN SNAK: Er protein-pulver skadeligt at indtage i for store mængder, hvis det er, hvad er for store mængder så? Også lige en ting mere, Jeg købte en Shake (THE SHAKE, 30 g protein; skriv lige hvis i har nogle erfaringer mede dette produkt) hvor jeg vægttræner og ekspedienten sagde at det var en shake hvis jeg ønskede at tage på - Men hvordan tage på tænker jeg så, bliver man fed eller mener han at man tager mere muskelmasse på? Hvad tror i?Hilsen Dan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henning Friis Posted June 22, 2001 Report Share Posted June 22, 2001 tag det nu roligt. Proteinpulver er ikke farligt i store mængder. Ved indtagelse af store mængder vil maven nok brokke sig lidt...men ellers...go for it! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peer Posted August 1, 2001 Report Share Posted August 1, 2001 Den indeholder også omkring 50 gram ren sukker! så der er basis for vægtøgning. men det står selvfølgelig også i relief til din øvrige kost og træningspricipPeerCitat: fra Bette K på 2:57 pm på Juni 22, 2001 Hej alle!!NU ER JEG FORVIRRET, AF ALT DET PROTEIN SNAK: Er protein-pulver skadeligt at indtage i for store mængder, hvis det er, hvad er for store mængder så? Også lige en ting mere, Jeg købte en Shake (THE SHAKE, 30 g protein; skriv lige hvis i har nogle erfaringer mede dette produkt) hvor jeg vægttræner og ekspedienten sagde at det var en shake hvis jeg ønskede at tage på - Men hvordan tage på tænker jeg så, bliver man fed eller mener han at man tager mere muskelmasse på? Hvad tror i?Hilsen Dan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.