Mislings projekt "Krop og motion"


Misling
 Share

Recommended Posts

Hej Misling,

Sad og læste dit indlæg om din udvisning fra madital og tænkte jeg ville give dig en kommentar med på vejen.

Man kan ikke redde andre end sig selv, det noget rigtig lort men sådan er det bare. Spiseforstyrrelser handler jo desværre om andet end at have misforstået hvor mange kcal der skal til, og derfor kan velmenende råd og information sjældent hjælpe noget som helst.

Sådan som jeg forstår patologi på en generel måde, så er det meste patologi et forsvar/en coping strategi (yay buzz words go!). Vi kan alle sammen godt se der er noget der halter, og det kan folk til tider også selv, men indtil man får hjælp til at udvikle en bedre copingstrategi, så har man faktisk brug for sin patologi for at kunne fungere. Spiseforstyrrede har brug for deres spiseforstyrrelse, derfor har de som reglen ingen interesse i at forstå fornuften af det andre siger, når man siger, ”spis noget mere” osv. Det er ikke fordi de er dumme, det er ikke fordi vores råd er dumme. Men simpelt hen fordi de ikke er et sted hvor det er muligt for dem at lytte. Der er givetvis folk der vil være uenige med min forståelse her og den er da også meget generaliseret.

Som mennesker er vi nu engang så idiotiske at vi helst selv skal komme til deres egne erfaringer, af de stier og veje som der nu leder derhen fra det udgangspunkt de nu er på. Så at forklare en spiseforstyrret vejen til København fra Roskilde, giver ikke så meget mening hvis de står i Berlin.

Giv i stedet dig selv et klap på skulderen for den viden og erfaring du har oparbejdet omkring kost og ernæring, og dit hårde arbejde med at begynde at tænke og leve anderledes. Og brug den da på den der aller mest fortjener det, dig selv, og del den med os andre her der godt har fattet at 900kcal ikke helt er nok (sådan da…). Det lyder jo bestemt som om du er seriøs om at gøre det her, og gøre det på den ”rigtige måde”, ændre dit liv og blive STÆRK inderst og yderst. Til det er MOL efter min mening et langt bedre sted at finde både støtte og inspiration end et sted som MADITAL forum. Madital er for slankekure osv. MOL er for atleter, sund-livstil osv. Und dig selv at omgås med mennesker der har samme indstilling som dig selv.

Resten af verden de fatter det nok på et tidspunkt når de selv er klar, og selv om de ikke gør, så er det egentlig deres eget ansvar. At adminen udviste dig er da selvfølgelig irriterende, men ja, de der forummer tror jeg også du er bedst foruden, for intet forum slår jo MOL!

Nå ja.

Så var der jo det med der opskrifter som muligvis kunne give lidt inspiration. Jeg har valgt et par stykker som giver grønsager på en lidt anden måde end det sædvanlige rå/kogt/bagt. Og som også er særdeles ikke særlig besværlige.

Champignon frikadeller

500 gr champignon

3 æg

ca 100gr rasp (lidt efter behov)

(du kan også tilsætte lidt revet løg hvis du synes)

smør/olie til stegning

salt, peber og hvad du kan lide

evt. ost

1. Champignoner renses og hakkes fint

2. De andre ingredienser blandes i lidt af gangen til farsen under omrøring. Farsen må hellere være lidt for tyk end for tynd.

3. Form farsen til frikadeller (brug eventuelt tricket med en ske og varmt vand) og steg på panden.

4. Hvis du vil tilsætte ost skæres den i terning størrelse og stoppes ind i midten af champignonfrikadellen inden stegning, så frikadellen efter stegning får en flydende kerne af smeltet ost.

Der kan også blandes grofthakkede nødder i farsen – det smager også godt!

Blomkålssuppe

Blomkålshoved

200gr renset pastinaik/persillerod/knoldselleri

1 porre (det hvide)

100gr revet ost (ikke mozzerella…)

2 Kyllinge-/grønsags bouillon terninger

evt. Fløde/cremefraise/cremefine

Salt og peber

Eventuelt lidt revet muskatnød

1. rens og skræl grønsagerne.

2. Skær der i grove stykker og kog det sammen til det er mørt i vand tilsat bouillon terninger.

3. Grønsagerne tages af blusset og vandet sies fra over i en kande.

4. Med en stavblender blendes grønsagerne mens kogevandet gradvis tilføjes så suppens konsistens reguleres. Yderligere vand eller bouillon kan tilsættes efter behov.

5. Suppen sættes tilbage på blusset ved svag/middel varme

6. Når suppen er blevet godt varm og står og små-simrer tilsættes den revne ost og den smelter ud i suppen under omrøring (dette vil også tykne suppen lidt).

7. Suppen smages til med krydderierne og lidt fløde kan eventuelt tilsættes.

Serveres med noget groft brød og eventuelt noget ristet bacon.

Hvis man ønske at gøre suppen lidt mere BB så kan man eventuelt koge nogle røde linser og blende med sammen med resten af grønsagerne. Det vil tilføje nogle gode proteiner og komplekse kulhydrater og smager ikke rigtig af noget.

Tak for ordene. Jeg ved hvad du mener, men ... som "spiseforstyrret" selv kan jeg godt se hvad der sker med pigebarnet, men jeg tænker også at hvis ingen - INGEN - nogensinde siger til hende at det er sygt, så vil hun aldrig komme til en erkendelse om at søge hjælp. Jeg er helt med på at man er nødt til at komme til "stedet" yourself, hvor det ikke er mere skræmmende at opsøge hjælp end at blive ved med at gøre som man plejer, men man kommer aldrig derhen, hvis ikke nogen siger noget. Jeg har netop været der selv - og er i terapi for det. Ikke så meget mad-ish, men mere omkring mænd-ish. Jeg kan ikke lave en "det var også derfor jeg opsøgte hjælp"-sammenligning, fordi mænd og mad er så langt fra hinanden, men jo. Jeg nåede muren og fandt ud af at uanset hvad terapien måtte byde på, var det absolut ikke værre end det jeg havde været ude for.

Jeg har lige bedt admin om at få slettet alle mine indlæg på forum på madital. En ret jeg har ifølge persondataloven og det er ikke nok at slette min profil, medmindre at det også fjerner alle indlæggene.

Tak for opskrifterne. :-D Jeg glæder mig til at snaske champignonfrikadeller. Det lyder aparte, men også som noget, der kunne smage latterligt godt! Jeg er ikke voldsomt vild med blomkål, men jeg kan jo blive overrasket. ;-)

Link to comment
Share on other sites

En tur til speciallæge startede dagen. Ej, faktisk begyndte den med at skulle tage et såkaldt klysma. Det har jeg aldrig prøvet før og kan jeg undgå det fremover, gør jeg det. Det er sq som at bestille et maveonde! :-o Never ever again. Det tog mig så en time efter lægebesøg at spise morgenmad, for selvom det der klysma skulle ind i kroppen i den anden ende, betød det "ondt i maven" og manglende appetit - som når man har dårlig mave. Og tænk - dét er nogle mennesker afhængig af! :-o

Nåh, men så skulle jeg slå 2 timer ihjel inde i byen. Jo, jeg kunne være cyklet hjem, men ... jeg blev inde i byen. Jeg trillede lidt rundt i myldretidscyklisterne - goddamn! :-o De kører sq tæt på! En pige på måske 10-12 år overhalede mig og skar ind foran mig, så jeg måtte stå på bremsen, fordi hun skulle ind ad porten. En mand på måske 35-45 år gad da ikke holde sin bane under overhaling, da vi skulle holde ved Rådhuspladsen på Vesterbrogade, så han skar ind foran, så jeg igen måtte stå på bremsen for ikke at knalde et par fodgængere ned. :-o

Men så fandt jeg en 7-eleven og fik en morgenlatte og et smurt rundstykke med ost. De havde sparet lidt på smørret, til gengæld var osteskiverne tykke. :-o Men hvad fanden, altså. Sådan er det at købe færdigmad. Jeg fik ordnet lidt telefoni mens jeg sad dér på bænken under træet og kiggede på Christiansborg. Så cyklede jeg til Kgs. Nytorv og Magasin, hvor jeg satte mig ind hos Joe & The Juice og fik endnu en latte. Den nød jeg mens jeg skrev lidt tanker ned og fik tjekket lidt internet på smartphonen. Og så var det arbejdstid.

Vel hjemme efter en heftig byge i begyndelsen af turen hjem har jeg slappet af og printet fuldmagter og kvitteringer ud, så jeg kan hente nøgler i morgen (på cykel - 13 km one way!) for aalborgensisk ung mand, der flytter til 2700 på lørdag. Bagefter på arbejde og så hjem og muge ud. Eks-kollega kommer til spisning fredag og måske Sort Sol i Tivoli.

Ævle-bævle. Faktum er at jeg har fået hvad jeg skulle af mad i dag - basis er dækket ind. Motionen er ikke medregnet og er bare bonus.

Vægten faldt i morges til rene 9 kg minus i hele perioden. Ja, den svinger en del her for tiden og vil gøre det igen om 14 dage, men lige nu nyder jeg at de der 9 kg ser ud til at forblive væk. :-D

Til sidst dagens politikerbillede, men med en fejl på - hvad er der galt med dette billede?

post-53571-071689900 1315415613_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Mislingen har lange ben - og træt ryg. For jow jow - en smuttur omkring 2700 før arbejdstid og en cykeltur ind til byen før arbejdstid kan godt mærkes. :-D Og så videre hjem. Og jeg som vågnede kl. halv fire i nat og var ulvesulten. Stressen er altså oppe og klinge, siden jeg vågner lige dér hvor kroppen naturligt giver signal om at man ikke skal sove SÅ tungt igen - og sulten var åbenbart nok til at vække mig. For en måned siden var det kampskrålende solsorte. Det er nemmere at styre sin sult end et par åndssvage sortfjerede gulnæbede og smånæbbede sataner. Men ja, sådan er det jo.

På vej hjem kom jeg forbi fitnessdk og jeg lagde an til at kaste mig ud i myldretidstrafikken for at skrå over Vasbygade - eller hedder den Scandiagade der? - da jeg kom i tanker om at jeg jo skal have skrevet kvittering og dims ud først, førend jeg kan hente mit kort, jo. Ih. Jeg har to træningsgange med en vejleder - en del af startpakkken - men jeg overvejer lidt at gemme dem. Jeg ved jo godt hvad jeg skal og vil. Styrke, ftw!

Der var travlt i dag i praktikken. Tryk på. Og det blev værre. En stor kunde ringede og bestilte 1000 håndmadder. :-o Et tusind! :-o Det er krafthelvede mange!! :-o Men det er først til om 14 dage, så der er lidt tid til at planlægge og få skåret alting til dagene og smurt op og alting, men jeg forudser helt vildt meget rod og rigtigt meget arbejde. :-D

Hvis de holder tonen som de har gjort hidtil, hvor der også har været travlt og ikke begynder at råbe og skrige, så er jeg helt tryg ved det. Jeg synes nemlig selv at jeg er ok med på daggangen, når jeg er der, så ... jo, det skal "vi" nok klare. ;-)

Men jeg er lidt træt af løg. Først skrælles, så skives og så hakkes. Mine tårekanaler bliver da renset... :-D

Dagens cykellog:

Distance: 26 km

Kcal: No idea (er for træt til at rejse mig og hente cykelpotten)

Vejr: Ja - inkl. modvind det meste af vejen

Tid: Også det, ja - de første km tog jeg på 36 min, fordi jeg kom for sent hjemmefra

Humør: Lidt træt men også ret fremseende (er det et ord?) til at ungersvenden flytter til 2700

Antal røde lyskryds: En del - rød bølge ned gennem Nørrebrogade *gaaaaah*

Rute: 2450-2700-indre by-2450

Motivation: Fin

Vægt: -> + 900 g siden i går *op og ned er lige langt, åbenbart*

Link to comment
Share on other sites

Pippi på arbejde! :-D

En bekendt flytter fra Nordjylland til Kbh og jeg lavede indflytningssyn og hentede nøgler forleden dag. I dag skulle de så bruges - nøglerne. Men nuij, min krop var bare SÅ ... træt? i dag. Nu er det jo meget faaaarligt at køre bil i Kbh, så der var ikke noget med at hente nøglerne selv i SV. Nej, nej. Mislingen skulle ud i blæst og opadbakke for at aflevere nøgler. Hun var olm, da hun endelig kom frem. Ok, nu snød hun så og tog toget og cyklede resten af vejen, men ... olm - dét var hun.

Og da jeg alligevel var der, kunne jeg hjælpe med at få tømt den der farlige store trailer, så de ikke skulle stå dér og fedte med det. Jeg træner jo styrke, ikke sandt? :-D Så jeg slæbte, bar og løftede (huskede skam at holde ryggen ret og "suge op") og det var faktisk ok at arbejde hårdt, så jeg ikke var så olm til kaffen. :-D

På vej hjem på cyklen fik jeg ikke drejet rigtigt af og fik så slingret ind på Nordre Fasanvej, hvor der var rød bølge, opadbakke og modvind. Og der var da også et par buspassagerer der fik en kommentar med på vejen. Når der er en "ø", skal de krafthelvede holde sig derinde, indtil der er fri bane på cykelstien. Hvorfor er det SÅ svært at fatte?

Men hjem kom jeg da - sikkert med en gennemsnitshastighed på 1½ km i timen. Nøj, hvor min krop gerne ville have lov til at slappe af og restituere i dag. Det er rigtigt længe siden at jeg har været SÅ træt i kroppen. :-/ Men i morgen henter jeg så det der skide fitness-kort - jeg har nemlig printet. :-D

Link to comment
Share on other sites

Nåh, men i dag! blev det så til en gang hentning af fitnesskort og billedetagning og kontraktunderskrivning. :-D Og så bookede jeg altså også en vejleder til onsdag, så jeg kommer afsted, jo. Og jeg har endda fået indlagt en fridag (fredag)i praktikken, så jeg kan komme ned i det fitnesscenter.

Og i morges hed det så 20 km/t i gennemsnit på vej til arbejde og jeg kunne da også mærke at jeg havde gode ben, så den fik lidt ekstra op ad bakken ved Fisketorvet. Faktisk droppede den først under 20 km/t da jeg kom op og skulle slingre for at holde balancen, fordi der var rødt. :-D

På vej hjem hed den til gengæld "lang i r*ven", så det var hårdt at cykle hjemover. Men så var det godt med stop i fitnessdk og i Fakta. :-D

Nu skal det være! Jeg skal i gang med at træne igen - og jeg glæder mig faktisk!

Link to comment
Share on other sites

En milepæl er nået!! *indsæt selv skæbnesymfoniens første toner her!*

Jeg begyndte projekt "krop og motion" d. 21. maj i år med intentionen om at tabe mig 2 kg om måneden. Hvis der røg mere, var det ok, men det var ikke et mål. Den sidste måned? har jeg glippet motivationen til at træne og det har gjort det sværere at smide kg, men!!

I dag dykkede vægten ned til - 10,5 kg fra startdato! Hvis man tæller på fingrene, finder man ud af at jeg er forud, hvilket er lidt blæret synes jeg! Ok ok - jeg har da lært at vægten hopper rundt som en anden bordtennisbold, når den sætter nye lavderekorder, men derfor har jeg stadig ramt de magiske minus 10 kg! Om et kg er jeg endog tættere på en ny tierrække, hvilket så bliver mit næste delmål - foruden at nøjes med at smide 2 kg om måneden.

Jeg er faktisk ret stolt af mig selv. Også fordi jeg har haft nogle uger/dage, hvor jeg ikke taster min mad, men mærker efter i kroppen. Jeg KAN sq godt det her stuff - også i hverdagen. Det går så ikke så hurtigt som mange andres vægttab, men hvem sammenligner jeg mig med?

Jeg huskede pludselig et gammelt nick til madital.dk og loggede ind for at se min vægt for 2 år siden. Da vejede jeg 20 mindre end jeg gjorde, da jeg begyndte i år. Det var overraskende at se at jeg har taget 20 kg på på 2 år. Men jeg har jo kæmpet med stress i nogle år nu - og selvom jeg da ikke var en sylfide før stressen slog ind, så hjælper det ikke at kroppen craver fedt, salt og sødt i stress-peaks. Det ved jeg nu og jeg kan tage højde for det - og jeg kan tage kvalificerede valg omkring det. Bare fordi jeg gerne vil være stærk og lidt mindre i det, er jeg ikke forsager af noget som helst. Jeg spiser alt - bare ikke så meget - og så træner jeg igen. Fra i morgen af! :-D

Hvis ret skal være ret, så har terapien også lært mig at identificere følelser og deale med dem på anden vis end bare at trøstespise. Det har også hjulpet på badevægtens anstrengelser, når jeg stiller mig op på den. ;-) Så alt i alt virker den her vej jeg går nu. Om en uges tid er det menses - og her plejer vægten at stagnere og så smider den snildt 1½ kg, når det er færdigt. Det glæder jeg mig til. ;-)

Jeg cyklede i øvrigt en tur i aftes i det der blæsevejr. Jeg havde medvind ud, så jeg var ret spændt på hvor længe jeg ville bruge om at komme hjem igen. Men i dette tilfælde er Kbh altså genial! Læ over det hele, så den der medvind var sq nok bare læ, for jeg brugte samme tid på at komme hjem igen. :-D Ja, jeg cyklede endda om kap med 3A fra Rosenørns Alle og da jeg krydsede gaden før Mozarts Plads var den kun drejet om hjørnet for enden af gaden. :-D

Link to comment
Share on other sites

Novra! De der champignon-deller er GODE!!

Jeg smed champignons i <Gertrud Sand-stemme> æ food processor </Gertrud Sand-stemme> sammen med rasp ad libitum, 2 æg, pinjekerner (havde ingen nødder), salt og peber og et enkelt løg. De blev stegt i sesamolie (der må være noget i som jeg mangler for det smager SÅ godt for tiden!) og de ville være endnu bedre med lidt ost i, vil jeg tro.

Næste gang vil jeg håndhakke nogle champignons og tilsætte før stegning, så der også kommer lidt bid i. Det vil kun klæde dem, tror jeg.

Nuij, om lidt skal jeg da vist guffe svampedeller. :-D

Link to comment
Share on other sites

Hvor er det fedt du blev glad for dem! Jeg blir også helt glad nu :4thumbup:

Arh, men for fanden da. Fakta havde 250 g champignons til en flad femmer i dag - og jeg købte glad to pakker. Jeg købte også hasselnødder og emmentalerost. Så nu skal jeg sq have det igen i morgen. :-D Mumsfilibaba!

Om halvanden time skal jeg have min første vejledertime i fitnessdk og jeg er sq lidt ... nervøs? Jeg aner ikke hvad det går ud på - udover at jeg har hende i en hel klokketime! :-o Men jeg tænker at jeg vil forklare hende lidt om mine intentioner, blive klar til at "sige fra", hvis hun mener at jeg skal fedtforbrænde og ellers tale lidt om HST og få lagt et program, så jeg ved hvad mine max er og så ellers køre det helt stringent i fitnessdk - og kun dér. Ikke mere misk-mask med motionsrum og andre vægte.

Jeg glæder mig lidt til at komme i gang igen - min ryg vil også nyde det, vil jeg formode. Men jeg skal lige over den første hurdle: træningsvejlederen. :-o

Link to comment
Share on other sites

For helwredt! Hun var ret god, hende Gry. :-D Hun viste mig et par øvelser på gulv til at få strukket det øverste af skuldrene ud - eller nakken? eller hvad det nu hedder. Det var rigtigt godt. Aaaaah. :-D

Jeg fik også målt fedtprocenten - det er et års tid siden sidst og jeg husker selvfølgelig ikke det eksakte tal, men jeg husker da godt nok til at vide at det er faldet. Ikke meget, men lidt har også ret. Husk på at jeg fandme har tabt 10 kg på under 4 måneder!! :-D

Fredag er træningsdag. Jeg har fået fri til netop træning, så ... kom bare an. :-D

Dertil kommer så min kost i dag. Skinkestrimler, hytteost, rugbrød, æg, frikadelle (1 styks, men den var fandme stor) og skolekridt. Tjah. Den sidste var vist mere en svipser end et behov i dag i Fakta, men jeg har cyklet mine 10 km og trænet (lidt), så det går nok endda. Det værste er sq lidt den der frikadelle. I mandags smagte jeg på flæskesværene, hvilket var en enorm fejl. Jeg plejer at bilde mig selv ind at jeg ikke kan fordrage flæskesvær, så jeg begriber ikke hvorfor jeg lige skulle smage. *ruller med øjnene* Det førte så til i går at jeg småhapsede "de små" fra fadet, da jeg skulle hælde fedtet fra. Ej, men det holder jo bare slet ikke. Og så røg der 2 - TO - frikadeller ned i går. De smager sq af himlen, så det er svært når der ikke er meget at lave og dellerne bare står dér på bordet og frister.

Jeg må indføre en regel om at alt mad, der indtages på arbejde, kun må indtages siddende! Og jeg sætter mig nødigt, fordi det både er svært at komme op igen ;-), men også fordi jeg ikke vil sidde og pause den konstant. På den måde kan jeg vel forhindre alt for meget rapseri. Jeg HAR sagt til chefen at hun skal forbyde mig at spise frikadeller og flæskesvær, men hun griner bare og siger at jeg må spise alt hvad jeg vil og kan. :-o Sådan en "forræder". :-p Så her må jeg sq selv træde i karakter! Og det kan jeg da også...! Jeg vil ikke tage 10 kg på. The end.

Link to comment
Share on other sites

Det tjør! Som vi siger hjemme. :-D

Jeg har faktisk lige fedtet med mine vægtdata og et regneark og et diagram. Og i modsætning til for nogle uger siden, så lykkedes det sq i dag. Både vægtkurven, men guddødemig også målkurve. I samme diagram. o_O Det er næsten alt for meget dér. :-D

Samtidig har jeg fundet en app til HTC'en - en såkaldt "Ladys Calender", hvor man kan taste alt muligt ind, herunder menses-begynd og -slut, blodtryk og alt muligt både fysisk og psykisk. Om man har god appetit, er rastløs eller vred og om man har fået sovet, er blevet forkølet eller om man har ondt i ryggen. Det er lidt vildt. Ja, man kan sågar også taste ind hvornår man har haft sex. O_o :-D Jeg mangler egentlig kun en feature for ægløsning - altså, de dage hvor man har jagende smerter i den ene side, bare så man kan tjekke om det virkelig også var korrekt mærket. Nu mit projekt er det rene hippie "mærk din krop". :-D Men man kan bare ikke få det hele, åbenbart. ;-)

Og nu skal jeg vist i seng. Jeg skal "tidligt" op og stemme, jo. :-D

Link to comment
Share on other sites

Jeg fik stemt, cyklet og været til LOC i Tivoli - og så lagde jeg mig med snot og hovedpine. Det er her så stadigvæk. Jeg følte mig rimelig frisk i søndags, så jeg var ude for at gå en 5 kms løkke i nærområdet, men det var vist en dårlig idé, for jeg har sq ligget siden. Den der hovedpine er RET irriterende, fordi den ikke bare går væk med piller - eller ikke en cocktail (Ipren+Panodil). Så er det jo nok fordi at hun skal lytte til kroppen nu.

Jeg hader hader hader at melde mig syg - jeg har følelsen af pjækkerøv, når jeg gør det. Det er vel også derfor jeg er endt i grøften med stress, tænker jeg. Jeg overhører simpelthen mig selv og min krops behov og så kører jeg bare på indtil jeg går i stykker.

I dag var jeg så på gaden igen - kun for at gå i Fakta for at fouragere. I søndags handlede jeg på vej hjem fra turen og det brød og pålæg jeg fik købt da (og jeg syntes sq at jeg hamstrede!!) er blevet spist, så jeg måtte på den igen. På vej ned ad trapperne duftede der af biksemad, så jeg handlede ind til brændende kærlighed. Men først måtte jeg lige hvile så den der forbandede hovedpine kunne falde lidt til ro igen. Den står og dunker lige bag øjnene og efter en tur op ad trapperne blev den ret så insisterende. Gå nu væk!

Min vægt falder fint. I dag ligger jeg -1,8 kg under målet, som skal være nået i morgen. Jeg tænker at jeg når det, men man skal vel heller ikke være FOR kæk. Hah! Til gengæld venter jeg stadig på menses og nej, jeg er ikke gravid. Jeg har testet. Men det undrer mig lidt - på den anden side: om en måneds tid bliver jeg 40 år. Det KAN være overgangsalderen, der er på trapperne. Den må så også gerne skride. Med hovedpinen. Tak.

Link to comment
Share on other sites

I morges vågnede jeg klokken 6:30 ved at en lastbil bakkede ned i gaden. *bip bip bip* Goddamn, de bakalarmer er høje og insisterende! Der skulle fjernes afklip og kvas fra gården. Jeg var muggen. Hvad ligner det at larme på den måde i et beboelseskvarter så tidligt? End ikke skraldemændene gør det.

Men så stod jeg op - jeg skulle alligevel op kl. 7, fordi min søster var til overnatning og skulle på kursus kl. 9 - og her i SV kører busserne lidt som vinden blæser. Lidt som S-togene egentlig. Der er to tog, der stopper på Sydhavnen st. Nice. Der er altså togforbindelse til byen hvert 10. minut. Nej! Fordi sporskiftemanden er blevet fyret, så kører togene til Sydhavnen hvert 18. og 20 minut. Så hvis man misser A-toget, skal man altså vente i 18 minutter på det næste tog. På den tid kan jeg cykle hjem og have pustet af, så gæt hvem der aldrig tager bus eller tog, hvis hun kan slippe? Netop! :-D

Søster blev sendt af sted og jeg mukkede videre rundt. Jeg fik dog ryddet snavsetøjskurven med sengelinned - jeg har haft en del overnattende gæster og det har bare hobet sig op. Inkl. håndklæder. Tre maskiner. Jaja - man må kun bruge to maskiner, men helt ærligt. Nu var det slæbt ned, ikk' oss'? Jeg lagde pænt sammen og bar det hen i mit kælderrum og så tog jeg til træning! For første gang i 400 år eller noget i den stil. I motionsrummet. Kunne ikke overskue det andet. Æv.

Og jeg havde glemt alt om mine kg, så jeg knaldede bare derudaf i stor stil. Og det var tungt. Og jeg skar ansigter. Og jeg prustede. Og jeg kom med lyde. Og det syrede. Og jeg rasede af. Og jeg prustede. Og jeg skar ansigter. Og jeg kom med bandeord. Og nøj, det føltes godt! :-D

Lige nu er mine armen helt døde. Jeg tog 35 kg i den der hvor man skal hive ned 3x15 gange og for helvede, det nev. Men det føltes også rigtigt rigtigt godt på Pippi-måden. :-D

Jeg fik strukket ud og min ryg var helt taknemlig for det. Det glemmer jeg altså i hverdagen. NTS: Husk at strække ud når du kommer hjem fra arbejde...

I går lavede jeg aftensmad til søster og mig. Svampedeller med hasselnødder i - mumsfilibaba, altså! Og grøntsager med en skwiiis gorgonzolaost OG humus! Namsi! Ren lir, altså!

Nu skal jeg vist have noget mad. Jeg er godt nok sulten! :-D

Link to comment
Share on other sites

Jeg er lidt glad her til morgen. Jeg fik trænet i går og gjorde det uden hensyntagen til tidligere vægte - det er så længe siden sidst at jeg var nødt til at mærke efter i kroppen. Og det har bare været fedt at mærke kroppens træthed i aftes og også i nat. Her til morgen er det ikke ret slemt selvom jeg er lidt øm her og der. Jeg forstår ikke helt det her, må jeg indrømme.

For velsagtens 10-15 år siden tog min søster mig med til aerobics, der var det nye sort dengang. Vi hoppede og sprang og kludrede i koreografien og den næste dag kunne vi kun sætte os ned på én måde. Meget langsomt indtil smertegrænsen blev nået hvorefter man lod sig falde resten af vejen til sofa eller stol. Sådan foregik det i et par dage. Jeg glemmer det aldrig. :-D

Men det har jeg slet ikke haft på nogen måde overhovedet her mens jeg har trænet i fitness. Det forstår jeg ikke rigtigt, fordi jeg synes da at jeg har givet lige så meget gas som dengang. Men allerhøjest lidt træningsømhed - eller - træthed. That's it.

Nåh, men alt det her mærken i kroppen giver altså bonus. Jeg tæller ikke kalorier længere - jeg har nogenlunde styr på det, åbenbart. Vægten falder lige så stille og her til morgen røg jeg til "tælling". Jeg vil jo ikke udgive min vægt - det synes jeg er en privatsag. Men jeg vil gerne dele når jeg er kommet ned i en ny tierklasse, feks. Altså - fra at gå fra feks. 121 kg til 119 kg er at skifte tierklasse. Jo, matematiklæreren kommer op her. ;-)

Jeg har skiftet tierklasse for noget tid siden, men jeg er også her til morgen røget under 5-tallet, så hvis jeg skal opgive min vægt i mindste tier, må jeg nu runde ned. Feks: hvis jeg vejer 163 og så bliver det til 160 kg. Det betyder jo at jeg er tættere på næste nye tierklasse end den jeg kom fra. Uh, det er bare så lækkert!

Faktisk er der i dag røget 11,1 kg. Jeg elsker sjove tal, så ... i dag skulle min begejstring altså deles. 11,1 kg fedt ligger smeltet her og der under cross trainere, på cykelstierne, ved maskinerne både her og der. Det er 44 pakker Lurpak - eller svinefedt som Anders Lund Madsen udloddede som gave i går i Aftenshowet. ;-) Og så taler vi ikke om at jeg faktisk også har bygget muskler. Lidt i hvert fald. :-D

Nu hvor mit lille regneark virker med min vægtkurve, vil jeg se om jeg kan lave det samme på mine kropstal. Jeg har ikke målt mig længe nu, men jeg kan mærke det på mit tøj. Det er ret godt at vide at snart skal jeg skifte de største bukser ud med et par numre mindre. Jeg har et spring i mine bukser, faktisk. Jeg ved ikke rigtigt hvorfor, men det betyder at jeg svømmer i de største og de næste i rækken er lige snævre nok endnu. Men jeg ved heller ikke om jeg vil handle et par nye for at have på her på "mellemstadiet". Jeg kommer jo ikke til at slide dem op, jo. ;-)

Solen skinner, jeg skal til fotografi-udstilling med en bekendt og så nærmer jeg mig altså den kampvægt jeg havde for et par år siden, da jeg var indstillet til operation. Denne gange passerer jeg den og rykker endnu længere ned i vægtklasserne (det er i hvert fald planen). Sikke en herlig lørdag! :-D

(Red.: En pakke Lurpak vejer kun 250 g, så 11 kg bliver altså til freaking 44 pakker Lurpak og ikke "kun" til 22 pakker som først antaget.)

Edited by Misling
Link to comment
Share on other sites

I dag måtte jeg nulstille cykelcomputeren. Den var nået til "mekaniker-tjekket". Den kan indstilles til at give lyd når den rammer hhv. 200, 400, 600 og 800 km. Jeg havde indstillet den til 200 km. Sidst jeg nulstillede var d. 29. august, så jeg har cyklet 200 km på mindre end en måned. Lige akkurat. Det er sq i orden, når man tænker på at jeg ikke har fået cyklet SÅ meget igen på grund af træthed, sygdom, arbejde og møgvejr.

I dag noterede jeg følgende før nulstillingen:

Odo: 200,85 km

Maxs: 36,2 km/t

Antal gram forbrændt fedt: 657,9

Jeg har kun smeltet et halvt kg på cyklen - lidt over. Men det er ok - det er væk nu og kommer forhåbentlig ikke og sætter sig på mine sideben igen. ;-) På mit vægtskema kan jeg se at d. 29. august vejede jeg 2,1 kg mere end jeg gør lige præcist i dag, så det er slet ikke dårligt. De andre 1½ kg har jeg så smeltet via arbejde og fitness (hvilket jo ikke er imponerende meget her i september, men lidt har også ret!).

Om en måneds tid runder jeg et skarpt hjørne. For at tage tankerne væk fra alderspanikken (Hvad sker der for det? Jeg plejer at freake ved 25 og 35 år i stedet for) har jeg overvejet at gøre en indsats, så jeg begynder det nye årti med en ny tierklasse. Det betyder at jeg skal smide knapt 5 kg på en måned, men jeg tænker også at det burde kunne lade sig gøre.

Derfor starter jeg op med at veje min mad og tælle kalorier igen - bare i den ene måned - og så ellers sætte turbo på træningen. Rigtigt gerne hveranden dag i fitnessdk - og når det rammer ind på en fredag, så hedder den motionslokalet. Jeg begynder med instrukserne fra instruktøren og så lægger jeg vægt på, så jeg faktisk kører HST (så vidt muligt). Ja, det harmonerer ikke med at skulle smide fedt, men altså. Jeg har rigeligt af det, så bare jeg sørger for at få mig rørt, skal det nok smelte selv.

Stadig skal det foregå med kontakt til kroppen og det her hippie-pjat med mig - jeg skal ikke kamme over og blive ked af det når vægten stiger, for det vil den gøre. I dag har den sat lavderekord og så går der lidt tid med at vænne kroppen til det. Bare vægten falder på sigt - og det gør den jo, fordi jeg godt kan det her! Med eller uden tælling, men det er bare nemmere at køre skarpt, når jeg præcist ved hvad der er røget indenbords.

3-2-1 - GO!

PS: Her til aften cyklede jeg så 20 km for at fange billeder. Her er et enkelt af aftenens høst. Det er Operahuset og jeg måtte ned på maven for at fange det helt præcist.

post-53571-043215700 1316905363_thumb.jp

Edited by Misling
Link to comment
Share on other sites

Der må være noget i vandet...!

I går cyklede jeg en søndagstur med en bekendt her fra SV. Meningen var fly ved flyvergrillen og en latte på Kastrup Strandpark. Det blev så til en smut om Dragør (inkl. latte) og fly både ved Englandsvej og ved Kystvejen OG latte på Kastrup Strandpark. Det blev også til 33 km i benene. :-D

post-53571-095970500 1317020463_thumb.jp

Her til morgen var meningen så fitnessdk før arbejde og da jeg vågnede af mig selv kl. halv syv, så var konklusionen at min krop gerne ville motioneres før dagens dont. Så jeg stod op, fik morgenmad og så af sted. Der var ikke ret mange mennesker, så jeg tænker at kl. 8 må vel være mit træningstidspunkt man, ons og fre.

Jeg havde glemt håndklæde, musik og program, så jeg trænede bare lidt her og der. Jeg prøvede mig lidt frem på kg'ene og fik da også udfordret mig selv et par gange. Hah!

Men det allervigtigste er faktisk at jeg KOM af sted og at jeg FIK trænet og at jeg HAR GJORT noget godt for mig selv, min krop og ikke mindst mit lille hoved. Det betyder en del i forhold til stressen, men jeg glemmer det, når jeg ikke kommer af sted.

Om lidt bad, lidt mere mad (frikadeller og flæskesvær er virkelig no go den næste måned) og så 5 km til arbejde og 5 km hjem igen. Jeg tror at jeg sover godt i nat også. ;-)

Link to comment
Share on other sites

Pt arbejder jeg i en smørrebrødsforretning, hvor vi blandt andet laver flæskesvær. De er meget populære og de smager sq også godt. Men ... nøj, det er klamt med alt det smeltet fedt vi hælder fra, når de er færdige. Forleden startede jeg en ny fedtspand. Der er plads til 4 omgange fedtafløb - og den vejer vel 5 kg, når den er fuld.

I dag gik det op for mig at jeg har smidt fedt, der svarer til 2½ fedtspand. Øj, det er klamt! At se alt det fedt ligge i lag på den måde og prøve at forstå at hvis mit var blevet smeltet i en ovn, ville det se ligesådan ud. Det var faktisk en enorm øjenåbner for mig. Nok har jeg ævlet om lurpakpakker, men det er jo bare et billede. Det i dag var den skinbarlige virkelighed. Fy for f*nden!

Nu er jeg endnu bedre motiveret for at få sluppet de kg. Tror jeg. Håber jeg. For det var både klamt og alt muligt - men det var også skrækindjagende at se den spand stå dér med 5 kg svinefedt fra flæskesvær. Hvordan kunne jeg miste mig så meget? Hvorfor tog jeg det aldrig seriøst, da jeg måtte købe nye større bukser fordi de gamle ikke passede længere?

Heldigvis er jeg ikke død af min overvægt og jeg er heller ikke skadet af den. Ikke af hvad jeg ved af. Mit skelet er åbenbart superstærkt og mine led og muskler er stærke nok til at jeg ikke har fået alt for meget fysisk men af det her. Ingen sygdomme der kommer fra overvægten. Ikke diabetes 2 eller andet end et let forhøjet blodtryk, som alle læger plejer at kalde "hvid kittel syndrom", fordi hvis det bliver taget efter lidt tid med snak er det faldet tilstrækkeligt til at ingen taler om det længere.

Jeg er åbenbart heldig og det er jeg glad for. Derfor vil jeg også prøve at huske fedtspanden, når jeg fristes over evne - når jeg mister koncentrationen og motivationen. Og så vil jeg prøve at tage imod denne "second chance" som jeg har fået foræret. Mit mål er at have det godt i min SUNDE krop!

Og nu skal jeg så have mine vitaminer. ;-)

Link to comment
Share on other sites

Pt arbejder jeg i en smørrebrødsforretning, hvor vi blandt andet laver flæskesvær. De er meget populære og de smager sq også godt. Men ... nøj, det er klamt med alt det smeltet fedt vi hælder fra, når de er færdige. Forleden startede jeg en ny fedtspand. Der er plads til 4 omgange fedtafløb - og den vejer vel 5 kg, når den er fuld.

I dag gik det op for mig at jeg har smidt fedt, der svarer til 2½ fedtspand. Øj, det er klamt! At se alt det fedt ligge i lag på den måde og prøve at forstå at hvis mit var blevet smeltet i en ovn, ville det se ligesådan ud. Det var faktisk en enorm øjenåbner for mig. Nok har jeg ævlet om lurpakpakker, men det er jo bare et billede. Det i dag var den skinbarlige virkelighed. Fy for f*nden!

Nu er jeg endnu bedre motiveret for at få sluppet de kg. Tror jeg. Håber jeg. For det var både klamt og alt muligt - men det var også skrækindjagende at se den spand stå dér med 5 kg svinefedt fra flæskesvær. Hvordan kunne jeg miste mig så meget? Hvorfor tog jeg det aldrig seriøst, da jeg måtte købe nye større bukser fordi de gamle ikke passede længere?

Heldigvis er jeg ikke død af min overvægt og jeg er heller ikke skadet af den. Ikke af hvad jeg ved af. Mit skelet er åbenbart superstærkt og mine led og muskler er stærke nok til at jeg ikke har fået alt for meget fysisk men af det her. Ingen sygdomme der kommer fra overvægten. Ikke diabetes 2 eller andet end et let forhøjet blodtryk, som alle læger plejer at kalde "hvid kittel syndrom", fordi hvis det bliver taget efter lidt tid med snak er det faldet tilstrækkeligt til at ingen taler om det længere.

Jeg er åbenbart heldig og det er jeg glad for. Derfor vil jeg også prøve at huske fedtspanden, når jeg fristes over evne - når jeg mister koncentrationen og motivationen. Og så vil jeg prøve at tage imod denne "second chance" som jeg har fået foræret. Mit mål er at have det godt i min SUNDE krop!

Og nu skal jeg så have mine vitaminer. ;-)

haha syret nok med den spand, hvad med at tage et billede af den næste gang så alle os andre vægttabs personer kan få lidt perspektiv! :smile:

Link to comment
Share on other sites

Nåh, ting f*cker lidt op oppe i mit hoved. Jeg er næsten helt sikker på at det handler om min fikse idé med at tabe 5 kg på en måned. Her i weekenden har jeg bare spist slam, junk og slik. Dog er jeg stolt af at jeg har været i fitness her til aften. Det virker som om jeg er ved at gøre mandag til fast træningsdag. Det er ikke dårligt at jeg tager det lidt i bidder, så jeg får indøvet nogle rutiner. Kl. 8 mandage er der måske 10-15 mennesker. Kl. 20 mandage er der det samme antal. Så ved jeg det. ;-)

Fordi jeg har junket hele weekenden og i dag var jeg frygtelig slap. Nuij, jeg hader den maskine til skuldrene/mormorarmene. Den gør ufatteligt ondt efter 4-5 gange og ja, jeg har bare laveste vægt på. Der er fandme langt op til bare 10 kg. *LOL*

Men jeg kan mærke forbedring i lænden - jeg er heller ikke så træt i den efter 5 timer på benene. Det hjælper sq alt sammen. Jeg har mødt en gut som jeg har set lidt meget til her i ugerne og det er faktisk godt, men fordi vi går ture og cykler ture sammen, så mangler jeg min alenetid med musik i ørerne og hvor jeg får pulsen op i trafikken. Så i går efter bio tog jeg mig en omvej hjem. Det var simpelthen lige hvad jeg trængte til.

Også i dag i fitnessdk var jeg "lang i blikket" og meget indadvendt. Jeg trænger i den grad til min alenetid, så den skal jeg lige være opmærksom på, så alting ikke skrider for mig. Min vægt har leget hoppebold, men det er ok - jeg åd pizza og nachos i fredags. Og så spiste jeg rester og cookies lørdag. Og så blev det til resten af cookies og chips i går. I dag blev det så resten af chipsene, en frikadelle, et flæskesvær, en halv liter vand, hot chili nuts, cola zero. Der er sq ikke noget at sige til at vægten er helt skør og min krop bare er en slapsvans. Læg mærke til at jeg ikke har spist rugbrød eller andet normal mad i weekenden. Det, der står, er hvad jeg har spist. Det er faktisk ækelt og ligner lidt noget spiseforstyrrelse. Jeg spiser normalt all round sundt, men jeg ved ikke hvorfor jeg freakede sådan ud - men jeg tænker at det handler om de 5 kg og forpligtelsen.

Så væk med idéen om at begynde et nyt årti med en ny tierklasse. Det er sq ligegyldigt. Det vigtige er altså at det går støt nedad. Ganske langsomt så både mit hoved og min krop kan følge med. Og jeg har stadig smidt 10 kg - de er ikke kommet på igen. Det er de 2½ kg, som røg lige før måldatoen kom, der gerne vil blive hos mig. Men jeg ved hvad der skal til, så jeg begynder bare mine 40'ere med at have tabt 10 kg - det er sq også godt nok. Nej, det er så fesent et udtryk. Det er sq helt i orden at jeg har tabt 10 kg på 4 måneder. I søndags målte jeg mig og jeg har smidt 35 cm siden d. 21. maj. Det er bare cool, hvis jeg selv skal sige det. Og det skal jeg jo. ;-)

PS. Jeg er lidt en klovn på tasterne. Jeg har altså kun brugt 4 måneder - maj-sep - på at smide 10 kg og ikke 8 som jeg fik skrevet. Tsk.

Edited by Misling
Link to comment
Share on other sites

Slaskepat. Det er mig. Jeg synes dælme godt at jeg kan mærke på BH'en at jeg er i gang med et vægttab. Bryster består af fedtvæv og det er så åbenbart dér, jeg har nemmest ved at smelte fedt. Når jeg engang er færdig, er jeg måske heldig at have et par kaffeposer med en femmer i bunden. :-/

Derudover blev fedtspanden fyldt i dag. To gange flæskestegsfedt og 11 plader flæskesværsfedt. Det blev lige 5 kg. Hvis spanden står der i morgen, tager jeg billedet - det blev ikke til noget i dag af uransaglige grunde. Pardon. Men ellers er der også en fedtspand i næste uge. Føj, altså!

I morges stod vægten stille for tredje dag i træk. Ak ja. Det sker åbenbart så tit at jeg ligefrem kan huske at det er sket før og jeg kan da se på min lille vægttabel at det sker ret tit at jeg har samme vægt to dage i træk, lidt færre gange tre dage i træk - og kun én gang har jeg haft fire dage i træk. Det var tilbage i juni.

Sidst jeg havde tre ens dage var 9.-11. september. Før det var det d. 14.-16. august. Jeg tænker at det handler om at kroppen vænner sig til at have en ny vægt - at den simpelthen "nulstiller" i løbet af de dage og så rykker vi lidt igen. Selvom jeg røg i fedtfælden i weekenden, har jeg ikke overskredet det planlagte (altså det oprindelige!) vægttab - altså min vægtkurve er ikke overskredet på trods af mine udskejelser i weekenden. Det er jeg ret benovet over. Men jeg kan også godt mærke på min krop at den har brug for lidt omsorg og kærlighed i form af motion og sund mad. Det er jo reelt det, den helst vil have. Alt det junk handler nok mere om min psykes behov end om min krops behov. :-S

Link to comment
Share on other sites

PS. Jeg tog over for at træne efter en afstemning på en datingside. De sagde sq at jeg skulle tage af sted. :-D Så det gjorde jeg. Og det er faktisk rigtigt godt i min krop, selvom jeg da måtte bide tænderne sammen for at komme op ad trapperne igen. Gad vide om jeg kan gå i morgen? :-D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share