WroNg* Posted February 16, 2003 Report Share Posted February 16, 2003 Jeg sad lige den anden dag og kiggede på indpakningen til en ost, en fedt fattig en af slagsen!!Jeg blev rimelig overrasket da jeg så den havde 28 g protein pr. 100 g!!Er det "gode" proteiner ligesom i kød/fisk.... For det er da sjældent man falder over et produkt med 28% protein... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dines Posted February 16, 2003 Report Share Posted February 16, 2003 Ost er lavet af mælk, så det er primært cassein. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DSB Harry Posted February 16, 2003 Report Share Posted February 16, 2003 De er faktisk bedre end i kød, da samtlige aminosyrer er repræsenteret her! Så én af de der 6% ost - godt lidt kedelige i smagen - er et godt pålæg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WroNg* Posted February 16, 2003 Author Report Share Posted February 16, 2003 Denne her er en Samsø, mellemlagret, skorpefri ;) (30 % mener jeg)Den smager faktisk godt, især på et stykke knækbrød, hvilket heller ikke er usundt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DSB Harry Posted February 16, 2003 Report Share Posted February 16, 2003 (edited) Jamen problemet med de der 30% og derovre er, at du får en del mælkefedt = animalsk fedt = fy fy fedt. Så prøv at hold dig til max dem der er 20% og derunder - bare mit råd ;) Edited February 16, 2003 by DSB Harry Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
homer simpson Posted February 16, 2003 Report Share Posted February 16, 2003 Jeg kan anbefale Thise mejeri's økologisk Thilde mellemlagret.6% fedt og 31 g protein pr. 100 g.Den er en anelse tør i konsistensen, men har en meget fin smag. :eatchicken: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WroNg* Posted February 16, 2003 Author Report Share Posted February 16, 2003 Jeg kan anbefale Thise mejeri's økologisk Thilde mellemlagret.6% fedt og 31 g protein pr. 100 g.Den er en anelse tør i konsistensen, men har en meget fin smag. :eatchicken: Skiide godt Egon, den vil jeg prøve ;) Er det Dansk supermarkeds eller brugsens?Hvilken butik forhandler den.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
homer simpson Posted February 16, 2003 Report Share Posted February 16, 2003 Jeg køber den i Føtex. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Power Clauer Posted February 19, 2003 Report Share Posted February 19, 2003 Hmm lyder som en ost man skal prøve... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Tiger Posted February 19, 2003 Report Share Posted February 19, 2003 For de der ikke lige handler i Føtex, kan jeg tilføje at Cheasy har en med 6% fedt og 29% protein, hvilket jo er næsten det samme, som det i beskriver. ;) Tiger Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikki A Posted February 26, 2003 Report Share Posted February 26, 2003 For de der ikke lige handler i Føtex, kan jeg tilføje at Cheasy har en med 6% fedt og 29% protein, hvilket jo er næsten det samme, som det i beskriverDen vil jeg godt advare i mod, den lugter rigtig stærk, men har en træls smag (Jeg kan godt lide stærke oste, men denne her smager altså underlig), det er selvfølgelig meget subjektivt, men jeg synes ikke den smager som en ost skal smage... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skjoldhøj Posted February 26, 2003 Report Share Posted February 26, 2003 JS nævnte vist nok på et tidspunkt, at ost var et værdiløst produkt.... "Ost er lavet af mælk, så det er primært cassein. "Både cassein og whey kommer fra mælk........ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WroNg* Posted February 26, 2003 Author Report Share Posted February 26, 2003 De er faktisk bedre end i kød, da samtlige aminosyrer er repræsenteret her! Så én af de der 6% ost - godt lidt kedelige i smagen - er et godt pålæg. Skjoldhøj, til mit spørgsmål om proteiner i ost er gode proteiner, fik jeg følgende svar: :confused2: :confused2: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Tiger Posted February 26, 2003 Report Share Posted February 26, 2003 (edited) JS nævnte vist nok på et tidspunkt, at ost var et værdiløst produkt.... Jeg kan ikke forstå, hvorfor JS skulle have sagt dette. Protein i ost er vel ligeså godt som protein i mælk, så hvorfor skulle det være et værdiløst produkt? Hvor har han skrevet dette? Edited February 26, 2003 by The Tiger Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skjoldhøj Posted February 26, 2003 Report Share Posted February 26, 2003 JS nævnte vist nok på et tidspunkt, at ost var et værdiløst produkt.... Jeg kan ikke forstå, hvorfor JS skulle have sagt dette. Protein i ost er vel ligeså godt som protein i mælk, så hvorfor skulle det være et værdiløst produkt? Hvor har han skrevet dette? Nu skal I jo ikke hænge mig op på det, men jeg mener det var noget med, at der var meget fedt i ost og at ost ikke indeholdt særligt mange vitaminer osv. Men giv ham en PM og hør om han lige vil svare på spørgsmålet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JØRGEN STORM Posted February 26, 2003 Report Share Posted February 26, 2003 Ost indeholder ganske vist pænt med udmærket protein, - men desværre er spisbar ost et orgie i mættet fedt!Da ost heller IKKE indeholder ret meget andet af værdi, bør man kun anvende denne spise sparsomt, idet man kan få proteinen fra et utal af andre og mere lødige kilder! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antaeus Posted February 26, 2003 Report Share Posted February 26, 2003 Jørgen har helt ret i at ost indeholder store mængder mættet fedt og derfor skal undgåes i store mængder, men det er ikke korrekt at det ikke indeholder ret meget andet af værdi.Ost er glimrende kilder til bl.a.:calciumfolsyreB12Zink Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JØRGEN STORM Posted February 27, 2003 Report Share Posted February 27, 2003 Konteksten er selvfølgelig: IKKE noget af værdi, som man IKKE kan få fra mange andre fødemidler UDEN orgier af mættet fedt!Det burde jeg nok have understreget, - og det er altså hermed gjort! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diddley Posted February 27, 2003 Report Share Posted February 27, 2003 Hvis de omtalte oste kun indeholder 6g fedt pr 100g., hvorfor taler vi sä om "orgier" af fedt ??? Om de er spiselige eller ej, er vel op til den enkelte at vurdere :huh: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JØRGEN STORM Posted February 27, 2003 Report Share Posted February 27, 2003 (edited) RAIDERS:"Hvis de omtalte oste kun indeholder 6g fedt pr 100g., hvorfor taler vi sä om "orgier" af fedt ???"Spørgsmålet gik vel også på ost i almindelighed, - at der så findes nogle anti-oste med kunstigt lavere fedtindhold, er så en helt anden sag.Iøvrigt tales der IKKE om orgier af fedt, men om orgier af MÆTTET fedt!Danskerne får alt for meget mættet fedt i forvejen, så der er INGEN god grund til at hælde ekstra oveni fra ost!" Om de er spiselige eller ej, er vel op til den enkelte at vurdere"Ja, det gælder ost, råddent kød, fordærvet leverpostej, AS, skumbamser og alt muligt andet!Nu var spørgsmålet IKKE, om det er op til den enkelte, - eller om det IKKE er op til den enkelte, men om det var nogen god ide, - og det er det IKKE undtagen i minimale mængder i ny og næ! Edited February 27, 2003 by JØRGEN STORM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.