kkkkk Posted May 4, 2003 Report Share Posted May 4, 2003 Jeg mangler nogle alternativer til mellemmåltider, når jeg er kørt sur i proteindik! Nogen gange må man bare have noget andet! Hvad kan jeg erstatte det med, som også er rig på protein?Med venlig hilsen Karin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaDane Posted May 4, 2003 Report Share Posted May 4, 2003 Hej Karin.Fødevarer med højt proteinindhold:Hvilke fødevarer indeholder meget proteinFødevarer med højt proteinindhold:Tallene i parentes er: (g Prot /g Kulh /g Fedt) - alle pr. 100 gramSejfilet (19,3 / 0 / 0,3) = 96,6% af energien kommer fra proteinFrølår (16,4 / 0 / 0,3) = 96%Torsk (18,9 / 0 / 0,6) = 93,3%Tund i vand (25,2 / 0 / 1) = 91,8%Proteinpulver (80 / 4 / 1,5) = 91,6% (Det mærke jeg bruger (Viking), de andre er nok så nogenlunde ligesådan)Rødfisk (19,4 / 0 / 0,9) = 90,5%Æggehvide (10 / 1,2 / 0) = 89,3%Søtunge (18,7 / 0 / 1,1) = 88,3%Gedde (19 / 0 / 1,2) = 87,6%Krebs (14,6 / 1,2 / 0,5) = 86,3%Aborre (18,1 / 0 / 1,3) = 86,1%Kyllingebryst (fra den grønne slagter) (19 / 1 / 1) = 85,4%Af vegatabilske fødevarer kan nævnes:Champignon (konserves) (3,9/3,1/0,1) = 52,5%Champignon (rå) (2,7/3,3/0,3) = 40,5%Broccoli (rå) (5,3/6,5/0,6) = 40,3%Blomkål (rå) (2,5/4,7/0,4) = 30,9%Ærter (dybfrost) (5,9/12,7/0,7) = 29,3% (Jeg har en pose dybfrost ærter der påstår 6 7 <1 = ~40-50%!!!)Ærter (rå) (5,9/12,7/0,7) = 29,3%Iceberg salat (1,0/2,1/0,2) = 28,2%Flåede tomater (Eldorado) (0,9/2,4/0,2) = 24%Agurk (rå) (0,7/2,1/0,1) = 23,2%Generelt er fedtfattig kød godt - især fra fisk og fjerkræ.Bemærk iøvrigt er proteinpulver kun har 91,6% af energien fra protein - Frølår og sejfilet har over 96%Derudover behøver det vel ikke nødvendigvis altid at have et højt proteinindhold - gør det? Jeg spiser f.eks. tit en frugt eller noget som mellemmåltid (til tider sammen med min shake).En ting som faktisk har et meget fornuftigt proteinindhold (og som jeg selv synes om som mellemmåltid - ved at det langt fra er alle der gør) er Cheasy A-38.Se også tråden med opskrifter. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.