Høj- eller lavintens cardio ved vægtab?


MRburns
 Share

Recommended Posts

Diskussionen om man skal træne ved høj eller lav intensitet, når man dyrkercardio for at tabe sig, er ofte diskuteret her på MOL - så lad os tage den igen ;) .

Jeg faldt lige over en beskrivelse af sammenhængen mellem tid, intensitet og forbedring af VO2Max, hvor der vises at man kan forbedre VO2Max, både ved lav og høj intenstræning, blot stiger den tid man skal bruge på en given forbedring af VO2Max ekspotentilet, når intensiteten falder. (her tages der ikke højde for, at øget intensitet øger risikoen for skader, det burde man jo naturligvis medtage)

Link to comment
Share on other sites

MRBurns ->>

Rigtig rigtig god pointe! Specielt er lavintensitetstræning for overvægtige et MUST da de derved undgår den hårde belastning for led og sener i det hele taget undgår at blive skadet. Hvorfor ikke bare bruge lidt ekstra tid på træningen?

(Tiden kan f.eks. tages fra TV-tiden. Så vidt jeg husker bruger den gennemsnitlige dansker 2-4 timer på TV om dagen. At man ikke har tid til at træne er ofte bare en (af mange) dårlig undskyldning. Hvis man ikke har tid så tager man sig tid.)

Udover tiden er der også mange andre individuelle faktore som man selv kan tage stilling til. Motivationsmæssigt er det et spørgsmål om temperament, men ofte har overvægtige jo svært ved bare at komme ud af døren og hvis de så for kastet i hovedet at det SKAL være højintenst så står de da helt af!

To andre selvstændige faktore som der skal tages med i betragtning:

1. Restitutiontiden

2. Rytme og sædvane

Højintenst træning er det IKKE muligt at træne hver dag idet restitutionstiden vil tage væsentlig længere tid, så på spørgsmålet om at intervaltræning forbrænder flere kalorier bør dette aspekt også tages med i betragtning.

En anden ting er også at intervaltræning ikke ligefrem indbyder til en rytme eller sædvane. Det gør lavintensitetstræning idet det f.eks. er muligt at få en rytme i træniningen. F.eks. at løbe hver morgen stille og roligt. At løbe efter arbejde. Lavintensitet har også den fordel at det kan udføres på fuld mave hvilket gør det muligt at træne på forskellige tidspunkter. Før højintensitetstræning er man nødt til at vente 2-3 timer og så er det endda ikke lige meget hvad man har spist forinden.

Hessel :wave:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share