klausjensen Posted September 23, 2003 Report Share Posted September 23, 2003 hvad med proteinerne i "Bacon Snacks" som enkelte herinde siger er det virkelig en god proteinkilde ? (jeg ved godt der på papiret er mange proteiner i, men er det noget der kan bruges til noget ? ) Det var mig der bragte Bacon Snacks på banen, fordi jeg var overrasket over, der var ekstremt meget protein i. Det meget fedt giver naturligvis en masse problemer i forhold til samlet energiindtag.Det der irriterede mig dengang var, at en af de sædvanlige selvudråbte kosttilskuds-mulla'er kom svansende ind fra siden og dømte proteinet komplet nytteløst - man kunne slet ikke bygge muskler af det. Iøvrigt udokumenteret.Min gut-feeling sagde Bacon Snacks er klamt og fedt, men at proteinet skulle være nytteløst tror og troede jeg ikke på.Derfor læser jeg naturligvis interesseret med, når nu det modsatte skrives. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kim S Posted September 23, 2003 Report Share Posted September 23, 2003 (edited) Det der irriterede mig dengang var, at en af de sædvanlige selvudråbte kosttilskuds-mulla'er kom svansende ind fra siden og dømte proteinet komplet nytteløst - man kunne slet ikke bygge muskler af det. Iøvrigt udokumenteret.Det kan vel kun en aminosyre profil fortælle os - desværre er det jo ikke lige det vi finder på en pose Bacon Snacks :lol: - Kan nogen hjælpe ?Kim S Edited September 23, 2003 by Kim S Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ugh Togoth Posted September 23, 2003 Report Share Posted September 23, 2003 Jeg har hørt/læst en begrundelse, der lyder, at kollagenindholdet i flere svineprodukter bevirker, at NPU'en (nettoudnyttelsen af proteinet) falder til omkring 0,5 grundet lav fordøjelighed i modsætning til andre animalske proteiner, der har en NPU på 0,75-0,8. Jeg ville tro, at kollagenindholdet vil være højt i f.eks. baconsnacks, da dette nok ikke er fremstillet af svinemørbrad, men hud, skind og ben fra et svin.Men dette betyder jo slet ikke, at dette trods alt vil være en udmærket proteinkilde, men bare ikke lige så godt som så meget andet. Det høje indhold af mættet fedt er dog, som sagt, en anden grund til at holde sig langt fra eksempelvis baconsnacks. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fitnessbutikken.dk Posted September 24, 2003 Report Share Posted September 24, 2003 Jeg har hørt/læst en begrundelse, der lyder, at kollagenindholdet i flere svineprodukter bevirker, at NPU'en (nettoudnyttelsen af proteinet) falder til omkring 0,5 grundet lav fordøjelighed i modsætning til andre animalske proteiner, der har en NPU på 0,75-0,8. Jeg ville tro, at kollagenindholdet vil være højt i f.eks. baconsnacks, da dette nok ikke er fremstillet af svinemørbrad, men hud, skind og ben fra et svin.Men dette betyder jo slet ikke, at dette trods alt vil være en udmærket proteinkilde, men bare ikke lige så godt som så meget andet. Det høje indhold af mættet fedt er dog, som sagt, en anden grund til at holde sig langt fra eksempelvis baconsnacks. Jeg kan kun give ovennævnte ret!!! Som nævnt tidligere, det kan godt være at BV er fantastisk høj, men hvis NPU er lav, så falder værdien af proteinet drastisk.For at få endt denne dialog, skal vi så ikke bare konkludere at hvis man en lørdag aften skal lave lidt lækkert sammenkogt til kæreste er baconsnack udemærket, men som en seriøs proteinkilde smider vi den ud til højre..fitnessbtikken.dk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.