Tyrenakke/mr. Univers


Andaran
 Share

Recommended Posts

Nu har jeg kigget lidt rundt i det har forum og mit indtryk er, at de store bodybuildere træner meget og æder meget den ene halvdel af sæsonen, så de ligner tyrenakker. Og den næste halvdel af sæsonen slet ikke får muskelmasse men bare taber alt det overflødige. Folholder det sig også sådan for almindelige mennesker der bare gerne vil have overkrop? For hvornår skal man så begynde at tabe sig?

Link to comment
Share on other sites

Hvad de store bodybuildere gør er ikke relevant for almindelige mennesker der "bare vil ha overkrop".

Skadelige steroider og andre medikamenter gør at det bliver muligt at voldæde for derefter at kunne smides alt fedtet igen. Store udsving i vægt er ikke godt for kroppen.

Se f.eks hvordan en naturlig Bodybuilder som Crawdaddy (billeder i træningslog) ser ud uden for sæson. Han er ikke så langt fra kampformen som f.eks de store bodybuildere som Coleman, Lee Priest osv.

Link to comment
Share on other sites

Hvis du gerne vil have en pæn overkrop, skal der både være en god muskelmasse og så lidt fedt som muligt.

Rent basalt forholder det sig desværre sådan, at man skal have et kcal overskud for at tage muskelmasse på, og dette betyder alt andet lige også, at der vil sætte sig lidt på sidebenene. For at tabe sig, skal man som bekendt være i kcal underskud. Som du kan se kan begge ting ikke lade sig gøre samtidigt.

Derfor er det ikke slet ikke en så tosset idé, at vælge hvad man vil fokusere på, og så arbejde hen i mod dette mål. Når man så har taget en god portion muskelmasse på, kan man forsøge at fastholde så meget muskelmasse som muligt, mens man smider overflødigt fedt. Jeg mener ikke, at man skal "bulke" op som de BB´ere, som sas nævner, men et lille moderat overskud, hvor du hele tiden er opmærksom på hvor meget du tager på. 2kg muskelmasse om ugen er ikke realistisk for ret mange, så hvis man tager 2kg på om ugen, er det en god idé, at skære ned på kcal. Sats i starten på, at tage ½ kg på om ugen, og hvis du mener, at der ikke sætter sig særlig meget fedt, så øg dine kcal en smule og vice versa.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share