Rama

Medlemmer
 • Content count

  447
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Reputation Activity

 1. Like
  Rama got a reaction from MamboMads in Atletik   
  http://www.youtube.com/playlist?list=PLCF59BF214212813C&feature=plcp
  Han løber pænt hurtigt.
 2. Like
  Rama got a reaction from Leaks in Hvilket produkt giver mig større mus   
  5 cm over dit indlæg:

  NB
  Det er ikke tilladt at henvise til forhandlere af kosttilskud eller omtale specifikke kosttilskud ved produktnavn.
  Mit råd vil være at droppe proteinpulveret og istedet indtage en dextrose/EAA blanding post workout.
  Vil du have større mus bør du fjerne løbehjulet fra deres bur og give dem adgang til foder 24/7.
 3. Like
  Rama got a reaction from MamboMads in Tour de France 2011   
  Baseret på hvad? Jeg kan fortælle dig at toprytterne i år har været i stand til at yde 5.7-5.8 w/kg på de afsluttende stigninger. I de glade 90´ere og Armstrong dagene ydede toprytterne jævnligt 6.4 w/kg på de afsluttende stigninger.
  Selvfølgelig er der stadig ryttere der indtager forbudte stoffer, men størstedelen? No way. Jeg er desuden overbevist om at de dopingstoffer der indtages nu blot er for at tabe et par kg eller for at overkomme skader. EPO, bloddoping og andre medikamenter, der øger præstationsevnen betragteligt er historie. Og hvis nogle skulle indtage dem i løbet af et løb som touren bliver de fanget.
  Læs evt: http://www.sportsscientists.com/
 4. Like
  Rama reacted to incognito in Athlete X kostanalyse   
  Sjov tråd, David
  Allerførst så falder det mig for brystet at du er så arrogant og bedrevidende overfor din lærer. Havde jeg siddet i den samme ende af sådan en udveksling, tvivler jeg på at jeg havde svaret lige så pænt. Det er vigtigt at huske på at Sandheden er en flygtig størrelse og jeg har, på trods af at jeg har mødt mange kloge mennesker, aldrig mødt nogen der har haft Den i deres hule hånd. Selv om man selvfølgelig skal have en vis tro på sine egne valg og sin egen viden, så er det meget farligt at tro at man per definition har mere ret end andre, for så bliver det lige pludseligt svært at lære mere, hvilket vel må være det overordnede mål i enormt mange sammenhænge.
  jeg er helt klart uenig i lærerens standpunkt om at kosttilskud ikke tilfører noget man ikke kan få fra sin kost, hvis den er varieret. I den konkrete oplistning, har jeg følgende kommentarer
  waxymaize - (Se svaret under postulat 3)
  BCAA - idet en forholdsvis stor mængde af dit protein alligevel kommer fra mælkeproteiner, som indeholder en del BCAA, vil jeg tro at du fra kosten alene kommer op på 60-80 g BCAA fra kosten. Jeg ville nok forvente at den potentielt gunstige effekt af BCAA'er var mættet ved dette indtag og dermed ikke forvente nogen gavn af yderligere tilførsel.
  ZMA - generelt er effekten af ZMA meget dårligt dokumenteret. Jeg personligt betragter det som værende meget usandsynligt at det gør noget godt i tilstedeværelse af en ok kost.
  vitaminer/mineraler - De fleste mikronæringsstoffer har et bredt terapeutiskindex og hvor man BØR være dækket ind fra kosten, er det aldrig nogen skade til at suppleremed vitaminer og mineraler
  kalk - jeg er skeptisk i forhold til suppleret kalk indtag, da det i forvejen er et af de mikronæringsstoffer med mindst terapeutisk index og jeg vil tro at du i forvejen ligger højt jf. dit indtag af mælkeprodukter. Det kan dog variere en del mellem produkter, så jeg kan tage fejl.. Men det står fast at kalk helt klart er noget af det man kan få for meget af.
  CLA - fremstår lidt som et tveægget sværd. Noget tyder på at det styrker metabolismen i mennesker og noget andet tyder på at det svækker den. Det er trods alt ikke for sjov at fødevarestyrelsen har udstedt en offentlig advarsel mod det. Jeg afventer yderligere dokumentation på CLA, før jeg vil sige noget om det.
  Beta alanin - dette ser helt klart lovende ud og jeg vil forvente at det er sandsynligt at der er en muskelopbyggende effekt og en vis øgning af udmattelsestolerancen
  Generelt om din kost
  Nu ved jeg ikke i hvilket omfang den viste dagskost er repræsentativ, men det ser virkeligt ud som om du ikke spiser nok grøntsager. Grøntsager har en række gunstige effekter på sundheden, både i kraft af de mikronæringsstoffer vi kender, men givetvis også en række vi endnu ikke kender. Der er et hav af polyphenoler, alkaloider og whatnot, som gør at grønt er fucking sundt, langt hinsides hvad man kan få i en vitamin-mineral pille. Hver gang man opdager sådan en ny gunstig mikronutrient, opstår der et nyt hypet superfood, om det så er blåbær, kirsebær, spinat eller noget helt fjerde, hvor det måske i virkeligheden er stort set alle grøntsager der er superfoods, på den ene eller anden måde.
  Generelt om kostilskud
  Kreatin giver gennemsnitligt 20-30 % større fremgang i styrke og muskelmasse i forbindelse med styrkeræning, end placebo, i utrænede. Selvom denne effekt givetvis er mindre i trænede, er selv en 5% større fremgang end uden vigtig. Det vigtige her er at dygtige atleter i regel har en standardafvigelse i deres performance på 1-2% og at selv en fremgang på 1-2% være voldsomt væsentlig. Mange af de studier der undersøger kosttilsskud tager ikke højde for dette og er dermed hvad man kalder for statistisk underpowered. Derfor kan litteraturen være svær at læse, da man både skal tage stilling til forsøgsdesign, og statistisk layout. På almindeligt dansk, så er et negativt fund ikke det samme som fravær af effekt. Omvendt har man selvfølgelig en kosttilskudsindustri som er helt iden anden grøft og misbruger litteratur efter for godt befindende.
  Jeg er helt enig i din lærers standpunkt på dette område. Der er lavet mange studier på dette, også på vægttrænede atleter, hvor man ikke finder gunstige effekter ved at indtage over ca. 2 g/kg kropsvægt/dag. Og selvom jeg ser det som en svaghed at man angiver dette mål i forhold til kropsvægt, istedet for muskelmasse (idet muskelmassen givetvis er den største forbruger i denne sammenhæng), hvilket i princippet ville kunne betyde at folk med MEGET stor muskelmasse msåek har lidt større behov, så vil jeg fortsat være meget, meget skeptisk i forhold til så højt proteinindtag som dit.
  jeg er ikke enig i at raffineret sukker og maltodextrin er det samme, primært på grund af fruktose indholdet, men eftersom der slet ikke er noget der tyder på at voldsomt store mængder hurtige kulhdyrater er nødvendige, er jeg ret skeptisk i forhold til om maltodextrin skulle være bedre en helt almindelige stivelse fra pasta eller ris. Desuden, med et indtag i en størrelsesorden som din, tvivler jeg på at dit blodsukker nogensinde bliver så lavt at din krop har "behov" for noget sukkerjunk i form af disse virkeligt hurtige kulhydrater.
  Desuden, hvad angår estimering af energiforbrug, så kan det i praksis ikke lade sig gøre at estimere den slags med pulsur ved styrketræning, og andet intenst muskelarbejde med højt ekscitationsniveau, da pulsarbejdet ved denne type træning ikke matcher energiforbruget. Næstefter kalorimetermåling er den bedste måde til dette formål kostregistrering i forbindelse med styrketræning.
 5. Like
  Rama reacted to Melisen in Protein shake = KVALME   
  Tag det roligt, du er bare gravid.
 6. Like
  Rama reacted to RuneB in Løbeteknik og triathlon   
  Jeg tror ikke der er en af de ting har siger i den video der tæt på korrekt udover at han ved hvad pronation og supination er.
  Du kan ikke forbedre din tid på løbedelen af triathleten nævnværdigt ved at forsøg at ændre din løbestil... du kan i værst fald komme til skade... så det er ikke forsøget hver...
  Udover løbedelen er der kæmpe potential i at træne:
  - tung styrketræning
  - plyometrisk træning
  - spring,sprint og kast.
  det er tydeligt bevist og der er 2-3 artikler på hjemmesiden omkring det.
  for sprinttræning er det både korte sprints f.eks. 60m og lange sprints f.eks. 30 sek.
  en lille hag ved ovenstående er at tingende både kan virke skades forebyggende men i værst tilfælde skadesfremkaldende. Ikke for at være grov, men når du tydeligvis har svært ved at skelne imellem når folk lukker lort ud (henvisende til at ovenstående video virkelig er den værste af slagsen), vil jeg anbefaler du bruger pengene på at få nogen til at hjælpe dig, der har viden på området. Først skridt bør være løbesko, næste skridt nogen skadesforebyggende.
  De vigtigst ting man kan ændre løbeteknisk er:
  - kortere kontakttid (som ovenstående ting hjælper med, men ikke noget du selv skal forsøge dig på)
  - øget smidighed omkring hofte ekstension, dvs. du skal strække dit forlår ud
  (spænd ballerne så det strækker)- øget styrke omkring ballerne (
  )- ordentligt løbesko der ikke er testede i sportsmaster eller lignende, altså et ordenligt sted,
  ovenstående er en kort gennemgang, uden en foregående analyse. der kan være individuelle forskel. Ideen er at hvis man ikke har den rigtigt hardware så kan det være ligegyldigt at installere nyt software fordi hardwaren alligevel ikke kan trække det. Dvs. ændre i løbestil skal primært komme fra øget styrke, stabilitet eller mobilitet eller man simpelthen løber stærkere på den distance man træner.
  eksempel på løbestil :
  sprint 60m
  http://miklar.dk/vid...artinkrabbe.MOV
  ham der vinders hardware er:
  - 3,40m i stående længespring (
  )- 140 kg dyb squat (
  )ovenstående ting muliggøre at han kan være så foroverbøjet i accelerations fasen
  Sprint 100m

  og kig nu efter de lander stadig på forholdvis meget af foden!
  og løber slet ikke som i den video du har postet
  Sprint 400m
  http://www.youtube.c...h?v=QPfp_uFL-CA kig fra 1,45
  stadig bruger de rigtigt meget af foden
  og slet ikke som han viser
  knæet er relativt langt bagved hoften når de sætter af = smidighed hoftebøjer, modsat de fleste triathleter
  sprint 400m, verdens rekorden, kig fra 4,45
  ....
  mellemdistance 800m
  http://www.youtube.c...feature=related
  jeg kunne ikke finde nogen slowmotin optagelser beklager.
  lidt fra 3:00
  ham i den orange der bliver 2 lander for højt på forfoden i forhold til hvad der normalt vil være hensigtsmæssigt i det tempo. hans kadence bliver for høj vil jeg mene. Han er en rimelig dygtigt løber så det kan diskutteres...

  en dansk løber som lander relativit højt på foden.
  for at løbe 1,43 på 800m skal man ca. have følgende hardware:
  11.00 på 100m
  cooper test 4200m
  stående længdespring 3,05
  10 spring (10 afsæt efter hinanden, kræver spændstighed) 33.00
  tilsvarende for 1,51
  11,50
  3900m cooper
  2,90
  31,50
  teknik 1500m
  http://www.youtube.c...h?v=B-S-gP8ObZU, kig ved 4,45
  krav:
  f.eks. 3,40 på 1500M
  kunne løbe 1,44-1,50 på 800m
  dvs. man skal altså have noget springkraft/hurtighed i benene
  nu længere tempo nu mindre krav, men der er stadig evidens for 2 ting:
  1. konditionstræning nedsætter ens springkraft/hurtighed meget markant
  2. større springkraft/hurtighed giver bedre løbe økonomi
  3. det er næsten umuligt at man øge vægten pågrund af øget muskelmasse når man træner meget kondionstræning
  dvs. hvis man ensidigt træner konditionstræning gør man glip af noget af den løbe økonomi man kunne få fra ens springkraft/hurtighed
  man siger at særligt mellemdistance løb kræver en meget god løbe økonomi i forhold til de andre løb.
  5000m
  http://www.youtube.c...feature=related 3,54
  10000m

  markant ændring i tempo = markant ændring i teknik
  foden mere foran tyngdepunkt, mere tendens til at løberne lander på hælen
  langsommere tempo = længere kontakttid
  kommer foden for tæt under tyngdepunkt skal man øge skridt hastighed for ikke at falde på næsen = for høj kadence. Der er en generel tendes fra motions løber side at overdrive skridtlængden, mens erfaren løber oftest har lidt kortere skridt dvs. mere optimal kadence. Så nogen motionsløber vil kunne hente lidt både skadesforebyggende og præstationsmæssigt ved at tag lidt kortere skridt, det er dog individuelt.
  marathon

  triathlon

  5,13nu er tempoet så meget langsommere at
  skridtlængde er væsentligt kortere
  kontakttiden er storset den samme
  primært hællanding foran tyngdepunkt
  når hælen svupper op under ballen i de fleste af de løber vi har set, så er det fordi de baglåret press hoften frem og låret tilbage. Når foden slipper underlagt forsvinder friktions fra underlagte og foden svupper op da baglåret udover at press hoften frem også bøjer knæet.
  jeg opsummere:

  lad være med at ændre din løbe teknik!
  ændre din hardware og skades forebygge,
 7. Like
  Rama reacted to Gudderman in Projekt: Forbedring af coopertest på 1 måned   
  Medmindre coopertesten skal foregå på et løbebånd (Hvis den gør så kan den da ikke tælle på samme niveau som en ude i det fri), så skyder du dig selv i foden ved at løbe på løbebånd.
  Det er nemmere men mere kedeligt at løbe på løbebånd, fordi båndet klarer "fremdriften" for dig. Du må ud i det fri, find eventuelt en løbebane et eller andet sted, de er som regel helt plane.
 8. Like
  Rama reacted to Morten Z in Pakkekalender   
  Igen i år vil der være pakkekalender. Jeg har brugt hele 2009 på at bookmarke mærkelige træningsting og de bliver fyret af her i julemåneden.
  Første ting er noget så spændende og usædvanligt som en skridttæller!
  Følg med fra forsiden
 9. Like
  Rama reacted to heliotropen in dianabol   
  Selvfølgelig er det diskutabelt medmindre du er totalt hjernelam, og retarderet - og det er du vel ikke, er du? - du har fundet herind, det betyder vel at du har en hvis intelligens, brug den!
  For det første er der ikke tale om nogen KUR, du kurere ikke noget, - ikke at være i den form du ønsker, er ikke en sygdom. - Det du overvejer er derimod misbrug af noget der potentielt kan få betydning for dig resten af dit liv - tænk lige over det engang, du fylder dig med piller i få mder, og det kan følge dig RESTEN AF DIT LIV - og det er selvfølgelig ikke noget du kan være villig til, eller tage stilling til nu, hvor voksen og ansvarlig du end føler dig!
  For det andet, så vil du højst sandsynligt INTET få ud af det! - Du er lige nu i en alder hvor du er sprit fuld af TEST-OS-TERON naturligt - det giver dig mulighed for at komme i super god form rigtig hurtigt naturlig (hvis du har brug for hjælp, så skriv til mig, så skal jeg hjælpe dig helt gratis) - når du propper hormoner i din krop, så vil du derimod i en lang periode efterfølgende, have et testosteron niveau som en 12 årig pige, forestil dig lige et splitsekund, hvordan det vil være, kan du huske hvordan det var inden du fik hår på pilleren? Velkommen tilbage før puperteten dog MED 10x så mange bumser! - Når testosteron bliver tilført din krop igennem piller, så har kroppen ikke brug for selv at lave testosteron mere, testosteron bliver produceret i dine nosser, derfor er der ikke samme behov for dine nosser, og du riskikere derfor at de midlertidigt skrumper, - du har sikkert hørt om de såkaldte rosin nosser, hvor nosserne efter lang tids brug, bliver på størrelse med rosiner - forestil dig lige et sekund, hvordan det bliver at stå i omklædnings rummet, med nosser på størrelse med rosiner!
  Nogle af de rissici du virkelig løber er: gynokomasti(ja du kan udvikle pige patter), mandlig skaldethed(du kan tabe håret på hovdet), øget kropsbehåring(får hår alle mulig andre steder end på hovedet), acne(få bumser så store som bylder over det hele), testikel atrofi(dine boller bliver mindre), øget aggressivitet(du kan blive en værre hidsigprop, på en måde du slet ikke kan styre det -hvor populær tror du det vil gøre dig?), øget risiko for skader under træningen, nedsat sexualdrift og potens efter kur(du får svært ved at få den op at stå i en periode bagefter, osv), dårligt humør, depression(der er forhøjet selvmord iblandt dem der tager steroider, i forhold til dem der ikke gør) og du vil højstsandsynligvis opleve en ugidelighed og manglende motivation efter dit misbrug. - Og så er det de færeste der ikke ender i et længere varende misbrug (når du får det adhelvede til bagefter, og det hele, eller mere end det du har opbygget imens du har dopet dig, - tror du så selv at du kan lade være med at gøre det igen? - det bliver hurtigt en ond cirkel), - og så er det hamrende ulovligt, du rissikere altså at få en dom, hvis nogen finde ud af det!
  Du vil hele tiden gå og være bange for om de andre i din klasse finder ud af det (de vil selvfølgelig kunne se det på dig - tænk på det ry du får - tror du det er populært blandt pigerne, eller vennerne, at ville være en narko-klumpedumpe? tror du det ry forsviner, blot fordi du stopper igen?), du vil måske altid gå med tankerne om du senere får kræft, hjerte problemer, lever skader, om din lever nu er som en gammel alkoholikers, og alt muligt andet, måske vil den frygt følge dig resten af dit liv.
  OG som sagt, så gode resultater vil du slet ikke få ud af det i din situation, - over lad os sige et halvt år, vil sikkert få langt bedre resulater af at spise og træne rigtigt - og så slipper du for at skulle ha det elendigt i de 4 af månederne fordi du har proppet dig med noget du SLET INTET VED NOGET SOM HELST OM!
  Altså:
  1. Muligvis, - men i dit tilfælde ikke mere end du kan uden - og du får selvfølgelig ikke vaskebræt af at være på steroider nogle få uger - du skal naturligvis også træne mindst lige så meget, og spise lige så sundt, - endda meget, meget, mere end elleres bagefter, - ellers forsvinder det hele igen (og det gør det højstsandsynligt alligevel!)
  2. JA!
  3. JA!
  Kort sagt: - TÆNK DIG DOG OM KNÆGT!
  - Helio