Hessel Posted December 1, 2003 Report Share Posted December 1, 2003 Jordbær is250 ml. skummetmælk120 gram frosne bær (bær symfoni)40 gram jordbær proteinpulver1 spk. sukker2 frosne bananerDet hele blendes! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snoopy Posted December 8, 2003 Report Share Posted December 8, 2003 (edited) Nu sletter jeg denne opskrift på proteinbomber. Vi havde et slags proteinpulver, som var perfekt til at lave disse 'trøffelagtige' fætre med, meeeen jeg har prøvet med 4 andre slags prot.pulver - hvor det bare ikke virker. Som Maxpower vist også har erfaret . Det oprindelige prot.pulver er i mellemtiden blevet ændret, så nu duer det sørme hellere ikke mere :(.Øv, de var ellers så gode....snøft Edited July 29, 2004 by Snoopy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orca Posted January 4, 2004 Report Share Posted January 4, 2004 Chili - 5-6 fed hvidløg- chili efter smag, helst friske frugter, evt. flere slags chili- 2 Løg- ½ pk. bacon (kan undlades hvis man er på skrump)- 6-7 skiver af en eller anden form for salami-agtig pølse, der minder lidt om pepperoni som jeg ikke kan huske hvad hedder :( - 500g hakket oksekød med så lav fedtprocent som muligt- et par pebberfrugter- en ordn'lig røvfuld kidney bønner (2-3 dåser)- en smule spidskommen- sukker - salt- peber- 2 dåser hakkede tomaterSkær pølsen i tern og kom den i en gryde, kom bacon i og svits det. Hak chili, hvidløg og løg og smid det i gryden. Kom oksekødet i og svist. Kom en knivspis spidskommen i samt salt, peber og en spiseskefuld sukker. Hak peberfrugterne og smid dem i sammen med tomater og bønnerne. Dette skal nu koge for lavt blus i en rum tid, minimum 15 min, men gerne 1-1½ time (!), og så er der mam! Serveres med flute og gerne noget tzatziki eller/og salat (ka' ik' stave) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Austina Posted January 7, 2004 Report Share Posted January 7, 2004 (edited) På opfordring smider jeg lige denne opskrift ind her:Ovnbagt paneret kyllingelår med timiangrønsager Ingredienser (4 personer): 8 kyllingelår ca. 800 g 2 spsk. rasp 1 kg kartofler 1 tsk. timian Timiangrønsager: 2 peberfrugter i tern 1 hakket løg 1 squash i tern 1 spsk. olivenolie 2 tsk. timian 1 dl bouillon eller vand Tilberedning: Læg kyllingelårene i et ovnfast fad og drys med rasp. Skrub og halver kartoflerne og læg dem i fadet ved siden af kyllingelårene. Drys med timian og steg i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min. Varm olien i en gryde. Tilsæt grønsager og timian og svits et øjeblik. Hæld bouillon på og lad grønsagerne simre i ca. 5 min. Server kyllingelår med kartofler og timiangrønsager. Energi pr. person: 2700 kJ (640 kcal). Fordelt på: Protein 29 % Kulhydrat 41% Fedt 30% (22 g) Hvis du vil tabe dig, kan du spise: 1 kyllingelår med en ottendedel kartofler og en fjerdel timiangrønsager.Austina Edited January 12, 2004 by Austina Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baardi bilder Posted January 7, 2004 Report Share Posted January 7, 2004 En herlig lille opskrift på boller i karry :) Der tages udgangspunkt i 1 kg svinefars da jeg aldrig laver mindre Ingredienser:1 kg svinefarsCa. 2-3 fed hvidløg (alt efter størrelse)3% cheasy fetaost (gerne med hvidløg/persille, skær da ned på hvidløgsfed)1 ægSpidskommen efter behag/smagEvt. en dusk frisk basilikum hvis man bruger 3% fetaost uden smag.Vand2 stk boulionterninger (plejer at bruge okse/kylling/grøntsager.. hvad jeg lige har...)Fetaosten nulres til bittesmå stykker og røres sammen med fars, knust hvidløg, æg, spidskommen og finthakket basilikum blade.Vand tager jeg som regel på skrømt... det passer med at der ca. er 1½ vand i min størrelse gryde. Bouilionterninger kommes i vandet og vandet bringes i kog.Form herefter kødbollerne, personligt hader jeg små ynkelige kødboller, så jeg laver dem ca. på størrelse med bordtenningbolde, måske lidt mindre :) I denne størrelse. skal de ca. koge i 15 min. Skær en af dem over for at se om de er gennemkogte.Når kødbollerne er færdige, hælder jeg ca. ½ l skummetmælk i det varme vand. Vent til det koger lidt op og kom så herefter jævner i (bruger Maizena i de her pakker man kan hælde direkte i sovsen). Så er det op til dig at bestemme hvor tyk sovsen skal være og hvor meget karry der puttes i :) Smid bollerne i når sovsen smager dig og vupti! Server med nykogt ris.Bon appetit! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cilius Posted January 7, 2004 Report Share Posted January 7, 2004 Det her er bedre end de grå sider for en mand pt. på 1500 kcal om dagen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Torben F. Posted January 8, 2004 Report Share Posted January 8, 2004 Orca >>> Dammit den Chili ser god ud. Planen er at lave den i morgen for bagefter at fråde den lige efter træningen. Men har du fundet ud af hvorfor en slags pølse det er der skal i ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hessel Posted January 15, 2004 Report Share Posted January 15, 2004 Cool vores opskrifter fra denne side bliver direkte kopieret til: Denne side Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Slettet bruger Posted January 18, 2004 Report Share Posted January 18, 2004 (edited) Laks og grøntsager.Salt og peber1 Laks filet.1 Hvidløg6-8 Gulerødder150 gram ChampignonEn kvart kop Ekstra Jomfru olivien olie.Hak hvidløget i små stykker, put det op i olien, sammen med salt og peber.Tag Lakse fileten og pensl den med hvidløg og olie, lad den stå og trække i tyve minutter i køleskabet.Del gulerødderne og skær dem i stænger, samt skær champignonen halvt over, læg dem i bunden af et ildfast fad.Læg laksen ovenpå, og hæld resten af olien ud over fisken og grøntsagerne.Put den ind i en 200 Grader varm ovn, i 15 minutter.Benjamin - do the funky Edited January 18, 2004 by Benjamin64 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MindBuster Posted January 22, 2004 Report Share Posted January 22, 2004 Baardi Bilders Boller i karry lyder godt, jeg har dog en anden fremgangsmåde med hensyn til sovsen.Tag en tom gryde og varm den godt op.Hæld en sjat oliven olie i.Tilsæt dernæst karryen og "brænd" den af under hurtig omrøring.Når karryen er blevet mørk tilsættes finthakket løg som svitses med.Når løgene har fået en smule tilsættes en teskefuld dijon sennep.Til sidst et kvart æble (revet) som lige får 30 sekunder med.(Rør kraftigt under hele proceduren)Så kan bollevand tilsættes lidt ad gangen under omrøring sammen med noget skummetmælk og sovsen jævnes tilsidst med hvad man nu bruger.Til sidst puttes bollerne i. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Slettet bruger Posted January 27, 2004 Report Share Posted January 27, 2004 Jeg har en hurtig opskrift jeg har fået, hvis man har en af de dage man ikke gider at stå i køkkenet.gulerødder-løg og andre grøntsagerKyllingefilet.Skær en masse gulerødder i pinde, hvis de er fine så rens dem uden at skræld dem og skær top og bund af.Skær et løg eller to i stykker.Derudover kan der jo bruges alverdens grøntsager.Hæld lidt olivien olie på panden, og smid grøntsagerne på.Når de er begyndt at blive lidt halv bløde tilsættes kylling filet på panden, selvfølgelig med en masse krydderi :) Og det er det hele ikke et mester kok måltid, men det smager godt.god træningBenjamin - do and eat the funky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hessel Posted February 5, 2004 Report Share Posted February 5, 2004 Nogen som ved hvordan man laver Kinesisk mad? Specielt kunne jeg godt tænke mig at vide hvordan man laver kødet så sprød og sød! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Slettet bruger Posted February 8, 2004 Report Share Posted February 8, 2004 En Superpostejmad.Ingredienser:En skive Aurion Spelt kernebrød.Leverpostej (3 %) fra Hanegal. (Irma)Hytteost (2,5 % fedt) (Irma)Crespi Pesto Rosso. (Irma)Denne mad smager bare super godt!!!En skive speltbrød fra Aurion smørges med et jævnt lag leverpostej. Et tyndt lag Pesto Rosse smørges ovenpå leverpostejen. Tilsidst smides et lag hytteost ovenpå det hele. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snoopy Posted February 12, 2004 Report Share Posted February 12, 2004 Hjemmelavet fedtfattig smørreostHer er en supernem opskrift på hjemmelavet fedtfattig smørreost. Det er billigere end at købe fx. cheasy smørreost og så er der langt mindre fedt i. Dræn cheasy A38 (eller almindelig A38, fromage frais, ymer eller lign.) ved at hælde det i et kaffefilter og stille det i en kaffetragt over en beholder, der kan rumme minimum 0,5 L. Læg et stykke køkkenrulle over og lad det stå i køleskabet i minimum 12 timer til vallen er løbet fra. Efter de 12 timer hældes osten i en skål og blandes med ens yndlingskrydderi, fx. hvidløg, persille, frisk timian, frisk basilikum, barbeque eller ? Lad det trække et par timer, så krydderierne når at sætte sig. Kan holde sig 3-4 dage i køleskabet i lufttæt beholder.Jeg har prøvet at blande det med Holidaydip-mix, da jeg er helt vild med den smag Uhm...det er yummy på en hjemmebagt bolle eller et godt stykke rugbrød. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bonux Posted February 18, 2004 Report Share Posted February 18, 2004 Nogen som ved hvordan man laver Kinesisk mad? Specielt kunne jeg godt tænke mig at vide hvordan man laver kødet så sprød og sød! :) prøv evt at stege din kylling i sød chilisauce,(man kan nogle gange få den på tilbud i Netto) Det skal da siges at der er en del sukker i. Men Damn det smager godt :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edior Posted February 26, 2004 Report Share Posted February 26, 2004 Kan man egentlig bage en kage med proteinpulver i ovnen, eller bliver proteinet ødelagt? Jeg ved godt at kød også bliver stegt ved høj varme, men det er vel en anden slags protein?Og kan man erstatte margarine i en bageopskrift med noget sundere fedt, f.eks jomfru-olivenolie, eller må det heller ikke komme i ovnen? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snoopy Posted February 27, 2004 Report Share Posted February 27, 2004 Kan man egentlig bage en kage med proteinpulver i ovnen, eller bliver proteinet ødelagt? Jeg ved godt at kød også bliver stegt ved høj varme, men det er vel en anden slags protein?Og kan man erstatte margarine i en bageopskrift med noget sundere fedt, f.eks jomfru-olivenolie, eller må det heller ikke komme i ovnen? hej med digDer har efterhånden været en del diskutioner omkring det, men der er vist ikke kommet noget endeligt svar, så jeg (og flere andre ved jeg) bager med proteinpulveret...kagerne fejer i hvertfald ikke noget smagsmæssigt Ja, du kan godt erstatte margarine med olie...eller du kan helt undvære det. Du kanogså nogen gange erstatte med fromage frais, A38, mælk eller lignende. Hvis det fx. er ern frugtkage (banankage, gulerodskage osv.) så er det unødvendigt med fedtstof i...især hvis der i forvejen er æg i. Mvh Snoopy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edior Posted February 27, 2004 Report Share Posted February 27, 2004 Ok, takker. Så vil jeg begynde at eksperimentere! B) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dines Posted February 27, 2004 Report Share Posted February 27, 2004 Edior> Mht bagning med olie, så skal du lige kigge dig lidt for. Olier med stort indhold af flerumættede fedtsyrer er ikke særligt varmestabile, og er derfor uegnede til varm mad. Olivenolie indeholder primært enkelt umættede fedtsyrer, så det kan godt bruges både til bagning og stegning. Det har dog en rimeligt kraftig smag, så det smager måske ikke så godt i kager. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mortensen Posted February 29, 2004 Report Share Posted February 29, 2004 Jeg spiser altid havregryn inden sengetid medmindre jeg er alt for træt, beruset eller har andet at se til hvis i forstår ;) Men det skal jo være nemt og hurtigt når man skal lave mad midt om natten (Jeg plejer at spise min Gonat-gryn fra 22-03).Naturel er havregryn ikke så tiltrækkende, men jeg plejer at kaste en halv skovl rosiner og nødder (mandler og hasselnødder) over. Det hemmelige ingrediens er vaniliesukker, en halv skefuld og 2 sukker så er den hjemme!Derudover spiser jeg meget tun.Ofte bare på hjemmebagt rugbrød med noget dressing og citronpebber, det er gudekrydderiet til alt fra havet.(Jeg har lige købt 2kg tun på dåser) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CLO Posted February 29, 2004 Report Share Posted February 29, 2004 Niske:Nogen som ved hvordan man laver Kinesisk mad? Specielt kunne jeg godt tænke mig at vide hvordan man laver kødet så sprød og sød! Så vidt jeg ved er der 2 ting;Kødet dyppes let i hvedemel inden tilberedning.Lynstegning i wok: FULD KNALD på wok'en, olien skal ryge ! Når du lynsteger grøntsagerne bagefter, så tilsætter du vand ! Ved godt at det lyder mystisk.Desuden er der noget med wok'en; Slip let wok duer ikke (bruger den dog selv), skal være en rigtig wok, den skal så brændes af i olie, & må derefter ALDRIG vaskes med sulfo.Skal nok prøve at finde hemmeligheden, dvs. den endegyldige sandhed Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoot Posted March 1, 2004 Report Share Posted March 1, 2004 Hoosier - den der chokoladekage :o For sa.... den er vild!!! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenia Posted March 7, 2004 Report Share Posted March 7, 2004 Det her er en af mine favoritretter, men absolut ikke af den fedtfattige slags. Hurtig og nemt.2 * Buko skinkeostToast brødskinketernchampingongerAspargesAnanasMajsAlt (undt. toast) vendes i en gryde til osten er smeltet, derefter hælder du det i et ovnfast fad hvor du i forvejen har skåret cirka 5-8 skiver toastbrød i store tern og ind i ovnen!Er man ostefreak, så drys lidt ost på toppen, ligesom lasagne, MUMS!PRØV DET!Kcal: ??? Fedt: Vil helst ikke vide detProtein: Der er protein i ost, ik? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoot Posted March 8, 2004 Report Share Posted March 8, 2004 Er det 2 bakker skinke ost? :dead: Og ost oven på? :o Hmmm.... Hver sin smag Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenia Posted March 8, 2004 Report Share Posted March 8, 2004 (edited) 2 bakker ost svarer nogenlunde til 3-4 mennesker. Jeg har lavet det med en bakke, men der syntes jeg kun lige der er nok til 2.Mht. ost ovenpå så skrev jeg : hvis du er ostefreak, ingen tvinger dig. Men det smager som en drøm. MUMS Edited March 8, 2004 by Zenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.