Sign in to follow this  
Pcl754

Crossfit vs skavanker?

Recommended Posts

Jeg har gennem en del år efterhånden accepteret, at jeg har en dårlig skulder der - trods stabiliserede øvelser og masser af hvile - forhindre mig i at lave bl.a. biceps curl og bænkpres. Herudover har jeg også et dårligt håndled der forhindre mig i at lave armbøjninger.

Indtil nu har dette ikke været det store problem, da jeg har kunne tilpasse min træning, så min skulder og håndleddet ikke blev unødig provokerede.

Nu er jeg så kommet til et punkt, hvor jeg virkelig godt kunne tænke mig at prøve kræfter med Crossfit. Er der nogen crossfitudøvere på boardet, som kan dele deres tanker vedrørende hvorvidt det er realistisk at begynde til crossfit med hhv. dårlig skulder og håndled?

Edited by Pcl754

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg træner ikke selv CF, men træner i et CF center. I CF er der en masse øvelser hvor at man laver et moment med kroppen fx kipping chins, og momentet gør de kan lave en masse gentagelser, langt over hvad de kan i strict chins. Det moment er fint så længe at man har styr på det og udførelsen er korrekt, men hvis den ikke er bliver det meget belastende for led og sener. Mange CF'ere døjer med skulderproblemer.

Kan du ikke lave armbøjninger, bp og curls pga smerter, vil jeg sige at det ikke er tilrådeligt at du begynder på CF. Alm styrketræning er bedre og med langt mindre skades potientiale efter min mening.

En prøvetime er gratis, så du kan altid prøve.

Share this post


Link to post
Share on other sites

CF består også af rigtig mange vægtløfter øvelser.

Frivend og sted.

Træk osv.

Alt sammen noget der sætter krav til skulder mobilitet. Jeg har svært ved at se det fungere desværre

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this