Sina

Medlemmer
  • Posts

    1,673
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    18

Posts posted by Sina

  1. Tak for svaret, men hvad er fordelene ved at strække ud i 30 sekunder kontra tre minutter, og omvendt?

    Jeg tror ikke, der er lavet nogen undersøgelser, der kan bevise de specifikke, fysiologiske forskelle mellem 30 sek. og 3 minutter - i hvert fald ikke, når man går fra forsøgslokalet til træningslokalet.

    Jeg tror snarere forskellen er som forskellen på at squatte 5 x 4 eller 6 x 3. Muligvis interessant at undersøge for en muskelnørd men uinteressant for den praktiske udøver.

    Hvad angår tider, skelner jeg snarere imellem stræk med bounce/dynamiske bevægelser, stræk hvor man går ind og ud af bevægelsen i et konstant flow, stræk hvor man holder et statisk stræk i min. ca. 30 sek. men det kan også være 1 eller 2 minutter, og så lange stræk i op til 8-10 minutter eller mere.

    I praksis arbejder jeg med forskellige tider til alle stræk, men det er selvfølgelig et meget svævende svar til et enkelt spørgsmål. :)

    Hvor har du brug for mere smidighed?

  2. Jeg har årelang erfaring med at gøre andre smidigere + selv at blive smidigere. Modetendenser kommer og går - så er det statisk stræk, så er det ballistisk, så er det kun PNF, så er det korte stræk ikke mere end 25 sek., så er det lange stræk og akkumulere op til 30 min. om dagen. Og så videre.

    Min erfaring er, at det mest effektive er at bruge lidt af det hele. Hvis det er det aktive bevægeudslag, du har brug for, er det vigtigt at både muskler, sener, nervebaner og hele molevitten er med, og det er desuden ekstremt vigtigt, at du altid træner styrken op i yderområderne. Det giver både færre skader og hurtigere smidighedsfremgang.

    Alt efter hvor på kroppen, man ønsker mere smidighed, ville jeg anbefale at arbejde med området f.eks. 20 minutter fem gange om ugen eksklusiv opvarmning. Start med noget dynamisk, videre til forskellige versioner af statiske stræk (1-2 minutter), evt. partnerstræk /PNF (spænd imod-slap af), videre til styrkearbejde i yderområdet, og slut evt. af et par gange om ugen med mindst 10 min. i et nogenlunde afslappet statisk stræk. Og integrer din nye bevægelighed i din øvrige træning, hvis muligt.

    Lige så vigtigt er det selvfølgelig, at du har valgt fornuftige øvelser, og at du udfører øvelserne nogenlunde korrekt.

    Og altså, det giver virkelig ikke rigtig nogen mening, hvis fysioterapeuter og osteopater mener, der er een rigtig måde at udføre et stræk. I så fald burde de lige komme et års tid i praktik hos nogle artister, gymnaster, balletdansere eller lignende og se virkeligheden lidt an.

  3. Hvis valget stod imellem det, ville du så helst have hjælp til at tabe dig ned til en sygelig vægt, eller hjælp til at få det bedre med din krop? Og ifølge hvem ser du større ud end dine veninder, selv om du vejer mindre?

    Hvis du genlæser dit spørgsmål, kan du så selv se, at der er noget, der lyder bekymrende?

  4. Denne gang skal det altså være sundt og fornuftigt- derfor, kan jeg realistisk set tabe 10 kilo ferien over? Og har I gode råd?

    Jeg er 16 år 169 høj og vejer nu 66,6. Ville gerne ned på ca. 56 som jeg var i lang tid under og efter træning.

    Det korte svar på dit spørgsmål: Nej, det kan du ikke.

    Det gode råd er lidt længere: Det er uholdbart at tabe sig så hurtigt, når du ikke vejer mere, og det er uholdbart, at du gerne vil have en krop som en præpubertær elitegymnast, når du ikke længere er det. 66,6 kg til 169 cm er ikke dårligt. Hvis du gerne vil have det bedre med din krop, ville jeg foreslå meget mindre ændringer. Spis sundt og fornuftigt og lav noget træning, du har det godt med. Hvis du lige har taget 10 kg på, er det vigtigere at stoppe vægtøgningen. Jeg ville endda gå så langt som til at foreslå dig at lave en helt langsigtet plan, der hedder at holde din nuværende vægt i et år, mens du nyder at gå på gymnasiet. Lad være med at opfinde en eller anden lynkur. Hvis du så stadigvæk gerne vil tabe dig, når du når næste sommer, kan du lave mere markante ændringer i din kost og din træning.

    Noget af det mest ødelæggende for et varigt/livslangt bedre kropsligt selvværd er al for stor fokus på vægten og for hurtige 'kure'.

    Hvis du har brug for at arbejde med dit selvværd inden august og skolestart, vil jeg faktisk være helt kedelig og foreslå, at du i stedet for bruger lidt tid på at finde noget fedt tøj, du føler fremhæver dine bedste sider. Dét plus god selvtillid betyder alligevel meget mere end de kilo du ville nå at tabe hen over sommeren.

  5. Vi sluttede af med to baner prowler, med en vægt der er så lav hvis ikke man satte den godt fast på prowleren ville den blive suget ud i universet sammen med støvpartikler og andet.
    Pinlig pinlig indsats.

    Ha, jeg er også ret imponeret over din indsats. Men du gør nok klogt i at skrue forventningerne lidt ned. Nu kan det ikke helt sammenlignes, eftersom jeg havde ydet en lidt større indsats (sorry, guys), men jeg har virkelig måttet nedjustere forventningerne til styrkefremgang/-vedligeholdelse, fordi det der søvnunderskud m.m. ikke lige er til at spøge med. Og midt i det hele er der eddermame ingen grund til at føle at ens indsats så ovenikøbet er pinlig.

    Tillykke i øvrigt, jeg kan ikke huske om jeg allerede har skrevet det et sted. Hey, det skal fejres, jeg giver en flaske rødvin, du kan bare tage den du tabte til mig engang i et væddemål for mange år siden :)

  6. Hvis du er normalvægtig, 23 år og meget fysisk aktiv er det helt hen i vejret kun at få 900 kalorier om dagen. Det kan tyde på to ting: Enten er du i gang med en sultekur ud over det sædvanlige. Det er dumt og farligt og vil ikke gøre dig 'veltrimmet' på den gode måde. Eller også registrerer du din mad fuldkommen forkert. Hvis det er det andet, så lad det være en anledning til at stoppe med at gå op i så små detaljer. Du kan alligevel ikke beregne alting. Spis sundt, fortsæt din træning og spis det fuldkornsbrød, du har lyst til.

  7. På samme tid prætentiøs og uinteressant. Det kan godt være, der ligger en god historie gemt et sted, men filmen formår på intet tidspunkt at fortælle noget sammenhængende og nyt omkring crossfit. Den drukner i mislykkede, arty farty kameraindstillinger, påtaget leg med dybdeskarphed og kameravinkler, højstemt baggrundsmusik og usammenhængende historier.

    Den skulle måske have valgt at fokusere enten kun på konkurrencen eller kun på crossfits udvikling i Skandinavien. Nu lander den mellem to stole.

    Der bliver lejlighedsvist gået tæt på noget, som kunne være interessant, men så bliver den lukket straks herefter. Ægidius fortæller om, at crossfit i Danmark er ved at blive en fitnesskultur, som bevæger sig væk fra kernen i crossfit, men filmen fortæller ikke mere om, hvad den fantastiske kerne så er. Det nævnes, at niveauet for trænerne er for lavt, og straks efter bliver det bortforklaret af Thor, selv om filmen her kunne have valgt et standpunkt og skåret ind til benet - hvorfor vælger f.eks. Crossfit Copenhagen at ekspandere sig via kvantitet fremfor kvalitet, når de samtidigt slår sig op på autenciteten. Osv. osv.

    Slow motion optagelser af Annie, der hepper på Frederik, eller det helt klassiske sportsinterview lige efter en hård indsats ('det var hårdt, men jeg gjorde hvad jeg kunne, bla bla') er bare ikke nok til at bære en film. Heller ikke selv om jeg synes, alle de medvirkende virker cool nok.

    Jeg giver den 1 kettlebell ud af fem mulige, lol.

    Det er min dom, men jeg er også kritisk. Og jeg er heller ikke crossfitter, hvilket selvfølgelig betyder, at jeg ikke er målgruppen, but still.

    Jeg så den i morges, fordi jeg var nysgerrig ovenpå deres enormt vellykkede facebookkampagne for filmen. Dybt imponerende til gengæld, at de har fået tusindvis af crossfittere til at samles i deres respektive boxe i store dele af Europa til sådan en gang kitch.

  8. Jeg har en stædig betændelse i håndleddet, og jeg vil prøve noget akupunktur. Er der nogen herinde, der har erfaringer, de kan dele i den forbindelse? Hvem, hvordan, virker det?

    Det er et område, jeg ikke aner noget om, og jeg overvejer bare at ringe til den første og bedste. En random googling viser f.eks. Dr. Hao ved Svanemøllen - http://www.hao.dk - er der noget, man skal være opmærksom på, når man tjekker stederne ud?

    Og har du en akupunktør i København, du kan anbefale?

  9. Bare glem alt om tallene på badevægten og brug dine kræfter på at blive endnu mere awesome til at løfte tunge ting. Det er lykken, og resten falder på plads af sig selv.

    Præcis. I øvrigt er der ingen grund til at cutte ned til de lavere klasser, for der er konkurrencen hårdere og du ville have fået en dårligere placering. Hvis valget står mellem en sur diæt + en sløj placering overfor lækker mad, højt humør og fine medaljer, så kan det vel ikke være så svært...

    Og tillykke med den fine debut! :)

  10. Jeg synes bare at der er en verden til forskel på at have travlt og at være stresset.

    Jeg er godt klar over at jeg måske ikke selv kan se det, så jeg giver det en chance og skruer lidt ned for tempoet :smile:

    Jeg tror måske, du hører noget andet, end hvad folk prøver at sige. Man snakker så meget for tiden om, hvordan mentalt stress påvirker kroppen, så når de snakker om stress, tænker du kun på den del, der kunne skyldes et generelt mentalt og fysisk overload, kald det travlhed eller stress.

    Jeg tror, de mener, at du generelt kører kroppen for hårdt med træningen og derfor stresser den, uagtet at du mentalt sagtens kan følge med og ikke føler dig specielt presset. Det er ikke fordi, du måske er in denial. Man kan bare godt presse kroppen for meget og stadigvæk være på toppen.

    Og så ville mit vægttabsråd i øvrigt være, at du burde erstatte lidt af den tunge styrketræning med højintensiv cardio. Plus slappe af med de der fedtmålinger. En vægt + et målebånd + et spejl + evt. et ugentligt foto i helfigur giver dig en bedre idé af, hvor du er på vej hen.

  11. Ja, jeg er jo sød og rar.

    Men nu har hun lige skrevet, at hun vil drikke kaffe, hvis jeg har tid. Det tror jeg ikke, jeg har.

    Mvh,

    Parforholdseksperten

    Hej Rasmus G. Her er dine muligheder:

    1. Du lader være med at svare og ignorerer hende. Det vil i starten få hende til at tro, at din telefon ikke virker, at du ikke har fået beskeden, eller at du måske er indlagt på hospitalet og ikke kan kontakte hende, selv om du gerne ville. Senere vil hun så skrive igen, og så er du tilbage, hvor du startede

    2. Du svarer kort og kontant, at du ikke er interesseret i at ses igen. Det vil få hende til at synes, at mænd er nogle svin, som kun er ude efter en ting, og derfor vil hun drikke sig fuld med sine veninder og på vej i seng vil hun så i sin brandert skrive til dig igen, og så er du tilbage, hvor du startede

    3. Du svarer lidt vævende, at du har travlt for tiden, så det kan ikke være lige nu. Det vil få hende til at blive irriteret over, at mænd ikke bare kan melde klar ud hvad de mener. Hun vil afvente et stykke tid, og så vil hun kræve at du tager stilling og ikke leger med hendes følelser og holder hende hen, så hun sender en ny sms, og så er du tilbage, hvor du startede.

    4. Du bider i det sure æble, siger ja til at ses, ender sammen med hende igen og modtager dagen efter endnu en sms. Du er i den grad tilbage, hvor du startede.

    Du sidder med andre ord i saksen, og du skal i øvrigt være glad, hvis hun ikke er nigerianer og har givet dig både hiv og 17 unger (har jeg lige læst i en anden tråd).

  12. Lige nu er jeg omkring "15kg" fra at kunne lave en strikt. Så derfor spekulerer jeg på hvor meget momentummet i kippen hjælper en?

    Der er afsindigt meget momentum i en kipping pull up ift. en almindelig, i hvert fald, hvis du kan lave kippet rigtigt. Men hvis du ikke skal crossfitte, er der ikke rigtigt nogen pointe i at lære dem.

    Som en måde at lave progression henimod en rigtig pull up giver det mere mening at lave et sving pull up i ringe - hvor kroppen svinges strakt frem og tilbage, i fremsvinget trækkes op, benene svinger en ekstra gang tilbage og i efterfølgende fremsving laves en excentrisk (svingende) negativ. Det giver mulighed for at indøve den korrekte bevægelse, og man kan så langsomt lave svinget mindre og mindre indtil man hænger stille, strakt, og har sin første pull up.

    Det kræver selvfølgelig ringe i den rigtige højde, og har du ikke det, giver det ingen mening.

    Ikke for at tage modet fra dig, men at du 'mangler 15 kilo' siger ikke så meget. Man kan sagtens nå til at mangle 1 kilo og stadig være forholdsvist langt fra at lave en pull up. Maskinen kan nemlig give en snydeeffekt og træne dig til at hive dig op ved at presse kroppen både ned og op. Derfor skal du af og til ud af maskinen og hænge frit.

    Min prioritering, når jeg skal lære folk pull ups:

    1. sving pull ups i ringe

    2. spottede pull ups

    3. negativer

    4. pull downs

    5. maskine, som tager vægten

    Spottede pull ups kræver selvfølgelig en (stærk) spotter. Men de er en virkelig god måde at lære pull ups. Du må ud og finde en træningsmakker...

    PS. Det er simpelthen noget vrøvl at trække crossfit rhabdogalimatias ind i en snak om excentriske pull ups!

  13. Jeg er ellers sådan en, der kan tage sig sammen uanset hvad. Og nu har jeg prøvet at tage mig sammen i flere uger, men det lykkes ikke. Og det er jeg lidt flov over. Derfor ville jeg egentlig gerne undgå at logge min tur ned ad bakken og gøre jer til vidner til mit forfald.

    Men nu ved I det. Og who knows, måske hjælper det endda, at det er ude nu. Hvis det ikke hjælper og jeg kommer til at logge en masse uinspireret og uinspirerende træning, skal I bare ikke komme og sige, at den er kedelig, min log!

    Hej Y, jeg læser også din log engang imellem :)

    Måske læser jeg ikke grundigt nok, man jeg havde ikke lige set nogen som helst tegn på nedgang. Du fyrer jo PR's af på stribe og er mega stærk og i vanvittig god form og vinder over DBM og Q-base og alt muligt... Så endnu er der vel ingen grund til at have nedtur?

    At man kan miste lysten til at træne, kender jeg udmærket. Og nu siger jeg lige noget, som måske er helt fejlslagent, forkert og demotiverende, men altså - man kan jo bare lade være i en periode. Man kan træne 1-2 gange om ugen i stedet for 5-6 gange. Gå nogle ture i stedet for. Spise sund mad, som man har tid til at lave, når man ikke træner så meget. Mødes med en god ven og sludre i stedet for at stå og hamre en mukkert ned i et dæk. Læse bøger og se film og kramme potteplanterne. Man kan også tage sig tid til at afprøve nogle andre slags træning. Gå i svømmehal, tag i klatreklub, prøv en boksetime, kom til åben cirkustræning.

    Et par uger (eller et par måneder) på den måde, med et minimum af vedligeholdelsestræning, behøver ikke at betyde gigantisk nedgang i formen, og hvis det er det, der skal til for at genfinde motivationen til den træning, du gerne vil være motiveret for, så er det måske værd at overveje. Nogle gange kan angsten for tilbagegang gøre, at man presser sig selv unødigt op i et hjørne af sure pligter. Nogle gange er det meget godt at tage et par skridt tilbage og finde ud af, hvorfor man overhovedet gør det, man gør.

    Nå. Sikke en gang hippiesnak. Og det er jo heller ikke fordi, jeg har nogen erfaring med den slags. For mig er min træning også mit arbejde og mit levebrød, så jeg bliver nødt til at finde motivation for at blive ved uanset hvad. Hvis du også vil det, så foreslår jeg, at du 1) læser din log igennem, det vil gøre dig i godt humør, 2) ser nogle Rocky-træningsvideoer på youtube med lyden skruet helt op og 3) hardener the fuck up! :)

    Ses søndag!

  14. Hej i loggen :)

    Stort tillykke! Og hvor er det bare fuldkommen overmenneskeligt sejt - ikke bare at du lige snupper 6 pull ups efter vandet er gået, men også at du allerede en uge efter fødslen er i gang igen med både pull ups, push ups, front squats og pistols. Du er en smuk rollemodel for kvinder, der gerne vil hurtigt i gang igen!

  15. Sina, se mig :shades: (Fra 0:10)

    Helt sikkert! Det går den rigtige vej! Det er klart den bedste position, du har haft indtil nu. Langt bedre end din position på paralletterne på foregående side (hvor du er for åben i skuldrene, nærmest som man ville stå i ringe), og langt bedre end videoerne fra centret, hvor du også er åben i skuldrene og balancerer i vildskab med hele kroppen. :)

    Nu mangler du 'bare':

    1. at presse det sidste stykke op i skuldrene

    2. at åbne det sidste stykke op i skuldrene

    3. at fiksere hofter og ben, så de ikke wobler

    4. at få AL balancen ned i fingrene

    5. at blive stående...

    Keep up the good work! :)

  16. Det kan være, at jeg har udtryk mig forkert så :laugh:

    Jeg gør som i denne video fra 0-5 sekunder og så ned i L-sit igen.

    Jeg bøjer dog en del mere i albuerne og laver et pres op til sidst. Desuden kan jeg slet ikke sprede benene så meget, men jeg spreder dem så meget jeg kan. Er min beskrivelse så helt forkert?

    Ha ha, nej, din beskrivelse er måske rigtig nok. Det er bare meget usædvanligt, at man kan holde balancen så lang tid i bevægelse og så ikke kan stå stille strict i længere tid - men forklaringen er nok bare, at du er stærk nok til at køre det hele på muskelkraft (jvf. bøjede arme, som faktisk gør det til en lidt anden øvelse, med mere styrke og mindre teknik), så du ikke på noget tidspunkt kommer gennem en clean håndstand og får øvet balancen der.

    Hvis dit formål med træningen er at blive stærk, så er et l-sit pres til halv håndstand (med bukkede arme) og videre pres til split håndstand en fin øvelse. Hvis du gerne vil lære korrekte stem og korrekte håndstandspositioner, er det måske lidt en omvej.