Jenslyn17

Medlemmer
  • Posts

    3,196
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Posts posted by Jenslyn17

  1. Hvis der er ét område, hvor jeg tror, kvinderne er galt på den, så er det i forhold til selvfremstillingen. Har efterhånden ofte oplevet, at piger ganske bevidst styrer uden om alt, hvad der reelt set kræver en indsats og giver sved på panden. Dybest set er det jo paradoksalt - hvorfor gå til træning hvis man reelt set ikke vil gøre en indsats?

    Efter at kulegrave lidt i årsagssammenhængenerne, så når man efter min erfaring ret ofte frem til, at de fleste da ved, at resultater i et eller andet omfang står mål med indsats. Problemet er derimod, at alt det, der kræver en indsats, opfattes som en art socialt faux pas, der straks stempler den entusiastiske kvindelige fitness-udøver som ufeminin. Det er bare pisseærgerligt.

    Dermed mener jeg også, der er tale om et vidensproblem. Ikke konkret og afgrænset faglig viden, men en forestilling om, at vi fyre bare synes, det er AWESOME at se en kvinde, der kan køre chin på egen hånd. Jeg har sgu heller aldrig - og jeg mener faktisk aldrig - snakket med andre fyre, der trak på skuldrene over en dødløftende kvinde, der turde give den gas. Jeg har derimod mødt masser, der himler lidt med øjnene, når al intensitet igen og igen ofres på selvfremstillingens alter ;)

    Det er 100 % sikkert, at der også ligger en frygt i at blive "for stor", men ovenstående tror jeg alligevel meget ofte er hovedårsagen, hvis man graver en tand dybere!

  2. Hej Stine!

    Super du vil gøre en forandring. Fitness (cardio og styrketræning) er godt, men der skal selvfølgelig også udvises et vist mådehold i forhold til indtaget.

    Hvis du er god til engelsk, kan du tage et kig på de forskellige artikler på leangains.com. Du behøver ikke følge alt til punkt og prikke, men sitet er super til at få gjort op med nogle myter, du bestemt ikke behøver mase med.

    Generelle tips: Tag det roligt. Sultediæter er noget fis, og det fører aldrig noget godt med sig. Dit vægttab skal IKKE være en pinsel. Hvem fanden gider være tynd og trimmet, hvis man har det ad helvede til? Det lyder fortærsket, men der SKAL være tale om en livsstilsændring. Ellers holder det bare ikke!

    Lad være med at hoppe på bølgen med 6-8 måltider om dagen og alt det pis. Hvis u har det bedst med at spise to eller tre gange om dagen, så kan du snildt gøre det. Sådan har jeg det fx. Jeg vil hellere æde mig helt mæt end at sprede måltiderne ud!

    Planlæg eventuelt en "cheat-dag" - fx lørdag - hvor du kan slappe af og spise, som du vil. Det kan gøre meget for humøret og kan desuden fungere som en art intuitiv cycling af kulhydrater, så du holder gang i din metabolisme (forbrænding - det danske ord er udmærket, men du vil helt sikkert støde på den engelske term et utal af gange, hvis det ikke allerede er sket!).

    Lad være med at veje dig i tide og utide. Din fremgang vil ikke være lineær til helt ned på dagsbasis, så det giver ikke mening at veje sig mere end engang imellem. Hver 14. dag er et bud.

    Lad være med at hænge dig i, om du får noget hvidt brød ned. Modsat hvad en del af den stående dogmatik siger, så kan man sagtens skeje ud nu og da. Det afgørende er kalorierne!

    I forhold til træningen: Giv den max gas. Der er ingen fidus i at holde tilbage, og tro mig - du vågner ikke op med en overarm i størrelse jumbojet. Det skal din hormonbalance nok forhindre. Det er bare med at give den gas :-)

    Held og lykke med det

  3. Der er delte meninger om det er bruge en loading-fase, når man går i krig med kreatin. Jeg havde nok gjort det bare for at være sikker på, at der bliver sat skub i tingene. Men det er bestemt ikke nødvendigt.

    Hvis du vil loade, kan du køre 4x5 gram om dagen i 5 dage fx. Hvis ikke tager du bare 5 gram om dagen, gerne efter træning.

    Som jeg forstår det, så står det ret klart, at kreatinen optages bedre, hvis du tager den sammen med nogle hurtige kulhydrater. Det skuille også være en fordel at få noget ned umiddelbart efter træning. Husk også at drikke masser af vand!

    Held og lykke med det

  4. Ingen grund til at spise/drikke proteinpulver hvis man ikke prøver at få større muskler.

    Selvfølgelig er der det.

    Et fornuftigt vægttab fordrer en fornuftig ernæring, og hvis man gerne vil gøre hele den størrelse lidt mere overkommelig, så kan proteinpulver være en stor hjælp i dagligdagen :)

  5. Ville personligt aldrig gide spise efter et skema - det er sgu for kedeligt, hvis du spæ'r mig. Med lidt fornuft og mådeholdenhed kan man sagtens nå langt. Men hvis det virker for dig, og du har det godt med det, så skal jeg selvfølgelig ikke diktere en anden tilgang.

    Det, jeg vil sige, er, at du bør arbejde inkrementalt. Pas nu på med at gøre januar til den måned, hvor du pludselig vender helt om på alting i sundhedens navn. Det er sgu næsten dømt til at mislykkedes, for viljen er ikke altid lige stærk :)

    Tag hellere gradvist at få nogle gode vaner ind under huden. Jeg kan slet ikke sætte tal på de gange, hvor jeg har fået en bekendt i gang med træningen, som med stor ildhu sætter alt ind på en sundere livsstil for så at vende tilbage til samme, gamle mønstre, når entusiasmen dykker lidt (for det vil den).

    Og dit vægttab på 2 kg er udmærket. Der er absolut ingen pointe i at gøre tingene for hurtigt! Det vil blot føre til, at du taber muskelmasse og skal strække dig til det helt ubehagelige for at holde kadencen.

  6. Jeg synes ikke, du skal være bange for at træne hver dag, hvis ikke du arbejder med helt tåbelig volumen/intensitet...

    Hvis du træner en røvfuld bryst en dag, så kan du jo fokusere på noget andet den næste. Når det så er sagt, så har jeg selv super resultater med kanon høj volumen/frekvens i chins/pull-ups.

  7. Det er da næsten bare et spørgsmål om at få prøvet nogle ting af og se, hvor interessen findes! I et eller andet omfang så er motion jo motion, og hvis du dybest set bare søger noget, der gør, at du får rørt dig og forbrændt nogle kalorier, så skal du jo bare gå efter det, der virker sjovest, og som ikke river op i din skade.

    Kajak lyder da fx som en god idé :-)

  8. Men kan han lave en DKBN-trutmund mens han poser foran et lokumsspejl? I think not.

    JensLyn17 1 - Andy Bolton 0.

    Kent dog - din laban! Altid på pletten med en lille spydighed :smile:

    Priv message 4 more picz :-)

    arnold-schwarzenegger-big_muscle.jpg

    Big muscles

  9. så er det måske ikke bare mig, der er ved at blive sindsyg :-)

    Jeg er på diæt, men om det ligefrem er low carb.... narj. Men jeg får da væsentligt færre end normalt, så noget skal der måske nok ske! Får dog stadig en del havregryn ned og godt med kød, men der ryger da ret meget pasta, mælk og sådan.

    Hvis flere har erfaringer med det, vil jeg da gerne høre om det. Havde altid virkelig troet, at det var marginaler, men forskellen virker meget reel, vil jeg sige! Har I det også sådan, at I virkelig føler jer betydeligt mere swole på sådan en 'god dag'? :-)

  10. Hey MOLZ

    Jeg mener at have noteret mig, at hvis jeg får godt med carbs på en dag, så ser jeg betydeligt mere 'fyldig' ud dagen derpå. Altså musklerne ser virkelig ud til at reagere positivt på det. Omvendt ser jeg også mindre pumpet ud, hvis der næsten ingen kommer ind.

    Det virker som om, det er specielt afgørende, at jeg får en del carbs ind aftenen før den pågældende dag.

    Jeg ved godt, at bodybuildere 'carber op' før shows og sådan, så på den måde giver det mening, men burde det virkelig også være tydeligt for en mindre purk som jeg selv? Effekten virker mere udtalt, når min fedtprocent er lavere, men det kan vel ikke komme som nogen overraskelse.

    Ville bare høre, om I mener, der er tale om ren indbildning, eller om det virkelig kan gøre en forskel :-)

  11. Hej Morakka

    Mht. til hvad din mor sagde: Hvis du rent faktisk er bodybuilder, så vil du også kunne se, at din nuværende form ikke er foreneligt med et bodybuilder-ideal. Jeg synes, din mor har ret. Der er ikke nogen pointe i at have så høj en fedtprocent, som du har - hvis jeg har forstået nyere forskning rigtigt, så påvirker det faktisk dine gains negativt, da en forholdsmæssigt større del af hvert kilo gainet vil ryge på som netop fedt...

    Du er herre over din egen træning, men det er da lidt, øh, ukonventionelt at erklære sig passioneret bodybuilder og samtidig skide på sin fedtprocent...

  12. Athlete: Fedtprocenten kommer nok til at ryge ligegyldigt hvad, da jeg skal i gang med noget bulk :-) Det er mere for at undgå for mange tomme kalorier sådan generelt set. Når først jeg er i byen, så ta'r jeg da nok et par øl for at holde ved lige og være social, men jeg har absolut intet imod at lade tyngden ligge på noget, der ikke ligefrem behager smagsløgene :-)

    Tanner: Det er nok rigtigt! Jeg tænkte bare på, om der var en speciel grund til, at Simon anbefalede vodka og ikke fx rom. Men ja, umiddelbart havde jeg da også forestillet mig bare at få fat i noget sprut og drikke det rent / blandet op med light-produkter...

  13. Der er julefrokoster til højre og venstre, og selvom man er glad for at holde skroget lidt ved lige, skal der også være plads til at skeje ud. Dog knækker samvittigheden lidt, hvis alle de mange drukture i denne måned sætter sig lige på mavsen, så jeg tænkte på, at man måske trods alt kunne gøre en lille indsats i sundhedens tegn.

    Umiddelbart ville jeg tro, at ren sprut ville være den rigtige vej at gå, hvis man ville undgå alt for mange tomme kalorier. Det må da være et stort spring fra at ryge i hegnet bare på øl?

    Hvis det holder stik, hvilken slags sprut er så 'sund'? Kunne man forestille sig, at en ganske almindelig rom + cola light er en god vej? Er der bedre alternativer?

  14. Som sagt får håndleddet ro, så har taget det stille og roligt de sidste dage.

    Gårsdagens træning:

    10x20 armbøjninger med forskellig hældning og bredde

    8 sæt mavebøjninger

    Dagens træning:

    SQUAT

    1x15 med stang

    1x10 med 60 kg

    2x6 med 105 kg

    1x5 med 110 kg

    1x5 med 112,5 kg

    2x5 med 115 kg

    1x5 med 120 kg

    1x5 med 122,5 kg

    3-4x3 med 125 kg

    Low pulley rows med én arm

    Rows i kabelstativ med reb

    5x12 med fuld vægt

    Noget læg og biceps