SimpelMikkel

Medlemmer
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by SimpelMikkel

  1. Til trådstarter: Prøv at spis efter de makronutrienter som du har beregnet dig frem til og se hvad der sker. Om det er for meget eller for lidt, er svært at afgøre før du har spist efter det. Typisk varierer ens reele ligevægtsindtag en del fra det beregnede.

    PS: Så ville jeg holde mig væk fra "Martin fra Århus" råd.

  2. Du kommer ikke til at gaine 1,5 kg "muskler" på en uge.

    Du kan spise nok så "korrekt", men hvis du spiser mere end du forbrænder så vil du tage på.

    Udregn dit ligevægtsindtag (evt. her) og træk så 10-20% fra dit ligevægtsindtag og spis efter det. Om du spiser kylling, tun, brune ris, 8 måltider om dagen, er ligegyldigt hvis du derved opnår energioverskud.

    Og btw, så er det rigtig flot at du har tabt 30 kg indtil nu! Keep it up:)

  3. Det er meget svært at udregne sit ligevægtsindtag, da det altid vil være forskellligt fra person til person (uanset hvor meget man tager højde for). Jeg har skrevet et indlæg om hvordan jeg udregner ligevægtsindtag her. Her bruger man en såkaldt aktivitetsfaktor. Men det skal ikke holde dig tilbage. Udregn dine tal efter bedste evne, og spis efter de kalorier og makronutrienter du skal have i nogle uger og se hvad der sker. Og så kan du begynde at justere.

    God fornøjelse!

  4. Ja, er du 200 kalorier i underskud vil du tabe dig. Det vil gå relativt langsomt, men hvis det for dig har stor værdi at drikke dåsesodavand, så synes jeg at du skal gøre det. For hvis det absolut ikke er holdbart for dig at undvære din dåsesodavand, og det dermed vil betyde at du slet ikke kan overskue et vægttab, så er det jo bedre at drikke noget sodavand:)

  5. Hej TDX!

    Spis mindre, så taber du dig:)

    Jeg kan ikke helt forstå følgende: Du vil gerne have en "bedre" mave. Altså lavere fedtprocent. Men samtidig så siger du, at du er doven? Det er en anelse modstridende. Har du ikke opnået de resultater du gerne vil, så må du arbejde hårdere. Forbrænd flere kalorier end du indtager, og du vil tabe sig. Du kan ikke kun tabe dig på maven.

    Det med at "kickstarte" et vægttab, er det lidt populært ord. Grunden til at du ikke længere taber dig, er fordi du ikke ligger i kalorieunderskud. Så mit råd til dig er, at du skal udregne dit ligevægtsindtag og sørge for at al den mad du indtager i løbet af dagen bringer dig i kalorieunderskud. Begynd evt. at gå endnu længere ture end du gør nu. Evt. løb i stedet.

  6. Det var skam så lidt:)!

    Mht. at tabe fedt og bibeholde så meget muskelmasse som muligt, er det ekstremt vigtigt at man ikke "cutter" for aggressivt. 500 kalorier underskud er derfor det man typisk anbefaler (ca. 0,5 kg per uge). Heller starte lidt for højt på kalorier, og derefter skære ned. End at starte alt for lavt og miste muskelmasse og smadre din forbrænding.

  7. Hej.

    Der findes forskellige formler til at regne dette ud med. Du kan læse mere om hvordan man udregner sit ligevægtsindtag her eller du kan bruge denne online formular til at finde ud af det.

    Vil dog nævne, at hvis du evt. har en spiseforstyrrelse er et online-forum nok ikke det bedste sted at lede efter hjælp. Så burde du i stedet opsøge professionel hjælp.

    Hvis man ikke spiser mad og man heller ikke dyrker nogen former for motion, så går det ud over forbrændingen (hvis du tidligere har spist mere og været mere aktiv).

  8. Hej! Jeg har lige scannet en artikel af Layne Norton fra bladet Muscular Development. Der giver han gode råd til ens fordeling af makronutrienter under cut og bulk, håber du kan bruge det til noget!

    Men samtidig vil jeg bare lige pointere, at hvis de makronutrienter bringer dig i kalorieunderskud, så vil du tabe dig. Jeg studser bare lidt over dit meget høje fedtindtag, men det sagt er det jo slet ikke fordi det er HELT forkert eller noget:) Jeg ville i stedet vælge at sænke fedtet lidt, bringe kulhydraterne op. Så protein og fedt var mere eller mindre konstant under vægttabet og at det så var kulhydraterne du skruede ned for løbende. Men dette kommer også helt an på din kropstype nemlig. Det kommer artiklen også ind på.

    side1d.th.jpg

    side2m.th.jpg

    Håber du kan bruge det!

  9. Tak for dit svar.

    OK, jeg har sat vægten ud i mit badeværelser, der er klinker. Så må jeg se. Men det der undrer mig, og fik mig til at skrive her, er A) at vægten den ene dag vejer 81.2 og næste dag, under nøjagtig de samme forhold, vejer 87,4. Det er da et temmelig stort spring vil jeg mene. Og B) At hvis min vægt så er de 87,4 nu, hvordan hænger det sammen med at jeg i den periode hvor jeg så har tabt mig 2,6 kilo samtidig er gået i hvert fald halvanden tøjstørrelse ned?

    Faktisk er jeg ret godt tilfreds med mit vægttab når jeg ser på spejlet og tøjet. Det er kun når jeg kigger på vægten at jeg synes det ikke hænger sammen.

    Jeg ved godt det med kalorieunderskud. Som nævnt så går jeg mere efter at spise sundt og så tabe mig langsomt, så det er ikke sådan at jeg forventer at tabe 20 kilo inden næste jul. Det er yderst sjældent at jeg spiser slik, chips og cola osv. Så jeg tror det hænger godtnok sammen der, men det er fint at du nævner det.

    Ja, det virker meget mærkeligt at din vægt skulle give et SÅ stort udsving. Men lad være med at bekymre dig mere om det. Lad vægten stå det samme sted fra nu af og så arbejd derfra!:)

  10. Hvor meget er meget?

    Og ja, det er skadeligt at indtage for meget protein. Du kan få nyre/lever skade eller død hvis du indtaget alt for meget protein. Hvis du når over 50% protein i din kost vil du på sigt død af sult.

    Not sure if serious?

  11. Hej der.

    Jeg og en veninde har "lejet" en proff. træner/kostvejleder dér hvor vi træner (kondition)

    Vi fik flg. at vide (og overholdt det): Jeg mand: spis MAX 1500 Kcal pr. døgn. Min veninde: spis MAX 1000 kcal pr. døgn.

    Jeg tabte 5 kg. på en uge og nu - 2 mdr efter har jeg tabt 7 kg og min veninde har tabt godt 10 kilo på samme tid. Takket være madital.dk og vores træner går vi begge mætte i seng HVER aften :-)

    Held og lykke med det.

    Nu kender jeg ikke til jeres præcise individuelle livsstile, vægt, hvor aktive I er osv, men blot at give jer nogle kalorier at gå efter er ikke smart. Og spise 1500 kalorier om dagen?! Og din veninde der spiser 1000 kalorier om dagen?! I smadrer blot jeres metabolisme fuldstændig. Ja, I kommer til at tabe jer hurtigt, men med så få kalorier kommer det også til at tære på musklerne i meget høj grad. Og udover det, så når I starter ud med at spise så få kalorier, hvad gør I så når I vil tabe jer yderligere? For pludselig er der stort set ingen kalorier at skære af. Og det er ikke for at bebrejde dig/jer noget som helst, da I i princippet har gjort det rigtige og henvendt jer til en "ekspert".

    Men til HamDenLille så ville absolut ikke gøre det samme, med blot at spise efter et tilfældigt udvalgt tal. Regn i stedet dit ligevægtsindtag ud, træk 500-800 kalorier fra. Kalorierne får du på følgende måde: 40%protein, 40%kulhydrat, 20%fedt og så burde du være godt kørende.

  12. Hej. Jo, hvilket underlag vægten står på har stor betydning for udsving. Dog kan du ikke sammenligne den nye vægt med den gamle, da de ikke vil veje ens.

    Derfor noter din vægt på din nye badevægt og så gå ud fra det.

    Du nævner at du spiser 600 gram grøntsager osv osv, men det er ikke DET som gør at du taber dig. Du taber dig hvis du er i kalorieunderskud. Dvs. at du kan spise nok så mange grøntsager, men hvis du udover dette spiser mad nok til at bringe dig i kalorieoverskud så taber du dig ikke.

  13. Hey! Det ser rimelig fornuftigt ud. Synes godt nok, at du får rigtig meget fedt? Men YDERST fornuftigt ellers. Som Stenalt også nævner, så skal du ikke hænge dig så meget i om du spiser 4,6 eller 10 måltider om dagen. Det hele kommer ud på hvor meget du samlet indtager i løbet af hele dagen.

    Jeg er selv flittig bruger af Madlog.dk og har brugt det lidt over et år nu. Det fungerer upåklageligt, og har også en god mobilversion m.madlog.dk

    Mht. en decideret kostplan, så er det jo op til dig selv. Ram dine makronutrienter med de fødevarer du nu engang kan lide og så burde du være rigtig godt på vej!

  14. Du kan sagtens supplere med en weight gainer. Dog er det vigtigt at huske, at weight gaineren IKKE skal erstatte de måltider du allerede spiser. Spis som normalt og så fyr 3 kæmpe weight gainer shakes ned om dagen. Som Mick-T også skriver, så handler det udelukkende kun om hvor mange kalorier du indtager og hvor mange du forbrænder. At du "spiser meget og der ikke sker noget" er en særdeles subjektiv vurdering. Du synes måske selv, at du spiser meget, men andre synes måske at du spiser meget lidt.

    Så prøv at spis som normalt og så forsøg dig med weight gainer hvis du har lyst til det. Bland det evt op med sødmælk.

  15. Hej igen SimpelMikkel..

    Læste til i en anden tråd du er gået fra 96 til 80.

    Har du nogle fif i ærmet, som er gode under et vægttab? Hvor lang tid tog det for dig at tabe de ca. 16 kg.?

    og hvilken træning lavede du, og frekvens ?

    Hey! Nu kender jeg ikke din specifikke situation. Det jeg gjorde, var at udregne mit ligevægtsindtag (husk også at du skal gange det med din aktivitetsfaktor - læs mere om hvordan du gør her). Så trak jeg 500 kalorier fra mit ligevægtsindtag. Energifordelingen lod jeg blot være: 40% af energien kom fra protein og 40% fra kulhydrat og de sidste 20% fra fedt.

    Så vejede jeg ALT min mad, så jeg præcist vidste hvor mange kalorier jeg havde indtaget i løbet af dagen - dette er essentielt! For det er hvor meget energi du indtager i løbet af dagen, som er af betydning. Derfor kan man ikke vurdere om det er godt eller skidt, om du nu er begyndt at drikke proteinpulver. Spiser du som før og supplerer udover dette med proteinpulver vil du altså indtage flere kalorier, og derved vil vægttabet gå langsommere. Fra 83 til 80 kg arbejde jeg med en personlig træner fra USA i det jeg også dyrker rigtig meget bodybuilding. At få en træner på, er noget af det bedste jeg nogensinde har gjort! Stadig i dag (ca. 8 måneder efter jeg ramte mit mål på 80 kg) har jeg stadig den samme træner:)

    Mit råd til dig er, at at tjekke linket ud og udregn dit ligevægtsindtag inklusiv din aktivitetsfaktor. For synes godt nok, at det lyder lidt vildt hvis dit ligevægtsindtag er på 2646 kalorier UDEN din aktivitetsfaktor er indregnet (men det kan selvfølgelig godt være). Så træk 500-800 kalorier fra dette og hav en fordeling på 40/40/20 og vej al din mad:) Det lyder måske lidt besværligt, men det er slet ikke så slemt. Faktisk syntes jeg, og syne stadig, at det er sjovt at se ens fordeling i løbet af en hel dag.

  16. Hej!

    Det er svært at sige, om din morgenmad er for MEGET eller for LIDT. Du kan spise den sundeste morgenmad du vil, men hvis du resten af dagen spiser for meget og derved opnår et kalorieoverskud kan du godt vinke farvel til dit vægttab. Prøv i stedet at udregn dit ligevægtsindtag, spis 500-800 kalorier færre end dit ligevægtsindtag og du vil opnå et vægttab. Nu ved jeg ikke hvordan/om du er fysisk aktiv ellers, men udover det kan det være godt at få en fornuftig sammenhæng mellem protein, fedt og kulhydrat.

  17. Hej!

    Det lyder som en rigtig fornuftig livstilsændring du har tillagt dig. Som det er nævnt lidt tidligere, vil jeg også anbefale dig at tage mål af mave, ben, arme, brystkasse (og hvad du nu ellers vil måle) og så sammenligne dem efterhånden som tiden går.

    Udover det, så vil jeg tværtimod anbefale dig at veje dig HVER dag. Af den simple årsag, at din vægt kan variere en hel del fra dag til dag (hvis du ikke ved meget nøjagtigt hvad du indtaget og dets fordeling af protein, kulhydrat og fedt).

    Lad os eksempelvis stille følgende eksempel op. Dage angivet med H betyder at det er en dag hvor din vægt topper. Dage angivet med L angiver de dage hvor din vægt er lavest. Lad os sige at du vejer dig torsdag i hver uge (en gang om ugen er det typisk anbefalede).

    Uge 1: Uge 2:

    Mandag: L Mandag: L

    Tirsdag: L Tirsdag: L

    Onsdag: H Onsdag: L

    Torsdag: L (jubi, jeg har tabt mig lidt) Torsdag: H (øv jeg har taget på)

    Fredag: H Fredag: L

    Lørdag: H Lørdag: H

    Søndag: L Søndag: H

    Havde du altså vejet dig om onsdagen i Uge 2, havde du nok tænkt "yes, jeg har tabt mig". Det kan derfor være meget tilfældigt hvordan du opfatter dit vægttab, hvis du blot vejer dig en gang om ugen, da du i princippet kan ramme "forkert" flere uger i træk. Jeg vil derfor råde dig til at veje dig hver dag og NOTERE vægten ned i logbog eller lignende. Efter en måned, så kan du sammenligne med resultaterne fra dag 1 og forhåbentlig konstatere at du er på rette kurs.

    Du siger, at du ligger i kalorieunderskud med 700 kalorier. Hvad har du beregnet dit ligevægtsindtag til at være?

    Dbh. Mikkel

  18. Nu kan jeg kun tale fra egen erfaring, men før i tiden da jeg var overvægtig (96 kg), havde jeg også let tendens til mandebryster og for meget fedt på maven. Da jeg så cuttede ned til 80 kg, var det væk. Så umiddelbart vil mit bud være, at få en lavere fedtprocent. Da du kun vejer 70 kg, skal du endnu længere ned i vægt for at mindske din fedtprocent - og det er måske ikke super fedt.

    Da der ikke er oplyst noget om hvordan du spiser i forvejen, er det her svært at rådgive dig. Men taget din vægt i betragtning, ville det være en god ide at komme i gang med noget fysisk og få bygget nogle muskler på kroppen. Du lyder åben overfor styrketræning, men oplyser samtidig at du ikke har mulighed for at træne i et træningscenter? Har du andre muligheder for at styrketræne?

  19. Du kan træne ben på en masse forskellige måder.

    Typisk, ville det være en rigtig god ide at starte ud med benpres eller squat. Det kan godt være, at du løber, men det træner ikke dine ben på samme måde som dedikeret bentræning. Det virker måske lidt træls nu her, at bruge tid på at træne ben, da du sikkert synes de er "fine" nok, men det er en smadder god investering i længden at få opbygget nogle solide stænger.

    Så søg efter squat på youtube og prøv det af!