Morten Gimm Kongsfelt

Medlemmer
  • Posts

    67
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Morten Gimm Kongsfelt

  1. Tak for thumbs up med "skiftet"! :)

    Jeg har altid været pisseirriteret over FW-mentaliteten. Folk der kommer over og spørger, hvad man laver, når man laver farmers/suitcase-walks, lunges, front squats - og den klassiske; at man larmer (suk!) fordi man dødløfter...

    Men de rigtige jernhuler er jo et meget skræmmende (indsæt sarkasme) sted for en lille splejs som mig :)

    Valget af KSK (Grøndalscentret, Nordvest) beror på, at det ligger tæt på hvor jeg bor og studerer. Og min erfaring viser, at det er det vigtigste for, at jeg kan få en stabil træning.

    Glæder mig til at komme igang... Kan være, at man skal prøve kræfter med det der blog ting her på siden...

  2. Kære MOL'ere!

    Mand
    27 år
    70kg (lille lort)
    174cm

    Dyrker ikke rigtigt noget cardio/sport, men går/vandrer en del.
    Samlet træningserfaring: ca. 1½ år.

    MÅL: Blive stærkere, mere udholden og gerne tage et par kilo muskelmasse på. Øget fedtprocent er selvfølgeligt aldrig sjovt, men noget jeg kan være villig til i en kortere periode - så må jeg jo cutte til foråret :)

    FORHISTORIE: Jeg stiftede for første gang bekendtskab med træning i Fitness World for omkring 5 år siden, blev ret hooked på det og kørte i et lille års tid, Arnolds 5x5 program, 2-3 gange om ugen. Min PR i de tre store løft lød dengang på omkring 65/90/125.

    Så brækkede jeg højre hånd og holdte en laaaang pause med al styrketræning. For et års tid siden startede jeg så op igen i Fitness World. Fremgangen var rimelig hurtig og jeg havde sat mig et mål om at dødløfte (1RM) 145kg, hvilket jeg nåede i februar. Og så stoppede jeg med at træne...

    Fuldstændigt.

    Jeg har lært af det, at jeg har brug for at sætte mig selv delmål i min træning for at holde mig igang. Jeg kan egentligt godt lide at træne med frivægte - men dybest set er jeg vildt doven.

    Jeg har også læst rigtigt rigtigt meget om træning (mest broscience fra T-Nation dog...).

    For et par uger siden blev jeg "inviteret" til en træning med en bekendt i KSK (Københavns Styrke Klub) - og det var jo en HELT ANDEN OPLEVELSE end Fitness World! Så der overvejer jeg kraftigt at starte :)

    OPSUMMERING: Giver powerlifting (som træningsform) mening for mig? Altså træning centreret omkring de tre store løft, når jeg ikke som sådan har til hensigt at konkurrere, men blot vil blive lidt større? Bør jeg bare kaste mig ind i det og suge viden/erfaring til mig eller skal jeg have forbehold?

    På forhånd, kæmpe tak :)

  3. Først og fremmest; kæmpe tillykke med beslutningen!

    Dernest... Jeg har ingen erfaring med misbrug, så den del skal jeg slet ikke gøre mig klog på - jeg vil bare gøre dig opmærksom på, at du IKKE laver for mange ændringer på en gang!

    Det er fantastisk at du har lagt hyggetobakken på hylden og vil til at leve sundt og måske dyrke lidt motion mv... Kom endeligt i gang! Men... Se det ikke som et nederlag, hvis du ikke lige får gået/løbet/cyklet den halve-hele time du havde planlagt. Se det ikke som et nederlag, hvis du en dag "glemmer" at spise nok frugt og grønt og måske falder i med en pizza og lidt cola.

    Tag et skridt af gangen - og accepter, at forandring tager tid og kræver hårdt arbejde.

    Held og lykke med projektet :)

  4. Det er smart at du allerede nu tænker på at skåne dine knæ, da løb nemlig er en stor belastning for ledene. Jeg syntes din fremgangsmåde lyder rigtig fornuftig!

    Nu kan jeg selv godt lide at gå meget og langt, så hvis du har tiden, syntes jeg at du skulle erstatte en ugentlig intervalgang med en længere tur, fx 10km på 2 timer.

  5. Jeg syntes det der lyder småalvorligt og jeg ville straks gå til lægen og få en henvisning til en fysioterapeut. Eller gå direkte til fys.

    Husk: som udgangspunkt ved dine instruktører INTET om fysiologi og de er IKKE i stand til at vurdere, hvordan din krop tackler belastningen.

    Jeg ville tage det seriøst og straks søge en person, som har faglig ekspertise indenfor fysiologi/anatomi.

    Måske gør jeg det farligere end det er - but better safe than sorry!

  6. Det lyder som om du er på rette vej, så fortsæt med det, du er i gang med; også slikket! :)

    Kan du lide mælk? En liter mælk giver 35g proteiner og kunne også være en måde at få lidt flere proteiner ind - bare du selvfølgeligt husker, at medregne de ekstra kalorier. Ellers vil jeg også anbefale æg og kød(pålæg) efter behov/smag.

  7. Det med vandet får du ikke noget som helst ud af.

    Dit træningsprogram er en start og altid bedre end ingenting, men for at være ærlig, så er det ikke ret meget.

    Har du en cykel? Prøv at se, om du kan nogle flere kilometer i benene; enten ved gang, løb eller cykling.

  8. UPDATE!

    Nu er der gået nogle uger siden jeg skrev sidst og jeg har siden da fået massage og akupunktur et par gange.

    Jeg "troede" ikke rigtigt på det i starten, så jeg har måske ikke taget så meget hensyn til det, hvilket har resulteret i, at det er blevet værre; jeg må nok erkende, at jeg har skinnebensbetændelse nu. Mine stænger er lidt ømme og konstant tunge. Jeg går meget i løbet af min arbejdsdag, (og løber en smule), men ellers belaster jeg ikke rigtigt mine ben. Jeg har ikke løbet, cyklet eller lavet bentræning i to måneder nu.

    Hvad skal jeg gøre? Mere massage? Søge fys? Lange sokker på benene om natten? Varme/kuldechok? - alt sammen udover hvilke, selvfølgeligt.

    Råd modtages med kyshånd :)

  9. Du spiser for lidt. Punktum.

    Men du er ikke alene :) Mange unge drenge (og dem er der mange af) der er tynde og gerne vil tage på, spiser simpelthen alt for lidt. De tror, at de spiser meget, men når det kommer til stykket er det småting de får i sækken i løbet af en dag.

    Noter og vej din mad og find ud af, hvad og hvor meget du reelt spiser.

    - og så spiser du lige noget mere. Spis bla. lige inden du går i seng.

  10. Hej Chris.

    Først og fremmest, hvor høj er du og hvad vejer du? Har du mulighed for (lyst til) at uploade et billede herinde? Du skal bestemt ikke føle dig tvunget, men det kan gøre det nemmere for folk at vurdere dig, hvis de kan se, hvordan du ser ud.

    Du siger, at du har trænet hele kroppen - men hvordan og ved hvilke øvelser? Skriv lidt om det...

    Summa summarum: Højde, vægt og en beskrivelse af din nuværende træning :)

    - så er det nemmere for at hjælpe dig.

  11. Efterskole er noget du oplever EN GANG i dit liv - jeg syntes det ville være en ærgerlig prioritet, at bruge så meget tid i et center i det ene år du går der.

    Nyd dit efterskoleophold og træn igennem, når du er færdig.

    Hvis du ikke kan undvære dit fix, så skær i det mindste ned for mængden - du skal have tid til at være på efterskolen, mens du går der.

  12. Hej allesammen!

    Tak for jeres kritiske svar!

    Hun hedder Maria Eriksen og holder til på Frederiksberg - nogle der kender til hende?
    http://www.massagecph.dk/behandler
    http://www.proff.dk/firma/sportsmassage-vmaria-e.-eriksen/frederiksberg-c/aktiviteter-vedr%C3%B8rende-fysisk-velv%C3%A6re/15860597-1/

    Jeg var også selv noget kritisk/varsom, da jeg lå på briksen og hun sagde at jeg havde det; for jeg HAR haft skinnebensbetændelse en gang før - og det gjorde fandme nas! Og det er slet ikke hvad jeg føler lige for tiden.
    En lille overbelastning er dog nok ikke udelukket og måske noget jeg bør være obs på.

    Jeg har "fået" massagen næsten gratis, da Maria Eriksen var "supervisor" for en, som er ved at uddanne sig til Sportsmassør - så derfor har jeg ikke haft noget imod at skulle ligge på briksen et par gange :)

  13. Kære MOL

    Jeg var i dag til en sportsmassør, som sagde at jeg havde skinnebensbetændelse + læggen. Det er ikke noget jeg har tænkt over, men massagen (og lidt akupunkter) gjorde åndssvagt ondt i læggen, så ud fra den devise giver det meget god mening... Jeg skal til massør igen om en uges tid og følge op på det.

    Det under mig dog noget, at jeg har fået det... Jeg går en del i min hverdag og er for nyligt begyndt at gå (vandre) lidt mere, dog ikke mere, end jeg gjorde for bare et halvt år siden... Jeg cykler ikke, jeg løber ikke, jeg dyrker ikke noget sport - udover min styrketræning...

    Eneste "forandring" jeg selv kan komme på - udover at jeg går mere - er, at jeg er begyndt at gå i ret flade sko, næsten "barfods"... Kan det være en del af forklaringen?

    Så, det jeg vil spørge om: i hvilket omfang kan jeg fortsætte min styrketræning?

    Jeg går ud fra, at calf raises er helt udelukkede. Og squats, lunges mv., alt med benene er vel også en dårlig idé - eller...? Kan jeg tillade mig at forsætte med at dødløfte?

    Jeg vil gerne over min betændelse så hurtigt som muligt, så hvis det kræver at jeg undgår visse belastninger er jeg villig til det - omvendt vil jeg gerne fortsætte min træning, så vidt det er muligt..

  14. Og nu siger jeg noget som du godt selv ved, men her kommer det: drop det der slik og kage du er begyndt på. JA, det er svært - for man bliver vildt afhængig af sukker! Men du ved, at det er et af de steder den er gal så begræns indtaget af det her..!

  15. Det eneste konstruktive jeg kan sige om tallene - og som er lidt undrende - er, at din muskelmasse, fedtmasse og vandmængde lagt sammen, giver over 100% procent. Og så er der ikke regnet knogler med.

    Undskyld at jeg siger det, men den måling ligner noget værre lort - medmindre vandet bliver regnet dobbelt, da det også indgår i muskel- og fedtvæv.

    Konstruktivt: Som du selv er inde på, så er du en smule overvægtig. Hvad spiser du, hvor meget? Hvor meget sport/træning dyrker du?

    Vi kan ikke hjælpe dig uden at vide noget om din nuværende kost og dit aktivitetsniveau.

  16. Jep, som de andre beskriver så regn med 1.5-2.0g protein / kg kropsvægt - beregnet ud fra din idealvægt.

    I din situation (90kg) vil det betyde 135-180g protein om dagen.

    PS: Din beregning der hedder 0.8g/kg er meget lavt sat - hvor har du den fra?