Kenneth-Armstrong

Medlemmer
  • Posts

    78
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Kenneth-Armstrong

  1. Et almindeligt nat O-løb kan ikke foretages uden pandelampe, hvis posterne ligger i "svær" orientering. Det kan en frømand heller ikke. Et "objekt" kan dog nemt findes, hvis man har fokus på sin kompaskurs. Ved traditionel O-løb er posterne blot en pind med en refleks på, netop for at pandelampen skal afsløre postens placering, når du kommer tæt nok på. Uden pandelampe skal man nærmest træde på pinden, for at finde den. Jeg nægter at tro, du vil blive stillet overfor at skulle løbe et traditionelt O-løb uden en pandelampe, medmindre posterne bevidst er placeres op at tydelige ledelinjer i terrænet. Det skal trods alt være realistisk.

    Det er også det jeg tænker, fordi det var usandsynligt svært i nat at løbe rundt uden lys, måtte ganske enkelt give op, da posterne var umulige at se. Da jeg tændte min lygte var der intet problem.

    Men jeg tænker i forhold til march, om de kunne finde på det der? Altså svær nat orientering uden lys i den mørke skov

  2. Hej MOL

    Er der nogen der har erfaring med orientering om natten, som kan komme med nogle tips og tricks?

    Jeg har personligt svært ved at finde rundt inde i skoven, når det bliver rigtig mørkt, når jeg IKKE må bruge lys til at finde rundt. Jeg har en meget lille lygte med rødt lys, som jeg bruger til at lyse på kortet med, og jeg forsøger så vidt mulig at huske ruten fra post til post.

    Jeg synes, det kan være ganske svært, da det kan være så mørkt, at jeg ikke kan se mine egne fødder, så hvordan finder man rundt i en skov uden lys om natten? Hvis jeg må brug min led lenser 7, så er det intet problem, men så snart det slukkes, så bliver det straks svære, LANGT svære.

    Målet med træning er FKP! Jeg går nemlig stærkt ud fra, at man bliver stillet over for en opgave alla: "Her er et o-kort, du skal gå det hurtigst mulig, uden at blive set, det er nat og du må ikke brug lys, da du ville kunne blive set - og alle posterne er inde i skoven"

    MVH
    K. Madsen

  3. Søndag til Fredag: Forkursus 1

    Mandag d.20

    Op af sengen 04.45.

    Udlevering af udrustning

    undervisning

    bib test. Kravet var 12.12. Jeg løb til 13.4.

    styrketest

    skridtmåling

    undervisning

    klargøring af grej

    I seng 2400

    tirsdag

    op af sengen 04.45

    I svømmehallen

    300 og 1000 meter bryst test. Krav 25 min. på 1000 m. Jeg svømmede 23.14 min.

    Undervandssvømning

    Udspring, dagens spring

    O-march - kompasretninger 2 timer.

    O-march alm. 3 timer

    Begge o-marcher med P+ (ca.22 kg.)

    i seng 2400

    Onsdag

    op kl 0630.

    undervisning i O

    afstandsbedømmelse

    O-march 4 timer. med P+

    O-march 1 time. Løb med basis

    O-march nat. 3 timer med P+

    I seng kl 0030.

    Torsdag

    op kl. 0630

    undervisning i O

    afstandsbedømmelse

    6 o-løb af hver 1 times varighed.

    1 nat o-løb af 1.30 times varighed.

    i seng 0130

    Fredag

    op kl. 0530

    i svømmehallen

    svømning med uniform 300 m.

    afklædning

    uv-svømning

    dagens udspring

    undervisning

    psykolog

    fysioterapeut.

    Lørdag-søndag

    Buf

    Mandag d.27

    Ud og jogge en tur.

    Efter 1,5 km. var mit knæ og skinneben ømt. Så jeg gik hjem igen.

    Det var da helt vildt med 6 o-løb af en times varighed, gætte på benene var trætte til sidst...

    Er det o-løb i hårdt terræn, som er ca. 5 km i fugleflugt?

  4. Jeg kan bekræfte artiklen fra egen erfaring... Har altid været naturlig hæl løber, kunne holde 4:00 stabilt... Gik over til pose running med for kort tilvænnings periode og fik akillesene problemer og blev til 5:00 løber.. Er nu gået tilbage til min naturlige løbestil, har ingen skader og løber 4:00 igen....

    Dermed ikke sagt at jeg ikke kunne blive endnu bedre løber med langsom tilvænning af pose running!

  5. Men nu spurgte trådstarter om hvorvidt de skelnede imellem de forskellige ansøgere, og ikke om han burde søge eller ej.

    Hvilket vi umuligt kan svare på, da jeg ikke går ud fra nogen af os sidder i udvalgskomitéen.

    Jeg er ikke sikker på hvilken forberedelse du mener trådstarter skal gøre sig?

    Militærerfaring på den ene eller anden anden måde.

  6. Hej Peter.

    Jeg syntes at du skal give den et skud. Og ikke lytte så meget til ansigsløse folk på et internet forum.

    Uddannelsen er sammensat så du ikke behøver en militær baggrund.

    Det viser sig at "civile" bliver lige så gode frømænd som dem med en militær karriere.

    Ja frafaldet er større, men det er bla i kraft af at folk ikke aner hvad det vil sige at være kold, træt og mast uden udsigt til at det bliver bedre.

    Rekrutteringen bruger din ansøgning til at fastslå om du opfylder minimums kravene. Og gør du det bliver du indkaldt til en ansættelses prøve hvor du skal igennem diverse fysiske og boglige prøver.

    Bla skal du udfylde psykolog spørgeskemaer og til en psykolog samtale.

    Tilsidst kommer du til en kommision hvor repræsentanter fra frømandskorpset, psykologer og forsvarets rekruttering bedømmer om DU er noget for korpset.

    Hvis du er dét så kommer du videre til den egentlige optagelsesprøve... Og der har folk en tendens til at sortere sig selv fra.

    God vind.

    Kan sagtens følge din pointe, men hvis det vitterligt er ens store drøm og mål at komme ind til FKP, hvorfor så ikke være bedst mulig forberedt?

  7. Hvilke ankel mobilitets øvelser lavede du, og hvor ofte?

    Mht. calve raises, var det med fokus på excentriske fase?

    Har nemlig selv bøvlet med det, men slet ikke så slemt så jeg ikke kunne løbe eller lign. Selv har jeg brugt lidt kinesiotape, kommer is på lige efter aktivitet og så lavede jeg excentrisk calve raises 2x15 en gang om dagen.

  8. Respekt, 50 m under vand... Selv er jeg kun op på 35 ca!

    Kan du dele nogle af dine erfaring i forhold til har god erfaring med hård syre træning og styrke-udholdenheds træning på en måde hvor man pænt slår slalom udenom skaderne?

    Jeg kan kun anbefalde dig at melde dig ind i orienterings klub og deltage i løb... Det har gjort alt for mig! Man får virkelig en forståelse af orientering, når man snakker med de gamle hajer på +40/50 år, som har løbet o-løb hele deres liv... De har mange mærkelig tricks, som jeg aldrig selv havde overvejet.

  9. Jeg står selv med de samme ambitioner, men er dog bosiddende i Nordjylland, hvorfor træningsmakkere nok ikke bliver relevant. Vi kunne i stedet udveksle træningserfaringer.

    Selv løber jeg o-løb så ofte som muligt og er medlem af o-klub. Jeg svømmer en til to gange i ugen. Desuden styrketræner jeg fullbody med fokus på core/ryg. Ellers er min træning meget alsidig, hvor jeg self. vægter løb højt. Der er derfor forholdsvis styr på den del.

    Jeg er habil crawl og svømmer 3,8 km på 1 time og 5 i hav. I forhold til bryst kommer jeg dog lidt til kort, jeg kan godt bestå kravene til aspirant kursus, men jeg har ikke overskud, og min teknik er ikke suveræn.

    300 m brystsvømning iført badebenklæder og svømmebriller på maksimalt 7 min. 00 sek.

    1000 m brystsvømning - iført badebenklæder og svømmebriller på maksimalt 24 min. 00 sek.

    Styrkekravene er jeg ikke bekymret for.

    Jeg overvejer at anvende crossfit en gang imellem, som supplement.

    I forhold til march træningen kan jeg ikke rigtig gennemskue, hvor meget fokus man skal lægge på det. Jeg føler, at jeg er rimelig habil, og har flere gange gået 20/30 km med 30 kg på ryggen med snit på 5,5 - 6 km/t, hvorfor jeg føler at jeg er godt med. Den angivne distance med rygsæk er gået uden problemer, dvs. jeg følte da jeg kom i mål, at jeg kunne have gået distancen en gang til. Derfor har jeg valgt ikke at træne det så fandens meget, da jeg frygter en skade eller lignende. Jeg har mere fokus på at vende mig til mine støvler "Meindl Engadin", samt at gå med rygsæk. Distance og hastighed er underordnet for mig lige pt.


    Jeg har svært ved at finde ud af om min taktik er rigtig i forhold til march. Jeg er af den opfattelse, at med en solid grundform og en stærk ryg/core, kommer du langt i forhold til march. Tilvænning af fødder og ben er self. vigtig, men her prioritere jeg korte lette ture fremfor lang tunge ture. Jeg går max. march 2/3 gange i måneden.

    En typisk trænings uge for mig er +10 timer bestående af 3/4 styrketræningspas, 2/3 løb, 2 svøm, 2/3 cykling, 1 o-løb, 1 march i meget runde tal.

    Hvordan ser din træningshverdag ud?

    Hvad har du fokus på?

    Hvordan håndterer du march?

    Hvor meget fokus lægger du på bryst kontra crawl?

  10. Hej Loebesiden

    Jeg har i gennem flere år primært løbet med Asics GT-2160, Asics GT-2170 og nu Asics GT-2000.

    En sko jeg overvejende er tilfreds med, og som er blevet udfundet vha. løbebånd og opmåling af løberen.dk.

    Jeg er begyndt at få en smule hæl problemer, når jeg løber med disse sko. Smerten er ikke i selve achillesenen, men sidder midt bagpå hælen i en diameter af 1 cm, og smerten er isoleret til kun der. Noget jeg ikke oplever, når jeg løber i mine gamle Nike Zoom. Grunden til jeg ikke med mine Nike er, at de giver mig skinnebensbetændelse ved længere brug.

    Jeg har ikke ændret i løbe distancer, nærmere tværtimod.

    Er der nogle, der kan anbefale nogle sko, som er meget lig Asics GT-2000 med pronation, så jeg kan prøve om det virker mod min hæl smerte?

    Evt. er det usundt at købe neutral sko og løbe nogle ture med dem en gang imellem, for at veksle lidt mellem pronation og neutral?

    Er der nogen der kender til smerten i hælen? Den sidder præcis der hvor heel bone peger:


    flafoot.jpg

    VH
    Kenneth-armstrong