Zorn

Medlemmer
  • Posts

    202
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Zorn

  1. Så røg mit medlemskab af Fitness World.

    Jeg har trænet i ca. 5 år nu - først i Sports Club i Gentofte, der siden blev til Fitness World. Det har altid været et godt center: Mulighed for squat, dødløft og håndvægte op til 40 kg. Ok, jeg kunne godt have brugt nogle større håndvægte, men alt i alt et godt sted med en fin stemning.

    Så 'renoverede' man centeret. Først røg alle håndvægte over 36 kg. Nå ja, så måtte jeg skifte DB incline ud med BB incline. Irriterende, men jeg fandt mig i det.

    Så røg alle det gamle udstyr til 'fordel' for technogym, med det resultat at udstyret nu larmer, når man dødløfter. Hvorefter jeg fik at vide, at jeg ikke måtte dødløfte længere. Jeg kunne få lov til i stedet at lave dem som rows, hvor vægten ikke rørte jorden mellem gentagelser. Så jeg ikke 'skræmte' de andre kunder.

    Så hellere opfordrer kunder til at smadre deres rygge end at 'skræmme' nogen væk. Her trækker jeg grænsen.

    Det er nu lykkedes fitness world at blive en dårligere udgave af Fitness.dk. Hvilket jo nærmest er en præstation. Derfor har jeg nu meldt mig ud.

    Fitness World er naturligvis i deres gode ret til at gøre som de gør. Men jeg er min gode ret til at synes, at det er en forbandet skam.

  2. Der er en nyhed fra Ritzau - blandt andet citeret her, der siger, at "En rapport fra Motions- og Ernæringsrådet stempler produktet CLA som sundhedsskadeligt, da det kan medføre blodpropper og type 2-diabetes."

    Det, der står i rapporten, er: "Brug af CLA som kosttilskud frarådes pga. grund af mulige sundhedsskadelige effekter." Såfremt man hermed mener livsfarlig - som artiklen skriver - så er det en noget vattet formulering...

  3. Er ikk utaknemmelig. Jeg havde bare sagt på forhånd at i skulle lade vær med de kommentarer hvor i skriver " Du er alt for ung ... osv. ".

    Jeg skrev herinde for at få ordenlige svar, Jeg havde allerede i forvejen sagt hvad jeg IKKE ville høre.

    Men forresten hjælper det hvis man ikk spiser noget til morgenmad, frokost og kun lidt til aftensmad plus man drikker en masse vand.

    Eller er det bedre hvis man spiser frugt til morgen og frokost og bare lidt almindelig mad til aften.

    Ps. Hvad er cardio.

    Jeg vil anbefale dig, at bruge en masse tid på at læse artikler på denne hjemmeside. Og evt. få nogen (=dine forældre) til at hjælpe dig, hvis der er noget du ikke forstår.

    Der er ting du er for ung til. For det første at tabe dig. Du vil fortsætte med at vokse en 5 år endnu. Og jeg kan garantere dig, at du vil blive tungere. Så drop dit vægtmål. Brug i stedet spejlet for at finde ud af om tingene går den rigtige vej.

    Du er til gengæld ikke for ung til at dyrke en masse motion og spise ordentligt. Du må endelig ikke springe nogen måltider over. Det er det dummeste du kan gøre. Lad dine måltider bestå af noget ordentlig: havregryn m. rosiner og skummemælk til morgenmad, rugbrød med fedtfattig pålæg til frokost og magert kød med masser af grønsager til aftensmad. Derudover noget frugt til mellemmåltider fordelt over dagen.

    Cardio betyder kredsløbsmotion, dvs. motion, hvor din puls kommer højt op over længere tid, som f.eks. løb, fodbold eller cykling.

    Ellers så følg nogle af de andre gode råd du har fået.

  4. Princippet om, at motion i sig selv ikke er nok til at tabe sig af, burde ikke være noget nyt for MOL-læsere. Fra Stubbes artikel om vægttab:

    Fysisk aktivitet uden medfølgende kostændringer har vist sig at være en ineffektiv metode til at tabe sig, da der ofte kun ses et vægttab på 100-200 g om ugen (Miller 1997; Garrow 1995; Ballor 1991). I nogle få studier er der dog set gode vægttab ved fysisk aktivitet (Jakicic 2004). I et studie tabte personerne sig i gennemsnit med 7,6 kg over 3 måneder, hvilket ser lovende ud. For at opnå dette vægttab skal den fysiske aktivitet imidlertid øges med 10-11 km rask gang dagligt, hvilket vil være urealistisk for de fleste. De mest overvægtige, hvilke har størst brug for at tabe sig, er paradoksalt nok også dem der har sværest ved at øge den fysiske aktivitet og tabe sig den vej.

    Desuden er jeg meget enig, at han på bedste journalitiske vis ikke kan dy sig for, at der skal være en enkelt årsag til overvægtsfænomenet; her bliver det så kulhydrater, der bliver udpeget som skurk. Se også f.eks. Fatland for en tilsvarende analyse, der giver fremkosten af majssirup (High Fructose Corn Syrup) skylden for USAs fedme epidemi. :omg:

    Så. . . han har da nogle pointer om at motion i sig selv ikke er nok til et varigt vægttab, men han falder i en forsimplingsfælde og siger at kostkontrol i sig selv er nok. Hey, hvad med at man satsede på en kombination. Eller at man som MZ foreslår fokusere på hvad man ser i spejlet og ikke på vægten.

  5. Hej Birgitte :cool:

    Æg er en af de bedste proteinkilder når det gælder at sikre de essentiele aminosyrer. Desuden er hørfrø/hørfrøolie en af de bedste kilder, dem kan du bage ind i brød.

    Ellers vil jeg som de andre nævner sige at det er jo de voksne som bestemmer hvad der skal spises. At have belønning for at spise noget andet er efter min mening fuldstændig forkert.

    Men håber du finder en løsning :bigsmile:

    Hørfrøolie som proteinkilde??? :blink::blink::blink: Sidst jeg checkede var der 0 gram protein i hørfrøolie. Det er godt for meget andet, men kan nok ikke hjælpe på denne problematik.

  6. Flere af de "kendte" producenter af kosttilskud på det danske marked er begyndt at lave protein-produkter rettet mod kvinder. Da jeg først hørte det, synes jeg egentligt det var en god nyhed. Jeg kender mange kvinder som ikke bryder sig om almindeligt proteinpulver - både smag og konsistens. Så hvis der kunne laves et produkt, som kvinder lettere ville kunne indtag - så fint.

    MEN! Når man så ser, hvad de skal spises af med, så er det sgu en sørgelig affære. Et af produkterne er en drik, der skal smage af frugt og indeholde protein. Det indeholder så 12,5 protein - i hele drikken. Eller med andre ord, hvad der svarer til ca. 3,5 dl mælk. Til gengæld har frugt/proteindrikken så mere end dobbelt så mange kulhydrater som skummetmælk. Så man har altså lavet en dyrt, dårligt alternativ til at drikke skummetmælk - og kalder det en proteindrik.

    Så er det jo en stor trøst at producenten har "tænkt meget over både størrelse og emballage".

    De andre produkter ligner til forveksling almindelige protein/energiprodukter - men med kvinder på emballagen. En "smoothie", som er et proteinpulver med 50/50% protein/kulhydrat, og en proteinbar lavet på sojaprotein. Det er vist kun overfor kvinder at soja-protein kunne lyde som noget man ligefrem ville reklamere med.

    Alt i alt er jeg ikke imponeret.

  7. En navngiven sexolog fremførte, at mænd omkring 40 år kun bør ejakulere ca. hver 10 dag, da det ellers medfører et alt for stort tab af energi. ”Ifølge undersøgelser er næringsværdien i den sædmængde den samme som i 2 bøffer, 10 æg, 6 appelsiner og 2 citroner.”

    Handler denne artikel i virkeligheden om, at fru Z var ved at lukke for det varme vand efter at have læst artiklen i bladet? Og hr. Z var nødt til at trække på al sin fagkundskab for at undgå at deres aftale om onsdage aftener røg i vasken? :tongue:

  8. Om der er en sammenhæng mellem proteinpulver og bumser, er tvivlsomt. Men hvis der er, er det en god ting - jeg citerer skamløst fra et svar som Sortiarius tidligere har givet på samme spørgsmål:

    Har du hele tiden spist det samme mærke protein produkt, eller har du skiftet mellem forskellige?

    Måske spørger jeg dumt, men kan du forklare mig hvad den biologiske sammenhæng er mellem træning og acne, eller give mig et link eller lign så jeg kan læse noget om det?

    Da jeg startede med at træne for første gang kørte jeg med soya protein (jeg fik det gratis) men siden da har jeg altid brugt valle protein af det billigste mærke jeg nu engang kan finde ved en dansk distrubutør og så køber jeg gerne i 5-10kg's spande.

    Acne (vulgaris) opstår når såkaldte talgkirtler (der ligger sammen med hårfollikler på det meste af huden med undtagelse af håndflader, fodsåler og -rygge) stopper til. Talgkirtler (også kaldet sebaceøse kirtler) tømmer sig i hårsækkenes øverste del og har ikke rigtig nogen kendt funktion - bortset fra selvfølgelig at kunne give bumser og i nogle tilfælde en slags bylder (furunkler).

    Talgkirtler producerer et sekret kaldet sebum der hovedsagligt består af fedt, og når en sådan kirtel stopper til giver det diverse hudbakterier perfekte omstændigheder til at formere sig, dette giver efterfølgende et respons fra immunforsvaret (inflammation) der giver den egentlige "bums".

    Mægnden af produceret sebum fra en talgkirtel afhænger hovedsagligt af hormoner, heriblandt den aktive form af testosteron (Dihydrotestosteron, DHT) og det anabolske hormon IGF-1 (Insulin-like Growth Hormone 1) der hovedsagligt produceres af leveren. Døde hudceller kan også være med til at stoppe en talgkirtel til og differentieringen (udviklingen) af hudceller (keratinocytter) fra såkaldte basalceller kan også accelereres af førnævnte hormoner.

    Når du træner er den efterfølgende vækst (hypertrofi) af muskelcellen, myocytten, helt afhængig af mængden af produceret IGF-1 (bl.a. pga. respons fra væksthormon GH) og testosteron (DHT bliver i høj grad deaktiveret af muskelcellen) - niveauerne af disse stiger derfor efter træning hvilket kan påvirke udviklingen af acne vulgaris.

    Grunden til at bumser normalt indtræder i puberteten er af samme grund, nemlig at produktionen af det mandlige kønshormon testosteron stiger kraftigt i denne periode.

    Det biologiske link mellem kost og bumser er derfor meget svag (udover den effekt kosten har hormonniveauerne) - så man kan sige at hvis du vitterligt får bumser af proteinpulver så er det måske fordi dit pulver rent faktisk virker! (de fleste køber proteinpulver med anabole hensigter )

  9. Det kunne egentlig være interessant at prøve i en deload uge. Hvad siger Pavel omkring hviletiden mellem sættene? :smile:

    Så vidt jeg husker, så skal hviletiden svare til udførelsestiden. Det virker jo rigtig godt, hvis man er to til at lave øvelsen, ellers må man bare prøve at ramme cirka hvor lang tid f.eks. 2 reps tager. Så det er som udgangspunkt ikke meget. Men det kan man jo variere, hvis man synes det virker bedre. . . :4whistling:

  10. Jeg har selv med succes brugt Pavels stige. Kort fortalt går det ud på at du tager 1, 2, 3...osv. indtil du ikke kan lave flere (du må ikke nå failure). Når du fornemmer, at du ikke kan komme op på næste trin, så begynder du forfra, altså 1, 2, 3... indtil du igen når til lige før failure. Og sådan bliver du ved indtil du kun kan tage 1.

    Et sæt kunne f.eks. se sådan her ud:

    1, 2, 3, 4, 5,

    1, 2, 3, 4,

    1, 2, 3, 4

    1, 2,

    1

    Det er en god måde at opbygge evnen til at tage mange reps. God fornøjelse!

  11. Realitisk...... :crazy::blink: ..... hvad sker der for dommenren. Der er lige lavet en MEGET kontroversiel (men ikke nødvendigvis forkert) dom og en enkelt tilskuer er i sin brændert løbet inde på banen og "overfaldet" dommeren. Hvad sker dig for dig dommer?????? Det er en international kamp med masser af vigtighed på spil.....tag lige og have situationsformennelse!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Truet?????????? Truet? er du syg i hovedet????

    Jeg ved ikke, om du har skrevet det her mens du var fuld eller meget, meget vred. Men jeg synes ikke det er dommeren, der her mangler situationsfornemmelse. Det er som navet på et tv-show siger 'bare fodbold'. Det er når alt kommer til alt 22 mand, der leger med en bold. Det er ikke vigtigt, i den forstand, at folk skal risikere overfald på deres person, eller bare finde sig i at blive truet. Det var jo ikke fordi det havde udløst en kur for kræft, fred i Mellemøsten eller små dansende feer på regnbue, hvis kampen var blevet spillet færdig.

    Det er fodbold, det er en leg. Selvfølgelig kan man gå op i det - være glad når ens hold vinder. Men det er ikke vigtigt nok til at krumme et eneste hår for. Hverken på eller af banen.

    Man kan vel ikke fortænke dommeren i at tænke: hvis der løber tre mand ind på banen nu, hvad sker der så hvis Sverige score på det straffespark?

    Edit: typo.

  12. Dommern handlede nu rigtig nok i at afblæse kampen.

    Han bliver angrebet på banen og mens han er ude og diskutere hvad der skete, løber der ikke en, men to mere ind på banen.

    Kan udemærkert forstå han ikke føler sig sikker længere som dommer inde på banen.

    Jeg kan også sagtens forstå, hvorfor han aflyser kampen. Der må være grænser for, hvad en person skal finde sig i.

  13. Slåskampe før. Slåskampe under. Overfald på dommeren. Slåskampe efter.

    Hvad skal vi med professionel fodbold? :nonono:

    Jeg stemmer for at få et middelmådigt dansk fodboldhold, klaphatten og tiden tilbage, hvor danske tilhængere havde fortjent at blive kaldt roligans. For det her er sgu for pinligt.

  14. Det jeg altid undrer mig over med "de der folk" som Flytie eller hende fra TV3 er hvorvidt de selv tror på det eller om det er rent og skær bondefangeri?

    Arne skrev på et tidspunkt om hans indtryk efter at været til et foredrag med Lene Hanson. Det kan læses her. Hans vurdering var at hun troede på det hun selv sagde - men også at der var tale om en forretning. Hvad man altid skal huske, når man taler om Lene Hanson, så er det hendes uddannelsemæssige baggrund:

    Oprindelige uddannet på Sheraton hotel som receptionist 1980 - 1983

    Stewardesse i Sterling Airways 1986 - 1991

    Fitness instruktør 1985

    Aerobic instruktør 1989

    Ernæringsvejleder 1990

    Reiki healer 2000

    Bach terapeut 2001

    Hun har med andre ord ikke de faglige kvalifikationer til at vurdere om det hun siger er rigtigt. Det havde så selvføgelig været et forsonligt træk, om hun havde prøvet at gå kritisk de oplysninger hun fik i USA om Fit for Life-kuren, som hun prædiker. Men at hun har kastet sig ud i ting som Reiki og Bach blomster terapi siger nok en hel del om at hun har kastet al kritisk tænkning overbords.

    Så på sin vis kan jeg forstå, hvorfor en stewardesse kan falde for denne omgang psedo-videnskabelig snak. Langt værre ser det ud, når vi taler om uddannede medicinere, der har lært om evidens og dobbelt blind tests, osv. Deres forbrydelse er på sin vis større, da de for det første bør vide bedre og for det andet kan bruge deres medicinske grader til at give deres snak et skær af videnskabelighed.

  15. Konsultationen

    En konsultation varer typisk 1 time, medmindre andet tidsforbrug er aftalt. Her vil du allerede have svar på flere blodanalyser fx vitamintest, syre/base test og blodtype, inden du forlader konsultstionen.

    Så ringer alarmklokker for alvor igen!

    Syre/base - jeg går udfra at der her er tale om, at måle pH-værdien på dit blod. Herefter vil du nok få at vide, at du kan bringe dit blod i 'balance' med kost og kosttilskud.

    Det er noget fis. Det er det samme som Lene Hanson prædiker. Det er noget hun har fra Fit for Life-kuren, som igen har det fra Natural Hygiene, tanken om at al sygdom er et resultat er forkert kost. Udover det ubehagelige i at påstå, at syge mennesker selv er skyld i deres sygdom, er det også forkert.

    Hvis du meget gerne vil bruge din mors penge, så synes jeg du skulle bruge dem på noget andet. Et konstruktivt forslag kunne være en diætist, så du kunne få nogle forslag til en kost, der dækker dine vitamin- og mineralbehov. Eller så køb nogle bøger om human ernæring.

    Det er fint, at du er dedikeret til at leve et sundt liv og gøre noget godt for din krop. Der er bare langt bedre måder, at gøre det på.