JokerX Posted November 21, 2003 Report Share Posted November 21, 2003 Jeg har søgt lidt på dette emne, men har desværre ikke rigtig fået svar, så jeg spørger nu..Er det meget meget slemt at stege i extra jomfru olivenolie? Jeg har faktisk sådan en tefalpande, så man ikke behøver at stege i smør eller olie.. Af en eller anden grund har jeg altid stegt mine kyllingefiletter eller bøffer i olie alligevel. Desværre steger jeg tit min mad ved ret hård varme, som åbenbart også skulle være slemt? Jeg elsker simpelthen en god stærk marinade på min kylling, bliver jeg nødt til at droppe den nu? Kan det passe at det er lige skidt, at stege i fx. smør som det er at stege med extra jomfru olivenolie? Fordi det når det bliver kraftigt varmet op, udløser den samme "gift" (Leder efter et bedre ord)Håber nogle kan hjælpe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JesperT Posted November 21, 2003 Report Share Posted November 21, 2003 JA!Når jeg skal have kyllingfillet, så giver jeg dem 20 min på en rist inde i ovnen ved 200 grader - ligesom hakkebøffer, minut steaks osv altid kommer i ovnen. Det eneste jeg bruger panden til, er mine proteinpandekager, og det er på en telafoande uden smør eller margarine. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JokerX Posted November 21, 2003 Author Report Share Posted November 21, 2003 Det må jeg nok sige da... Sjovt nok at det har forbigået mig fuldstændigt indtil nu! Bliver en kyllingefilet ligeså lækker i ovnen som på panden? For ikke at tale om oksekød (ikke at jeg spiser det særlig tit)- Jokeren som ikke kan sove Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JesperT Posted November 21, 2003 Report Share Posted November 21, 2003 Jeg synes det smager bedre, og samtidig er man sikker på, at køddet ikke bliver branket, hvilket både smager dårligt samt ikke er særlig sundt. Har spist meget fedtfattigt de sidste par år, og kan ikke længere udstå smagen af fedtstof. Det er max klamt, når margarinen løber ned af et stykke kød. Et tip mere (som sikkert lyder sindsygt): når fx hakkebøfferne har fået ca 10 - 15 minutter, så plejer jeg at prikke dem med en gaffel, så der løber endnu mere fedt ud. I det tilfælde så kan 5% hakket oksekød faktisk komme ned på en fornuftig fedtprocent! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MadMan Posted November 21, 2003 Report Share Posted November 21, 2003 Et tip mere (som sikkert lyder sindsygt): når fx hakkebøfferne har fået ca 10 - 15 minutter, så plejer jeg at prikke dem med en gaffel, så der løber endnu mere fedt ud. I det tilfælde så kan 5% hakket oksekød faktisk komme ned på en fornuftig fedtprocent!Lyder sundt og fornuftigt ... hvis du også lige skyller bøfferne i vand inden servering så er den i vinkel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stubbe Posted November 21, 2003 Report Share Posted November 21, 2003 Et tip mere (som sikkert lyder sindsygt): når fx hakkebøfferne har fået ca 10 - 15 minutter, så plejer jeg at prikke dem med en gaffel, så der løber endnu mere fedt ud. I det tilfælde så kan 5% hakket oksekød faktisk komme ned på en fornuftig fedtprocent!Lyder sundt og fornuftigt ... hvis du også lige skyller bøfferne i vand inden servering så er den i vinkel Ja, måske skulle man også lige klemme dem lidt, så det sidste fedt løb ud. :lol: :lol: Nogen der siger Anna Larsen ;) Fødevaredirektoratet har lavet matriale omkring "stegning af kød", som kan findes på deres hjemmeside.Den ku vist hjælpe flere med at give svar på myter og fakta.Du kan roligt stege et stykke kød på panden i olie.Man skal bare passe på med varmen så det ikke bliver "brændt", og hvilket fedtstof man bruger.Det er så minimalt fedt som et stykke kød optager selv om det næsten svømmer i fedt på panden.Steaks skal laves på panden, alt andet er forkert og smager forkert, men det er jo bare min mening, som kok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JesperT Posted November 21, 2003 Report Share Posted November 21, 2003 fuck, I er et par idioter at høre på <_< gider helt ærligt ikke høre på jeres nedladende kommentarer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MadMan Posted November 21, 2003 Report Share Posted November 21, 2003 Ja, måske skulle man også lige klemme dem lidt, så det sidste fedt løb ud. :lol: :lol: :lol: Steaks skal laves på panden, alt andet er forkert og smager forkert, men det er jo bare min mening, som kok.Særdeles enig - livet ... og diæt i særdeleshed ... kan godt blive for kedeligt i bestræbelsen på at undgå fedtet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnJohn Posted November 21, 2003 Report Share Posted November 21, 2003 ikke alle går op i små forskelle :lol: senest her igår lavede jeg koteletter i ovnen, og det smagte sgu fint nok selvom de sjovt nok blev lavet i ovnen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luciferase Posted November 21, 2003 Report Share Posted November 21, 2003 Basket: kommer du ikke lige med en opskrift på de pandekager...jeg vil gerne prøve. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bls Posted November 21, 2003 Report Share Posted November 21, 2003 En opskrift på protein kager:1 moset banan (meget modne bananer giver bedre smag)6 æggehvider1 håndfuld havregrynlidt rosiner (kan udelades)1 tsk vanillesukker1 tsk bagepulverbages på en pande i ca 10-15 min ved middelvarme. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JesperT Posted November 21, 2003 Report Share Posted November 21, 2003 De proteinpandekager jeg plejer at lave er Henning Kristensens opskrift:Natural pandekager Grundopskrift:50 g havregryn 2 stk. æggehvider 1 stor spiseske body + protein pulver (chokolade smag) lidt (1-2 spiseskeer) skummetmælk eller fromage frais 0,3 eller 0,5 %Ingredienserne piskes sammen og hældes på en varm non stick (teflon) pande. Steges ved svag varme, og vendes når den er gylden. Spisen enten som der er, eller med lidt sukkerfri marmelade (vendelbo marmelade)Ovenstående kan piftes lidt om med følgende: ½ moset banan lidt æblemos kanel list ananas fra dåseBemærk: Ved tilsætning banan, æblemos eller anden frugt stiger energimængden via højere kulhydrat indhold. Næringsindhold i grundopskrift:Næringsindhold i 1 portion ca. 340 kcal., 1428 Kj protein 38 kulhydrat 37 fedt 4,0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mdk Posted November 21, 2003 Report Share Posted November 21, 2003 Jeg skal (næsten) ikke blande mig i det ernæringsmæssige/medicinske etc. i stegning kontra ikke-stegning. Blot konstatere, at sådan rent gastronomisk er en vis "brankning" forudsætning for velsmagende resultat. :) Jeg kender godt den med at klemme eller stikke til en bøf, så fedtet løber ud. Beklageligvis fiser kødsaft og smag derved også ud, så man ender med en tør omgang hakket ko. Det er en afvejning af smag kontra hvor hys man er omkring evt. sundhedsfare. I øvrigt kan jeg anbefale at kombinere tingene. Ex.: Stege deller (i smør forstås) og så gøre dem færdige i ovnen. Med den tilstundende højtid in mente kan jeg også anbefale samme metode, når man snedkererer æbleskiver: Lige gi dem et mørkt, sprødt ydre og så gøre færdig i ovnen. :) Mums! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chico Posted November 21, 2003 Report Share Posted November 21, 2003 Jamen hvor får du så dit fedt fra til bl.a. at kunne optage vitaminer? Jeg tror ikke at den form for ekstrem levevis som der her bliver beskevet kan gavne nogen - nærmere tværtimod Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JesperT Posted November 21, 2003 Report Share Posted November 21, 2003 10g. essentielle fedtsyrer morgen og aften Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indian Spirit Posted November 22, 2003 Report Share Posted November 22, 2003 Ang. Alt det med stegning. Der er nogle ting jeg ikke kan få min mor til at lave i ovnen, hun insisterer på at stege det. Hun har så brugt magarine - nok noget af det mest usunde :sneaky: - men i dag købte hun så noget Vindruekerneolie. Mit spørgsmål går så på, om det er "sundere" end magarinen ? Og om der er noget andet man kan stege i, der er lidt mindre usundt ? Vindruekerneolie:Mættede fedtsyrer: 11 genkeltumættede fedtsyrer: 18 gFlerumættede fedtsyrer: 67 g Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lea Posted November 22, 2003 Report Share Posted November 22, 2003 Ved du hvad? Jeg forstår godt du undersøger emnet, for det kunne jo være en stor del af dit kostprogram. Men hvis jeg var dig ville jeg bare slappe helt af. Olivenolie ER en af de bedre olier (hvis det er ekstra jomfru altså), og som der blev skrevet før optager kød ikke ret meget fedt under stegningen. Det vigtigste for dig er at få så lidt animalsk fedt som muligt, men derimod skifte det ud med vegetabilsk fedt. Dvs. køb magert kød, ost osv. og hæld evt. olie over din salat. Så får du mest ud af det. Jeg er helt enig i at livet ikke må blive for kedeligt, og mad er en af livets store glæder. Lav noget mad du godt kan lide, men tænk i VEGETABILSK FEDT. Spis godt med nødder, avocado, fisk osv. Og behold du bare olivenolien, den er god nok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lea Posted November 22, 2003 Report Share Posted November 22, 2003 Her er lidt læsestof om olier:Olier.doc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indian Spirit Posted November 22, 2003 Report Share Posted November 22, 2003 (edited) Hmm, nu kan jeg ikke se at der står Vindruekerneolie på listen ? <_< Men du skriver også olivenolie ? Måske det er nogenlunde det samme ? :) Tja, ja, mad skal smage sundt, det eneste jeg har besvær med at få ned er de pokkers gulerødder :sneaky: Men de skulle jo gøre det nemmere for en at blive brun af, såeh Selv kan jeg ikke rigtig smage den store forskel på kød kød stegt i de forskellige olier eller magariner, såeh, det sunde ville være det bedste, så kan der blive plads til noget andet usundt istedet Edited November 22, 2003 by Indian Spirit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lea Posted November 22, 2003 Report Share Posted November 22, 2003 Hmm, nu kan jeg ikke se at der står Vindruekerneolie på listen ? <_< Men du skriver også olivenolie ? Måske det er nogenlunde det samme ? :) Tja, ja, mad skal smage sundt, det eneste jeg har besvær med at få ned er de pokkers gulerødder :sneaky: Men de skulle jo gøre det nemmere for en at blive brun af, såeh Selv kan jeg ikke rigtig smage den store forskel på kød kød stegt i de forskellige olier eller magariner, såeh, det sunde ville være det bedste, så kan der blive plads til noget andet usundt istedet Ved ikke om vindruekerneolie er godt, desværre. Men oliven er ok.Mht. gulerødderne: hvis du ikke kan lide dem, kan du spise nogle B-vitaminer, for bedre at kunne tage imod sol. Det er da ikke fedt at tvinge noget i sig. Spørg i Matas eller et andet sted. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indian Spirit Posted November 22, 2003 Report Share Posted November 22, 2003 Nej ok så. Well, når vindruekerneolien så er brugt op har jeg nu fået hende til at købe olivenolien :)B-vitaminer siger du ? Ja ok, det vil jeg så prøve :) takker Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.