Farligt at spise laks


FittSmoker
 Share

Recommended Posts

/Ritzau/ - 16:50 - 9. jan. 2004 

Pas på laksen 

Opdrættede laks fra blandt andet Færøerne kan være direkte skadelige at spise, da de er fuld af miljøgifte

 

En amerikansk forskningsrapport om, at europæisk opdrættede laks kan være direkte farlige at spise, blev fredag mødt med stor kritik fra eksperter i de berørte lande.

Ifølge den seneste udgave af tidsskriftet Science har amerikanske og canadiske forskere sammenlignet prøver fra 700 laks, i alt op mod to tons kød, fra både vildtlevende og opdrættede laks i Europa, Nord- og Sydamerika.

Forekomsten af 14 svære miljøgifte, herunder det såkaldte beskidte dusin, viste ifølge forskerne, at ophobningen kan være direkte sundhedsskadelig, særlig i laks opdrættet i Europa.

Forskerne slog særlig ned på prøver fra Skotland og Færøerne, samt laksefilletter solgt i Frankfurt:

- I de værste tilfælde er anbefalingen til forbrugerne, at der ikke bør indtages mere end et måltid hver fjerde måned (225 gr. laks, red.), hvis man vil undgå en øget risiko for kræft, hed det i en udtalelse.

Link to comment
Share on other sites

Giver dig helt ret. Det er næsten ligemeget hvad man spiser så er det sgu usundt. Det er til at brække sig over. Her er man seriøs BB`er som er clean, og prøver at få sit behov dækket gennem kosten, så skal man ikke spise det ene og det andet, for det er sunhedsfarligt. Det er ikke til at holde ud.. Fisk er en freamragende proteinkilde, og man kan ikke bare undvære tun og lignende. Forresten det samme er oppe angående vand, frugt og grønt mm. Alt dette kan jo være forgiftet med forskellige slags ting.. HELT ÆRLIGT??

Link to comment
Share on other sites

Der var en undersøgelse for nogle år siden foretaget på den grønlandske befolkning, hvor man mente at de måtte have et utrolig højt indhold af tungmetaller i kroppen grundet deres meget fiskholdige idæt. Konklusionen var, at de skam nok spise meget fisk med store mængder tungmetal i sig, men samtidig indeholdt fiskene så store mænder selen, at metallernes negative virkning blev anulleret. Selen har en egenskab til at fjerne tungmetallerne igen, og siden at fisk indeholder store mængder selen så tror jeg ikke, at vi skal bekymre os så ufattelige meget.

Undersøgelsen kan læses i Økologi og Naturforvaltning fra Nucleus. ISBN 87-87661-97-7

- Hr. Kirchebrandt

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share