Hessel Posted March 23, 2004 Report Share Posted March 23, 2004 Er der nogen af jer der har prøvet det nye olieprodukt fra Føtex. Det er en blanding af hørfrøolie og rapsolie og har således et betydeligt indhold af både omega 3 og omega 6. Det er rimeligt billigt og den dårlige hørfrøsmag er fjernet. Nutridan hedder olien. :wave: Hessel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stryger2 Posted March 23, 2004 Report Share Posted March 23, 2004 Har ikke prøvet den, men hører gerne hvis nogen synes de kan mærke forskel på den og Nettos fiskeolie til 20 kr glasset. - For de virker udemærket for mig, men jeg køber gerne et andet mærke hvis der er mærkbar forskel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hessel Posted March 23, 2004 Author Report Share Posted March 23, 2004 (edited) Har ikke prøvet den, men hører gerne hvis nogen synes de kan mærke forskel på den og Nettos fiskeolie til 20 kr glasset.Idéen med olien er netop at man, modsat fiskeolie hvor man kun får primært omega 3, så indeholder denne olie begge dele. Den er endvidere billig. 500 ml. for 45 kr. og så kan den modsat olivenolie stå i køleskabet. Edited March 23, 2004 by Hessel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stryger2 Posted March 23, 2004 Report Share Posted March 23, 2004 Det var lidt det jeg mente. Kender efterhånden et par stykker som er gået fra Udo´s Choise til Netto´s billige stads fordi de aligevel ikke kunne mærke forskel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Slettet bruger Posted March 24, 2004 Report Share Posted March 24, 2004 Det var lidt det jeg mente. Kender efterhånden et par stykker som er gået fra Udo´s Choise til Netto´s billige stads fordi de aligevel ikke kunne mærke forskel.Mærke forskel, hvad mener du med det??? Spørgsmålet er jo mere om man får de rette fedt syrer til kroppen!!!god træningBenjamin - do the funky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
humseper Posted March 24, 2004 Report Share Posted March 24, 2004 Hessel kan du ikke poste ingredienserne og evt. næringsindholdet i det nye produkt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kim S Posted March 24, 2004 Report Share Posted March 24, 2004 og så kan den modsat olivenolie stå i køleskabet. Hvorfor mener du ikke at olivenolie kan det ? Er det pga. af konsistensen under de 4-5 grader eller fordi du mener det er skadeligt ?Kim S Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
L^P Posted March 24, 2004 Report Share Posted March 24, 2004 hmmm sådan en olie skal jeg da ned og ha mig da jeg synes at udo det er alt for dyrt i længden Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hessel Posted March 24, 2004 Author Report Share Posted March 24, 2004 Hessel kan du ikke poste ingredienserne og evt. næringsindholdet i det nye produkt?Jo, det skal jeg nok gøre når jeg kommer hjem fra arbejde. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hessel Posted March 24, 2004 Author Report Share Posted March 24, 2004 Er det pga. af konsistensen under de 4-5 grader eller fordi du mener det er skadeligt ?Det er blot pga. konsistensen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cilius Posted March 24, 2004 Report Share Posted March 24, 2004 Der er også en i Bilka (der ligger en i Fields for Københavns tilfælde) som hedder Omega3. Den indeholder så vidt jeg husker omkring 40/40 hhv. n3 og n6. Har købt en flaske - en halv liter bliver smidt over disken til 35kr (igen from the back of my head). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CoqRouge Posted March 24, 2004 Report Share Posted March 24, 2004 (edited) Har ikke prøvet den, men hører gerne hvis nogen synes de kan mærke forskel på den og Nettos fiskeolie til 20 kr glasset.Idéen med olien er netop at man, modsat fiskeolie hvor man kun får primært omega 3, så indeholder denne olie begge dele. Den er endvidere billig. 500 ml. for 45 kr. og så kan den modsat olivenolie stå i køleskabet. Omega-3 er ikke bare omega-3. Vi har også brug for den type, som kun findes i fiskeolie, da vi ikke kan regne med at kunne konvertere hørfrø omega-3. Jeg gentager lige et tidligere indlæg, som jeg begik i en tilsvarende sammenhæng:"Måske kan det tilføjes, at grunden til, at der i praksis ikke kan regnes med konversion fra korte (fra hørfrø) til lange omega-3 fedtsyrer (som i fiskeolie) formentlig er den, at det menneskelige enzymkompleks, der medvirker ved den teoretisk mulige konversion af linolensyre, i den virkelige verden (altså den levende menneskekrop) har så travlt med at konvertere linolsyre, at den anden konversion så at sige ikke får plads - og derfor virker hørfrøtricket desværre ikke. Derfor er hørfrø altså alligevel godt for så meget andet! "Normalt er det i øvrigt ikke det store problem at få omega-6 nok i kosten. Det er indtaget af de lange omega-3 fedtsyrer, der er problemet, og hvor man derfor kan argumentere for berettigelsen af at indtage diverse tilskud. Edited March 24, 2004 by CoqRouge Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hessel Posted March 24, 2004 Author Report Share Posted March 24, 2004 Jeg er enig i din betragtning, men jeg tænkte nu også blot på at olien kunne være et supplement og ikke et enten eller. (Fiskeolie eller hørfrøolie) Jeg har da heller ikke tænkt mig at droppe min fiskeolie. Det gode ved denne nye olie er at den kan bruges i salater og bagværk og lign. idet smagen er væk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stubbe Posted March 24, 2004 Report Share Posted March 24, 2004 Omega-3 er ikke bare omega-3. Vi har også brug for den type, som kun findes i fiskeolie, da vi ikke kan regne med at kunne konvertere hørfrø omega-3. Jeg gentager lige et tidligere indlæg, som jeg begik i en tilsvarende sammenhæng:Kan du nævne nogle konkrete eksempler på at vi ikke kan konvertere 18:3 til 20:5 og 22:6?Det er vist mest ud fra et spekulativt synspunkt at der skulle være nogle problemer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hessel Posted March 24, 2004 Author Report Share Posted March 24, 2004 Det er vist mest ud fra et spekulativt synspunkt at der skulle være nogle problemer.De studier jeg har hørt om vidner om at hørfrøolie ikke har den samme gavnlige effekt som fiskeolie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cilius Posted March 24, 2004 Report Share Posted March 24, 2004 Stubbe:Can adults adequately convert alpha-linolenic acid (18:3n-3) to eicosapentaenoic acid (20:5n-3) and docosahexaenoic acid (22:6n-3)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stubbe Posted March 24, 2004 Report Share Posted March 24, 2004 De studier jeg har hørt om vidner om at hørfrøolie ikke har den samme gavnlige effekt som fiskeolie.Der er flere studier som har vist positiv effekt af alfa-linolensyre på hjerte/karsygdomme.Blandt andet i Nurses Health Study og The Lyon Heart Study. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nexus Posted March 24, 2004 Report Share Posted March 24, 2004 Det eneste jeg ikke bryder mig om ved dette produkt, er flaskens lukkeanordning. Det er en underlig prop der ikke kan strammes særlig meget uden af den smutter over gevind. jeg plejer at tage noget vita-wrap og en elastik - det gælder jo om at holde beholderen så lufttæt så muligt, så olien ikke bliver harsk :graduate: :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CoqRouge Posted March 24, 2004 Report Share Posted March 24, 2004 Omega-3 er ikke bare omega-3. Vi har også brug for den type, som kun findes i fiskeolie, da vi ikke kan regne med at kunne konvertere hørfrø omega-3. Jeg gentager lige et tidligere indlæg, som jeg begik i en tilsvarende sammenhæng:Kan du nævne nogle konkrete eksempler på at vi ikke kan konvertere 18:3 til 20:5 og 22:6?Det er vist mest ud fra et spekulativt synspunkt at der skulle være nogle problemer. Tjah, nu er det jo svært at komme med konkrete eksempler på, at noget ikke kan lade sig gøre. Men problemstillingen er jo netop ikke spekulativ. Det spekulative består i, at fordi en proces teoretisk set kan forløbe - ja, så sker det også i praksis.Jeg tænkte også på Gersters paper, der så vidt jeg ved står nogenlunde uimodsagt. Jeg vil gerne understrege at:-jeg ikke anfægter, at processen kan forløbe og rent faktisk forløber i kroppen - blot er den i praksis ikke tilstrækkelig effektiv til at sikre den fornødne mængde lange omega-3 fedtsyrer.-jeg ikke anfægter, at de korte omega-3 samt omega-6 kan have masser af selvstændige, positive effekter på hjerte/karsygdomme - og for den sags skyld på andre tilstande. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokr@tez Posted March 24, 2004 Report Share Posted March 24, 2004 (edited) Jeg synes olien er super, da den tilsyneladende kan opvarmes uden at fedtsyrerne går til. Jeg har tidligere lavet en tråd om det, men den var ikke så populær ;) link til teknisk info om olien Edited March 24, 2004 by sokr@tez Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
humseper Posted March 24, 2004 Report Share Posted March 24, 2004 Hvad skal man få supplere med for at få den samme kvalitet som UDO's? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakkedrengen Posted March 24, 2004 Report Share Posted March 24, 2004 Det er meget spændende tråd at læse igennem.Men jeg syntes der står en del spørgsmål hen i det åbne:- Har "vi" fundet et billigere alternativ til Udo´s- Er den nye Nutridan den "bedste" af sin slags - og dermed også pengene værd?- Er (Netto) fiskeolie tabletter stadig nødvendige?Jeg syntes det ville være super hvis I kunne svare mig på dette. Specielt med et billigere alternativ til Hr. Udo væsker :lol: Jakkedrengen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stubbe Posted March 24, 2004 Report Share Posted March 24, 2004 Jeg tænkte også på Gersters paper, der så vidt jeg ved står nogenlunde uimodsagt. Jeg vil gerne understrege at:-jeg ikke anfægter, at processen kan forløbe og rent faktisk forløber i kroppen - blot er den i praksis ikke tilstrækkelig effektiv til at sikre den fornødne mængde lange omega-3 fedtsyrer.-jeg ikke anfægter, at de korte omega-3 samt omega-6 kan have masser af selvstændige, positive effekter på hjerte/karsygdomme - og for den sags skyld på andre tilstande.Gersters paper?Tjah, nu er det jo svært at komme med konkrete eksempler på, at noget ikke kan lade sig gøre. Men problemstillingen er jo netop ikke spekulativ. Det spekulative består i, at fordi en proces teoretisk set kan forløbe - ja, så sker det også i praksis.Eftersom der ikke findes eksempler på personer som har haft mangelsyptomer på 20:5 og 22:6 fedtsyrerne(udover personer med visse sygdomme og personer som ikke indtager fedt) kan det ikke kaldes en spekulation om 18:3 kan omdannes. Det bevidner at det sker, da der er masser af personer som indtager små mængder af de længerekædet N-3 fedtsyrer, uden problemer.Omega-3 er ikke bare omega-3. Vi har også brug for den type, som kun findes i fiskeolie, da vi ikke kan regne med at kunne konvertere hørfrø omega-3.Det er dette jeg efterspørger eksempler eller dokumentation på.Dette besvarer cilius's ref ikke på, den påpeger at det sker i begrænset omfang. Tjah, nu er det jo svært at komme med konkrete eksempler på, at noget ikke kan lade sig gøre.I tilfælde af at det ikke kunne lade sig gøre, vil det ikke være svært at bevise. Spørgsmålet for mig at se vedrørnde dette er:Bliver 18:3 omdannet til 20:5 og 22:6? og sker dette tilstrækkeligt?Begge dele kan man svare ja til hos raske personer. Det vil kun ske i utilstrækkelig grad hvis forholdet mellem N-3, N-6 og N-9 bliver for skævt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Devious Builder Posted March 24, 2004 Report Share Posted March 24, 2004 Det er vel ikke meningen at man skal tage fx 2 tsk fulde Nutridan hver dag? Smager det ikke ulækkert at spise rent? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kim S Posted March 24, 2004 Report Share Posted March 24, 2004 Spørgsmålet for mig at se vedrørnde dette er:Bliver 18:3 omdannet til 20:5 og 22:6? og sker dette tilstrækkeligt?Begge dele kan man svare ja til hos raske personer. Kunne det tænkes at alderen har en indvirkning på evnen til denne omdannelse ? Dvs. at specielt ældre har nedsat evne til at omdanne 18:3 - Jeg prøvede for noget tid siden at finde noget relevant forskning der kunne underbygge dette, da det er spekulation fra min side men no cigar. Måske er nogle af Jer stødt på noget ?Kim S Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.