Bedste/dårligste danske OL-præstation?


Guest Slettet_020112
 Share

Recommended Posts

  • Replies 177
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Det er vel under alle omstændigheder skuffende at udgå pga et bistik, det synes hun vel også selv.

Umiddelbart synes jeg at Camilla Martin var den største skuffelse.

Bedst var guldfireren og bordtennisdoublen (da det var den mest overraskende medalje for mig)

Det er sejt med guld i damehåndbold, men når man ser den generelle standard ved OL, så ville alt under sølv have været pinligt (vi vandt jo storsejre over begge semifinalister).

Joakim B Olsens bronze var god, men trods alt ikke så overraskende.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er mest skuffet over Taekwondo. Ikke så meget de danske præstationer, udover at de åbenbart ikke var gode til at klare 'destruktivt' kæmpende modstandere, men mest fordi det viste sig hvor let det er at 'snyde' i Taekwondo. Selv speakeren, der selv var kæmper, sad og blev harm i flere af kampene over hvor destruktivt mange af dem kæmpede.

Link to comment
Share on other sites

Medaljen i kuglestød er vel i særklasse mest overraskende, når vi nu ved, at alle de andre er dopede, og Joakim B. er ren som nyfalden sne!
:lol:

Ikke ét ord om min store søde kælebamse! :lol:

Jeg synes præmien for bedste præstation må tilfalde guldpigerne. De har sgu nerver!

Edit: Øh, der er vist sket et eller andet mystisk med et indlæg før mit.....

Edited by mdk
Link to comment
Share on other sites

Edit: Øh, der er vist sket et eller andet mystisk med et indlæg før mit.....

Æhhhh, øøøhhhh?!

Nå. men tilbaget til emnet.

De positive:

Øverst ligger helt uden sammenligning bordtennisbronzen. Simpelthen en gigantoverraskelse.

Godt professionelt arbejde, men ikke en overrsakelse:

Guldfiren: Meget flot og meget fortjent. En medalje var "et krav" - guld var flot.

Håndboldpigerne: Reelt var der kun to hold (DK og Korea) som havde kvalitet både defensivt og offensivt. Når Norge og Tyskland ikke er med og Ungarn har en af sine dårlige turneringer og Frankrigs stærkeste side - forsvaret - er til at tale med, så var kravet en 1. eller 2. plads. Men flot at vi hentede guld - de koreanere er sq gode.

Joachim B. Olsen: Vi vidste at han havde kvaliteten til en medalje. At han også evnede det i finalen det var flot - bare ærgeligt at det var så tæt på guld.

Nogenlunde arbejde, men lidt skuffende:

Kipketer: Han er bare ikke bedre pt.

Henning i triathlon: Havde godt nok regnet med en medalje her, men en 7. plads (mener jeg det var) er nu også flot.

Ynglingebåden: Simpelthen utilgiveligt at smide en sølvmedalje væk. Jeps, starterne er vigtige og de er altid på grænsen af tyvstart når man satser - men der skulle ikke satses her i sidste sejlads. Men flot at de var kommet så langt frem inden sidste sejllads.

Skuffelser:

Camilla Martin: Uha, uha

Badminton generelt

Svømning

Bueskydning: Uha, uha

Skydning: Uha, uha, uha

Teakwondo: Skuffende

Roning - toeren: Dårligt disponeret finale

Edited by jarvig13
Link to comment
Share on other sites

generelt enige med tendensen :)

dog vil jeg lige tilføje mette "dopingsnyder" jacobsen til listen af skuffelser :(

håndboldpigerne synes jeg ikke var direkte positive. der var, som jarvig også nævner, to hold. korea og DK. og jeg synes finalen lygtede lidt af held - men det er naturligvis glædeligt når heldet tipper til vores side :D - men vil betegne deres præstation til middel.

Joachim B. Olsen var som sædvanlig en positiv oplevelse :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg ved af gode grunde ikke hvor ondt hun havde - det er der ingen af os der gør. Umiddelbart vil jeg mene, at folk har gennemført hårde idrætspræstationen med værre skader. Jeg tvivler fx på, at ret mange TDF-ryttere var stået af pga. et hvepsestik!

Med fare for at være at blive upopulær, kaldt usympatisk eller vattet vil kaster jeg mig lige ud i minefeltet. Min første reaktion var også om det nu også forhindrede hende at fuldføre, da jeg selv har prøvet at få en af disse sataner under hjelmen og blive stukket uden dog at få den store hævelse og kun forbigående smerter. Jeg ville nok gøre alt for at fuldføre en meget vigtig konkurrence ligesom jeg tidligere har gennemført et marathon på med betændelse i storetåen og løbetrænet på en brækket storetå (sidstnævnte dog uden at vide den var forstuvet/brækket - det gjorde dog helvedes ondt).

Meget afhænger dog af omstændighederne og der er stor forskel på hvordan kroppen reagerer ved et stik (alergisk reaktion eller ej). Nogle slipper meget billigt, mens det for andre får væsentligt effekt, hævelse, smerter. Desuden er der altså stor forskel på at køre i et felt i touren på flad vej, hvor du godt kan skåne arme, skulder mv. og at køre mtb med stejle stigninger og nedkørsler, der virkelig stiller krav om styrke og stødabsorbering. Her er der ikke tid til hvile eller at skåne det pågældende område.

Link to comment
Share on other sites

Vandpyt Indsendt: 30. Aug 2004, 07:16 

Nu var det ene nederlag jo ikke kæmperens skyld - er min egen vurdering.

'Pyt 

Hmm, det er klart der er flere faktorer, mange point gik tabt fordi at dommerne ikke kunne se - men jeg synes hverken Roesen eller Zaki levede op til forventningerne.

I sidste ende så vil jeg faktisk pege skyderen på Taekwondo - fordi efter at det kom med på OL programmet, så er det godt nok gået nedaf bakke for den sport, få nogle hænder med istedet for, så vil man få nogle meget mere spektakulære kampe at se på - og ikke så meget kontrakæmpning som konstant præger TKD kampe.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er nok lidt skuffet over Kipketer.  :(

Er det ikke pressens skyld?

'Pyt

Nu var det jo ikke pressen der fik bronze... ;)

Man skulle tro det. :lol:

Så vidt jeg opfattede det, var det kun pressen der på forhånd havde gjort ham til olympisk mester, Wilson selv var som altid meget ydmyg. :)

men jeg synes hverken Roesen

Jeg synes, han gjorde sit for at vinde den kamp.

I sidste ende så vil jeg faktisk pege skyderen på Taekwondo

Ud over at det er koreanernes skyld at det er med, så er det vel den blideste og bredeste kamsport. :unsure:

'Pyt

Link to comment
Share on other sites

Pyt:

Jeg synes, han gjorde sit for at vinde den kamp.

Ja det gjorde han også, men det skuffer mig bare at de ikke fik medaljer ;) - det er to klasse-kæmpere, og jeg havde forventet at de havde vist den klasseforskel dernede.
Ud over at det er koreanernes skyld at det er med, så er det vel den blideste og bredeste kamsport. 

'Pyt

Ja det var lidt god lobbyisme fra den koreanske korruption - desværre betød det dengang at sporten så også fik en alvorlig makeup - og stilen med de hængende arme og megen lidt fokusering på kraft, men kun på point fik lov til at sætte sig fast.

Det er muligt det er den blideste og bredeste kampsport, jeg synes den er publikums-uvenlig og det er alt for nemt at "sætte sig tilbage" og køre kontrastil - hvilket man ser er et problem i rigtig mange kampe, fordi så sker der ingenting.

Men ja ja, jeg synes bare det er en tåbelig & ødelagt sport efterhånden.

Link to comment
Share on other sites

Mht. hvepseepisoden: Italien, Grækenland og andre middelhavslande har en speciel gedehamseart, hvis stik skulle være ekstremt smertefuldt.

Hvad er det for én? :o

Med risiko for trådkapring: Det var i forbindelse med at jeg læste om de fascinerende (og skræmmende) Vespa mandarinia japonica, at jeg stødte på et stykke om den sydeuropæiske "hornet". Jeg kan ikke huske hvilken, men dens stik blev betragtet som værende næsten så smertefuldt som den japanske.

Fra "http://www.vespa-crabro.de/hornets.htm"

However, the hornet sting contains 5% acetylcholine which stimulate pain fibres more than stings of other wasps and bees. So the sting of a hornet may be a little bit more painful.

Iøvrigt en meget fascinerende type - den japanske... 30 hvepse kan udryppe et helt bistade på en lille times tid!!!! Der var også et program på discovery, hvor den blev udnævnt til verdens mest skræmmende insekt!

Link to comment
Share on other sites

Jeg vil gerne fremhæve de danske ryttere(ridning) som jeg absolut mener har gjort det rigtig godt under dette OL, selvom det ikke blev til medaljer denne gang. I dressur synes jeg det er meget imponerende at få 2 ryttere på top 10, som var OL-debutanter. Og i Springning hvor Thomas Velin kom med på afbud 2 dage inden første start og alligevel bliver samlet nr. 11. GODT GÅET!!!!

Jeg synes så ikke at jeg vil fremhæve nogle "dårlige" præstationer, da vi jo ikke rigtig kan forestille os, hvilket pres deltagerne er under. Generelt var Danmark rigtig godt repræsenteret ved OL.

Link to comment
Share on other sites

Selvom jeg sad og STORBANDEDE under kuglestødskonkurrencen, så synes jeg alligevel at Joachim klarede sig kanon! Selvom han bare skulle have snøret den sæk Adam Nelson og Yurij Bilonog var nede i!

Jeg synes mange af de aktive ikke var kyniske nok! Det kunne med lethed være blevet til 10+ medaljer, hvis nogle aktive havde klaret sig som de burde.

En lille "hvis" udregning!

HVIS finalen på 800 meter var gået halvandet sekund hurtigere på første omgang: GULD TIL WILSON!

HVIS Camilla Martin kunne have sat sig ud over vinden i hallen: MEDALJE til Danmark.

Hvis Roesen i Taekwondo havde været lidt bedre i de første to minutter af kampen: MEDALJE TIL DANMARK! (han blev i øvrigt også bortdømt, hvilket er en god grund til at sportsgrene som Taekwondo og boksning enten skal få orden på deres pointsystem, eller fjernes fra OL-programmet!) Jeg kunne forstå at kampdommeren havde spæret udsynet for den ene pointdommer. Det er eddermanme amatøragtigt!

Håkon Nyblom skulle "bare" have taget de andre små fyre med store ører og kastet med dem, i stedet for at hans træner tuder over at grækeren nikkede skaller! Det bliver der jo ikke gjort en skid ved alligevel.

SKYTTERNE! Der burde vi have fået to medaljer, men de skal måske prøve med en mentaltræner, for når en OL-deltager udtaler, at for at hun skal få medalje skal nogle af de andre falde og brække benene!!! Hvad fanden er det!?! TV2's kamera var for tæt på! Det var mere end 3 meter(!!!) væk!

Sejlsport var gode!

Atletik var rigtigt gode! To medaljer på fem deltagere! I en sportsgren, hvor tidligere OL-medaljer kan tælles på EN hånd!!! Super!

Håndboldpigerne gjorde hvad man håbede på! Flot, men desværre kan man ikke helt slippe det faktum at et par af de bedste hold i verden manglede!

Bordtennis! Alt for sejt! Lidt synd med Maze, men på den anden side, når bolden er rund og hver bold giver point, så kan det altså hurtigt gå galt!

Badminton var en skuffelse! Nuff said!

Kampsport var generelt en skuffelse!

Skytterne siger jeg ikke mere om... De har det hårdt nok!

Trampolingymnasten var for sej! Det kan godt være han kiksede, men hans udtalelse bagefter om at han hellere ville satse på en serie, der kunne give medalje, end at gå ind og gennemføre til en ottendeplads! Det er fandme sådan det skal være!

Roning: For få medaljer, men Guldfireren vandt. Det havde jeg desværre regnet med de ville, derfor var det ikke noget, der fik mig til at hoppe helt vildt!

Bueskytten var uheldig. Øjenvidner fortæller at lige da han slap pilen kom der et rimeligt kraftigt vindpust! ØV! Han havde fortjent bedre.

Svømmerne: En medalje ville have lunet... Men alligevel fornuftigt. Håb for fremtiden...

Cykling: Vi er bare ikke bedre, og det må vi fatte. Bier eller ej! Skader eller ej! Lidt synd at Jakob Piil ikke var med...

Link to comment
Share on other sites

Jeg er nok lidt skuffet over Kipketer.  :(

Er det ikke pressens skyld?

'Pyt

Nu var det jo ikke pressen der fik bronze... ;)

Man skulle tro det. :lol:

Selvom han var ydmyg (sådan er han jo bare :) ), så kunne man vel godt have håbet han vandt? Specielt set i lyset af de indledende løb, hvor han var bedst. Det er på den baggrund jeg synes det var lidt skuffende han ikke vandt. Nu gør han det ihvertfald aldrig :(

Link to comment
Share on other sites

Uden at gå dybere ind i den her smålatterlige diskussion, så vil jeg da gerne lige give DBM lidt back up. At stoppe pga. eet hvepsestik, vel at mærke uden nogen allergisk reaktion, er i OL sammenhæng svagt. Sølle sølle sølle. Det er da indlysende klart at hun efterfølgende vil udtale sig til hendes egen fordel. Sådan en vatnisse har forhåbentligt ikke fået støtte Team Danmark. I såfald så kan jeg godt blive lidt harm. Sej ?!? ... tøh - give me a break.

Bedste præstationer: ...ingen overaskelser her

J. Olsen

Guld4'en

Håndbold darlings

Link to comment
Share on other sites

jhax - jeg kan næppe skrive noget der kan ændre din fordomsfulde indstilling om noget som du ikke ved andet om end fra overfladisk omtale. Jeg synes du og andre skulle stille spørgsmålet:

Hbordan tror I at folk med ringe indstilling overhovedet kan kvalificere sig til OL? - og jeg tænker ikke kun på Mette her, men alle som man synes har svigtet. Klart, der var utvivlsomt nogle som var vandt til at konkurrere til små stævner og uden omtale i medier, som ikke kunne klare det, det er forståeligt, men også et klart tegn på at de ikke (endnu) har hvad der er nødvendigt.

Jeg tror stort set at de dage er ovre hvor man så mange danske sportsfolk som bare var tilfredse med at være der - og jeg kan love dig at Mette Andersen ikke var en af dem. Du og andre skulle prøve at køre 3 timere marathon VM i regnvejer, mudder og 13 grader som Mette gjorde fornylig, I behøver ikke køre lige så stærkt, men bagefter kunne vi jo diskutere hvem der er sej og hvem der ikke er.

Jeg har skrevet det flere gange - og det har også været fremme andre steder - hun kunne ikke bruge sin arm og skulder -hvis du så transmisionen så vil du vide at de nedkørsler var singel track og meget teknisk krævende - mange gode ryttere havde styrt på vej ned - Mette var chanceløs med den arm og det havde været nærmest livsfarligt at forsøge.

Nå jeg har sagt mit - jeg forstår ikke denne trang til at ville dukke folk man ikke ved noget om...

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror stort set at de dage er ovre hvor man så mange danske sportsfolk som bare var tilfredse med at være der - og jeg kan love dig at Mette Andersen ikke var en af dem. Du og andre skulle prøve at køre 3 timere marathon VM i regnvejer, mudder og 13 grader som Mette gjorde fornylig, I behøver ikke køre lige så stærkt, men bagefter kunne vi jo diskutere hvem der er sej og hvem der ikke er.

Jeg er ret sikker på at springrytteren og den unge dame i europajollen ( :unsure: ) var glade for bare at være med så det holder altså ikke at du drager så store generaliseringer på alle danske atleters vegne. Desuden havde Mette udtalt at en top tyve var forventelig, det må siges at være det samme som at være glad for at være med, alle andre end nummer ét er tabere. ;)

'Pyt

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror stort set at de dage er ovre hvor man så mange danske sportsfolk som bare var tilfredse med at være der
Det tror jeg bestemt ikke. Hvor mange udtagne så du feks melde afbud, fordi de ikke forventede at kunne vinde en medalje. OL er den største sportsbegivenhed i verden og højdepunktet i en sportskarriere. I mange små sportsgrene er det oven i købet det eneste tidspunkt, hvor de får nogen som helst opmærksomhed (hvor mange kendte Hasse Pavia Lind for en måned siden).

Det er selvfølgelig ikke det samme, som at de ikke vil yde deres bedste, når de nu er der, men selvom for dem, som bliver nr 30, så er det nok stadig det størster øjeblik i deres karriere.

Jeg kender ikke så meget til Matte Andersen, så jeg kan ikke vurdere, om hun er en kylling, men jeg tviler på, at hun udgik for sjovs skyld, når hun nok har trænet til det i mange år (og det er useriøst at sammenligne med, hvis en Tour De France rytter fik dårlig arm, da man jo på ujævnt underlag skal bruge armene langt mere for at holde balancen)

Desuden havde Mette udtalt at en top tyve var forventelig, det må siges at være det samme som at være glad for at være med, alle andre end nummer ét er tabere.
En sejr er også en top-tyve placering B) Edited by Chris27
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share