BBC Posted December 13, 2004 Report Share Posted December 13, 2004 Kom glad :4mewantfood: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anita1974 Posted December 13, 2004 Report Share Posted December 13, 2004 rapsolie :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonNiklas Posted December 13, 2004 Report Share Posted December 13, 2004 Kom glad :4mewantfood:<{POST_SNAPBACK}>En squeeeze af det flydende Becel <{POST_SNAPBACK}>me2 Niklas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cache Posted December 13, 2004 Report Share Posted December 13, 2004 Alt efter hvilket kød det er, steges det meste på en grillpande uden fedtstof. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xjyden Posted December 13, 2004 Report Share Posted December 13, 2004 Det er kun olivenolie, der kan tåle at blive varmet op, hvis man vil stege i olie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stubbe Posted December 13, 2004 Report Share Posted December 13, 2004 Olievenolie, rapsolie eller oliemargarine af det ene eller andet mærke. Der er ikke den store forskel på olivenolie og rapsolie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JokerX Posted December 13, 2004 Report Share Posted December 13, 2004 Bruger olivenolie og sørger for at gøre det ved rimlig lav temperatur Når man bruger en tefalpande skal der ikke meget mere end et par dråber til. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Annette1512 Posted December 14, 2004 Report Share Posted December 14, 2004 Grillpande helt uden fedt hvis det kan lade sig gøre, ellers extra jomfru olivenolie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HurriKN Posted December 14, 2004 Report Share Posted December 14, 2004 Jeg har gasgrill det kan varmt anbefales...Den står ude på min terrasse... kødet bliver så lækkert når det bliver grillet :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rønne Posted December 14, 2004 Report Share Posted December 14, 2004 Normalt ingenting. Hvis jeg skal lave noget helt specielt og hvor det er nødvendigt for retten, går jeg hele vejen og bruger smør. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TF vol. II Posted December 14, 2004 Report Share Posted December 14, 2004 Ingenting... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arnold schwarzenegger Posted December 14, 2004 Report Share Posted December 14, 2004 masser af rapsolie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jsc Posted December 14, 2004 Report Share Posted December 14, 2004 (edited) Olivenolie og smør, helst. Rapsolie må I sku da ikke stege i. Det kan ikke tåle det. Alle flerumættede olier kan blive kemisk ændrede af de højre temperaturer, og så er de sandsynligvis mere usunde end mættede fedtsyrer, der ikke tager skade af lidt opvarming. Edited December 14, 2004 by jsc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stubbe Posted December 14, 2004 Report Share Posted December 14, 2004 Det sker ikke noget ved at stege i rapsolie, hvis man holder en fornuftig temperatur. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krumborg Posted December 14, 2004 Report Share Posted December 14, 2004 Mener også jeg kan huske en thumb-regel om at vegetabilske fedtstoffers(SUUUUUND fedt ) molekyle-sammensætning smadres ved opvarmning, og derved ender som det rene transfedtsyre. .. Dækker som regel panden til med bacon og smør, så plejer kødet at have rigeligt saft Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest PlayboY Posted December 14, 2004 Report Share Posted December 14, 2004 Jeg steger alt mit kød i hash Jsc << Hvorfor skulle der så ikke ske noget med Olivenolien?.. .. Er der evt. nogen øvre temperaturgrænse? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Annette1512 Posted December 16, 2004 Report Share Posted December 16, 2004 Det har vist noget at gøre med at olivenolien er koldpresset, hvor de andre er udvundet med noget kemisk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pugilist Posted December 16, 2004 Report Share Posted December 16, 2004 Jeg troede man spiste sit kød RaaAAAAaaAAAAw når man løfter vægte?!?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wasabi Posted December 16, 2004 Report Share Posted December 16, 2004 rapsolie lugter af sure sokker, så jeg bruger olivenolie... :4thumbup: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astrid Posted December 16, 2004 Report Share Posted December 16, 2004 olivenolie med basilikum i fra netto. mums. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonasm Posted December 17, 2004 Report Share Posted December 17, 2004 Jeg steger ALDRIG! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antaeus Posted December 17, 2004 Report Share Posted December 17, 2004 Jeg kunne aldrig drømme om at stege i rapsolie.Godt nok er der nogle undersøgelser, der viser at det skulle være ok. Men man kan jo ikke undersøge for alt og man ved at omega-3 fedtsyrer (10% i rapsolie) er særdeles følsomme for varme, lys og ilt. Ved stegning er de udsat for alle 3 faktorer på en gang. Prøvede engang at stege nogle laksekoteletter i rapsolie - det var bestemt ikke en succes - mærkelig duft og udseende af laksekoteletter og endvidere en underlig smag.Jeg benytter altid olivenolie. Evt. olivenolie med lidt smør iblandet hvis jeg vil have lidt smørsmag. Til særlige lejligheder smør. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toke Posted December 19, 2004 Report Share Posted December 19, 2004 Det har vist noget at gøre med at olivenolien er koldpresset, hvor de andre er udvundet med noget kemisk <{POST_SNAPBACK}>Det kan da ikke have noget med at gøre om den er koldpresset. Er vel mere noget at gøre med stabiliteten i olien ved højere temperaturer, og der er olivenolie yderst stabil fra naturens side. Kunne dog godt tænke mig at vide præcist hvor høje temperaturer de enkelte olier osv kan tåle. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skurken©²ºº¹ Posted December 19, 2004 Report Share Posted December 19, 2004 Bruger olivenolie til at stege i :4mewantfood: Skurken Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stubbe Posted December 19, 2004 Report Share Posted December 19, 2004 Smør har et lavt rygepunkt, omkring 125º. Margarine tåler højere temp omkring 150-160º. Afklaret smør tåler lidt højere temp end margarine. Animalsk fedt omkring 190º, men nogle, bl.a. oksetalg og svinefedt, op over 200º. Vegetabilske olier fra omkring 170º til omkring 220º. Majsolie og jordnøddeolie omkring 210º. Soja og tidselolie lidt lavere. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.