Bardo Posted January 26, 2005 Report Share Posted January 26, 2005 "Dr. Atkins har skrevet verdens mest solgte slankebog med det forunderlige budskab, at man kan spise så meget, man vil, og alligevel tabe sig. Folk taber sig på diæten, men ingen ved hvorfor, og mange læger anser kuren for at være decideret livsfarlig. Med udgangspunkt i en række banebrydende eksperimenter, blandt andet et dansk, har BBC sat sig for at finde sandheden bag historiens nok mest kontroversielle slankekur."Jeg tænkte der sikkert var nogle herinde som synes det kunne være interessant. Programmet kommer kl. 18.20 på DR2/Bardo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rønne Posted January 26, 2005 Report Share Posted January 26, 2005 Tak for oplysningen :4thumbup: . Må lige have det båndet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JokerX Posted January 26, 2005 Report Share Posted January 26, 2005 Er det ikke en genudsendelse? Jeg mener at kunne huske jeg så et program om samme emne for et halvt års tid siden på DR1.Men det er da værd at gense, tak for tippet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JessPedersen Posted January 26, 2005 Report Share Posted January 26, 2005 Det var faktisk ret interessant. Det som undrede mig mest, var at atkins diæten faktisk virkede!! Videnskabelige forsøg blev udført, og det viste sig, at test personerne tabte sig lige så effektiv ved atkins diæten kontra en alm. sund sammensat diæt kost. Problemet var blot, at man ikke pt var klar over, hvilke konsekvenser diæten kunne have på længere sigt.Det mest interessante var dog Arne Astrups forsøg, for at finde ud af, hvilken makronutrient som virkede appetit nedsættende. Protein dæmpede på appetiten, således at man automatisk spiste mindre, og derved tabte sig. Det giver stof til eftertanke, når man sammensætter en diæt kost. Protein er LIGE så vigtig i en diæt periode, fordi den både er appetit nedsættende og samtidig forøger stofskiftet. Herudover kræver det langt mere energi, at forbrænde protein ift. kulhydrater. Derfor må konklusionen også være, at hvis man skal skære i kosten under en cutte periode - skal det være i kulhydraterne og tildels fedtet. Proteinet er ligeså vigtig under en diæt periode, som under en bulk periode.Men interessant program, som klarlagte hvilke forsøg der var blevet foretaget ift. atkins diæten. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Squatfather Posted January 27, 2005 Report Share Posted January 27, 2005 Det mest interessante var dog Arne Astrups forsøg, for at finde ud af, hvilken makronutrient som virkede appetit nedsættende. Protein dæmpede på appetiten, således at man automatisk spiste mindre, og derved tabte sig. Det giver stof til eftertanke, når man sammensætter en diæt kost. Protein er LIGE så vigtig i en diæt periode, fordi den både er appetit nedsættende og samtidig forøger stofskiftet. Herudover kræver det langt mere energi, at forbrænde protein ift. kulhydrater. Derfor må konklusionen også være, at hvis man skal skære i kosten under en cutte periode - skal det være i kulhydraterne og tildels fedtet. Proteinet er ligeså vigtig under en diæt periode, som under en bulk periode.<{POST_SNAPBACK}>Det er der da absolut intet nyt i. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JokerX Posted January 27, 2005 Report Share Posted January 27, 2005 (edited) Der er der såmænd ikke noget nyt i Jess Pedersen Problemet med Atkins diæten er for mig at se den store mængde af mættet fedt. Hvis man kaster sig over rødt samt svinekød vil man meget hurtigt komme for højt op i sit indtag. Det meget mættede fedt og den store mangel på fibre, kan på længere sigt bl.a medføre kræft i tarmsystemet samt hjerteproblemer.Tager jeg helt fejl hvis jeg siger Dr. Atkins selv døde af en hjertesygdom?Men du har helt ret hvad angår protein og diæt. Det er efterhånden også noget de fleste er klar over, så nu drejer det sig bare om at få folk oplyst om farligheden ved store indtag af mættet fedt.Desværre har Atkins diæten været med til at fremelske en kulhydratforskrækkelse af dimensioner, både i USA og herhjemme. I USA laver man nu burgere uden brød, og herhjemme er de sunde og mættende kartofler også ganske uretfærdigt kommet på den sorte liste.Nu gælder det bare om at få folk til at droppe okse og svinekødet, og istedet kaste sig over fjerkræ og fisk Edited January 27, 2005 by JokerX Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EggFace Posted January 27, 2005 Report Share Posted January 27, 2005 Tager jeg helt fejl hvis jeg siger Dr. Atkins selv døde af en hjertesygdom?Så vidt jeg husker, var han decideret fed, da han døde, og han havde vist også indtil flere hjerteproblemer.Men han døde i en alder af 72, fordi han gled på et glat fortov og slog baghovedet.Diet guru Dr. Robert Atkins dead at 72 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JessPedersen Posted January 27, 2005 Report Share Posted January 27, 2005 Der er der såmænd ikke noget nyt i Jess Pedersen <{POST_SNAPBACK}>Nej det har du skam ret i. Men jeg synes nu alligevel det var spændende at få det bekræftet endnu engang. Havde helt glemt, at proteinen var appetit nedsættende - thats all Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaDane Posted January 27, 2005 Report Share Posted January 27, 2005 Desværre har Atkins diæten været med til at fremelske en kulhydratforskrækkelse af dimensioner, både i USA og herhjemme. I USA laver man nu burgere uden brød, og herhjemme er de sunde og mættende kartofler også ganske uretfærdigt kommet på den sorte liste.Så vidt jeg har forstået og husket, - det er et stykke tid siden jeg læste på det, og ikke så grundigt endda, - så er ideen at det enkelte måltid's kalorier kan ignoreres (eller i hvert fald tælle mindre) hvis man spiser meget lidt kulhydrat i det måltid. Årsagen er at der ikke bliver noget "insulinchok". Så kroppen ved populært sagt ikke at der er noget føde at indtage.Det er jo også grunden til at der er hurtige kulhydrater i når folk indtager deres post-training protein og/eller kreatin.Men for at det virker skal man indtage meget små mængder kulhydrat i det givne måltid. Altså er salat og andre helt igennem sunde ting bandlyste.Som nævnt er der faktisk ting der tyder på at det virker! Men også på at det måske ikke er speciel sundt alligevel.Er det så fair at have "kulhydratforskrækkelse"? Hvis man er på Atikinsdiæten JA. Ellers NEJ. For en velfungerende Atkinsdiæt er enten/eller. Meget lidt kulhydrat eller det virker slet ikke. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stryger2 Posted January 27, 2005 Report Share Posted January 27, 2005 Er det ikke i bund og grund bare et spørgsmål om at man i kuren erstatter brød/pasta/ris/kartofler med grønt, og at du skal spise meget store mængder før du får samme energimængde som førstnævnte giver. 100gram kogt spaghetti har ca 140kcal100gram tomat har ca 29kcalDu kan altså spise næsten ½ kg kartofler og kun indtage samme energi som ved 100g spathetti. (ris er vidst endnu værre) Jeg forstår ikke hvorfor programmet ikke lige fremhævede det spørgsmål. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miha Posted May 17, 2005 Report Share Posted May 17, 2005 Er det ikke i bund og grund bare et spørgsmål om at man i kuren erstatter brød/pasta/ris/kartofler med grønt, og at du skal spise meget store mængder før du får samme energimængde som førstnævnte giver.Nej - man må næsten slet ikke spise kulhydrat (heller ikke grøntsager og frugt). Diæten starter med en 14 dages indkøringsperiode, hvor man kun må spise 20 gr kulhydrat om dagen (og INGEN frugt, brød, fiber eller lign.). Til gengæld må man sige alt det kød og fedt, man vil. Herefter optrappes indtaget af kulhydrat med ca. 5 gr ekstra om dagen. For hver uge tilføjes yderligere 5 gr pr. dag. Det meste frugt er dog stadig bandlyst. Når man har nået det ønskede vægttab "normaliseres" indtaget af kulhydrat langsomt over en periode, indtil man finder det "ligevægtsindtag" hvor man ikke tager på men heller ikke taber sig. Se også www.atkins.com /Miha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
therealhurra Posted May 18, 2005 Report Share Posted May 18, 2005 (edited) selvfølgeligt taber man sig, proteiner mætter som regel altid bedre end kulhydrater, især tomme carbs som i hvidt brød osv, kan man jo spise næsten uendeligt af, mæthedsfølelsen er næsten lig 0! Der er intet magisk ved dette "hokus pokus".....Folk kommer altså bare i et ordentligt kcal underskud og taber sig!Jeg syntes dog det er vanvittigt! Det er ekstremt sundhedsfarligt, at æde alt det animalske fedt de bliver sat til, desuden fungrerer kroppen slet ikke optimalt uden kulhydrater, især måtte jeg ryste på hovedet af hende pigen der skulle til politiets optagelsesprøve. Hun havde ikke fået andet end kød det sidste lange stykke tid, no wonder hun ikke kan løbe hurtigt, man bliver jo totalt træt og uoplagt, når man ikke får carbs. Desuden skal hjernen have kulhydrater for at fungere ordentligt.Det var dog dejligt at se, at de diætister der var med, fortalte, kcal underskud = vægttab, kcal overskud=vægtøgning, SÅ SIMPELT ER DET, sagde de, og ja det er så simpelt. Hvis bare man kunne få offentligthedens øjne op, men nej, det er åbenbart for kompliceret for folk, de vil hellere have magiske kure hvor de kan æde fed mad hver dag.Udtalelsen, den eneste kur hvor man kan spise hvad man vil, var desuden også helt hul i hovedet. Har man tjek på sine kcal kan man sku også spise lige hvad man vil, inklusive kulhydrater. Alt i alt, det er lige til at lukke op og skide i, sundhedsfarligt og groteskt.p.shar lige været i USA, og de har vitterligt low carb produkter i alle afskygninger. Edited May 18, 2005 by therealhurra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.