DaDane Posted January 27, 2005 Report Share Posted January 27, 2005 Der beskrives at Arla er træt af at kunderne alene fokusere på prisen og at 3,95 for en liter minimælk er trist. De vil derfor lave forskellige mælk til de forskellige butikskæder."Det kunne f.eks. være mælk fra en bestemt race af køer, der har græsset i bestemte områder. Eksempelvis fra køer, der har græsset ved Mariager Fjord. Eller mæk fra køer, der lever i løsdrifsstalde. Eller mælk med særlige ernæringsmæssige kvaliteter. Der skal naturligvis være en vis substans, når produktet skal sælges til en merpris," siger Karsten JeppesenHvad med økologisk skummetmælk med ekstra protein og minimalt (uden at det går udover smagen) laktose? Eller er det for meget forlangt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MamboMads Posted January 27, 2005 Report Share Posted January 27, 2005 Tror ikke smagen vil være den samme hvis der kom mere protein i..Det er vel ligesom at sødmælk smager dårligere end skummetmælk :) - Det gør det altså. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tn3Iz0uQ Posted January 27, 2005 Report Share Posted January 27, 2005 Synes det lyder som en fremragende ide.. !!! :4thumbup: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
p1kz0r Posted January 27, 2005 Report Share Posted January 27, 2005 Tror ikke smagen vil være den samme hvis der kom mere protein i..Det er vel ligesom at sødmælk smager dårligere end skummetmælk :) - Det gør det altså.<{POST_SNAPBACK}>Det skyldes jo ikke proteinet, hvis jeg ikke husker helt galt er mængden den samme, men derimod fedt indholdet At det så ikke passer at sødmælk smager dårligere er så en anden sag Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaDane Posted January 27, 2005 Author Report Share Posted January 27, 2005 At det så ikke passer at sødmælk smager dårligere er så en anden sag Tror det er utrolig meget med vane!Da jeg drak sødmælk synes jeg at selv letmælk smagte dårligt. Nu hvor jeg er gået på skummetmælk synes jeg at selv minimælk smager skidt.Men som sagt, - tror jeg kunne vænne mig til en anden type hvis det var det. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JokerX Posted January 27, 2005 Report Share Posted January 27, 2005 De kunne måske begynde at lave det med jerseymælk? Det er så vidt jeg husker den sundeste form for mælk vi har. Der er også mere protein i. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
"Snowball" Posted January 27, 2005 Report Share Posted January 27, 2005 De kunne måske begynde at lave det med jerseymælk? Det er så vidt jeg husker den sundeste form for mælk vi har. Der er også mere protein i.<{POST_SNAPBACK}>har lige tjekket 2 liter mælkThise Jersey og Arla økomælk!Der er samme mængde protein i.nemlig 3.5g pr. 100g Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Slettet bruger Posted January 27, 2005 Report Share Posted January 27, 2005 Snowball> irmas Jersey mælk er 4 gram... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
"Snowball" Posted January 27, 2005 Report Share Posted January 27, 2005 Snowball> irmas Jersey mælk er 4 gram...<{POST_SNAPBACK}>ok.....det var lige Brugsen's jeg tjekkede, men jeg plejer at købe Irma's, så det er jo fedt nok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JokerX Posted January 27, 2005 Report Share Posted January 27, 2005 De kunne måske begynde at lave det med jerseymælk? Det er så vidt jeg husker den sundeste form for mælk vi har. Der er også mere protein i.<{POST_SNAPBACK}>Det er nu køer der laver mælk - mejeriet raffinerer det bare - flueknepperi sorry.Men Thise Mejeri sælger mælk fra jerseykøer.De fortæller også:Proteinindholdet i Jerseymælk er ca. 15% højere end i mælk fra andre køer. Calcium- natrium- og fosforindholdet er 10–15% højere i Jerseymælk end i mælken fra andre kvægracer. Jerseymælkens indhold af C-vitamin er betydeligt højere end den er i anden mælk.<{POST_SNAPBACK}>Blah Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MamboMads Posted January 27, 2005 Report Share Posted January 27, 2005 Tror ikke smagen vil være den samme hvis der kom mere protein i..Det er vel ligesom at sødmælk smager dårligere end skummetmælk :) - Det gør det altså.<{POST_SNAPBACK}>Det skyldes jo ikke proteinet, hvis jeg ikke husker helt galt er mængden den samme, men derimod fedt indholdet At det så ikke passer at sødmælk smager dårligere er så en anden sag <{POST_SNAPBACK}>Ja, der er mere fedt i sødmælk end i skummetmælk, men jeg regner med, (selvfølgelig ikke sikker), at mælken får en anden smag hvis der kom mere - af noget i. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maq Posted January 27, 2005 Report Share Posted January 27, 2005 eller tilsæt cacao og lav den nye mathilde som MOL har lavet en artikel om...! DET kunne være nice :4thumbup: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hansen0109 Posted January 27, 2005 Report Share Posted January 27, 2005 (edited) Netto har faktisk den nye Matilde kakaomælk på tilbud denne uge, med 30% mindre sukker...Mener kun der er 0,8gram pr. 100 og også lidt mindre kulhydrater, stadig den samme mængde protein...Købte en i onsdag, smagen er lidt anderledes men stadigvæk god...http://www.arla.dk/appl/HJ/HJ401/HJ401D01....1256F7F0010AA17 Edited January 27, 2005 by Hansen0109 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TF vol. II Posted January 27, 2005 Report Share Posted January 27, 2005 Men den stikker på ingen måde kongEN af kakaomælk. Økologisk kakaomælk fra Øllingegård. Selv en congobajer er trist ved siden af. Men OK, den koster også 19,95 for en liter. Man skal man brokke sig over ARLA må man jo også sige B. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lillejohn Posted January 27, 2005 Report Share Posted January 27, 2005 Jeg har boet i Australien, der var der i den mælk de kalder fat-free 0,5 gram fedt% og 5,4-5,8 gram protein%. Det smagte præcis som skummetmælk herhjemme og det kan de vel også lave her. Det ville være dejligt! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maq Posted January 27, 2005 Report Share Posted January 27, 2005 den nye cacao skal prøves!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Squatfather Posted January 27, 2005 Report Share Posted January 27, 2005 De kunne måske begynde at lave det med jerseymælk? Det er så vidt jeg husker den sundeste form for mælk vi har. Der er også mere protein i.<{POST_SNAPBACK}>At jerseymælk skulle være sundere er rent salgsgas, og såfremt man køber det for at få 0,4-0,5 gram ekstra protein pr. 100 gram har man vist ikke opfundet den dybe tallerken. Personligt fatter jeg ikke, at mejerierne overhovedet bruger jerseymælken til konsummælksproduktion. Såfremt de istedet brugte den til osteproduktion ville de få et større udbytte pga. det højere proteinindhold. Men Thise Mejeri sælger mælk fra jerseykøer.De fortæller også:Proteinindholdet i Jerseymælk er ca. 15% højere end i mælk fra andre køer. Calcium- natrium- og fosforindholdet er 10–15% højere i Jerseymælk end i mælken fra andre kvægracer. Jerseymælkens indhold af C-vitamin er betydeligt højere end den er i anden mælk. <{POST_SNAPBACK}>+90% af C-vitaminen går tabt under pasteuriseringen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TF vol. II Posted January 28, 2005 Report Share Posted January 28, 2005 Ka´ godt være at Jersiemælken ikke er sundere, men den smager meget! bedre end ARLAs og de billigmærker man kan få.Og så sidder jeg lige nu med en liter af matildes milde kakao - naturligvis købt i Netto. Nu er jeg ikke meget for at kritisere kakaomælk (det er jo næsten blasfemi) men den er altså meget mild. Alt for lidt kakaosmag, synes jeg. Men ganske uskadelig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.