Proteinpulver 80 vs 95%


Pedes_88
 Share

Recommended Posts

Hej..

Hvad skal jeg købe ?

[fjernet af mod]

Men skal jeg vælge 80 eller 95..

Er 95 noget værd i forhold til prisen ?

Mvh. Peter

<{POST_SNAPBACK}>

Strider mod forummets regler.

Det er ikke tilladt at henvise til forhandlere af kosttilskud eller andet reklamemateriale for kosttilskud.

Du kan spørge til produktet på forhandlerens hjemmeside, de har en forum.

Edited by MaxPower
Link to comment
Share on other sites

Jeg har rettet din overskrift og en smule i dit indlæg, så det ikke strider imod reglerne.

En generel diskussion omkring proteinmængden i pulver er helt ok.

Og for at svare på dit spørgsmål, så kan jeg ikke se der er meget ide i at give så meget ekstra for 95% pulver. Kg-prisen for protein stiger i hvert fald 25% så vidt jeg kan se.

Indholdet i 80% pulver er ofte 80g protein, 5g kulhydrat og 6g fedt eller deromkring. I 95% pulver er der naturligvis 95g protein, ca 1½g fedt og <1g kulhydrat.

Hvis du spiser pulver svarende til 100g protein om dagen (det ville jeg sige var en del, men nok ikke specielt unormalt) får du rundt regnet 6g ekstra kulhydrat og 6g ekstra fedt, dvs. 78kcal.

Spøgsmålet er så hvad vinder du ved at du ikke får det ekstra? Kan du overhovedet styre resten af din kost så præcist, og selv hvis du kan, er det så nødvendigt?

mvh

Moderator

Link to comment
Share on other sites

Der er reelt tale om to forskellige kvaliteter valleprotein når man snakker forskel mellem 80-85% og 95%.

80-85% er vallekoncentrat, mens 95% er valleisolat. En ting der er vigtig at bemærke, er at det teknisk set er nærmest umuligt, hvis ikke helt umuligt, at lave et valleproteinprodukt med de specifikationer (80-85% & 95%) med mindre der er tale om et protein med neutral dvs ingen smag. Man skal holde sig for øje at smagen samt sødemidlet også fylder noget i gr. i det færdige produkt, og derfor er det ofte fup eller urealistisk at der bliver skrevet 80-85%, når det er vallekoncentrat og 95% når det er valleisolat. Dem der er nogenlunde ærlige, skriver da også at procentsatsen er angivet udfra tørstoffets vægt, hvilket betyder vallen uden tilsætninger. Men det er faktisk ikke det produkt man får. Man får en opblandet version, hvor smagen, farve, sødemiddel og andre tilsætningsstoffer ofte udgør mellem 5-10%, hvilket gør det misvisende at sige fx 85% osv. Faktisk kan man sige at man får mindre protein end man tror, da mellem 5-10% af produktet ikke er protein :wink:

Snakker vi så forskelle mellem isolat og koncentrat, så er forskellen i kvalitet minimal. Isolaten har et meget lavere fedtindhold, hvilket så betyder at proteinindholdet i % stiger. Som regel er begge typer udvundet ved mikro/ultrafiltrering er spraytørrede og instantiserede, hvilket vil sige at de kan blandes op uden blender. Isolat koster så omkring det dobbelte af koncentrat og så må man gøre op med sig selv om man vil betale så meget for et produkt af marginalt bedre kvalitet :smile:

Link to comment
Share on other sites

Der er reelt tale om to forskellige kvaliteter valleprotein når man snakker forskel mellem 80-85% og 95%.

80-85% er vallekoncentrat, mens 95% er valleisolat. En ting der er vigtig at bemærke, er at det teknisk set er nærmest umuligt, hvis ikke helt umuligt, at lave et valleproteinprodukt med de specifikationer (80-85% & 95%) med mindre der er tale om et protein med neutral dvs ingen smag. Man skal holde sig for øje at smagen samt sødemidlet også fylder noget i gr. i det færdige produkt, og derfor er det ofte fup eller urealistisk at der bliver skrevet 80-85%, når det er vallekoncentrat og 95% når det er valleisolat. Dem der er nogenlunde ærlige, skriver da også at procentsatsen er angivet udfra tørstoffets vægt, hvilket betyder vallen uden tilsætninger. Men det er faktisk ikke det produkt man får. Man får en opblandet version, hvor smagen, farve, sødemiddel og andre tilsætningsstoffer ofte udgør mellem 5-10%, hvilket gør det misvisende at sige fx 85% osv. Faktisk kan man sige at man får mindre protein end man tror, da mellem 5-10% af produktet ikke er protein :wink:

Snakker vi så forskelle mellem isolat og koncentrat, så er forskellen i kvalitet minimal. Isolaten har et meget lavere fedtindhold, hvilket så betyder at proteinindholdet i % stiger. Som regel er begge typer udvundet ved mikro/ultrafiltrering er spraytørrede og instantiserede, hvilket vil sige at de kan blandes op uden blender. Isolat koster så omkring det dobbelte af koncentrat og så må man gøre op med sig selv om man vil betale så meget for et produkt af marginalt bedre kvalitet :smile:

<{POST_SNAPBACK}>

Bla bla bla .. :blahblah: Du aner tydeligvis ikke hvad du taler om :tongue::wink:

Link to comment
Share on other sites

Er der ikke også noget med at 95% er bedre for en der er laktose intolerant end 80%. Mener jeg har læst det et sted.

Jeg har netop bestilt en 95% af den årsag. Havde en mistanke om at det var 80% der gav mig problemer. :blush:

<{POST_SNAPBACK}>

Det kommer an på kvaliteten af det koncentrat man køber. Der findes også flere forskellige kvaliteter vallekoncentrat, hvor laktoseindholdet varierer. I den dårligste kvalitet, har man omkring 75% protein i tørstof, 5gr+/-2gr laktose og ca 5-8gr fedt. Går man op i kvalitet, får man 80-85% protein, nul laktose og 5-8gr fedt. Men man kunne godt mistænke nogle producenter for at bruge den dårlige kvalitet, men ikke anmærke dette :wink:

Edited by Crawdaddy
Link to comment
Share on other sites

Bemærk at hvis det er isolat der er udvundet på traditionel vis, er det blevet opvarmet til meget høje temperatuerer og der sker så en væsentlig denaturereing af proteinet. Det gør man for at rense så meget laktose og fedt som muligt ud af produktet, men det sker desværre på bekostning af kvaliteten. Det er derfor fornuftigt at finde ud af hvilekn filtreringsteknik der er belvet brugt inden man køber isolat protein.

Derfor er det bedre at investere i et protein der indeholder et lidt højere fedt og laktose indhold, men til gebgæld ikke er blevet "forringet" under filtrerings processen.

Kig efter "instant crossflow microfiltration" når I køber isolat, det garanterer trods alt en fornuftig filtrering, ellers er almindelig WPC stadig det bedste køb til prisen.

Den producent du henviser til har på et tidligere tidspunkt hårdnakket hævdet at deres isolat rent faktisk indeholdt 95% protein :-)) Som Creawdaddy siger skal det tages med et gran salt. Det er tørstof indholdet der er tale om.

Nu har de da også rettet det på deres side.

Link to comment
Share on other sites

Er der ikke også noget med at 95% er bedre for en der er laktose intolerant end 80%. Mener jeg har læst det et sted.

Jeg har netop bestilt en 95% af den årsag. Havde en mistanke om at det var 80% der gav mig problemer. :blush:

<{POST_SNAPBACK}>

Det kommer an på kvaliteten af det koncentrat man køber. Der findes også flere forskellige kvaliteter vallekoncentrat, hvor laktoseindholdet varierer. I den dårligste kvalitet, har man omkring 75% protein i tørstof, 5gr+/-2gr laktose og ca 5-8gr fedt. Går man op i kvalitet, får man 80-85% protein, nul laktose og 5-8gr fedt. Men man kunne godt mistænke nogle producenter for at bruge den dårlige kvalitet, men ikke anmærke dette :wink:

<{POST_SNAPBACK}>

Har du noget der kan underbygge din teori om, at fabrikanterne mærker forkert? I givet fald forstår jeg det overhovedet ikke, da de i forvejen har en enorm avance på salg af valleprotein. :smile:

Link to comment
Share on other sites

Er der ikke også noget med at 95% er bedre for en der er laktose intolerant end 80%. Mener jeg har læst det et sted.

Jeg har netop bestilt en 95% af den årsag. Havde en mistanke om at det var 80% der gav mig problemer. :blush:

<{POST_SNAPBACK}>

Det kommer an på kvaliteten af det koncentrat man køber. Der findes også flere forskellige kvaliteter vallekoncentrat, hvor laktoseindholdet varierer. I den dårligste kvalitet, har man omkring 75% protein i tørstof, 5gr+/-2gr laktose og ca 5-8gr fedt. Går man op i kvalitet, får man 80-85% protein, nul laktose og 5-8gr fedt. Men man kunne godt mistænke nogle producenter for at bruge den dårlige kvalitet, men ikke anmærke dette :wink:

<{POST_SNAPBACK}>

Har du noget der kan underbygge din teori om, at fabrikanterne mærker forkert? I givet fald forstår jeg det overhovedet ikke, da de i forvejen har en enorm avance på salg af valleprotein. :smile:

<{POST_SNAPBACK}>

Da de fleste ikke skriver at %indholdet skal læses udfra at det er i tørstoffet, vil langt de fleste defacto mærke forkert :wink: Men hvis vi siger at man kan bruge en lidt dårligere kvalitet og undlade at skrive det, er der en del penge at hente. Især hvis vi snakker de billige produkter.

Kronborgknight> Jeg har ikke hørt om producenter, som stadig varmebehandler protein. Mig bekendt er der ingen der bruger den metode længere, da det er blevet billigere at spraytørre og bruge andre og mere skånsomme metoder til at udskille bestanddelene. Men IMO er der ingen grund til at købe isolat overhovedet.

Link to comment
Share on other sites

Da de fleste ikke skriver at %indholdet skal læses udfra at det er i tørstoffet, vil langt de fleste defacto mærke forkert :wink: Men hvis vi siger at man kan bruge en lidt dårligere kvalitet og undlade at skrive det, er der en del penge at hente. Især hvis vi snakker de billige produkter.

<{POST_SNAPBACK}>

Om man deklarerer udfra hele produktet eller tørstoffet gør ikke den store forskel, når vi snakker om vallepulver med +75% protein, da dette vil have en vandprocent på under 4. Dine oplysninger om, at smags- og sødemidler ikke indgår i tørstoffet er ikke korrekte. :wink:

Kronborgknight> Jeg har ikke hørt om producenter, som stadig varmebehandler protein. Mig bekendt er der ingen der bruger den metode længere, da det er blevet billigere at spraytørre og bruge andre og mere skånsomme metoder til at udskille bestanddelene. Men IMO er der ingen grund til at købe isolat overhovedet.

Nu er der vist kun en enkelt eller 2 af de amerikanske producenter som selv fremstiller deres valleprotein. Alle de europæiske producenter køber deres valleprotein hos de store mejerikoncerner, dvs. primært hos Arla og Nestlé. Hvorfra har du oplysningen om at det er blevet billigere at spraytørre? :wink:

Link to comment
Share on other sites

Da de fleste ikke skriver at %indholdet skal læses udfra at det er i tørstoffet, vil langt de fleste defacto mærke forkert :wink: Men hvis vi siger at man kan bruge en lidt dårligere kvalitet og undlade at skrive det, er der en del penge at hente. Især hvis vi snakker de billige produkter.

<{POST_SNAPBACK}>

Om man deklarerer udfra hele produktet eller tørstoffet gør ikke den store forskel, når vi snakker om vallepulver med +75% protein, da dette vil have en vandprocent på under 4. Dine oplysninger om, at smags- og sødemidler ikke indgår i tørstoffet er ikke korrekte. :wink:

Jo, det gør da en forskel at man skriver at noget er 80% uden at nævne at man har taget det tal fra selve vallepulveret uden smag, farve og sødemiddel. Hvis vallen er 80% før man tilsætter smag, farve og sødemiddel, så er der ikke 80% protein i det færdige produkt og længere er den ikke. Mange skriver så ikke at de måler udelukkende udfra det ublandede produkt eller skriver tal, som ikke kan lade sig gøre, når der er smag, farve og sødemiddel i.

Kronborgknight> Jeg har ikke hørt om producenter, som stadig varmebehandler protein. Mig bekendt er der ingen der bruger den metode længere, da det er blevet billigere at spraytørre og bruge andre og mere skånsomme metoder til at udskille bestanddelene. Men IMO er der ingen grund til at købe isolat overhovedet.
Nu er der vist kun en enkelt eller 2 af de amerikanske producenter som selv fremstiller deres valleprotein. Alle de europæiske producenter køber deres valleprotein hos de store mejerikoncerner, dvs. primært hos Arla og Nestlé. Hvorfra har du oplysningen om at det er blevet billigere at spraytørre? :wink:

Det passer så heller ikke. Der er en del mejerier, som laver valleprotein, men som ikke ret mange har hørt om.

Om selve udvindingsprocessen, så baserer jeg det på at jeg ikke har set et eneste eksempel på varmeudvunden valle og det skal siges at jeg har set en del igennem her på det sidste af årsager jeg ikke kan komme ind på lige nu.

Link to comment
Share on other sites

Da de fleste ikke skriver at %indholdet skal læses udfra at det er i tørstoffet, vil langt de fleste defacto mærke forkert :wink: Men hvis vi siger at man kan bruge en lidt dårligere kvalitet og undlade at skrive det, er der en del penge at hente. Især hvis vi snakker de billige produkter.

<{POST_SNAPBACK}>

Om man deklarerer udfra hele produktet eller tørstoffet gør ikke den store forskel, når vi snakker om vallepulver med +75% protein, da dette vil have en vandprocent på under 4. Dine oplysninger om, at smags- og sødemidler ikke indgår i tørstoffet er ikke korrekte. :wink:

Jo, det gør da en forskel at man skriver at noget er 80% uden at nævne at man har taget det tal fra selve vallepulveret uden smag, farve og sødemiddel. Hvis vallen er 80% før man tilsætter smag, farve og sødemiddel, så er der ikke 80% protein i det færdige produkt og længere er den ikke. Mange skriver så ikke at de måler udelukkende udfra det ublandede produkt eller skriver tal, som ikke kan lade sig gøre, når der er smag, farve og sødemiddel i.

<{POST_SNAPBACK}>

Jeg tror du misforstår mig. Det er da bestemt muligt, at visse producenter svindler sig til en marginalt højere proteinprocent ved at oplyse proteinindholdet inden tilsætning af eventuele smags- og sødemidler. Men hvordan får du det til at have noget at gører med, at proteinindholdet eventuelt er opgivet ud fra tørstoffet? :blink:

Kronborgknight> Jeg har ikke hørt om producenter, som stadig varmebehandler protein. Mig bekendt er der ingen der bruger den metode længere, da det er blevet billigere at spraytørre og bruge andre og mere skånsomme metoder til at udskille bestanddelene. Men IMO er der ingen grund til at købe isolat overhovedet.
Nu er der vist kun en enkelt eller 2 af de amerikanske producenter som selv fremstiller deres valleprotein. Alle de europæiske producenter køber deres valleprotein hos de store mejerikoncerner, dvs. primært hos Arla og Nestlé. Hvorfra har du oplysningen om at det er blevet billigere at spraytørre? :wink:

Det passer så heller ikke. Der er en del mejerier, som laver valleprotein, men som ikke ret mange har hørt om.

Om selve udvindingsprocessen, så baserer jeg det på at jeg ikke har set et eneste eksempel på varmeudvunden valle og det skal siges at jeg har set en del igennem her på det sidste af årsager jeg ikke kan komme ind på lige nu.

Ja, der er ganske rigtigt en del mejerier der fremstiller valleprotein. Men det er stadig de helt store koncerner som Arla og Nestlé der sidder på langt hovedparten af det europæiske marked. Spraytørring kræver en ret omfattende maskinpark og masser af plads, så jeg tror ikke lige du skal forvente at få det produceret hos dit lokale økologiske mejeri. Men din teori om, at det skulle være blevet billigere at spraytørre holder ikke vand, produktionsmetoderne den dag i dag er de samme som for år tilbage og råvarerpriserne er heller ikke ligefrem faldet. At du ikke er stødt på varmebehandlet valleprotein skyldes nok nærmere, at markedet bliver støvsuget af levnedsmiddelindustrien som netop har brug for de egenskaber varmebehandlet valleprotein besidder. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror du misforstår mig. Det er da bestemt muligt, at visse producenter svindler sig til en marginalt højere proteinprocent ved at oplyse proteinindholdet inden tilsætning af eventuele smags- og sødemidler. Men hvordan får du det til at have noget at gører med, at proteinindholdet eventuelt er opgivet ud fra tørstoffet? :blink:

Jeg mener tørstoffet i ingrediensen vallekoncentratpulver inden tilsætningerne kommer i.

[Ja, der er ganske rigtigt en del mejerier der fremstiller valleprotein. Men det er stadig de helt store koncerner som Arla og Nestlé der sidder på langt hovedparten af det europæiske marked. Spraytørring kræver en ret omfattende maskinpark og masser af plads, så jeg tror ikke lige du skal forvente at få det produceret hos dit lokale økologiske mejeri. Men din teori om, at det skulle være blevet billigere at spraytørre holder ikke vand, produktionsmetoderne den dag i dag er de samme som for år tilbage og råvarerpriserne er heller ikke ligefrem faldet. At du ikke er stødt på varmebehandlet valleprotein skyldes nok nærmere, at markedet bliver støvsuget af levnedsmiddelindustrien som netop har brug for de egenskaber varmebehandlet valleprotein besidder. :wink:

<{POST_SNAPBACK}>

Nu mente jeg heller ikke det lokale mejeri, men nogle af de andre store europæiske mejerier/ingrediensfabrikanter :wink: Om levnedsmiddelindustrien så opkøber varmebehandlet protein kan sådan set være irelevant for den øvrige diskussion om hvad der er tilgængeligt og fornuftigt for forbrugeren at anvende. Jeg skal ikke kunne afvise om det er korrekt eller ikke, men så interessant er det vist heller ikke?

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror du misforstår mig. Det er da bestemt muligt, at visse producenter svindler sig til en marginalt højere proteinprocent ved at oplyse proteinindholdet inden tilsætning af eventuele smags- og sødemidler. Men hvordan får du det til at have noget at gører med, at proteinindholdet eventuelt er opgivet ud fra tørstoffet? :blink:

Jeg mener tørstoffet i ingrediensen vallekoncentratpulver inden tilsætningerne kommer i.

<{POST_SNAPBACK}>

Er det noget du kan bevise? I så fald er der jo tale om en grov overskridelse af den gængse lovgivning på området. Iøvrigt syntes jeg, at man ofte ser en forskelig deklartion på det samme produkt i forskelige smagsvarianter. :smile:

[Ja, der er ganske rigtigt en del mejerier der fremstiller valleprotein. Men det er stadig de helt store koncerner som Arla og Nestlé der sidder på langt hovedparten af det europæiske marked. Spraytørring kræver en ret omfattende maskinpark og masser af plads, så jeg tror ikke lige du skal forvente at få det produceret hos dit lokale økologiske mejeri. Men din teori om, at det skulle være blevet billigere at spraytørre holder ikke vand, produktionsmetoderne den dag i dag er de samme som for år tilbage og råvarerpriserne er heller ikke ligefrem faldet. At du ikke er stødt på varmebehandlet valleprotein skyldes nok nærmere, at markedet bliver støvsuget af levnedsmiddelindustrien som netop har brug for de egenskaber varmebehandlet valleprotein besidder. :wink:

<{POST_SNAPBACK}>

Nu mente jeg heller ikke det lokale mejeri, men nogle af de andre store europæiske mejerier/ingrediensfabrikanter :wink: Om levnedsmiddelindustrien så opkøber varmebehandlet protein kan sådan set være irelevant for den øvrige diskussion om hvad der er tilgængeligt og fornuftigt for forbrugeren at anvende. Jeg skal ikke kunne afvise om det er korrekt eller ikke, men så interessant er det vist heller ikke?

Andre store? Hvem snakker vi om her? Arla og Nestlé er de to største koncerner i europa, og de er samtidig kendt i branchen for at være de førende indenfor netop udvinding af valleprotein. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Er det noget du kan bevise? I så fald er der jo tale om en grov overskridelse af den gængse lovgivning på området. Iøvrigt syntes jeg, at man ofte ser en forskelig deklartion på det samme produkt i forskelige smagsvarianter. :smile:

Stort set samtlige produkter, hvor der står X 80% skriver ikke hele historien på deres etiketter. Kig på nogle af de danske webshops og se det selv. Iøvrigt er "ulovligheder" indenfor den branche jo ikke ligefrem noget nyt. Tvivlsomme anprisninger mm og fx en del bøder uddelt ved sidste razzia i Århus. Fx er sødemidlet aspartam, ifølge levnedsmiddelstyrelsen, ikke tilladt at bruge i protpulver herhjemme men alligevel bruges det i alle produkter osv osv.

Andre store? Hvem snakker vi om her? Arla og Nestlé er de to største koncerner i europa, og de er samtidig kendt i branchen for at være de førende indenfor netop udvinding af valleprotein. :wink:

<{POST_SNAPBACK}>

Er det overhovedet relevant? Som forbruger kan man jo være ligeglad med hvem der i sidste ende, øverst i kæden, ejer den virksomhed der har produceret det pulver man bruger. Om det er Arla, Carbery foods, Campina, DMV, Nestlé osv osv kan være hip som hap. Man køber det jo ikke ligefrem hos producenten, så hvorfor skulle det være relevant?

Edited by Crawdaddy
Link to comment
Share on other sites

Her er et link til producentens side hvor der er svaret på nogle af spørgsmålene:

http://www.bodyzone.dk/viewtopic.php?t=536

Der står bla.:

”Man får en opblandet version, hvor smagen, farve, sødemiddel og andre tilsætningsstoffer ofte udgør mellem 5-10%”

Dette er direkte forkert og viser manglende kendskab til branchen – desværre!

De aromastoffer og sødemidler man tilsætter proteinpulver er så koncentrerede at der kun skal tilsættes ekstremt små mængder. Vi tilsætter fx 2,1 gram vanillearoma samt 1,95 gram aspartam pr. kg. Dvs. i procent svarer det til 0,405 %. Dvs. langt under en 1/10 del af hvad han påstår man tilsætter.

Er man i tvivl om ovenstående kan man altid ringe til Danisco eller nogle af de store aromahuse og høre hvor meget man skal dosere af smagsstoffer samt sødemiddel.

Den vallekoncentrat vi indkøber har et reelt proteinindhold på 81 % - dvs. vores vanille har et reelt proteinindhold på ca. 80,6 %.

Vores jordbær-version ligger marginalt lavere da der er tilsat et par gram farvestof (rødbedefarve) pr. kg. Dvs. det reelle proteinindhold ligger på ca. 80,4 %.

Link to comment
Share on other sites

Her er et link til producentens side hvor der er svaret på nogle af spørgsmålene:

http://www.bodyzone.dk/viewtopic.php?t=536

Der står bla.:

”Man får en opblandet version, hvor smagen, farve, sødemiddel og andre tilsætningsstoffer ofte udgør mellem 5-10%”

Dette er direkte forkert og viser manglende kendskab til branchen – desværre!

De aromastoffer og sødemidler man tilsætter proteinpulver er så koncentrerede at der kun skal tilsættes ekstremt små mængder. Vi tilsætter fx 2,1 gram vanillearoma samt 1,95 gram aspartam pr. kg. Dvs. i procent svarer det til 0,405 %. Dvs. langt under en 1/10 del af hvad han påstår man tilsætter.

Er man i tvivl om ovenstående kan man altid ringe til Danisco eller nogle af de store aromahuse og høre hvor meget man skal dosere af smagsstoffer samt sødemiddel.

Den vallekoncentrat vi indkøber har et reelt proteinindhold på 81 % - dvs. vores vanille har et reelt proteinindhold på ca. 80,6 %.

Vores jordbær-version ligger marginalt lavere da der er tilsat et par gram farvestof (rødbedefarve) pr. kg. Dvs. det reelle proteinindhold ligger på ca. 80,4 %.

<{POST_SNAPBACK}>

Fair nok, men som han også skriver, afhænger det helt af hvilken kvalitet vallekoncentrat der anvendes. På en del af dem der ligger lige omkring de 80%, står der et procentindhold +/- 2-5x% og så er det lidt svært, som forbruger, at vide hvor meget det reelt indholder.

Ang. Aspartam, så har jeg fået at vide at det skulle ligge under sektion 12.6 eller 12.9. Jeg kan ikke huske det på stående fod, men hvis levnedsmidelstyrelsen ikke kender deres egne regler, må man sige det ikke kører særlig godt for dem.

Edited by Crawdaddy
Link to comment
Share on other sites

Crawdaddy: "Fx er sødemidlet aspartam, ifølge levnedsmiddelstyrelsen, ikke tilladt at bruge i protpulver herhjemme men alligevel bruges det i alle produkter osv osv."

Er denne påstand stadig gældende og har du evt. noget dokumentation for det???

Link to comment
Share on other sites

Crawdaddy: "Fx er sødemidlet aspartam, ifølge levnedsmiddelstyrelsen, ikke tilladt at bruge i protpulver herhjemme men alligevel bruges det i alle produkter osv osv."

Er denne påstand stadig gældende og har du evt. noget dokumentation for det???

<{POST_SNAPBACK}>

Det er ikke min påstand men levnedsmiddelstyrelsens. Ifølge deres konsulent på Fyn, ligger proteinpulver under afsnit 12.9, som det også ser ud på positivlisten:

Regler for tilsætningsstoffer:

Grunden til at de vil have proteinpulver til at stå som en fødevare og ikke som et kosttilskud, er at protein i sig selv er en fødevarebestanddel og ikke et kosttilskud. Kosttilskud er ifølge levnedsmiddelstyrelsen:

Kosttilskud:

Deres definition er rimelig indviklet/uforståelig, men konsulenten mente ikke at protein hører ind under kosttilskud, men fødevarer sektion 12.9 i positivlisten.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share