Team CSC 2006


Squatfather
 Share

Recommended Posts

Så er brikkerne efterhånden ved at falde på plads for næste års hold hos Team CSC. 29 ryttere har kontrakten på plads og holdet ser ud til at kunne gå hen og blive det stærkeste i PCD/Riis Cyclings historie. Der er stadig 9 ledige pladser på holdet, men det må formodes at hovedparten af dem kommer til at gå til nogle af holdets nuværende ryttere som endnu ikke har forlænget. Af nye ryttere er forløbigt kommet Cancellara og Kroon som virkligt er et friskt pust, specielt med henblik på klassikerne. Den stabile svensker Ljungqvist som er en hårdfør hjælperytter til både klassikere og etapeløb, samt det nyproffesionele danske sprintertalent Martin Pedersen. Alle friske kræfter som kan være med til at gører holdet endnu mere homogent end i år.

Ryttere med kontrakt for næste sæson:

1. Kurt-Asle Arvesen (2006-07)

2. Lars Bak (2006-07)

3. Ivan Basso (2006-08)

4. Michael Blaudzun (2006-07)

5. Matti Breschel (2006)

6. Linus Gerdemann (2006)

7. Bobby Julich (2006-07)

8. Giovanni Lombardi (2006-07)

9. Christian Müller (2006)

10. Jakob Piil (2006)

11. Andy Schleck (2006)

12. Fränk Schleck (2006)

13. Nicki Sørensen (2007)

14. Jens Voigt (2006-07)

15. David Zabriskie (2006)

16. Fabian Cancellara (Fassa Bortolo, 2006-08)

17. Marcus Ljungqvist (Liquigas-Bianchi, 2006)

18. Karsten Kroon (Rabobank, 2006-07)

19. Martin Pedersen (neopro, Team GLS, 2006-07)

Nuværende ryttere som endnu ikke har kontrakt for 2006:

Lars Michaelsen

Allan Johansen

Peter Luttenberger

Andrea Peron

Brian Vandborg

Luke Roberts

Christian Vandevelde

Vladimir Gusev

Carlos Sastre

Manuel Calvente

Thomas B. Eriksen

For disse ser fremtidsperspektiverne på holdet vidt forskelige ud. De to danske veteraner Michaelsen og Johansen er begge blevet tilbudt forlængelser som de endnu ikke har skrevet under, men jeg anser det som et spørgsmål om tid inden det sker. Begge har i år kørt en fin sæson og må anses for vigtige brikker på holdet, specielt i de klassiske endagsløb.

For Luttenberger og Peron ser det ud til at karrieren er ved at være slut. "Lutten" har tidligere i år luftet tanken om at stoppe, da han ønsker mere tid med familien efter mere end 10 år som proffesionel. Peron har de sidste par sæsoner været meget plaget af skader, og han har ikke været i stand til at nå op på tidligere tiders niveau. Mit bud er at de begge stiller cyklen ved afslutningen af denne sæson.

Brian Vandborg har i sin anden sæson som prof. fortsat sin flotte udvikling og det vil derfor være en stor overraskelse, såfremt den unge tempospecialist ikke får forlænget sin kontrakt. Også for australske Luke Roberts må det være et spørgsmål om tid inden fremtiden på CSC er sikrert. Han er faldet godt til på holdet og har kørt en flot sæson, hvor han oven i købet fik en plads på Tourholdet og gjorde det godt i det franske.

Vandevelde kom pga skader og sygdom lidt sent i gang med sæsonen. Hans præstationer har været en smule svingende. I Giroen skuffede han en smule ved ikke, at være blandt de ryttere der sad med længst tid ved Basso´s side i bjergene. Men omvendt kørte han rigtigt flot Tour of Georgia, og han har på det seneste vist flot kørsel flere gange bla i Benelux Tour. Han sidder nok på et af de yderste mandater i truppen. Men han kan med et flot løb i Vueltaen, hvor han traditionelt gør det godt, sikrer sig en kontakt for næste år.

At der endnu ikke er forlænget med Gusev begriber jeg simpelthen ikke. Den unge russer er et kæmpetalent på både ITT, brosten, samt i fladt og kuperet terræn. Personligt anser jeg ham som en af fremtidens helt store klassikerstjerner. Der foreligger dog den mulighed, at han har attraktive tilbud fra andre hold. Men i så fald mener jeg blot, at Riis må punge ud og betale russeren det han er værd.

Sastre har inden Vueltaen udtalt, at han er glad for at være hos CSC. Men samtidig vil han bruge den kommende Vuelta som en slags test for hans fremtidige karriere. Såfremt han kører en super Vuelta vil han overveje at skifte til et hold, hvor han kan få lov at kører sin egen chance i Tour de France. Jeg frstår udemærket Sastre´s tanker, men såfremt han skifter skal Riis ud og investerer i en ny stærk hjælper til Basso i bjergene.

Manuel Calvente og Thomas B. Eriksen tror jeg ikke får forlænget deres kontrakter. Calvente har i sine 4 år hos CSC ført en relativ anonym tilværelse, men har dog med mellemrum leveret gode resultater specielt i spanske løb. Men det er som om, at han ikke er kommet videre i sin karriere. Han skulle desuden have fået et kontrakttilbud fra franske Agritubel, et hold hvor det må formodes at han oftere vil kunne kører sin egen chance. Eriksen er efter en lovende start på karrieren tilsydenladende gået helt i stå de sidste par år. Spørgsmålet er om ikke han ville have bedre af at finde sig et hold på et lavere niveau, for han har i de sidste par sæsoner absolut ikke vist kørsel der er et ProTourhold værdigt.

Til slut bør det nævnes at Matthias Kessler fra T-Mobile, samt de to Osabrødre Unai og Aitor fra Illes Balears gentagne gange er blevet sat i forbindelse med et skifte til CSC fra næste sæson. Kessler er primært en rytter for de kuperede endagsløb, men kan også bruges som hjælper i de store etapeløb. Aitor Osa er en rytter som har sine forcer på korte stejle stigninger og som traditinelt gør det godt i både de kuperede klassikere og de kortere etapeløb. Hans lillebror Unai er derimod en rytter for de store rundturer. Han har blandt andet kørt en samlet 3. plads hjem i Giroen i 2001, men er samtidig en offervillig hjælper for holdkammeraterne. Han kunne være fremtidens luksushjælper for Basso.

Så nu er det store spørgsmål; hvem skal have de sidste 9 pladser på næste års CSC-hold? :smile:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ud over alle de ryttere du nævner skal CSC vel stadig anskaffe sig min. 1 neopro mere - reglen om at man hvert år skal tage 2 neo-pro'er ind gælder vel stadig? Og der kunne Kasper Klostergaard eller Chris Anker Sørensen sagtens være et godt bud, hvis de kører fornuftigt for CSC i deres stragiare periode.

Kessler og Osa brødrende ville forstærke holdet betragteligt og kunne fint tage Eriksens, Luttenbergers og Calventes pladser. Gusev begriber jeg heller ikke at der endnu ikke er skrevet kontrakt med - han er muligvis blevet en dyr herrer. Men med rette.

Sastre er nok også dyr men har gjort det fornuftigt så medmindre Riis henter en lige så god bjergrytter ind så synes jeg de bør forlænge med Sastre. Vandborg er jeg ikke specielt imponeret af og det at han først kom igang med at køre cykelløb som 18-årig tror jeg har svækket hans karriere en del. Han skal lære for meget før han bliver rigtig giftig. Jeg synes ikke han har pro-tour kvaliteter endnu og måske burde han overveje et kontinental hold i stedet for at få lidt gang i karrieren igen.

Mange af de andre ryttere er groft sagt "fyld" blandt stjernerne - Lars Michaelsen, Allan Johansen, Andrea Peron,Luke Roberts,Christian Vandevelde - de vil alle kunne undværes men jeg tror de fleste får forlænget deres kontrakter...

Link to comment
Share on other sites

Men jeg er enig du store benbøjsfader det her er CSC stærkeste hold nogensinde - specielt set i lyset af at Basso er stor favorit til at vinde touren samtidig med man henter folk ind der kan vinde flere klassikere og man har formået at bibeholde folk som Julich, Voigt og Schleck.

Link to comment
Share on other sites

Ud over alle de ryttere du nævner skal CSC vel stadig anskaffe sig min. 1 neopro mere - reglen om at man hvert år skal tage 2 neo-pro'er ind gælder vel stadig? Og der kunne Kasper Klostergaard eller Chris Anker Sørensen sagtens være et godt bud, hvis de kører fornuftigt for CSC i deres stragiare periode.

<{POST_SNAPBACK}>

Så vidt jeg kan se i UCI´s regler står der intet om, at holdet er forpligtet til at hente to neopro ind. Holdet må dog max have 5 førsteårsproffer, og såfremt man vil have 28 ryttere skal mindst 3 være neopros. Men i denne sammenhæng tæller rytterne tilsydenladende som neopros i både deres første og andet år som prof. CSC har således allerede Matti Breschel, Linus Gerdemann, Christian Müller, Andy Schleck og Martin Pedersen der tæller med i den katagori næste år. Med hensyn til Kasper Klostergaard og Chris Anker Sørensen tror jeg de får svært ved at kører sig til en kontrakt. De har nok begge bedst af en sæson mere hos deres nuværende hold. :smile:

Vandborg er jeg ikke specielt imponeret af og det at han først kom igang med at køre cykelløb som 18-årig tror jeg har svækket hans karriere en del. Han skal lære for meget før han bliver rigtig giftig. Jeg synes ikke han har pro-tour kvaliteter endnu og måske burde han overveje et kontinental hold i stedet for at få lidt gang i karrieren igen.
Det er muligt at du har ret med hensyn til Vandborg. Det virker bare som om, at Riis ser en stor stjerne i ham. :smile:
Mange af de andre ryttere er groft sagt "fyld" blandt stjernerne - Lars Michaelsen, Allan Johansen, Andrea Peron,Luke Roberts,Christian Vandevelde - de vil alle kunne undværes men jeg tror de fleste får forlænget deres kontrakter...

Jeg vil absolut ikke kalde Michaelsen for fyld. Sammen med Johansen er han en essentiel del af holdet til de tidlige forårsklassikere. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Jeg synes faktisk, at holdet ser meget svagt ud, hvis målet er at Basso skal vinde Touren næste år! hvor er bjergrytterne?????

<{POST_SNAPBACK}>

Indtil videre er der da både Bobby Julich og Frank Schleck. Zabriskie er heller ikke helt skidt til den slags arbejde, i Giroen var han på flere etaper den der sad med længst ved Basso´s side. Men vi må da krydse fingre for at der bliver forlænget med Sastre og Vandevelde, for ellers skal Riis bestemt ud at finde et par ekstra bjergryttere. Iøvrigt er Unai Osa som ifølge rygtebørsen er på vej til holdet en rigtig stærk hjælper i bjergene. :smile:

Link to comment
Share on other sites

Jeg synes faktisk, at holdet ser meget svagt ud, hvis målet er at Basso skal vinde Touren næste år! hvor er bjergrytterne?????

<{POST_SNAPBACK}>

Indtil videre er der da både Bobby Julich og Frank Schleck. Zabriskie er heller ikke helt skidt til den slags arbejde, i Giroen var han på flere etaper den der sad med længst ved Basso´s side. Men vi må da krydse fingre for at der bliver forlænget med Sastre og Vandevelde, for ellers skal Riis bestemt ud at finde et par ekstra bjergryttere. Iøvrigt er Unai Osa som ifølge rygtebørsen er på vej til holdet en rigtig stærk hjælper i bjergene. :smile:

<{POST_SNAPBACK}>

Ja, nogle få er da bedre end ingen, men synes der mangler en klasse-bjergrytter eller to. Hverken Julich eller Schleck har klassen til at sidde med blandt de bedste. I årets tour var Basso jo tit overladt til sig selv.

Edited by Roberto Baggio
Link to comment
Share on other sites

Ja, nogle få er da bedre end ingen, men synes der mangler en klasse-bjergrytter eller to. Hverken Julich eller Schleck har klassen til at sidde med blandt de bedste. I årets tour var Basso jo tit overladt til sig selv.

<{POST_SNAPBACK}>

Schleck har udviklet sig meget og har i år vist imponerende bjergkørsel flere gange. Specielt på den sidste etape i Schweiz Rundt, hvor han kun blev slået af Aitor Gonzalez. Her satte han blandt andet Jan Ullrich og Guerrini på den afgørende stigning. Med et år mere på bagen tror jeg bestemt han er klar til bjergene i Touren. :smile:

Med hensyn til at Basso ofte sad alene, så var det jo også tilfældet for Mancebo, Landis, Leipheimer, Rasmussen og Evans. Når løbet for alvor bliver hårdt er det aligevel op til den enkelte rytter. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Så er der forlænget med yderligere 3 af de nuværende ryttere, så nu er der kun 6 pladser tilbage på næste års hold. Riis udtaler følgende i forbindelse med forlængelserne: ”Luke har gjort det godt og været en god hjælp for holdet, specielt i Tour de France. Han har i sin første hele sæson på landevejen fået noget mere råstyrke, så det skal blive spændende at følge ham i de kommende to år. Andreas styrker kender vi alle. Han har nu været på Team CSC i fire sæsoner og er en særdeles solid all-round rytter. Allan har bevist sit værd, først og fremmest med en række fornuftige præstationer i forårsklassikerne, hvor jeg tror han bliver endnu bedre næste år, men også med etapesejren i Sachsen Tour. Det er tre rigtig gode ryttere, og jeg er meget glad for, at vi også skal arbejde sammen i den kommende sæson.”

1. Kurt-Asle Arvesen (2006-07)

2. Lars Bak (2006-07)

3. Ivan Basso (2006-08)

4. Michael Blaudzun (2006-07)

5. Matti Breschel (2006)

6. Linus Gerdemann (2006)

7. Bobby Julich (2006-07)

8. Giovanni Lombardi (2006-07)

9. Christian Müller (2006)

10. Jakob Piil (2006)

11. Andy Schleck (2006)

12. Fränk Schleck (2006)

13. Nicki Sørensen (2007)

14. Jens Voigt (2006-07)

15. David Zabriskie (2006)

16. Fabian Cancellara (Fassa Bortolo, 2006-08)

17. Marcus Ljungqvist (Liquigas-Bianchi, 2006)

18. Karsten Kroon (Rabobank, 2006-07)

19. Martin Pedersen (neopro, Team GLS, 2006-07)

20. Luke Roberts (2006-07)

21. Andrea Peron (2006)

22. Allan Johansen (2006)

Link to comment
Share on other sites

Til gengæld snupper CSC formentlig Landis. :wink:

<{POST_SNAPBACK}>

Den historie tror jeg nu ikke på. Landis forlod USP for at kunne kører sin egen chance i TdF og det vil jo være utopi at han kan gører det hos CSC. Personligt tror jeg at Lelangue´s fritstilling af Landis, Botero og Pereiro er bluf for at presse sponsorerne til at forlænge.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Øv. Tror deværre heller ikke på at Landis kommer til CSC, selvom det ville være et trumfkort at kunne præsentere....

<{POST_SNAPBACK}>

Jeg ser nu ikke en tilgang af Landis som det store scoop, men ser nu langt hellere en forlængelse med Carlos Sastre. Sastre skulle efter sigende have et tilbud fra Illes Balears, men jeg tror nu han bliver i de trygge rammer hos CSC, da han også hos dem vil komme til at spille andenviolin i Tour de Francesammenhæng.

Det må desuden forventes, at der inden for kort tid også forlænges med Christian Vandevelde og Lars Michaelsen. Vandevelde har efter en skadesplaget sæson endeligt vist sine kvaliteter i Vueltaen, og han er klart en mand der bør satses på som hjælper til de store rundturer. Michaelsen anser jeg som en nødvendighed i næste sæson, idet brostenstruppen ellers vil være for tynd efter Gusevs skifte til Discovery og Hoffmans karrierestop.

I så fald vil der stadigt være 3 ledige pladser på holdet. Og af dem bør mindst en gå til en stærk hjælper i bjergene.

Link to comment
Share on other sites

Jeg kunne godt tænke mig at se Chris Anker Søresen som neopro på CSC. Han har været ude i mere end et år med sygdom, men vendte sidste år tilbage og i år har han virkelig kørt stærkt.

Bare det at han kører sig i top 10 til DM på en flad DM-rute er virkelig imponerende. Han har alle muligheder for at blive den næste danske rytter ider slår til i de store ture pga. sine klatreegenskaber.

Han er naturligvis ikke klar til at hjælpe Basso i touren, men i løbet af få år tror jeg han er klar til at sidde med de bedste opad.

Link to comment
Share on other sites

En mand som Landis ville i mine øjne være en noget nær perfekt hjælperytter til Basso i næste års tour. Men tvivler på at en mand af hans kaliber vil indfinde sig med den rolle  :wink:

<{POST_SNAPBACK}>

Såfremt han kunne affinde sig med en rolle som andenviolin ville han helt sikkert være en god mand at få til holdet. Men spørgsmålet er om ikke han er for dyr? Der er jo andre alternativer på markedet, selvom T-Mobile i dag snuppede en af mine favoriter blandt hjælperne, nemlig Eddy Mazzoleni. Blandt ryttere der kunne være intresante som GT-hjælpere for CSC, og som står uden kontrakt for 2006 er de to spaniere Daniel Atienza Urendez (Cofidis) og Mikel Pradera Rodriguez (Illes Balears).

En anden intressant rytter uden kontrakt er den tidligere verdensmester Igor Astarloa, men han er jo mere en rytter til de kuperede klassikere end til de store etapeløb. Men det er så absolut også et punkt, hvor CSC-truppen ikke er alt for stærkt besat. :smile:

Jeg kunne godt tænke mig at se Chris Anker Søresen som neopro på CSC. Han har været ude i mere end et år med sygdom, men vendte sidste år tilbage og i år har han virkelig kørt stærkt.

Bare det at han kører sig i top 10 til DM på en flad DM-rute er virkelig imponerende. Han har alle muligheder for at blive den næste danske rytter ider slår til i de store ture pga. sine klatreegenskaber.

Han er naturligvis ikke klar til at hjælpe Basso i touren, men i løbet af få år tror jeg han er klar til at sidde med de bedste opad.

<{POST_SNAPBACK}>

Han og den anden stagerie, Kasper Klostergaard, er bestemt begge store talenter. Jeg tror dog de begge vil have godt af endnu en sæson eller to hos deres nuværende continentalhold. :smile:

Link to comment
Share on other sites

Mazoleni er som du også antyder et kæmpe scoop. Spændende rytter ihvertfald  :smile:

<{POST_SNAPBACK}>

Ja, T-Mobile har absolut fået købt fornuftigt ind til år 1 efter Godefrot. På trods af tabet af Vinokurov og Zabel virker holdet absolut ikke svækket med tilgang af Jörg Ludewig og Sergey Gonchar (Domina Vacanze), Patrick Sinkewitz og Michael Rogers (Quickstep), Thomas Ziegler (Gerolsteiner), Kim Kirchen og Lorenzo Bernucci (Fassa Bortolo), Scott Davis (Tenax), samt Eddy Mazzoleni (Lampre-Cafitta). :smile:

Link to comment
Share on other sites

Mazoleni er som du også antyder et kæmpe scoop. Spændende rytter ihvertfald  :smile:

<{POST_SNAPBACK}>

Ja, T-Mobile har absolut fået købt fornuftigt ind til år 1 efter Godefrot. På trods af tabet af Vinokurov og Zabel virker holdet absolut ikke svækket med tilgang af Jörg Ludewig og Sergey Gonchar (Domina Vacanze), Patrick Sinkewitz og Michael Rogers (Quickstep), Thomas Ziegler (Gerolsteiner), Kim Kirchen og Lorenzo Bernucci (Fassa Bortolo), Scott Davis (Tenax), samt Eddy Mazzoleni (Lampre-Cafitta). :smile:

<{POST_SNAPBACK}>

Damn! :blink:

Det er da de syge gode ryttere de har fået fat i. Det bliver da hammer spændende at følge dem næste år. Er Brian Holm stadign tilknyttet T-Mobile?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share