Keki Posted January 29, 2006 Report Share Posted January 29, 2006 Hej folkensJeg er en af dem som bor der hjemme og ikke har en vægt i huset så jeg kan veje alt hvad jeg spiser. I stedet bruger jeg dL-mål og ellers pakkeanvisninger. Alt dette taster jeg ind i krop og kost, hvilket fungerer udemærket.Når man steger en bøf er det jo ufatteligt som den kan krympe ind (vand og fedt går jeg ud fra)... Så jeg vil høre nogle af jer berigede folk med en vægt - hvor meget taler vi om i gram? Skriv gerne hvad jeres kylling,gris, oksekød, kalkun eller hvad det nu var i smækkede på panden vejede før og efter. (Ved oksekød: opgiv fedtprocenten fra pakken. Kylling og lignende: Skriv hvilken del af dyret det var der fik en tur på panden)Jeg håber nogle vil være behjælpelige. Tak :4thumbup: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kafir Posted January 29, 2006 Report Share Posted January 29, 2006 Nu er de fleste energiopgivelser jo at produkter i rå tilstand, så kan det vel være ligemeget hvad de vejer efter stegning? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keki Posted January 29, 2006 Author Report Share Posted January 29, 2006 Nu er de fleste energiopgivelser jo at produkter i rå tilstand, så kan det vel være ligemeget hvad de vejer efter stegning?Det kan sgu egentlig godt være.. Tænkte bare om man tog hensyn til alt det vand der er i kødet og det fedt der steger væk.. Men jo du har sikkert ret. Havde bare læst det modsatte et eller andet sted så ville lige høre:-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lasse T Posted January 30, 2006 Report Share Posted January 30, 2006 vil det sige at ALT mad som steges, koges osv. ska vejes inden, altså i rå tilstand??Har altid vejet det bagefter.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keki Posted January 31, 2006 Author Report Share Posted January 31, 2006 vil det sige at ALT mad som steges, koges osv. ska vejes inden, altså i rå tilstand??Har altid vejet det bagefter.. Det er netop det jeg har tænkt på.. Hvad siger I, skal maden vejes før eller efter tilberedning? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cat Posted February 1, 2006 Report Share Posted February 1, 2006 Før Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kafir Posted February 1, 2006 Report Share Posted February 1, 2006 Som nævnt før, da der der forsvinder en del væske ved tilberedning - og vægten derfor bliver mindre. Medmindre du har opgivelser for energi indholdet i det tilberedte produkt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lillen Posted February 1, 2006 Report Share Posted February 1, 2006 det skal da vejes bagefter...det har jeg da altid lært...hmmm??man spiser det jo ikke råt så hvorfor skulle man gå efter den vægt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kafir Posted February 1, 2006 Report Share Posted February 1, 2006 Jeg har altid tage mine oplysninger herfra http://www.kalorietabel.dk/Og da er langt de fleste opgivet i rå tilstand, derfor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FicusForPresident Posted February 1, 2006 Report Share Posted February 1, 2006 Det skal vejes før. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tjr Posted February 1, 2006 Report Share Posted February 1, 2006 det skal da vejes bagefter...det har jeg da altid lært...hmmm??man spiser det jo ikke råt så hvorfor skulle man gå efter den vægt?Fordi analyserne af næringsindhold i fødevarene udføres i rå tilstand, da tilberedningsmetoder varierer fra person til person.Der er jo kraftedme folk der steger deres koteletter 10 minutter på hver side. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tobias Ø Posted February 1, 2006 Report Share Posted February 1, 2006 det skal da vejes bagefter...det har jeg da altid lært...hmmm??man spiser det jo ikke råt så hvorfor skulle man gå efter den vægt?Vejer du så alt efter tilberedning?Jeg kan måske godt forstå at man vejer oksekød efter tilberedning, pga. der ryger en del fedt fra.Men alt andet skal da vejes i rå tilstand, fordi det endten kun taber eller optager væske.Hvis du vejede ris efter kogning, vil du regne over 120% for meget, fordi ris optager ca. 120% væske under kogning. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cookie_sq Posted February 1, 2006 Report Share Posted February 1, 2006 det skal da vejes bagefter...det har jeg da altid lært...hmmm??man spiser det jo ikke råt så hvorfor skulle man gå efter den vægt?1: Hovedparten af det der fosvinder under stegning er væske.2: Energi indholdet er opgivet i den tilstand man køber en vare i (formoder jeg)Ergo bør man veje før tilberedning, da energien pr. vægtenhed stiger efter stegning Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lillen Posted February 1, 2006 Report Share Posted February 1, 2006 kød og grønsager vejer jeg faktisk bagefter ja...ups...det er jo fordi at det har en eller anden vægtkonsulent sagt en gang...lurendrejer mand!arghh... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.