Devious Builder Posted April 26, 2006 Report Share Posted April 26, 2006 Jeg havde 7 frikadeller i går, som var frosne. De tøede så op i løbet af i nat. Har puttet dem i fryseren igen.Fejler de noget eller kan det godt gå? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stubbe Posted April 26, 2006 Report Share Posted April 26, 2006 Jeg havde 7 frikadeller i går, som var frosne. De tøede så op i løbet af i nat. Har puttet dem i fryseren igen.Fejler de noget eller kan det godt gå? Ik optimalt som du nok har regnet ud, men "det kan godt gå". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sortiarius Posted April 26, 2006 Report Share Posted April 26, 2006 Det er uheldigt - de fleste madforgiftninger opstår fra mad der er blevet varmet op, kølet ned, og så dårligt genopvarmet - hvis du derimod gennem-varmer produktet anden gang burde det ikke gøre så forfærdelig meget (for de fleste madvarer).Men sådan noget som frikadeller er jo svært at fuldstændig gennemvarme igen - mikrobølge-ovne er ekstremt dårlige til at slå mikroorganismer ihjel - jeg ville i hvert fald give dem en ordenlig tur i ovnen først. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThomasNA Posted April 26, 2006 Report Share Posted April 26, 2006 Slagteren i bilka anbefaler *absolut* ikke at fryse genoptøet kød. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mizzrasmussen Posted April 26, 2006 Report Share Posted April 26, 2006 Min mor har altid sagt, at man ikke må fryse optøet kød igen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Limited Posted April 26, 2006 Report Share Posted April 26, 2006 Men sådan noget som frikadeller er jo svært at fuldstændig gennemvarme igen - mikrobølge-ovne er ekstremt dårlige til at slå mikroorganismer ihjel - jeg ville i hvert fald give dem en ordenlig tur i ovnen først.Hvordan kan det være at microovnen er dårlig til at slå mikroorganismer ihjel?Processen er måske afhængig af varme i længere tid, og derfor hjælper det ikke så meget med de fx 5 minutter man bruger i microovnen? For hvis det bare er et spørgsmål om at opnå x antal grader i madvaren, så synes jeg da godt at den burde kunne være med. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sortiarius Posted April 26, 2006 Report Share Posted April 26, 2006 Mikrobølger fungerer ved at accelere svingningerne i molekyler i materialer der har en stor absorbans for mikrobølgers bølgelængde - et af de bedste materialer for dette er vand - derfor i praksis fungerer mikrobølger i fødevarer ved at accelere vandmolekylerne i et måltid mad. Det er i og for sig også fint nok - men det gør at madvarerne punktvarmes - dvs visse steder bliver uendelig varme, og andre steder af maden forbliver kolde - for at en ret føles gennemvarmet kræves det altså at varen har været varmet op en masse små steder - hvorefter den store energi i de små steder spreder sig ud til resten af retten. Dette giver en god følelse af et gennemvarmet produkt men reelt er der masser af steder hvor temperaturen ikke har været en dag over 50 grader - det betyder at de fleste bakterier sagtens kan overleve en tur i mikroovnen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Limited Posted April 26, 2006 Report Share Posted April 26, 2006 Sortiarius > Tak for uddybningen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stubbe Posted April 26, 2006 Report Share Posted April 26, 2006 I en frikadelle vil det ikke være et problem at nå tilstrækkelig varme i hele produktet gennem mikroopvarmning med mindre opvarmningen er meget kort. I større og andre typer produkter kan det være sværere. Man bør generelt heller ikke genfryse produkter, men masser af produkter kan alligevel fryses ned flere gange uden "problemer" hvis man blot er opmærksom på det. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Insaniac Posted April 26, 2006 Report Share Posted April 26, 2006 Hvad er det helt præcis som der sker når man genfryser som gør det "farligt"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stubbe Posted April 26, 2006 Report Share Posted April 26, 2006 Når man fryser en fødevare er det ikke nødvendigvis alle bakterier der er dræbte. Nogle af disse kan overleve og gå i dvale. Når de optøes igen vil de "vækkes" og starte formering. Hvis det så fryses igen går de i dvale igen, men nu er antallet af bakterier forøget. Hvis så ikke fødevaren ikke behandles tilstrækkeligt inden den indtages kan bakterie mængden være blevet så stor at der sker en fødevareforgiftning. Udover det "farlige" forringes kvaliteten også. Altså smag, mørhed, mm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Devious Builder Posted April 27, 2006 Author Report Share Posted April 27, 2006 Tror nu jeg smider dem ud. En masse fine uddybende svar der dukkede frem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.