Ond skade


Deluxe
 Share

Recommended Posts

Jeg skal vide, om der er nogen herinde som evt. kunne spare mig for et læge-check. Jeg har pådraget mig en ond skade i armen, i det område som jeg ville mene hedder "Brachioradialis"? Jeg har virkelig ondt i mit led i højre arm. Skaden stammer fra en voldsom omgang armlægning i ferien -kan siges at jeg tabte. Nu er det sådan, at jeg ikke rigtig kan løfte noget særligt, og det kan endda gøre ondt bare at skulle løfte et glas vand :retard: Jeg skal vide om det er mine sener, eller noget som er bustet? Idag gik bænkpress jo helt galt og efter 1 rep lå den bare på brystet og det gjorde nas i armen.

Også ved kast med f.eks. freesbee fik jeg virkelig ondt i leddet igen. Kan nogen fortælle mig hvad det skyldes og vil det hjælpe at holde en uges pause fra træning? Selvom jeg ikke er meget for det, efter netop 2 ugers pause :sneaky: Så jeg vil gerne høre om folk har et bud på denne skade?

Link to comment
Share on other sites

Jeg får selv samme smerte hvis jeg lægger arm eller lign. Dagene efter gør den virkelig nas. Det går dog over efter nogle få dage - omroker dit program lidt så du kører squat/dødløft i en 4-5 dage, så vil jeg gætte på at problemet er væk..

Link to comment
Share on other sites

Jamen nu har den været der i over en uge :( Og ved dødløft bliver armene jo også strukket helt ud ved løftet. Et egentlig bud på hvad det er for en skade vil jeg gerne vide?

Men jeg har også tænkt mig at skulle køre noget ben i den kommende tid, fordi blot at skrive på tastaturet gør ondt.

Link to comment
Share on other sites

hvad der er galt tør jeg ikke lige give et bud på, men hvorfor vil du gerne spare et lægebesøg?

Om lægen kan gøre noget, ved jeg ikke, men det skader da i hvert fald ikke :)

Hvis det er pga. lang ventetid pga. ferie, skal du ikke acceptere det - jeg har selv lige fået at vide, at min læge har 1 måneds ventetid pga. ferie - ganske uacceptabelt! :(

Link to comment
Share on other sites

Jeg vil give CB ret, og du skal da i hvert fald ikke træne med en så ny skade, der gør ondt.

Armlægning er noget, man skal holde sig fra, hvis man vil noget som idrætsudøver. (hånd/basketboldspillere og stærke mænd måske undtaget, da de måske træner lidt tilsvarende i forvejen.)

Det er om muligt dummere end at grave trærødder og store buske op i sin have. Man risikerer voldsom overanstrengelse, som man ofte først opdager dagen efter, fordi man lige skal ....

Link to comment
Share on other sites

Med risiko for at få Claus B på nakken, så vil jeg anbefale, at du dropper lægen og i stedet går til en fysioterapeut. Det koster ganske vist penge, men for en enkelt konsultation er det ikke alverden. Sikkert kun det halve af, hvad du bruger på en aften i byen ;)

Her får du med stor sandsynlighed et bedre bud på, hvad som er galt, og hvad du kan gøre ved det. Læger har en tendens til bare at ordinere pause, indtil skaden er væk, når de hører, at det er en sportsskade.

Link to comment
Share on other sites

Jamen armen kan være ganske god efter 1-2 dages total hvile. Men så snart jeg anstrenger den lidt, så sker det. Og idag slog den bare totalt fra. Altså der var ingen styrke og en underlig stikken. Jeg vil lige høre om det måske er senerne? Og hvis det er, hvor lang tid går der så før sådan én er "rask" igen? Ømme muskler er jo 2 dage om at komme sig ca. men hvordan er det med sener?

Nej, jeg er bare træt af ventetiden hos min læge og så har jeg lige været til 3 konsultationer med ham fornylig.

Men dette her må så være en typisk skade ved armlægning? Og hvordan hænger sådan noget sammen?

Men ok, jeg må have armen i nogenlunde ro indtil næste uge og så må vi se hvad der sker :(

Av av av..

Link to comment
Share on other sites

Claus B>Lad mig da også lige for en god ordens skyld skynde mig at sige, at jeg skam har stor respekt for den store mængde viden og erfaring, som den praktiserende læge besidder.

Når jeg alligevel anbefaler, at man med sportsskader henvender sig til en fysioterapeut, så er det ud fra betragtningen, at de er specialister i denne type fysiske defekter. Thomas J vil sikkert anbefale en kiropraktor, men dem har jeg ikke selv nogen erfaring med. Mens lægen mere er en generalist, som skal være i stand til at håndtere alt fra hovedpine og dårlige nerver til brækkede ben og et utal af forskellige livstruende sygdomme.

I virkeligheden er den praktiserende læge vel mere en slags "besigtigelseskontor" end en helbreder. Her skal en kompetent mand vurdere, hvad der er galt, og så videreekspedere patienten til den specialist, som har koncentreret sig om løsningen af netop dette problem. Og når nu man ved, at det man har er en sportsskade, så er det vel lidt unfair at forlange en løsning af den praktiserende læge. Så kan man lige så godt selv gå direkte til specialisten.

Så respekt til alle led i behandlersystemet for netop den del, som de udfører :)

Link to comment
Share on other sites

nemlig, og jeg mener da også, at fysioterapeuten er bedst til at behandle, hvis den bedste behandling er fysioterapi :)

Men som du siger, er det den praktiserende læges opgave at vurdere, hvordan man angriber situationen bedst an og det kunne jo være, at det ville være bedre at tilse en kiropraktor eller en ortopædkirurg og så er der jo ingen grund til at betale en fysioterapeut først.

En anden ting er kontinuiteten; det kan jo vise sig vigtigt at ens læge senere har kendskab til ens skade.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share