Ramius Posted July 25, 2002 Report Share Posted July 25, 2002 Jeg ved godt at man helst skal have proteiner fra animalske produkter da kroppen kan optage størst mulig procentdel af disse, men hvad med proteiner fra fx ris, kartofler, havregryn o.lign. kan man tage disse i betragtning som protein kilder eller bliver den protein der er i disse blot omsat til energi??Og en ting til, hvad består Valleprotein af? Valle lyder mere som en eller anden urt/plante end noget animalsk, men jeg kan jo tage fejl? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crawdaddy Posted July 26, 2002 Report Share Posted July 26, 2002 1) Valle er et restprodukt fra osteproduktion og kommer fra mælk, så ja Valle er et animalsk protein.2) Om man vil tælle proteingram fra ikke-animalske kilder med i ens proteinindtag er en indviduel beslutning. Forskellen fra animalske proteiner er at "vegetabilske" proteiner er inkomplette, dvs. at de mangler en eller flere aminosyrer for at være et komplet protein. Kroppen udnytter bedst komplette proteiner, men det betyder ikke at de inkomplette er værdiløse. Hvis man kombinerer forskellige inkomplette proteiner, kan man opveje de forskellige mangler og derved "lave" komplette proteiner. Jeg kan ikke lige på stående fod sige hvilke madvarer der skal mixes for at få komplette proteiner ud af det og den eneste kombo jeg kan huske er Ris plus Bønner.Måske er der andre der kan komme med flere komboer? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baardi bilder Posted July 26, 2002 Report Share Posted July 26, 2002 >CrawdaddyGælder dennne "sammensmeltning" af "ikke animalske proteiner" og "animalsk protein" også hvis man f.eks. spiser spejlæg på rugbrød!? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nexus Posted July 26, 2002 Report Share Posted July 26, 2002 du kan eventuel læse mere om protein herJeg synes også at BV- listen fortæller på sin egen måde, hvad for nogle proteiner der er mest fordelagtige. Selvfølgelig kan jeg godt se udfra Craw's indlæg at tingene ikke helt er så enkle.......man kan vel nærmest sige at animalske VS ikke animalske proteiner virker i synergi med hinanden...... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crawdaddy Posted July 26, 2002 Report Share Posted July 26, 2002 >BaardiDet gælder alle slags protein. Hvis man forestiller sig proteinerne som søjlediagrammer, hvor hver søjle er en aminosyre, kan man kombinere sine proteiner så man får alle søjler repræsenteret. Nogle proteiner har en lav koncentration af nogle aminosyrer/søjler. Hvis man suplerer med en proteinkilde som opvejer den førstes mangler, får man en bedre overall protein "profil". I princippet ville det være bedst at få flere forskellige slags protein/måltid eller bare i løbet af dagen, men rent praktisk kan det godt være lidt vanskeligt. Især hvis man har et lavt budget. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baardi bilder Posted July 26, 2002 Report Share Posted July 26, 2002 >CrawdaddyDvs. at hvis man spiser ris eller rugbrød til sin tun, så kan man gødt regne med proteinindholdet i ris fordi risene bliver "kombineret" med tun-proteiner!? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crawdaddy Posted July 26, 2002 Report Share Posted July 26, 2002 Tjah det er vel op til dig om du vil regne dem med. Det drejer sig nok alligevel ikke om mere end et par gr hist og her. Det afgørende er at aminosyre profilen i risene, bliver suppleret af tunen på de områder hvor risen er "svag".Det kræver at man ved hvilken aminosyre profil henholdsvis tun og ris har, så det er et lidt større projekt at begive sig ud i ;) Jeg ved det desværre ikke....sorry :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baardi bilder Posted July 26, 2002 Report Share Posted July 26, 2002 >CrawdaddyOk, fair nok, mht. til ikke animalske og animalsk protein..... got the picture! ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramius Posted July 28, 2002 Author Report Share Posted July 28, 2002 Dvs. hvis man sørger for at få en varieret kost, så er der gode muligheder for at kroppen kan bruge de ikke animalske proteiner. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crawdaddy Posted July 29, 2002 Report Share Posted July 29, 2002 Nemmerlig :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.