Kager of DOOOOOOM!


linis
 Share

Recommended Posts

Selv om dette fora er meget for diæter, vægttab mm, så er der trods alt noget der hedder Styrkeløfter hvorfor jeg synes der er behov for en tråd med kageopskrifter :4mewantfood:

(:wink:)

Så bare ind med dem! Kager, muffins, boller og alt godt I plejer at bage. Billeder opmuntres :bigsmile:

Edited by linis
Link to comment
Share on other sites

Jeg starter med en personlig favorit:

Kladdkaka

100 g smør

2 æg

3 dl sukker

2 dl hvedemel

3 msk kakao

1 msk vaniliesukker

Smælt smøret. Pisk æg og sukker godt sammen. Bland alt sammen og kom i form. Bages i 20 min i 175 grad. Smager super med vanilieis eller flødeskum :smile:

kladdkaka.jpg

Link to comment
Share on other sites

Uha, den her tråd er et godt initiativ. Var der ikek chokolade i den kage du lavede i weekenden?

Denne her fortjener også at komme med:

Kæmpeskildpaddebrownies

8 kæmpeskildpadder

50 g smør

4 æg

300 g sukker

1 tsk bagepulver

130 g mel

100 g mørk chokolade

lidt salt

Smelt kæmpeskildpadderne sammen med smørret. Lad det køle lidt af.

Pisk æg og sukker sammen til det bliver luftigt.

Tilsæt mel, bagepulver, salt og hakket chokolade.

Tilsæt den afkølede chokolademasse.

Hæld i en smurt kageform eller i en kageform med bagepapir.

Bag midt i ovnen ved 180 grader i ca. 45 min. eller til den er færdig.

Smager også rigtig godt med en masse hakkede nødder og ekstra chokolade i :innocent:

-Camilla

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Islagkage med Daim

Bund:

4 æggehvider

200 g marcipan

Riv marcipanen på rivehjern og blande det med æggehviderne. Pisk det godt sammen. Kom i en form og bag i ovnen 150 grad ca 30 min. Put i fryseren.

Is:

4 æggeblommer

1 dl sukker

3 dl piskefløde

2 dobbelt daim

Pisk fløden. Pisk blommer og sukker godt sammen så det bliver luftigt. Kom fløden ned i og bland forsigtigt sammen med en ske. Knus daimen og kom den ned i æg/flødeblandingen. Kom over mandelbunden i fryseren og frys i mindst 4 timer.

Sindssygt god!!! :4mewantfood: :4thumbup:

rare-cheesecake.jpg

Link to comment
Share on other sites

Nok den bedste chokoladekage jeg nogensinde har smagt:

Ingredienser:

1kg mørk chokolade(ikke over 75% da kagen ellers bliver for bitter)

1kg smør

1kg sukker

25 hele æg(pasteuriserede)

Fremgangsmåde:

Chokolade og smør smeltes i et vandbad(man skal kunne stikke fingeren i, uden at brænde sig).

Æggene piskes HELT stive(jo længere jo bedre)

Chokoladen vendes i æggene.

Smør en bradepande og drys den med sukker

Hæld 2/3 af dejen i bradepanden

Kagen sættes i ovnen ved 165grader varmluft i 55min

Kagen tages ud af ovnen og køler af i 30min.

Den sidste 1/3 af dejen hældes over den færdige kage, og kagen sættes i køleskab i et døgn

NB: Husk at skære kagen med en varm kniv

Tilbehør:

Ananas i fine tern med frisk mynte og akaciehonning. Evt en god vanilleis

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Nok den bedste chokoladekage jeg nogensinde har smagt:

Ingredienser:

1kg mørk chokolade(ikke over 75% da kagen ellers bliver for bitter)

1kg smør

1kg sukker

25 hele æg(pasteuriserede)

Fremgangsmåde:

Chokolade og smør smeltes i et vandbad(man skal kunne stikke fingeren i, uden at brænde sig).

Æggene piskes HELT stive(jo længere jo bedre)

Chokoladen vendes i æggene.

Smør en bradepande og drys den med sukker

Hæld 2/3 af dejen i bradepanden

Kagen sættes i ovnen ved 165grader varmluft i 55min

Kagen tages ud af ovnen og køler af i 30min.

Den sidste 1/3 af dejen hældes over den færdige kage, og kagen sættes i køleskab i et døgn

NB: Husk at skære kagen med en varm kniv

Tilbehør:

Ananas i fine tern med frisk mynte og akaciehonning. Evt en god vanilleis

Og så siger man sit job op, og bruger de næste 2 år på at dyrke cardio! :laugh: Det bliver vist nødvendigt efter den der Hiroshima-bombe af en kage. :4thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Nok den bedste chokoladekage jeg nogensinde har smagt:

Ingredienser:

1kg mørk chokolade(ikke over 75% da kagen ellers bliver for bitter)

1kg smør

1kg sukker

25 hele æg(pasteuriserede)

Fremgangsmåde:

Chokolade og smør smeltes i et vandbad(man skal kunne stikke fingeren i, uden at brænde sig).

Æggene piskes HELT stive(jo længere jo bedre)

Chokoladen vendes i æggene.

Smør en bradepande og drys den med sukker

Hæld 2/3 af dejen i bradepanden

Kagen sættes i ovnen ved 165grader varmluft i 55min

Kagen tages ud af ovnen og køler af i 30min.

Den sidste 1/3 af dejen hældes over den færdige kage, og kagen sættes i køleskab i et døgn

NB: Husk at skære kagen med en varm kniv

Tilbehør:

Ananas i fine tern med frisk mynte og akaciehonning. Evt en god vanilleis

Den lyder sygt god den der :4mewantfood: Jeg er helt pjættet med hvid chokolade, tror jeg vil prøve og lave den med det :w00t:

Link to comment
Share on other sites

Puffer

4 æg (hviderne skal piskes for sig og blandes ned til sidst)

2 æggeblommer

200 g smør, smeltet

1 dl sødemælk

3,5 dl sukker

4,5 dl hvedemel

2 tsk bagepulver

200 g plade chokolade i store "chunks"

Bages i 175 grader 45-50 min

Glasur:

1 æggehvide

3 dl flormelis

2 spsk kakao

YUUUMMMMMM!!!

Link to comment
Share on other sites

den klassiske kiksekage som vor kære moder/bedstemor lavede den.

250g palmin

250g sukker

125g mørk kakaopulver

3 pastauserede æg

vaniljekiks - helst firkantede. men man kan godt bruge mariekiks. så skal man dog stå og knække hveranden for at dække formen ordentligt.

smelt palminen. og stil det til køling. det skal vare lunkent når du skal bruge det.

æg, sukker og kakao piskes sammen.

hæld palminen i. - hvis man ønsker kan man putte skrællen af en appelsin eller citron, økologisk selvfølgelig, i hvis man lyster.

brug en bageform og læg bagepapir deri. hæld masse og kiks i skiftevis.

kiksekage.jpg

billede er venligst lånt herfra, som også har deres version af en kiksekage.

Edited by apprenti
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
først vil jeg sige, at det er muligvis den bedste tråd på MOL. Godt initiativ!

Er der nogen, der har en opskrift på en god banankage og en rigtig fedtet chokoladekage?

Mit gæt er at indlæg #9 er meget fettet, men ellers har jeg også et bud:

200 g mørk chokolade

200 g smør

3 æg

2 tsk vanillesukker

3 dl flormelis

1 tsk salt

1,5 dl hvedemel

Pisk æg og flormelis godt sammen til en jævn smet. Smælt smør og chokolade i vandbad. Bland det sammen med æg og sukker. Kom vanillesukker og salt ned og til sidst hvedemelet.

Skal bages i 180 grader 25-40 min, afhængig af hvor "blød" man vil have den. Efter cirka 10-15 min kan man komme 50 g hakket halbbitter chokolade over (35-65 procent kakao), så synker det halvvejs ned gennem kagen og ligger der som lækkre stykker at gnave på, når man spiser sin kage :4mewantfood:

En banankage, jeg synes er helt OK:

2-3 meget modne bananer

150 g smør

2 dl sukker

1 spsk kanel

1/2 dl sort kaffe

3 æg

1.5 tsk bagepulver

4.5 dl hvedemel

Bages i 200 grader 55 min

Evt kan man komme lidt blåbær syltetøj ned i smeten, som bare liiiiiiiiiige røres ned. Så der stadigvæk er uopblandede syltetøjområder :w00t:

Link to comment
Share on other sites

Guest Slettet bruger
Mit gæt er at indlæg #9 er meget fettet, men ellers har jeg også et bud:

200 g mørk chokolade

200 g smør

3 æg

2 tsk vanillesukker

3 dl flormelis

1 tsk salt

1,5 dl hvedemel

Pisk æg og flormelis godt sammen til en jævn smet. Smælt smør og chokolade i vandbad. Bland det sammen med æg og sukker. Kom vanillesukker og salt ned og til sidst hvedemelet.

Skal bages i 180 grader 25-40 min, afhængig af hvor "blød" man vil have den. Efter cirka 10-15 min kan man komme 50 g hakket halbbitter chokolade over (35-65 procent kakao), så synker det halvvejs ned gennem kagen og ligger der som lækkre stykker at gnave på, når man spiser sin kage :4mewantfood:

En banankage, jeg synes er helt OK:

2-3 meget modne bananer

150 g smør

2 dl sukker

1 spsk kanel

1/2 dl sort kaffe

3 æg

1.5 tsk bagepulver

4.5 dl hvedemel

Bages i 200 grader 55 min

Evt kan man komme lidt blåbær syltetøj ned i smeten, som bare liiiiiiiiiige røres ned. Så der stadigvæk er uopblandede syltetøjområder :w00t:

Ja super cool tråd :bigsmile: Nu er det bare man er bitter over man ingen ovn har :sneaky2:

Må snart snakke med den udlejer :bottom:

Jeg kunne godt lige bruge lidt kage :4mewantfood:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
mega bump!

jeg skal bulke lidt... jeg timer det altid med julesæsonen så man ikke behøver have "dårlig samvittighed" - hvis jeg da ellers kan få det.

der må være nogen som ligger inde med nogle flere opskrifter!

SKAL det være kager, eller vil du have opskrifter på kalorietæt mad generelt? :bigsmile:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share