linis Posted February 19, 2007 Report Share Posted February 19, 2007 (edited) Selv om dette fora er meget for diæter, vægttab mm, så er der trods alt noget der hedder Styrkeløfter hvorfor jeg synes der er behov for en tråd med kageopskrifter :4mewantfood:()Så bare ind med dem! Kager, muffins, boller og alt godt I plejer at bage. Billeder opmuntres Edited February 19, 2007 by linis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
linis Posted February 19, 2007 Author Report Share Posted February 19, 2007 Jeg starter med en personlig favorit:Kladdkaka100 g smør2 æg3 dl sukker2 dl hvedemel3 msk kakao1 msk vaniliesukkerSmælt smøret. Pisk æg og sukker godt sammen. Bland alt sammen og kom i form. Bages i 20 min i 175 grad. Smager super med vanilieis eller flødeskum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
camillabruun Posted February 19, 2007 Report Share Posted February 19, 2007 Uha, den her tråd er et godt initiativ. Var der ikek chokolade i den kage du lavede i weekenden?Denne her fortjener også at komme med: Kæmpeskildpaddebrownies 8 kæmpeskildpadder 50 g smør 4 æg 300 g sukker 1 tsk bagepulver 130 g mel 100 g mørk chokolade lidt salt Smelt kæmpeskildpadderne sammen med smørret. Lad det køle lidt af. Pisk æg og sukker sammen til det bliver luftigt. Tilsæt mel, bagepulver, salt og hakket chokolade. Tilsæt den afkølede chokolademasse. Hæld i en smurt kageform eller i en kageform med bagepapir. Bag midt i ovnen ved 180 grader i ca. 45 min. eller til den er færdig. Smager også rigtig godt med en masse hakkede nødder og ekstra chokolade i -Camilla Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krea Posted February 19, 2007 Report Share Posted February 19, 2007 Bringer I ud? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dines Posted February 19, 2007 Report Share Posted February 19, 2007 Farlig tråd! Men tror der er nogle kageopskrifter i den store opskriftstråd, hvis nogen gider kigge den igennem... :4mewantfood: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rasmus G Posted February 19, 2007 Report Share Posted February 19, 2007 1. Gå til bageren2. Køb ét stks kajkage3. Nydes afkølet :4thumbup: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
linis Posted March 3, 2007 Author Report Share Posted March 3, 2007 Bringer I ud? Hvis prisen er den rigtige Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
linis Posted March 3, 2007 Author Report Share Posted March 3, 2007 Islagkage med DaimBund:4 æggehvider200 g marcipanRiv marcipanen på rivehjern og blande det med æggehviderne. Pisk det godt sammen. Kom i en form og bag i ovnen 150 grad ca 30 min. Put i fryseren.Is:4 æggeblommer1 dl sukker3 dl piskefløde2 dobbelt daimPisk fløden. Pisk blommer og sukker godt sammen så det bliver luftigt. Kom fløden ned i og bland forsigtigt sammen med en ske. Knus daimen og kom den ned i æg/flødeblandingen. Kom over mandelbunden i fryseren og frys i mindst 4 timer.Sindssygt god!!! :4mewantfood: :4thumbup: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
"Snowball" Posted March 3, 2007 Report Share Posted March 3, 2007 Nok den bedste chokoladekage jeg nogensinde har smagt:Ingredienser:1kg mørk chokolade(ikke over 75% da kagen ellers bliver for bitter)1kg smør1kg sukker25 hele æg(pasteuriserede)Fremgangsmåde:Chokolade og smør smeltes i et vandbad(man skal kunne stikke fingeren i, uden at brænde sig).Æggene piskes HELT stive(jo længere jo bedre)Chokoladen vendes i æggene.Smør en bradepande og drys den med sukkerHæld 2/3 af dejen i bradepandenKagen sættes i ovnen ved 165grader varmluft i 55minKagen tages ud af ovnen og køler af i 30min.Den sidste 1/3 af dejen hældes over den færdige kage, og kagen sættes i køleskab i et døgnNB: Husk at skære kagen med en varm knivTilbehør:Ananas i fine tern med frisk mynte og akaciehonning. Evt en god vanilleis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guarden Posted August 1, 2007 Report Share Posted August 1, 2007 Sej tråd!!!!TTT Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
R0mme1 Posted August 1, 2007 Report Share Posted August 1, 2007 Jaka bov i margarinehav med salamisejl! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oksen fra Århus N Posted August 2, 2007 Report Share Posted August 2, 2007 Nok den bedste chokoladekage jeg nogensinde har smagt:Ingredienser:1kg mørk chokolade(ikke over 75% da kagen ellers bliver for bitter)1kg smør1kg sukker25 hele æg(pasteuriserede)Fremgangsmåde:Chokolade og smør smeltes i et vandbad(man skal kunne stikke fingeren i, uden at brænde sig).Æggene piskes HELT stive(jo længere jo bedre)Chokoladen vendes i æggene.Smør en bradepande og drys den med sukkerHæld 2/3 af dejen i bradepandenKagen sættes i ovnen ved 165grader varmluft i 55minKagen tages ud af ovnen og køler af i 30min.Den sidste 1/3 af dejen hældes over den færdige kage, og kagen sættes i køleskab i et døgnNB: Husk at skære kagen med en varm knivTilbehør:Ananas i fine tern med frisk mynte og akaciehonning. Evt en god vanilleisOg så siger man sit job op, og bruger de næste 2 år på at dyrke cardio! Det bliver vist nødvendigt efter den der Hiroshima-bombe af en kage. :4thumbup: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Melisen Posted August 2, 2007 Report Share Posted August 2, 2007 Sportskage fra La Glace. Når jeg har nedlagt 120+ km landevej i Nordsjælland, så tager jeg nogengange forbi og køber sådan en hjem (plus en kammerat til at holde den ved selskab i min mave) som post workout meal. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yan Posted August 2, 2007 Report Share Posted August 2, 2007 Der burde sættes en advarsel på denne tråd! :4mewantfood: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
linis Posted August 2, 2007 Author Report Share Posted August 2, 2007 Nok den bedste chokoladekage jeg nogensinde har smagt:Ingredienser:1kg mørk chokolade(ikke over 75% da kagen ellers bliver for bitter)1kg smør1kg sukker25 hele æg(pasteuriserede)Fremgangsmåde:Chokolade og smør smeltes i et vandbad(man skal kunne stikke fingeren i, uden at brænde sig).Æggene piskes HELT stive(jo længere jo bedre)Chokoladen vendes i æggene.Smør en bradepande og drys den med sukkerHæld 2/3 af dejen i bradepandenKagen sættes i ovnen ved 165grader varmluft i 55minKagen tages ud af ovnen og køler af i 30min.Den sidste 1/3 af dejen hældes over den færdige kage, og kagen sættes i køleskab i et døgnNB: Husk at skære kagen med en varm knivTilbehør:Ananas i fine tern med frisk mynte og akaciehonning. Evt en god vanilleisDen lyder sygt god den der :4mewantfood: Jeg er helt pjættet med hvid chokolade, tror jeg vil prøve og lave den med det Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
linis Posted August 3, 2007 Author Report Share Posted August 3, 2007 Puffer4 æg (hviderne skal piskes for sig og blandes ned til sidst)2 æggeblommer200 g smør, smeltet1 dl sødemælk3,5 dl sukker4,5 dl hvedemel2 tsk bagepulver200 g plade chokolade i store "chunks"Bages i 175 grader 45-50 minGlasur:1 æggehvide3 dl flormelis2 spsk kakaoYUUUMMMMMM!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apprenti Posted August 3, 2007 Report Share Posted August 3, 2007 (edited) den klassiske kiksekage som vor kære moder/bedstemor lavede den.250g palmin250g sukker125g mørk kakaopulver3 pastauserede ægvaniljekiks - helst firkantede. men man kan godt bruge mariekiks. så skal man dog stå og knække hveranden for at dække formen ordentligt.smelt palminen. og stil det til køling. det skal vare lunkent når du skal bruge det.æg, sukker og kakao piskes sammen.hæld palminen i. - hvis man ønsker kan man putte skrællen af en appelsin eller citron, økologisk selvfølgelig, i hvis man lyster.brug en bageform og læg bagepapir deri. hæld masse og kiks i skiftevis.billede er venligst lånt herfra, som også har deres version af en kiksekage. Edited August 3, 2007 by apprenti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
linis Posted August 18, 2007 Author Report Share Posted August 18, 2007 Ingen direkte kage, men godt alligevel Proteinboller25 g gær4 dl sødmælk2 æg1 æggeblomme150g hytteost2 spsk honning1/2 dl solsikkekerner500-750 g hvedemelHæves 60+20 min. Bages i 225 grad cirka 15 min Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krigeren Posted August 19, 2007 Report Share Posted August 19, 2007 først vil jeg sige, at det er muligvis den bedste tråd på MOL. Godt initiativ! Er der nogen, der har en opskrift på en god banankage og en rigtig fedtet chokoladekage? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
linis Posted August 19, 2007 Author Report Share Posted August 19, 2007 først vil jeg sige, at det er muligvis den bedste tråd på MOL. Godt initiativ! Er der nogen, der har en opskrift på en god banankage og en rigtig fedtet chokoladekage?Mit gæt er at indlæg #9 er meget fettet, men ellers har jeg også et bud:200 g mørk chokolade200 g smør3 æg2 tsk vanillesukker3 dl flormelis1 tsk salt1,5 dl hvedemelPisk æg og flormelis godt sammen til en jævn smet. Smælt smør og chokolade i vandbad. Bland det sammen med æg og sukker. Kom vanillesukker og salt ned og til sidst hvedemelet.Skal bages i 180 grader 25-40 min, afhængig af hvor "blød" man vil have den. Efter cirka 10-15 min kan man komme 50 g hakket halbbitter chokolade over (35-65 procent kakao), så synker det halvvejs ned gennem kagen og ligger der som lækkre stykker at gnave på, når man spiser sin kage :4mewantfood:En banankage, jeg synes er helt OK:2-3 meget modne bananer150 g smør2 dl sukker1 spsk kanel1/2 dl sort kaffe3 æg1.5 tsk bagepulver4.5 dl hvedemelBages i 200 grader 55 minEvt kan man komme lidt blåbær syltetøj ned i smeten, som bare liiiiiiiiiige røres ned. Så der stadigvæk er uopblandede syltetøjområder Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Slettet bruger Posted August 19, 2007 Report Share Posted August 19, 2007 Mit gæt er at indlæg #9 er meget fettet, men ellers har jeg også et bud:200 g mørk chokolade200 g smør3 æg2 tsk vanillesukker3 dl flormelis1 tsk salt1,5 dl hvedemelPisk æg og flormelis godt sammen til en jævn smet. Smælt smør og chokolade i vandbad. Bland det sammen med æg og sukker. Kom vanillesukker og salt ned og til sidst hvedemelet.Skal bages i 180 grader 25-40 min, afhængig af hvor "blød" man vil have den. Efter cirka 10-15 min kan man komme 50 g hakket halbbitter chokolade over (35-65 procent kakao), så synker det halvvejs ned gennem kagen og ligger der som lækkre stykker at gnave på, når man spiser sin kage :4mewantfood:En banankage, jeg synes er helt OK:2-3 meget modne bananer150 g smør2 dl sukker1 spsk kanel1/2 dl sort kaffe3 æg1.5 tsk bagepulver4.5 dl hvedemelBages i 200 grader 55 minEvt kan man komme lidt blåbær syltetøj ned i smeten, som bare liiiiiiiiiige røres ned. Så der stadigvæk er uopblandede syltetøjområder Ja super cool tråd Nu er det bare man er bitter over man ingen ovn har Må snart snakke med den udlejer Jeg kunne godt lige bruge lidt kage :4mewantfood: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
"Snowball" Posted August 19, 2007 Report Share Posted August 19, 2007 Den lyder sygt god den der :4mewantfood: Jeg er helt pjættet med hvid chokolade, tror jeg vil prøve og lave den med det Tror den bliver for sød med hvid chokolade....den er MEGET kraftig i forvejen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
linis Posted August 19, 2007 Author Report Share Posted August 19, 2007 Tror den bliver for sød med hvid chokolade....den er MEGET kraftig i forvejen Ja, så ville jeg lave den med mindre sukker, hvis det var. Men nu er det laaaaaaaaaaaaangt til næste spisedag.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apprenti Posted October 21, 2007 Report Share Posted October 21, 2007 mega bump!jeg skal bulke lidt... jeg timer det altid med julesæsonen så man ikke behøver have "dårlig samvittighed" - hvis jeg da ellers kan få det.der må være nogen som ligger inde med nogle flere opskrifter! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
linis Posted October 26, 2007 Author Report Share Posted October 26, 2007 mega bump!jeg skal bulke lidt... jeg timer det altid med julesæsonen så man ikke behøver have "dårlig samvittighed" - hvis jeg da ellers kan få det.der må være nogen som ligger inde med nogle flere opskrifter!SKAL det være kager, eller vil du have opskrifter på kalorietæt mad generelt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.