Paris-Roubaix 2007


Squatfather
 Share

Hvem vinder Paris-Roubaix 2007?  

25 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

På søndag er det atter tid til cykelløbet over dem alle, Paris-Roubaix. Sidste år vandt CSC´s Fabian Cancellara løbet. Kan han gentage triumfen i år? På trods af at store navne som Hincapie og Zabel er ude med skader bliver konkurrencen om sejren ufattelig hård. Der er tale om et helt unikt cykelløb som stiller et helt ekstremt krav til både materiel og ryttere. Stort set alle ryttere vil under løbets 259km blive udsat for defekt. Løbet er pandekage fladt, men de 28 sektioner med sammenlagt 51,4km brosten vil skabe mere spredning end den vildeste bjergetape. Rytterne rammer første gang brostenene efter 98 km. Derefter kommer de jævnt fordelt i resten af løbet. Helvedet bryder endeligt løs efter 163km, hvor de rammer den berygtede Arenbergskov med 2,4km brosten af den hårdeste slags. Det er ikke et sted hvor man vinder Paris-Roubaix, men mange taber løbet i skoven. Folk vil blive sat håbløst i Arenberg af de bedste, og selv med knap 100 km til mål vil de ikke have en chance for at komme tilbage.

CSC stiller med et utroligt stærkt hold. Ud over sidste års vinder Cancellara har man i Stuart O'Grady en outsider til sejren. O'Grady har fysiken og erfaringen til løbet, men har aldrig formået at være med helt fremme. Desuden kører den bedste dansker i løbet igennem tiderne, Lars Michaelsen på søndag sit livs sidste cykelløb. Lars kan bestemt ikke afskrives i topstriden. Og så sent som i går viste han i Gent-Wevelgerm, at han har ramt formen til karrierens afslutning. Marcus Ljungqvist, Allan Johansen og Matti Breschel er alle folk som på en god dag kan kører et rigtigt godt Paris-Roubaix. Få ryttere i feltet har råstyrke som Ljungqvist og Johansen, og Matti betegnes af mange, bla Boonen, som en fremtidig vinder af de store brostensløb. Holdets to sidste folk er Kasper Klostergaard og Luke Roberts. Begge et par habile brostensryttere, men de vil nok være iblandt dem der sættes til at arbejde tidligt i løbet.

Lampre stiller også med et stærkt hold. Alessandro Ballan kommer med et par dugfriske sejre på brosten i sidste uges Tre Dage ved Panne og søndagens Ronde Van Vlandern. Desuden er sprinteren Daniele Bennati virklig stærk på brosten og veteranen Fabio Baldato har på det seneste vist god form, hvilket lover godt for hans Paris-Roubaix.

Quickstep stiller som vanligt med et stærkt hold til brostenen. De er dog handicapet af, at to af Tom Boonens bedste hjælpere Wilfried Cretskens og Kevin Hulmans højest sandsynligt ikke kommer til start efter styrt i gårsdagens Gent-Wevelgerm. Men med Boonen, samt en anden tidligere vinder Van Petegerm, Steven De Jongh og de formstærke Kevin Van Impe og Gert Steegmans i truppen er holdet nu stadigt iblandt de stærkeste og breddeste. Endeligt må man ikke undervurdere den taktiske side af løbet. I Quickstepbilen sidder Patrick Lefevere og Wilfied Peters, to virklige eksperter i dette løb.

Liquigas kommer også med et slagkraftigt hold. I den tidligere vinder Magnus Backstedt og Filippo Pozzato har de to ryttere som må formodes at kunne kører med om sejren. Backstedt har brugt en lidt alternativ måde at forberede sig på, idet han ikke har kørt sæsonens tidligere brostensløb. Og Pozzato lader til at være i topform. Deres to vigtigste hjælpere bliver Roberto Petito og Manuel Quinziato. Quinziato er selv en mand der kan træde i karekter, såfremt kaptajnerne skulle svigte.

Discovery har i Hincapie´s fravær gjordt Vladimir Gusev til kaptajn. Desuden har de i Stijn Devolder endnu en rytter som må formodes at kunne blande sig i topstriden. Holdet virker ikke så stærkt i bredden efter at Hincapie er ude og Hoste er skiftet til Lotto. Men hjælpere som Matt White, Antonio Cruz og Tomas Vaitkus borger trods alt for en vis kvalitet.

Rabobank stiller med Flecha med en rytter som må betegnes som værende iblandt favoriterne. Desuden har de i Max van Heeswijk og Leon van Bon et par garvede brostenskrigere. Spørgsmålet er så om den øvrige del af holdet har klassen til at hjælpe dem længere end til Arenbergskoven.

T-Mobile stiller med et frygtindgydende hold. I Andreas Klier, Roger Hammond, Berhard Eisel og Servais Knaven har de 4 mand som absolut ved hvad dette løb drejer sig om. Desuden har de i Marcus Burghardt en råstærk rytter som i går vandt Gent-Wevelgerm. Og Burghardt har generelt vist god form i forårets brostensløb. Den resterende del af truppen med Bert Grabsch, Eric Baumann og Lorenzo Bernucci er absolut også stærke ryttere. Bernucci kunne blive en joker der bliver spillet ud i det taktiske spil.

Lotto har i Leif Hoste et af løbets største favoriter. Holdet har dog ikke helt samme bredde som tidligere. Men i Björn Leukemans, Bert Roesems og Tom Steels bør Hoste have hjælpere ved sin side et langt stykke hen i løbet. Hoste viste søndag i Vlandern at formen er i top. Og i så fald er han en af de hurtigste på brostensstykkerne.

Det lille Wiesenhofhold er med på Wild Card. Det skal man absolut ikke lade sig narre af. I Steffen Wesemann har de en af de bedste og mest erfarne klassikerryttere. Han har styrken til at vinde og i Olaf Pollack og Steffen Radochla har det lille hold også kompetent hjælp til kaptajnen.

På de øvrige hold er det primært følgende ryttere man bør holde øje med. Nico Eeckhout fra Chocolade Jacques, Francisco Ventoso og Raivis Belohvosciks fra Saunier Duval, Philippe Gilbert og Frédéric Guesdon fra Française des Jeux, Nick Nuyens fra Cofidis, Thor Hushovd og Julian Dean fra Credit Agricole, René Haselbacher fra Astana, samt Florent Brard, Garcia Acosta og Vicente Reynes fra Caisse d'Epargne.

post-1781-1176385752_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Cancellara gør det.

Han ser stærk ud igen i år.

Cancellara kan bestemt gører det. Han har set uhyggelig stærk ud i både Ronde Van Vlandern og Gent-Wevelgerm inden for de seneste dage. Personligt hælder jeg dog mere til Ballen. Og så ser det T-Mobile hold bare skræmmende ud.

Men jeg skal da indrømme, at jeg på søndag vil sidde med et lille naivt håb om at Lars Michaelsen vinder sit livs sidste cykelløb. Lars har på det seneste vist, at han har ramt topformen til karrierens sidste løb. Han så godt ud på Kemmelberg i gårsdagens Gent-Wevelgerm. Endeligt skal man ikke glemme, at det ikke er mere end to år siden at Lars sidst blev nr. 5 i Paris-Roubaix. Den bedste danske placering i løbets historie (Charles Meyer var altså tysker!). Desuden var det Lars der sidste år gjorde det store arbejde for Cancellara inden denne satte det afgørende ryk ind. Lars ved om nogen hvordan man kører Paris-Roubaix. Han er erfaren og har en ufattelig råstyrke på brostensstykkerne. Lars vil ihvertfald helt sikkert være en af profilerne i sit livs sidste løb. Jeg håber på et flot farvel til den 38-årige Michaelsen. En af dansk cykelsports bedste igennem tiderne.

Edited by Squatfather
Link to comment
Share on other sites

Paris-Roubaix: Go hard or go home - et lille indblik i de tekniske ændringer som nogle af rytterne får foretaget på cyklerne inden Paris-Roubaix.

CSC glade for nyt pavé-stykke - CSC-sportsdirektør Scott Sunderland er meget begejstret over et nyt brostensstykke som er med i løbet. Han mener det kan bruges til at gører løbet hårdere. Dog er han knap så begejstret over at meterologerne lover godt vejr.

Link to comment
Share on other sites

Sån er løbet godt i gang. Vejret i nordfrankrig er godt og der bliver kørt stærkt. Så stærkt at Arenbergskoven formegenligt er et overstået kapitel når TV2 går på kl. 15.05. Eurosport går da heldigvis på allerede kl. 14. :smile:

Indtil videre er der kørt 79km. Så der er 180km til mål på velodromen i Roubaix. De første brostensstykker har rytterne endnu ikke nået. Men på trods af det er der kørt et stort udbrud med 34 ryttere som har et forspring på 3.25.

Gruppen på 34 ryttere

Team CSC - Breschel, O’Grady og Roberts

Quick Step – Tosatto og Van Impe

Lampre-Fondital – Franzoi

Rabobank - De Groot

FDJ – Auger

T-Mobile - B. Grabsch, Hammond og Klier

Predictor-Lotto – Steels og Van Avermaet

Cofidis – Valentin

Milram - R. Grabsch

Skil - Bacquet, Lhotellerie og Goesinnen

Bouygues Telecom – Putsep

Discovery Channel – Bileka

Liquigas – Petito og Willems

Caisse d’Epargne - Portal og Rojas

Gerolsteiner – Kopp og Stamsnijder

Credit Agricole – Dean og Engoulvent

AG2R – Poulhies og Rousseau

Euskaltel – Iriondo

Wiesenhof – Pollack og Wagner

Astana – Mikhailov

CSC og T-Mobile er således rigtigt godt præsenteret i udbrudet. Alle 3 CSC folk i udbrudet er således yderst kompetente på brostenene, og både Breschel og O’Grady må betegnes til at hører til gruppen lige under løbets egenlige favoriter. T-Mobile kan også være yderst tilfredse med at have både Hammond og Klier med i udbrudet. Rabobank, Discovey og Lampre er dem der bør være mindst tilfredse med udbrudet. Lampre har da også taget ansvaret i feltet på trods af at Franzoi absolut ikke er et dårligt kort på brostenene. Det må betyde, at Ballan og/eller Bennati har gode ben.

Udbrudet vil sikkert blive sprængt når de rammer pavéerne og favoriterne vil få kontakt. Men det skulle på ingen måde undre om flere fra udbrudet kan udnytte forspringet og ende i top 10 på velodromen i eftermiddag.

Link to comment
Share on other sites

Efter 111km er udbrydernes forspring oppe på 5.05. De har været over de første stykker med brosten. Gruppen er stadig samlet. Klier, Roberts og Hammond har haft defekt. Portal, Klier og Bacquet har haft problemer med at følge de øvrige på pavéerne. Meget overraskende med Klier som burde være iblandt gruppens absolut stærkeste.

Link to comment
Share on other sites

Arenberg fik ikke den store betydning i år. Udbrudet er snart kørt ind. Eller de rester der er tilbage. Lotto´s "flamske hær" sætter et hårdt tempo. Lars Michaelsen ser MEGET stærk ud. Han har været fremme og tage nogle herreføringer på pavéerne som virkligt har kostet folk bagude. Ljungqvist ser også virklig stærk ud. O´Grady er vist faldet tilbage fra udbrudet til favoritgruppen, men Matti er stadig med i udbrudet.

Edited by Squatfather
Link to comment
Share on other sites

O’Grady vandt foran Flecha og Wesemann. Fantastisk løb af CSC efter den gamle Mapei/Quickstep opskrift; i Paris-Roubaix skal man altid sidde i overtal. CSC sad med Michaelsen og Brechel i frontgruppen, da Weseman angreb i gruppen bagved med Cancellara, Hoste, Gusev, Boonen og de øvrige favoriter. O’Grady kørte efter Wesemann op til frontgruppen og angreb straks da han havde nået kontakt med de forreste. Flot solokørsel af O’Grady. Ærgeligt at Michaelsen styrtede imod slutningen, da han lå til en podieplads i sit sidste løb. Michaelsen kan dog have stor ære af løbet, idet han om nogen var manden der skabte løbet.

Link to comment
Share on other sites

1 Stuart O’Grady (Aus) Team CSC

2 Juan Antonio Flecha (Spa) Rabobank

3 Steffen Wesemann (Swi) Team Wiesenhof Felt

4 Björn Leukemans (Bel) Predictor-Lotto

5 Roberto Petito (Ita) Liquigas

6 Tom Boonen (Bel) Quickstep-Innergetic

7 Roger Hammond (GBr) T-Mobile Team

8 Enrico Franzoi (Ita) Lampre-Fondital

9 Kevin Van Impe (Bel) QuickStep-Innergetic

10 Fabio Baldato (Ita) Lampre-Fondital

Link to comment
Share on other sites

Sad og så formel1, og faldt lidt hen da det var slut. Vågnede så midt under løbet, og må sige jeg kun delvis følger med i cykelløb når touren er igang, men Roubaix er nu ret fedt at se. Ekstra fedt er det når en CSC'er så går hen og vinder overbevisende.

Link to comment
Share on other sites

Sad og så formel1, og faldt lidt hen da det var slut. Vågnede så midt under løbet, og må sige jeg kun delvis følger med i cykelløb når touren er igang, men Roubaix er nu ret fedt at se. Ekstra fedt er det når en CSC'er så går hen og vinder overbevisende.
Jeg følger heller ikke så meget med i cykling, udover tour'en, men det var sq et fedt cykelløb i dag. Det skal jeg helt sikkert se igen til næste år. :smile:

Det er synd og skam når folk kun følger med i Tour de France. Touren er da en kæmpe mediebegivenhed der altid har de bedste etapeløbsryttere til start. Men når det så er sagt er Touren også på flere måder den mest kedelige af de tre store GTs. Tour de France har en tradition for at starte med en masse flade etaper. Oftest er de første 8-10 dage en prolog, en række pandekageflade sprinteretaper, måske en enkelt eller to lettere kuperede etaper, måske en holdtidskørsel, samt en lang flad enkeltstart. Det giver et løb, hvor klassementsrytterne først for alvor kommer i spil i starten af løbets anden uge. Desuden er ASO som arrangere TdF yderst konservative i deres ruteplanlægning. Bjergetaperne går altid til en række klassiske bjergtoppe, hvilket i og for sig er godt nok. Men engang imellem kunne det være godt med lidt nytænkning i den retning.

Giroen og Vueltaen er opbygget langt mere varieret. Her bliver rytterne stort set altid kastet ud på 1-2 bjergetaper allerede i den første uge. Oftest rammes de første bjerge allerede efter 3-4 etaper. De to løb har således bjergetaperne spredt bedre ud over de tre uger end Touren, hvor alperne ligger i en blok og pyernæerne i en anden. Desuden er arrangørne af både Giroen og Vueltaen absolut ikke bange for at prøve noget nyt. De tager ofte nye bjergtinder på programmet. Og de senere år har der i den henseende været mange spændende tiltag af den slags. Vanvittige bjerge som feks Alto de El Angliru som første gang var med i Vueltaen i 99. En stigning som på det stejleste stykke stiger med hele 23,6%! På det punkt står Giroen absolut ikke tilbage for Vueltaen. Her har man de seneste år fundet mange nye stigninger frem til løbet. Feks opstigningen til Plan de Corones/Kronplatz som var med i løbet første gang sidste år, samt Colle delle Finestre som første gang var med i 2005. Begge bjerge med vanvittíge stigningsprocenter og desuden er en del af begge opstigninger på vej uden asfalt som bjergene var på Bartali og Coppi´s tid.

Men de helt store oplevelser i cykelsporten er nu engang i endagsløbene. I går så i selv hvor fantastisk Paris-Roubaix er. Men også andre brostensløb som Ronde van Vlaanderen, Gent-Wevelgerm, samt de mindre brostensløb som Het Volk, Dwars door Vlaanderen og E3 Prijs Vlaanderen er altid garanti for masser af dramatik. Brostenene i disse løb er ikke så vanvittige som dem i Paris-Roubaix (måske med undtagelse af Kemmelberg i Gent-Wevelgerm), men til gengæld ligger brostenene i de flamske løb oftest på stejle stigninger. Desuden er der masser af spændende kuperede endagsløb. Først og fremmest Ardennerklassikerne i Wallonien, Fleche Wallone og Liege-Bastogne-Liege, det schweiziske løb Meisterschaft von Zürich, samt italienske klassikere som Giro di Lombardia og Giro dell'Emilia. Endags løbene bliver ofte kørt mere anarkistisk, idet rytterne ikke sidder med en frygt for at bruge for mange kræfter, så de ikke har overskud dagen efter. Dette i sig selv gør at underholdningsværdien ofte er større end i TdF.

Link to comment
Share on other sites

Endnu et fantastisk spændende Paris-Roubaix. Jeg vil også støtte op om Squatfathers opråb og sige, at hvis man tror at fordi forårsklassikerne er flade eller kun letkuperede, så bliver der kørt som på de flade etaper i Tour de France - ja, så tager man HELT fejl! Der er altid drama for alle pengene :cooldance:

Synd for Michaelsen, at han misser en top 3 placering på et dumt styrt, men omvendt er det en del af cykelsport , at man må undgå "røvtur", hvis man vil vinde. Men jeg må indrømme, at jeg godt kunne have undet ham en podieplads, nu hvor det var hans sidste løb - og især med den styrke og det initiativ han viste undervejs. Lars Michaelsens bedste placering forbliver dermed de to femtepladser han fik i 2002 og 2005.

Lars Michaelsens resultater i Helvedet i Nord:

1995: nr. 30 (Festina)

1996: nr. 50 (Festina)

1997: fuldfører ikke (TVM)

1998: nr. 29 (TVM)

1999: nr. 10 (TVM)

2000: nr. 22 (Francaise de Jeux)

2001: fuldfører ikke (Team Coast)

2002: nr. 5 (Team Coast)

2003: stiller ikke til start (CSC)

2004: nr. 23 (CSC)

2005: nr. 5 (CSC)

2006: nr. 19 (CSC)

2007: nr. 11 (CSC)

I øvrigt er det interessant, at Team CSC for anden gang i træk vinder Paris-Roubaix. Man må sige, at det er et løb holdet har haft en del fornuftige resultater i blandt pga. den langbenede hollænder Tristan Hoffman, der kørte tre top 5 placeringer hjem, heraf en andenplads i 2004 efter den tunge svensker Magnus Bäckstedt.

Bedste "CSC" (Home J&J/Memory Card)-rytter siden 1999.

1999: nr. 20 (Juris Silovs)

2000: nr. 4 (Tristan Hoffman)

2001: nr. 10 (Rolf Sørensen)

2002: nr. 4 (Tristan Hoffman)

2003: nr. 21 (Tristan Hoffman)

2004: nr. 2 (Tristan Hoffman)

2005: nr. 5 (Lars Michaelsen)

2006: nr. 1 (Fabian Cancellara)

2007: nr. 1 (Stuart O'Grady)

Fabian Cancellara blev nr. 19 i år - hans dårligste resultat nogensinde (!), da han er blevet nr. 4, 8 og 1 i 2004, 2005 og 2006.

Stuart O'Gradys bedste placering før 2007 var en 16. plads for 10 år siden i 1997!

Edited by Scorpio
Link to comment
Share on other sites

Bedste "CSC" (Home J&J/Memory Card)-rytter siden 1999.

1999: nr. 20 (Juris Silovs)

2000: nr. 4 (Tristan Hoffman)

2001: nr. 10 (Rolf Sørensen)

2002: nr. 4 (Tristan Hoffman)

2003: nr. 21 (Tristan Hoffman)

2004: nr. 2 (Tristan Hoffman)

2005: nr. 5 (Lars Michaelsen)

2006: nr. 1 (Fabian Cancellara)

2007: nr. 1 (Stuart O'Grady)

Du glemmer at Andrea Tafi blev nr 5 i 2003. Det vil sige at CSC har haft top 5 placeringer 6 år i streg i Paris-Roubaix. Det er jo lige før, at de har overtaget Patrick LeFevre´s Mapei/Quickstep hold som det dominerende hold på pavéerne.

Link to comment
Share on other sites

Du glemmer at Andrea Tafi blev nr 5 i 2003. Det vil sige at CSC har haft top 5 placeringer 6 år i streg i Paris-Roubaix. Det er jo lige før, at de har overtaget Patrick LeFevre´s Mapei/Quickstep hold som det dominerende hold på pavéerne.

Ups, ja for silvan da! :laugh:

En update må se sådan ud:

Bedste "CSC" (Home J&J/Memory Card)-rytter siden 1999.

1999: nr. 20 (Juris Silovs)

2000: nr. 4 (Tristan Hoffman)

2001: nr. 10 (Rolf Sørensen)

2002: nr. 4 (Tristan Hoffman)

2003: nr. 5 (Andrea Tafi)

2004: nr. 2 (Tristan Hoffman)

2005: nr. 5 (Lars Michaelsen)

2006: nr. 1 (Fabian Cancellara)

2007: nr. 1 (Stuart O'Grady)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share