Seiff Posted May 14, 2007 Report Share Posted May 14, 2007 Har flere gange hørt at det brændte sort på kød brød etc skulle kunne give kræft eller ligende.Jeg har googlet lidt og fandt en artikel der omhandlede et stof kaldet arcadilian (sikkert stavet forkert...) som muligvis hvade denne effekt og blandt andet fremkom ved brankning af kød.Er der nogen der ved noget om dette eller eventuelt bare har et link der kan give lidt klarehed? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaDane Posted May 14, 2007 Report Share Posted May 14, 2007 Prøv at søge på frie radikaler, - tror det er det som er linket. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thorhauge Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 Der dannes Poly aromatiske hydrocarboner når du brænder kød på, nogle PAH vides at have en carcinogen (kræftfremkaldende) effekt og andre mistænkes for det.Men man får sku kræft af alt nu om dage. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vandpyt Posted May 27, 2007 Report Share Posted May 27, 2007 Men man får sku kræft af alt nu om dage.Jeps, men den her risiko er nu ret stor, hvis du ikke lever af andet end branket mad. Mave- eller tarmkræft er noget grimt noget.Der dannes også transfedtsyrer ved brankning.'Pyt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.