optagelse af fedt er ikke 100%


AZAK
 Share

Recommended Posts

Hey

Er i skole lige nu og har kemi:P

jeg var i byen i fredags og drak en halv liter fløde :D:D:D

anbefalede det til en af mine pigevenner, men hun sagde at hun bare ville få deller af det.

jeg brugte så den næste time på at fortælle hende at kroppen ikke optager alle kalorierne, men hun mener at kroppen lagre al energien som fedtvæv.

hvem har ret?

Link to comment
Share on other sites

Hey

Er i skole lige nu og har kemi:P

jeg var i byen i fredags og drak en halv liter fløde :D:D:D

anbefalede det til en af mine pigevenner, men hun sagde at hun bare ville få deller af det.

jeg brugte så den næste time på at fortælle hende at kroppen ikke optager alle kalorierne, men hun mener at kroppen lagre al energien som fedtvæv.

hvem har ret?

Hvorfor skulle man drikke en ½ l fløde :blink:

Link to comment
Share on other sites

Fløde og byture er vist noget med at coate maven, så alkoholen optages dårligere (indtil man drikker sodavand). :wink:

Det er jo overdrevet at sige du får deller af ½ liter fløde, men som hovedregel kan du godt regne med at langt det mest optagelige energi i din kost bliver optaget.

Både dig og din veninde kunne sikkert have glæde af stofskifte-artiklen:

http://www.motion-online.dk/sundhed_og_vae...lt/stofskiftet/

Link to comment
Share on other sites

Man siger normalt omkring 95% +- bl.a. kan kædelængde, antal af dobbeltbindinger og mængde af fedt indtaget have betydning for optagelsen.

I hvilket omfang har de forskellige faktorer betydning?`... kun hvis det kan ridses op kort... er der forskel på optageligheden af mættet, enkeltumættet og flerumættet fedt.. i så fald hvor stor er denne forskel :smile:

Edited by TLunau
Link to comment
Share on other sites

I hvilket omfang har de forskellige faktorer betydning?`... kun hvis det kan ridses op kort... er der forskel på optageligheden af mættet, enkeltumættet og flerumættet fedt.. i så fald hvor stor er denne forskel :smile:
Har ikke specifikke tal på hvor stor forskellen er, men det er noget der forskes i og det diskuteres hvorvidt forskellen er stor nok til at have nogen klinisk betydning. Baseret på det jeg har set intil videre mener jeg ikke det har nogen særlig betydning.
Link to comment
Share on other sites

Fløde og byture er vist noget med at coate maven, så alkoholen optages dårligere (indtil man drikker sodavand). :wink:

Det er jo overdrevet at sige du får deller af ½ liter fløde, men som hovedregel kan du godt regne med at langt det mest optagelige energi i din kost bliver optaget.

Både dig og din veninde kunne sikkert have glæde af stofskifte-artiklen:

http://www.motion-online.dk/sundhed_og_vae...lt/stofskiftet/

Grunden til at man kan drikke fløde før en bytur med god effekt er at fedtet er svært nedbrydeligt i tyndtarmen og tager lang tid at behandle. Receptorcellerne sender derfor signal til den lukkemuskel som sidder mellem tarm og mavesæk om at den skal lukke sig sammen. Alkoholen bliver derfor holdt i mavesækken som har et overfladeareal på ca. 0,5 m2, mod de 200-300 m2 i tyndtarmen. Alkoholen bliver derfor optaget meget langsommere i blodet og voila, man bliver mindre fuld :4thumbup:

Hvorvidt fløde hjælper mod mavesår ved jeg ikke, men jeg tvivler faktisk lidt på det.

Undskyld hvis jeg er lidt off-topic

Link to comment
Share on other sites

Grunden til at man kan drikke fløde før en bytur med god effekt er at fedtet er svært nedbrydeligt i tyndtarmen og tager lang tid at behandle. Receptorcellerne sender derfor signal til den lukkemuskel som sidder mellem tarm og mavesæk om at den skal lukke sig sammen. Alkoholen bliver derfor holdt i mavesækken som har et overfladeareal på ca. 0,5 m2, mod de 200-300 m2 i tyndtarmen. Alkoholen bliver derfor optaget meget langsommere i blodet og voila, man bliver mindre fuld :4thumbup:

Hvorvidt fløde hjælper mod mavesår ved jeg ikke, men jeg tvivler faktisk lidt på det.

Undskyld hvis jeg er lidt off-topic

Undskyld hvis jeg er endnu mere off topic; Synes engang at kunne have læst artikel om optagelsen af alkohol - så vidt jeg husker det ud på at "man" ikke at optage noget der har en højere alkolhol % end ca 12-15 % og at det var derfor at man risikerer pludseligt

at få det meget skidt hvis man drikker en del med en høj procent hurtigt....det ligger og venter i mavesækken, til det er blandet op til en for kroppen overkommelig procent - og voila i det det sker bliver al den "ventende" alkohol optaget i blodet på een gang...

resultat følelsen af at blive ramt i hovedet af en lægtehammer.

Er der en sammenhæng ?

Jeg har altid hørt den med piskefløden som et gammel husråd, jeg har dog aldrig hørt om det faktisk virker eller afprøvet det selv...

in vino veritas

Phallas athene

Link to comment
Share on other sites

Undskyld hvis jeg er endnu mere off topic; Synes engang at kunne have læst artikel om optagelsen af alkohol - så vidt jeg husker det ud på at "man" ikke at optage noget der har en højere alkolhol % end ca 12-15 % og at det var derfor at man risikerer pludseligt

at få det meget skidt hvis man drikker en del med en høj procent hurtigt....det ligger og venter i mavesækken, til det er blandet op til en for kroppen overkommelig procent - og voila i det det sker bliver al den "ventende" alkohol optaget i blodet på een gang...

resultat følelsen af at blive ramt i hovedet af en lægtehammer.

Er der en sammenhæng ?

Jeg har altid hørt den med piskefløden som et gammel husråd, jeg har dog aldrig hørt om det faktisk virker eller afprøvet det selv...

in vino veritas

Phallas athene

Piskefløden er noget så herligt som et gammelt husråd som har et bevist fysiologisk grundlag.

Om man har lyst til at drikke ½L piske er en anden ting.

Jeg har aldrig hørt eller læst at alkohol skal fortyndes før den kan optages. Synes det lyder meget usandsynligt og det er i hvert fald ikke nævnt i min biokemibog.

Tror nærmere det er total mængden af alkohol som indtages som er det springende punkt, hvis du pludselig hælder masser af ren sprut ned så er det meget naturligt at føle det som at få en lægtehammer i hovedet :tongue:

Link to comment
Share on other sites

Piskefløden er noget så herligt som et gammelt husråd som har et bevist fysiologisk grundlag.

Om man har lyst til at drikke ½L piske er en anden ting.

Jeg har aldrig hørt eller læst at alkohol skal fortyndes før den kan optages. Synes det lyder meget usandsynligt og det er i hvert fald ikke nævnt i min biokemibog.

Tror nærmere det er total mængden af alkohol som indtages som er det springende punkt, hvis du pludselig hælder masser af ren sprut ned så er det meget naturligt at føle det som at få en lægtehammer i hovedet :tongue:

Det handler ikke om at fortynde alkoholen, men om at "fløde-hinden" brydes, hvorved alkoholen ikke længere holdes i mavesækken. Om stærk alkohol kan forårsage dette ved jeg dog ikke noget om, jeg har altid troet det var kulsyre der gjorde tricket.

Link to comment
Share on other sites

Det handler ikke om at fortynde alkoholen, men om at "fløde-hinden" brydes, hvorved alkoholen ikke længere holdes i mavesækken. Om stærk alkohol kan forårsage dette ved jeg dog ikke noget om, jeg har altid troet det var kulsyre der gjorde tricket.

Jævnfør mit første svar: der er ikke nogen hinde, det handler om hvor åben sphincter pylorus er. Jeg ved ikke hvor lang tid virkningen af fløden varer, det kan jo være at der bliver åbnet godt op for pylorus når fedtet ikke længere "stopper" tyndtarmen, men det vil jeg ikke gøre mig klog på.

Link to comment
Share on other sites

Piskefløden er noget så herligt som et gammelt husråd som har et bevist fysiologisk grundlag.

Om man har lyst til at drikke ½L piske er en anden ting.

Jeg har aldrig hørt eller læst at alkohol skal fortyndes før den kan optages. Synes det lyder meget usandsynligt og det er i hvert fald ikke nævnt i min biokemibog.

Tror nærmere det er total mængden af alkohol som indtages som er det springende punkt, hvis du pludselig hælder masser af ren sprut ned så er det meget naturligt at føle det som at få en lægtehammer i hovedet :tongue:

Har kun prøvet lægtehammeren et par gange i livet - altid i forbindelse med stærk alkehol - en enkelt gang til en julefrokost...min bordherre så det som sin pligt at fulde /fylde mig og mit glas med snaps...en anden gang ved mødet med Absinth. Jeg havde svært ved at ramme cykelstien da skulle hjem...men slap dog hjem uden yderlige skader... :crazy: tror jeg da..

Link to comment
Share on other sites

lidt om mavesår - http://www.netdoktor.dk/Sunderaad/fakta/surmave.htm

et citat herfra...

"Mavesår skyldes i op til 9 ud af 10 tilfælde en bakterie som hedder "helicobacter pyleri". "

så jeg tror desværre at fløde virker skidt, da det næppe kvæler bakterierne.

Præcis, men H. pyleri trives så ved lave pH, så det kunne tænkes at fløde kunne fungere probiotisk, selvom jeg tvivler.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share