BLACKICE Posted November 26, 2002 Report Share Posted November 26, 2002 Ok. er der nogen som kort og præcist kan fortælle mig hvad forskellen på godt og dårligt fedt.Det behøver ikke være den meget detaljerede forklaring, men jeg er mere intereseret i at høre hvad forskellen er , og forskellen på virkningen, og hvor man finder de to typer fedt. Altså i hvilke produkter. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest DBM Posted November 26, 2002 Report Share Posted November 26, 2002 Her er en god artikel om emnet: Fedt nokP.s Hvorfor ikke poste denne tråd under kost? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laush Posted November 27, 2002 Report Share Posted November 27, 2002 skimmede lige artiklen og synes ikke det var nok fokus på:fiskeolie, nærmere EPA og DHA fedtsyrerne. fås bedst ved at spise fed fisk som makrel, sild, laks m.m. Hvis ikke du spiser fisk så tit så suppler med fiskeolie - billigst i flydende form. f.eks. "Tobis" som fås i matas og lign. Da du vægttræner anbefales det at du indtager disse fedtsyrer HVER DAG da de har mange positive egenskaber. Hvis du synes det er for dyrt så skift mellem hørfrøolie og fiskeolie.Mvh Lau Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamp Posted November 28, 2002 Report Share Posted November 28, 2002 Hej Black iceJeg har fundet en hjemmeside, der forsøger at fortælle sine læsere om de forskellige grundlæggende ting så den jævne dansker kan få fornemmelsen af de forskellige ting. Hjemmesiden hedder www.gladogslank.dk - under følgende artikel skitses gode og dårlige fedtstoffer op samt hvilke produkter man skal indtage for at få eller undgå de forskellige fedttyper http://www.gladogslank.dk/index.php?side=erna&id=16Jeg håber, at det er noget du kan brugeKamp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cilius Posted November 28, 2002 Report Share Posted November 28, 2002 også dennefedtstoffets opbygning Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ethan Hunt Posted November 28, 2002 Report Share Posted November 28, 2002 Kan godt kort forklare den molekylære forskel mellem "godt" og "dårligt" fedt.Fedt er organisk materiale, dvs. at det består som "rygrad" af en allerhelvedes masse kul(carbon)-atomer. Med brint-(hydrogen)atomer strittende ud fra osv.Det gode:I det "gode" fedt er der en eller flere dobbeltbindinger mellem c-atomerne. Altså enten alkener eller alkyner. DEnne type fedt kaldes også mono- eller flerumættet fedt. Grunden til at det er godt, er at det er relativt "reaktionsglad", og brydes relativt nemt, og kan bruges i forskellige sammenhænge i kroppen.Det dårlige:I det "dårlige" fedt er der ingen dobbeltbinder. Altså alkaner. Og de er derfor næsten umulige at få til at reagere(for kroppen). Disse kaldes de mættet fedt. De kan altså ikke bruges til en skid for at sige det poppulært, de "sætter" sig bare... Hvis de da ikke bliver skidt ud.Mvh Ethan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.