Power Girl Posted December 15, 2001 Report Share Posted December 15, 2001 :wave: Hej allesammen!Ja, jeg er jo så ny her i dette forum:blush:, og jeg kan se, at der bliver diskuteret meget omkring proteiner og kulhydrater. Jeg har lige nogle spgs.:confused3:, som jeg håber, I kan hjælpe mig med:Kan man få for meget protein i løbet af en dag? - Jeg indtager ca. 35 g protein/dag, hvor størstedelen er sojaprotein.Er det rigtigt, at hvis man indtager for mange kulhydrater i løbet af en dag, og det ikke bliver forbrændt, så lagrer det sig som sukker/glucose/glucogen, og senere vil det blive til fedt?Jeg håber, at I ikke er trætte:rolleyes2: af at diskutere dette og vil hjælpe mig - TAKLEV DANSKT - OG DØ TUNGT Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ff Posted December 15, 2001 Report Share Posted December 15, 2001 Alt energi du indtager som ikke bliver forbrændt vil lagre sig som fedt.Du indtager da forhåbentligt mere end 35g protein dagligt? (medregn lige almindelig mad) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Power Girl Posted December 16, 2001 Author Report Share Posted December 16, 2001 :wave: Hej igen!Sorry :cry_ani: Jeg tænkte mig ikke om. Selvfølgelig indtager jeg mere protein i løbet af en dag.Men kan man indtage for meget protein? Jeg har hørt folk påstå dette!! LEV DANSKT - DØ TUNGT Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lomax Posted December 16, 2001 Report Share Posted December 16, 2001 Velkommen til!Du kan efter min mening aldrig få for meget protein, men det siges at at et almenligt meneste har brug for ca 0,7-8g protein per kg kropsvægt, folk som træner alt efter hvor høj deres forbrænding er bør indtage mellem 1,5-3g per kg kropsvægt, men som sagt jeg mener ikke at man kan få for meget protein, jeg har selv et dagligt protein indtag på 350-400g der er sikkert mange der syntes at der er spild når jeg ikke er på krudt fuck dem!Enyway rart at se nogle flere piger her inde! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jfk Posted December 22, 2001 Report Share Posted December 22, 2001 hej powergirlhvad ang. protein indtag så vil man, vis man er meget aktiv havde brug for 2 gr. pr kg kropsvægt.og vis man ikke vejer over 80-90 kg burde det sagtens kunne fåes ved at indtage en normal kost.hvad der indtages der over vil bare sidde sig som fedt. så skal man bare træne endnu hårdere.jan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas J Posted December 22, 2001 Report Share Posted December 22, 2001 Hej Jan,Jeg går ud fra det er Jan fra AK Frem, udfra initialerne. Velkommen til forummet :)Thomas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Power Girl Posted December 23, 2001 Author Report Share Posted December 23, 2001 Hej jfk.Vil det sige, at proteiner sætter sig som fedt? Sådan har jeg forstået dit svar!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas J Posted December 23, 2001 Report Share Posted December 23, 2001 Det der menes, er at alt hvad du indtager, som du ikke har brug for, sætter sig som fedt. Så enkelt er det. Indtager du mere fedt end du kan forbrænde, så lagres det som fedt. Indtager du flere kulhydrater end du kan forbrænde, så lagres det som fedt (med udgangspunkt i at glykogen depoterne er fyldte). Indtager du mere protein end du kan bruge, så lagres det som fedt. Det er selvfølgelig sagt så simplificeret som det overhovedet kan siges, men det er i bund og grund hvad du er oppe imod.Thomas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Power Girl Posted December 24, 2001 Author Report Share Posted December 24, 2001 Jeg ved godt, det der med, at "det der kommer ind, skal være lig med det der kommer ud".Jeg har bare misforstået funktionen af proteiner så. Jeg troede ikke, man kunne få for meget protein. Men det kommer åbenbart også ind under det ovenover så. :angelgrin: Jeg vil ønske jer alle sammen en glædelig julog et godt nytår Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
atomnissen Posted December 24, 2001 Report Share Posted December 24, 2001 Thomas J>> hmm....nu ved jeg godt at du er meget kompetent, og derfor bliver jeg også pludselig meget usikker. Er du sikker på at et overskud af proteiner vil sætte sig som fedt?? Den gang jeg snakkede med et par pharmaceuter på mit arb. ang. hvor meget protein en menneske krop mon kan optage i timen, sagde de begge to, at de ikke kunne se noget skadeligt i at spise "for meget" protein. De sagde at et evt. overskud bare ville blive udskildt af kroppen, altså komme ud sammen med div. affaldsstoffer sammen i afføringen. ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas J Posted December 24, 2001 Report Share Posted December 24, 2001 Det passer ikke. Når kroppen er i et stadie af overfodring, så kan alt hvad der er overflødigt blive omdannet til fedt. Ved et overskud af protein, kan de overflødige aminosyrer oxideres fuldstændigt til CO2, urinstof og vand. De dannede intermediater kan bruges i lipogenesen (hvor fedtdepoterne øges). Aminosyrer kan nemlig godt omdannes til pyruvate, som under omstændigheder hvor der er brug for energi, vil blive omdannet til acetyl CoA under aerobe forhold, eller lactat under anaerobe forhold. Begge dele bruges i fremstillingen af ATP. Er der ikke brug for energi, som f.eks er tilfældet ved et positivt kalorieindtag, så kan pyruvate bruges i lipogenesen, til dannelse af fedt. Jeg ved ikke hvordan kroppen priotere protein til fedtdannelse i forhold til de andre makronutrienter, men muligheden foreligger altså. De ville da også være totalt tosset at tror man kunne spise kalkun bryst hele dagen lang, uden i teorien at kunne blive fed at det.Thomas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest DBM Posted December 24, 2001 Report Share Posted December 24, 2001 En anden grund til at et for stort protein indtag er uhensigtsmæssigt er, at overskydende mængder protein vil optage plads for vigtige kulhydrater = ydeevnen falder! Ligeledes medfører udskillelsen af overskydende protein ofte en øget urinproduktion = risiko for væskemangel!!MVH, DBM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crawdaddy Posted December 26, 2001 Report Share Posted December 26, 2001 Som det nævnes foroven, så kan alle næringsstoffer lagres som fedt, men der er forskel på hvor let det er for kroppen at gøre dette.Det nemmeste at lagre er fedt og så kulhydrat og tilsidst protein.Det er ret besværligt at omdanne protein til fedt og det meste af energien vil gå tabt under omdannelsen. Derfor er der ikke den store grund til at frygte fedme pga højt proteinindtag. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Claus B Posted December 26, 2001 Report Share Posted December 26, 2001 øget proteinindtag-->risiko for væskemangel????citat fra Carsten Bang:Så skal man vist være mere end bare almindelig sulten Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
atomnissen Posted December 27, 2001 Report Share Posted December 27, 2001 Thomas J>> Tja, det lyder sku rigtigt nok (var også derfor jeg var lidt "bange" for at tvivle på dine ord). Men det kan jo være at dem jeg snakkede med mente, at det ikke kunne betale sig for kroppen at omdanne proteinerne til fedt, og at de derfor ville blive udskildt i afføringen??? Det vil da ihvertfald være dejligt hvis man ikke behøver at tænke på om man får for meget protein (selvom alt den luft i maven, sætter sin naturlige grænse.....) :sick: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crawdaddy Posted December 27, 2001 Report Share Posted December 27, 2001 Atomnissen> hvis du får luft i maven af det protein du spiser, kan det være at du er laktoseintolerant?Har du ellers nogen problemer med at drikke mælk? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas J Posted December 27, 2001 Report Share Posted December 27, 2001 Craw> nu skal du huske at 100 % laktoseintolerance stort set ikke forekommer i norden. Laktoseintolerance skyldes at man ikke producere nok af det enzym som fordøjer laktosen (enzymet laktase). I norden er intagelse af mejeriprodukter en inkorporeret del af vores kultur, og det er derfor yderst sjældent at finde nogen som slet ikke producere enzymet. Problemet er nok nærmere at nogen folk ikke producere nok. Derfor kan det være nok, at skære ned fra 2 liter mælk om dagen, til f.eks 1 liter mælk. Man behøver ikke undgå mejeriprodukter, bare fordi man får gener af at drikke mælk. Det er noget andet i f.eks middelhavslandene, hvor laktoseintolerance er langt mere udbredt.Thomas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Claus B Posted December 27, 2001 Report Share Posted December 27, 2001 faktisk er der 1-2% af danskere, som har laktoseintolerans.Som sagt er det dog mere udbredt i udlandet, hvor Thailand vist nok er det værste eksempel med ca. 98% Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas J Posted December 27, 2001 Report Share Posted December 27, 2001 Claus> er definitionen på laktoseintolerance, at man ikke producere laktase overhovedet, eller er det nok at man producere så lidt at man får gener ved det mindste indtag af mejeriprodukter ??Thomas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Claus B Posted December 27, 2001 Report Share Posted December 27, 2001 Det må være når man får symptomer af laktoseindtagelse.diagnosen kan dog først stilles ved en laktoseabsorptionstest(50g laktose).Man skal så have 2 ud af 3 "rigtige":1) blodsukkerstigning <1.4mM.2) mavesmerter og/eller diaré.3) ratio: max.blodsukkerstigning laktose/max.blodsukkerstigning glikose <0.45Det besynderlige er at langt de fleste laktoseintolerante kan tåle mælk, og dermed producerer laktase indtil ca. 4 års alderen. Dette gælder også de steder, hvor der faktisk ikke er nogen, der kan producere enzymet som voksne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.