Vægttab, muskelopbygning og proteinindtag


lou_weed
 Share

Recommended Posts

Hej allesammen

Jeg er en fed fyr som ikke gider være fed mere. Derfor er jeg holdt op med at æde så meget, og er begyndt at træne 3-4 gange om ugen i fitnesscenter. Det går egentlig ok - siden den 13. april har jeg smidt ca. 5 kg (vejer nu ca. 132 kg).

Jeg er i tvivl om hvordan jeg optimere min kost i forhold til styrketræning.

Min træning består typisk af ca 1 times styrketræning og 45-60 min konditræning (cykel/crosstrainer/roning for fuld skrald).

Jeg forsøger at træne 4 gange om ugen, hvilket dog nogengange kun bliver til tre, da jeg har pænt travlt med arbejde og mit speciale (jeg forventer at få en mere struktureret hverdag når specialet er afleveret).

Jeg kan mærke at jeg har gjort ret gode fremskidt med træningen, særligt konditionstræningen - hvilket motiverer mig meget.

Lige nu er jeg lidt tvivl om, hvordan jeg spiser mest hensigtsmæssigt i forhold til vægttab, da jeg jo også gerne vil have musklerne til at vokse. Sagen er den, at jeg er sådan en pseudo-vegetar, som næsten aldrig spiser kød - er det noget jeg skal bekymre mig om? Jeg spiser i stedet bønner, linser og fisk, men tvivler på at jeg får tilstrækkeligt med protein.

Med andre ord: er det realistisk at tro at jeg både kan tabe mig en masse og bygge muskler samtidig?

Typisk dagskost:

Morgenmad: 1 1/2 dl. havregryn med skummetmælk

Formiddag: gulerødder

Frokost: to skriver rugbrød m. magert pålæg (ofte hytteost/smøreost/mozzarella)

Eftermiddag: 1-2 æbler eller 1-2 skriver knækbrød m. magert pålæg

Aften: en portion sund aftensmad, typisk med brun pasta/ris og masser af grønsager og fisk/bønner/linser/æg

Derudover drikker jeg rigtig meget vand og har skåret dramatisk ned på mit alkoholindtag.

Sidst, jeg modtager gerne gode råd om hvordan jeg holder motivationen, henvisninger til pålidelige diætister og andre tips i det hele taget...

På forhånd tak.

Mvh

Lou Weed

Link to comment
Share on other sites

Hej allesammen

Jeg er en fed fyr som ikke gider være fed mere. Derfor er jeg holdt op med at æde så meget, og er begyndt at træne 3-4 gange om ugen i fitnesscenter. Det går egentlig ok - siden den 13. april har jeg smidt ca. 5 kg (vejer nu ca. 132 kg).

Jeg er i tvivl om hvordan jeg optimere min kost i forhold til styrketræning.

Min træning består typisk af ca 1 times styrketræning og 45-60 min konditræning (cykel/crosstrainer/roning for fuld skrald).

Jeg forsøger at træne 4 gange om ugen, hvilket dog nogengange kun bliver til tre, da jeg har pænt travlt med arbejde og mit speciale (jeg forventer at få en mere struktureret hverdag når specialet er afleveret).

Jeg kan mærke at jeg har gjort ret gode fremskidt med træningen, særligt konditionstræningen - hvilket motiverer mig meget.

Lige nu er jeg lidt tvivl om, hvordan jeg spiser mest hensigtsmæssigt i forhold til vægttab, da jeg jo også gerne vil have musklerne til at vokse. Sagen er den, at jeg er sådan en pseudo-vegetar, som næsten aldrig spiser kød - er det noget jeg skal bekymre mig om? Jeg spiser i stedet bønner, linser og fisk, men tvivler på at jeg får tilstrækkeligt med protein.

Med andre ord: er det realistisk at tro at jeg både kan tabe mig en masse og bygge muskler samtidig?

Typisk dagskost:

Morgenmad: 1 1/2 dl. havregryn med skummetmælk

Formiddag: gulerødder

Frokost: to skriver rugbrød m. magert pålæg (ofte hytteost/smøreost/mozzarella)

Eftermiddag: 1-2 æbler eller 1-2 skriver knækbrød m. magert pålæg

Aften: en portion sund aftensmad, typisk med brun pasta/ris og masser af grønsager og fisk/bønner/linser/æg

Derudover drikker jeg rigtig meget vand og har skåret dramatisk ned på mit alkoholindtag.

Sidst, jeg modtager gerne gode råd om hvordan jeg holder motivationen, henvisninger til pålidelige diætister og andre tips i det hele taget...

På forhånd tak.

Mvh

Lou Weed

Umiddelbart vil jeg da råde dig til at droppe osten til frokost. Der er lidt for meget af mejeriprodukter og det feder altså. Vil kødpålæg til rugbrødet være helt umuligt?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Umiddelbart vil jeg da råde dig til at droppe osten til frokost. Der er lidt for meget af mejeriprodukter og det feder altså. Vil kødpålæg til rugbrødet være helt umuligt?

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah, så slemt er hverken smøreost og hytteost. Mozarella er nok ikke det bedste.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share