MCT på dansk?


Kermit
 Share

Recommended Posts

MCT=medium chain triglycerides.

På dansk vil det vel hedde mellemlange kæder triglycerider.

Begrebet dækker over almindeligt fedt, hvor fedtsyrerne er mellemlange.

Det betyder typisk at de pågældende fedtsyrer har kædelængder på 10-14 kulstofatomer. Almindelige typer af spisefedt indeholder normalt fedtsyrer med kædelængder på 16-20 kulstofatomer.

Rigeste naturlige kilde til MCT er kokos olie/fedt der indeholder ca 60-70% MCT.

Mvh Andreas

Link to comment
Share on other sites

Tak for svaret. Har fundet en side hvor man kan købe MCT olie, men tænker om der er andre steder?

Alle helsekost butikker sælger kokosfedt i disse tider og nogle mærker er ret billige, har set ned til ca 100kr/kg for spisekvalitet kokosfedt. Du kan dog købe billig kokosmælk, hvor du betaler ca 7kr for en dåse der udover ca 70-80g fedt også indeholder nok andet til at det ligefrem smager godt! At spise olie er ret klamt for de fleste i længden specielt hvis vi snakker om større mængder. Kokosmælk smager ok for de fleste og kan bruges som base i en kakaodrik eller frugt smoothie eller i div. madretter.

Link to comment
Share on other sites

Så lige en side der reklamerede for MCT olie. Der er mig bekendt ikke det store belæg for de mirakuløse egenskaber de tillægger der. Der er sandt at det ikke lagres som fedt, så nemt som andre fedtstoffer men det påvirker energibalancen på lige fod med andre næringstoffer. Den positive effekt af fedt på udholdenheden skyldes i øvrigt at musklerne begynder at opbevare større mængder fedt, som dråber inde i muskelcellerne. Og i den sammenhæng har de kortere kæder ikke nogen fordel over de længere. Specielt mættet og enkelt umættet fedt har vidst sig at lede til forbedret udholdenhed i forsøg på cykelryttere.

Den interessante effekt af MCT, er deres effekt på træge menneskers fedtstskifte (mange mennesker har muskler der er dårlige til at forbrænde fedt). Kunne forestille mig at dine muskler er gode til at forbrænde fedt allerede og vil du forøge denne kvalitet skal du blot lave noget træning på tomme glycogendepoter og uden indtagelse energi drikke.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share