dødløft


Ramius
 Share

Recommended Posts

Den korte, simple, ikke teoretiske forklaring:

Når du holder stangen i din hånd, vil den altid prøve at rulle ud af hånden, og derved rotere i en retning. Når så din anden hånd er vendt modsat, vil stangen forsøge at gøre nøjagtigt det samme her. Dog ved at rulle den direkte modsatte vej. Det bevirker så, at stangen ikke kan komme nogen vejne, da de to rorationskræfter modarbejder hinanden :)

Link to comment
Share on other sites

Det kan man lettest illustrere med et eksempel:

Forestil dig, at du holder en vægtstang med dobbelt overhåndsgreb (altså begge hænder med håndfladerne ind mod kroppen). Hvis den vægtstang bliver for tung begynder den at rulle ud af hænderne på dig. Men hvordan ruller den? Når du forsøger at holde fast på vægtstangen griber den ru overflade fat i huden på dine håndflader, og derfor ruller vægtstangen nedad din håndflade. Altså indad.

Forestil dig nu, at du holder med dobbelt underhåndsgreb (begge hænder med håndfladerne væk fra kroppen). I hvilken retning ruller vægtstangen nu, når den bliver for tung? Den ruller stadig nedad din håndflade, men nu peger håndfladen væk fra dig. Den ruller altså udad denne gang.

Nu kombinerer vi så de to eksempler til et mixed grib. Den ene håndflade vender indad og den anden håndflade vender udad. Den mønstrede overflade på vægtstangen griber fat i din håndflade og forsøger at rulle udad i den ene hånd og indad i den anden hånd. Det kan ikke lade sig gøre. Med et mixed grib får du den optimale udnyttelse af gnidningsmodstanden mellem en ru vægtstang og dine håndflader. Derfor kommer det til at virke, som om vægtstangen er limet til dine hænder med et mixed grib.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share