Træningsprogram frem mod spinning marathon


andreahoegh
 Share

Recommended Posts

Hej :)

Jeg er meldt til et 3 timers spinning event d. 31/1 samt et 12 timers event d. 14/3. (Til 12 timers eventet regner jeg med at cykle 6-8 timer selv)

Jeg har de sidste 2 år haft problemer med mine knæ, som har forhindret mig i at løbe og styrketræne tungt med mine ben, men det er nu endelig ved at blive bedre. Er dog stadig forsigtig med for meget belastning og squatter heller ikke endnu.

Jeg har utrolig lidt forstand på konditionstræning, så jeg har brug for gode inputs til et program frem mod eventsne.

Skal jeg tage mange spinningtimer, udholdenhed, intervaltræning, styrke?? Og hvor meget skal jeg restituere?

De sidste par uger har jeg taget 1-2 rimer om ugen + 1 bentræning (derudover ca. 4 x andet styrketræning til overkrop) og har været ret træt i kroppen. Derudover er min gennemsnitspuls på en spinningstime faldet fra 172 til 162 den sidste månedstid, men jeg synes faktisk det er mindst lige så hårdt, hvis ikke hårdere at cykle? Er jeg blevet i dårligere form..

Al hjælp modtages! :)

Link to comment
Share on other sites

Mener en tommelfinger regel for aerob/kondi/løb/cykling er at man må øge sin samlede volumen med 10% hver uge...

så hvis du cykler 3 timer med XXwatt og 70% af din makspuls..

må du "meget firkantet sagt" næste uge træne 3 timer og 18min ved XXwatt og 70% af din makspuls.

Har du nogen ide om hvor meget du vil cykle på de 6-8tmer ?

"Derudover er min gennemsnitspuls på en spinningstime faldet fra 172 til 162" Har du andet data? ... antal trådte watt, modstand, omdrejninger... var spinningtimerne struktureret ens ?

Link to comment
Share on other sites

Hvis du bare har tromlet på med træning i det sidste +4 uger i træk, er en lavere arbejdspuls et klassisk signal om at kroppen er slidt - det behøver dog ikke at være tilfældet, da der som don155 er inde på også kan være mange andre årsager. Men hvis du mener at timerne ikke har været lettere, så.....

Prøv et tage en uge hvor du har lidt ekstra hviledage og samtidigt ikke kører max til træning - hverken spinning eller styrketræning. Kroppen bliver jo brudt ned af træning, så uden hvile kan du faktisk risikere at komme i dårligere form. På den anden side er to spinningtimer og en gang bentræning ikke ret meget for understel og kredsløb, men søvnmangel, stress osv kan spille ind.

De 3 timer vil du nok kunne køre igennem på viljen om formen mangler, bare du ikke lægger for hårdt ud. Men 6-8 timer på en dag kræver betydelig mere indsats end 1-2 spinningtimer om ugen og der skal også dobbelttimer på kontoen, hvis det ikke skal blive et helvede - også for din lænd og popo.

Hvad der kommer af intervaller styrer man jo ikke selv til spinning, så det er ikke en skrue du kan dreje på. Men få kørt dobbelttimer - og er der mulighed for tre i træk, vil jeg kraftigt anbefale det men vent bare med trippeltimerne til de sidste uger op til den lange event. Men træn spinning. Overførslen fra f. eks. løb eller romaskine er ikke stor og sadeltræningen mangler helt. Selv rigtig cykling er noget andet. Og så meget tid har du heller ikke, alt efter hvordan din grundform er. Når du skriver at du ikke har forstand på konditionstræning, antager jeg at du ikke har dyrket voldsomt meget af det.

Hvis du ikke har års erfaring inden for konditionstræning, skal du ikke træne det samme to dage i træk og som don155 skriver, kan du ikke bare skrue voldsomt op for træningen og forvente at det fungerer. Lige at ramme 10% er ikke super vigtigt og heller ikke muligt, når vi regner i spinningtimer. Du kan evt vinde lidt friskhed ved at skære noget af styrketræningen væk. Halvvejs inde i februar kan du prøve med en dobbelttime efterfulgt af en enkelttime dagen efter og se om det går.

Jeg har aldrig kørt så mange spinningtimer ud i et og det er også over 10 år siden jeg sidst har kørt spinning, men det var nok noget i den stil jeg selv ville gøre i dit sted, sådan som jeg læser af dit indlæg din situation er. Men det er jo en lille smule gætværk.

De sidste par dage op til hver event, skal du tage det roligt så kroppen er så frisk som muligt på dagen (og ikke noget med styrketræning af benene tre dage før)

Btw. så lurer jeg lidt på om det i det hele taget er smart, alt efter hvad der er med dine knæ. Godt nok er cykling skånsomt men mange timer med en masse stående kørsel er alligevel ikke nogen walk-over og hvis din teknik ikke er alt for fin kan en ting som stående dobbelttakt være en knædræber.

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Mange tak for svar begge to! :)

Jeg har også tænkt at jeg skulle til at køre dobbelttimer, en time om formiddagen samt en om eftermiddagen eller som du skriver to timer den ene dag og en time næste dag for at fornemme trætheden i benene mm.

Knæene tager jeg lidt hen af vejen, hvis de ikke kan holde til det, så må jeg hoppe fra.

Jeg har desværre ikke watt måler på den cykel jeg har kørt på, så mere end pulsen ved jeg ikke. Så i har nok ret i at der ikke er så meget man kan vide med sikkerhed omkring det.

Mht. erfaring med konditionstræning har jeg dyrket spinning i en del år, men har ikke erfaring med deciderede træningsprogrammer. Derfor er jeg i tvivl om jeg bare skulle køre på med spinning timer i centeret, eller planlægge min egen træning på en spinningcykel.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share