Mette85 Posted April 27, 2003 Report Share Posted April 27, 2003 Jeg har hørt at det ikke er specielt godt at spise hvidt brød hvis man prøver at tabe sig..Men samtidig har jeg hørt at italiensk brød skulle der ikke være så mange kalorier i, men det er jo også hvidt brød...Hvad er bedst??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
candy-man Posted April 27, 2003 Report Share Posted April 27, 2003 Grunden til at hvidt brød ikke er så godt, er fordi det ikke mætter særlig længe. Spis derfor hellere noget groftbrød da det vil give dig en bedre/længere mæthedsfornemmelse. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fistandantilus Posted April 27, 2003 Report Share Posted April 27, 2003 Tjae... Jeg tjekkede lige vores brød. Toastbrød(alm. hvidt brød)=230kcal per 100gram. Rugbrød=210 per 100gram. Da rugbrød så endda, som candy-man siger, mætter bedre, er der vist ingen tvivl om, hvad der er bedst. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tenace Posted April 27, 2003 Report Share Posted April 27, 2003 det handler også om at det kulhydrat der er i hvidt brød er hurtigt ...og det der er i rugbrød er langsomt :) .. og man skal helst holde sig fra de hurtige & raffinerede kulhydrater .. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-=Nosa=- Posted April 28, 2003 Report Share Posted April 28, 2003 at man skal holde sig fra dem passer jo ikke i realiteten. Fordi hvis du vil tage på i mass, så skal man have mange kulhydrater. især efter træning! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MadMan Posted April 28, 2003 Report Share Posted April 28, 2003 (edited) at man skal holde sig fra dem passer jo ikke i realiteten. Fordi hvis du vil tage på i mass, så skal man have mange kulhydrater. især efter træning!Prøv lige at læse det oprindelige spørgsmål ... Mette er ikke interesseret i at tage på i mass - tværtimod ;) Edited April 28, 2003 by MadMan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bonux Posted April 28, 2003 Report Share Posted April 28, 2003 LOL :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mette85 Posted April 28, 2003 Author Report Share Posted April 28, 2003 Nej, det er helt rigtigt...ønsker IKKE at tage på...;) Nå, men så kan jeg vel gode spise hvidt brød..For jeg synes det har den samme mæthed som mørk brød.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Litopsi Posted April 28, 2003 Report Share Posted April 28, 2003 Hvis ikke du decideret har vejet dit brød og sammenlignet kan du ikke konkludere som du gør at det mætter ligemeget. De andre ovenfor taler om mæthedsfornemmelse/vægtenhed - ikke f.eks. pr. skive. Det hvide brød har en tendens til at komme i tykkere og større skiver end det mørke, så hvis du vil være sikker skal du veje brødet og så spise lidt mindre af de hvide end du ville have gjort af det mørke før du kan sammenligne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Natural bodybuilder Posted April 29, 2003 Report Share Posted April 29, 2003 Der er da ikke hurtige kulhydrater i hvidt brød? Hvis du kigger på indholdet, står der at der kun er 1-2g sukkerarter i, men det kan selvfølgelig varierer fra brød til brød. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokr@tez Posted April 30, 2003 Report Share Posted April 30, 2003 Der er da ikke hurtige kulhydrater i hvidt brød? Hvis du kigger på indholdet, står der at der kun er 1-2g sukkerarter i, men det kan selvfølgelig varierer fra brød til brød.Er det kun sukkerarter, der er hurtige kulhydrater :confused2: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Natural bodybuilder Posted April 30, 2003 Report Share Posted April 30, 2003 Rettelse: Nej, jeg har lige set et andet sted, at det ikke kun er sukkerarter, der er hurtige kulhydrater. Så hvidt brød indeholder hurtige kulhydrater, selvom det ikke er sukkerarter :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mette85 Posted May 1, 2003 Author Report Share Posted May 1, 2003 Så konklusionen er altså at man godt kan spise hvidt brød, hvis man vil tabe sig...Skal vel bare holde igen med mængden... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaDane Posted May 1, 2003 Report Share Posted May 1, 2003 (edited) Tjah, der er vel ikke rigtigt noget man ikke kan spise - heller ikke selv om man vil tabe sig. (Hvis mængden er lille nok - Hvis det er helt vildt vigtigt for dig at spise chokolade f.eks. så gør det, - men vid at du samtidigt bliver nødt til at være endnu mere bevidst om valget af den øvrige mad du spiser i løbet af dagen - og prøv så at begræns chokolade mængden det du kan).Men hvidt brød er ikke et oplagt valg. Det mætter dårligt i forhold til den energi det giver, der er få "gode" ting i og hvis du skal tabe dig (være i kalorieunderskud) er det jo endnu vigtigere at få dine gode ting fra den begrænsede mængde mad du spiser (gode ting = vitaminer, mineraler, proteiner - især de essentielle, sunde fedtsyrer m.m.) Edited May 1, 2003 by DaDane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fistandantilus Posted May 1, 2003 Report Share Posted May 1, 2003 Så konklusionen er altså at man godt kan spise hvidt brød, hvis man vil tabe sig...Skal vel bare holde igen med mængden...Hmm... Du bør i hvert fald holde dig under 100 gram om dagen, hvis du ikke kan undvære det. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarvig13 Posted May 1, 2003 Report Share Posted May 1, 2003 (edited) Så konklusionen er altså at man godt kan spise hvidt brød, hvis man vil tabe sig...Skal vel bare holde igen med mængden...Ja - og du kan også godt spise nougat med palmin i piskefløde, og samtidigt tabe dig. ;) Det er simpelthen ikke den rigtige tilgang til problemet. Hvad god spise er ved diæt er, hvor ernæringsrigtigt det er og hvor meget energi det indeholder - begge dele pr. vægtenhed (vigtigt). Det gælder kort og godt om, at hælde det rigtige ned i ædespalten. Og det rigtige er det der- giver kroppen den næring den behøver- indeholder ikke unødvendig energi- mætter- mætter i længere tid af gangenHvidt brød overholder rimeligt fint de første to ting. Men de to sidste taler vi et fødeindtag der kun slår slik med et mulehår. Derfor er hvidt brød ikke optimalt under en slankeperiode. Groft mørkt brød, med sine noget mere komplekse kulhydrater, der ikke er raffineret og som indeholder mange fiber, er laaaaangt at foretække. ;) Edited May 1, 2003 by jarvig13 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokr@tez Posted May 2, 2003 Report Share Posted May 2, 2003 Rettelse: Nej, jeg har lige set et andet sted, at det ikke kun er sukkerarter, der er hurtige kulhydrater. Så hvidt brød indeholder hurtige kulhydrater, selvom det ikke er sukkerarter :D hehe det tænkte jeg nok ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.