Styrkeløft sites


Guest
 Share

Recommended Posts

De 2 du nævner er klart blandt de bedste Thomas, men jeg har en række sites som jeg synes man kan finde masser af god info på. Mange af dem er diskussionsforums (der er også et par strongman sites imellem), men det er ofte også der man finder rigtig god træningsinformation. Det er ikke altid det er artiklerne som giver de fleste guldkorn. Mange af de sites jeg lister, bliver besøgt af top US styrkeløftere, som man kan trække lidt på:

http://www.goheavy.com/forums/

http://www.mcshane-enterprises.com/DPF/

http://pub16.bravenet.com/forum/show.asp?usernum=1324920833

http://www.olympus.net/personal/cablebar/

http://www.elitefitnesssystems.com/

http://www.angelfire.com/pe/txpls/index.html

http://danjohn.org/coach.html

http://www.zyworld.com/powerlifting/

http://weightrainer.virtualave.net/index.html

http://pub26.ezboard.com/foldschoolstrengt...0757frm1?page=1

http://www.strengthcats.com/home.htm

http://www.amerross.com/bulletin/messages/...ber1120000529pm

Det var en samling af links som alle indeholder brugbar info. Det er bare om at sortere fra hvor det er nødvendigt.

Thomas

Link to comment
Share on other sites

Kanon. Så er det bare med at suge til sig af info! Jeg er bekendt med flere af de forums du har oplistet Thomas, men langt fra dem alle.

Jeg har desværre på fornemmelsen, at flere af de amerikanske forums specielt benyttes af "super hardcore" styrkeløftere, som ikke bare træner avanceret, men også supplerer med meget avancerede "medicinske" programmer. Det synes jeg er meget synd, idet det dermed bliver sværer at gøre styrkeløft sporten til en alment accepteret sport. Fx synes jeg det er trist med de amerikanske styrkeløft forbund, som arrangerer stævner uden doping kontrol. Godt IPF og DSF holder sig til det olympiske doping reglement! (Håber I kan accepterer mit lille moralske opstød :))

Link to comment
Share on other sites

Giver dig helt ret. Men du bringer faktisk et ret interessant emne op. Bør der være forskel på hvordan en steroide misbrugende og ikke-misbrugende styrkeløfter træner. Folk nævner det altid, "hans program er ikke relevant, for han er på steroider". Den holder sgu kun delvist. Det er klart at steroide misbruger har en restitutions fordel, men det forekommer mig ikke som værende det "nat og dag" spørgsmål folk gør det til. For det første, så er ESSENSEN i programmet relevant for alle. Det der gør forskellen, er at steroide misbrugerne kan restituere sig fra større workload. Måden som de organisere sin træning på, procenterne de anvender, øvelserne de anvender, peaking procedurerne de anvender, alle disse ting er relevante om du tager steorider eller om du ikke gør. Det som man skal være varsom med, er deres volumen og frekvens. Når det er sagt, så siger erfaring mig at det ikke betyder det store alligevel, hvis man langsomt opbygger sin work capacity. Hvilket du alligevel er nødt til. Du er nødt til at opbygge en vis tolerance for volumen og workload. Hvis du kun kan restituere dig fra 2 tunge sæt i ugen, så kan jeg garantere dig at du ikke bliver verdensmester i styrkeløft. Olympiske vægtløftere løfter afsindigt mange tons på en måned. Hvis de skar ned på den workload som de har bygget op til igennem mange år, så ville deres niveau falde. Det er så simpelt. Jeg har flere eksempler på at man kan stige på programmer som af de fleste betegnes som steroide programmer. De styrkeløfts programmer som Boris Sheiko laver til de russiske vægtløftere, bliver af mange betragtet som steroide programmer, da det er er almen viden at de russiske styrkeløftere spiser mere end gulerødder. Til trods for dette, så har flere i det center jeg træner i steget meget voldsomt på meget kort tid på hans begyder programmer. Som jeg ser det, så kommer det mere an på hvad niveau man er på, end på hvor mange medikamenter man er på. Louie har også observeret, at mange af de doping frie atleter som prøver WSB programmet, tolererer workloaden næsten ligeså godt som dem der er på steroider. Det kan godt være deres fremgang ikke er ligeså hurtig, men Rom blev ikke bygget på en dag.

Det jeg prøver på at sige, hvis jeg skal sige det meget kort er, at man skal passe på med at afskrive træningsmetoder og programmer, bare fordi dem som bruger dem er på steroider. Der skal meget små tilpasninger til før programmet kan bruges af alle. Folk har en uheldig tendens til at afskrive dem helt.

Thomas

Link to comment
Share on other sites

Jeg er enig! Diskussionen kører vist på elitefitness forum (tror jeg det var).

Min harme går også mere på, at styrkeløft ikke er bredt respekteret som sport pga dopingmisbrugene atleter, og det synes jeg er synd!

Apropro russiske atleter, har du så set resultaterne fra Russian Cup på www.styrke.dk . Det er seriøst mange kilo de russere kan løfte. Mon ikke det skyldes en masse små 5 mg "russere" :(

Link to comment
Share on other sites

Jeg er helt enig med dig. Jeg er dog egentlig ligeglad med om folk tager steroider eller ej. Jeg synes bare det er urimeligt at folk som tager dem skal have lov at stille op i konkurrence hvor folk som ikke tager dem gør. Selvom der testes for doping, så er det jo ikke alle som ryger igennem testen. Det er jo kun stikprøve testning. Der kan derfor være mange som tager den slags, som stiller op på lige fod med ærlige atleter. Det synes jeg er forkert.  

Hvad angår russerne, så tvivler jeg meget stærkt på at de har en eneste atlet som aldrig har taget noget. Men bortset fra det, så er russerne yderst dygtige atleter som træner ultra hårdt.

Thomas

Link to comment
Share on other sites

I bund og grund kan jeg da også være ligeglad med hvad andre gør med hensyn til doping. Det irriterer mig bare, at det ikke er lige så accepteret at dyrke styrkeløft, som det fx er at spille fodbold, og det tror jeg delvist skyldes at sporten tidligere har været betændt. Pointen er, at inden for visse styrkeløftforbund accepteres doping som en del af sporten, og det påvirker hele sportens image. I forvejen kæmper vægtløftning og styrkeløft jo med et image problem i forhold til den almene befolkning, selv om jeg har på fornemmelsen, at det er blevet meget bedre de sidste år.

Link to comment
Share on other sites

apropro dit speciale/opgave Thomas J; var det ikke en ide at stille spørgsmålet:

"Bør det være ulovligt at bruge doping?"

eller noget lign.?

Ideen lyder nok bekendt og en eller anden nævnte den sikkert da du spurgte om ideer, men faktisk er det et rimeligt kontroversielt område.

Hvis man stod med problemet for første gang den dag i dag, er jeg ikke sikker på ufaldet, så en bred debat var nok ikke af vejen :)

- - - - - -

Naiv? Måske :(

Dum? Forhåbentlig ikke :)

Link to comment
Share on other sites

Jo, det kunne være en udemærket ide, men jeg tror doping problematikken er let at brænde nallerne på. Jeg tænker ikke så meget i tabu baner, men på argumentationsgrundlag. Det er nemt at arugmentere for eksempelvis organdonation, da det på en meget tydelig måde gavner sygehusvæsenet og de syge. Det er derfor nemmere at stille argumenter op for hvorfor og hvorfor ikke. Hvis vi f.eks tager udgangspunkt i om folk ikke skulle have lov at bruge doping for at opbygge en krop de kunne være glad for, så er vi over i en psykologisk analyse, og det bliver umiddelbart sværere at stille for og imod argumenter op. Men ideen er udemærket. Jeg havde nu forestillet mig at vælge et emne som ligger lægerne lidt mere nært en doping problematikken, da det trods alt er læger som skal rette opgaven :)

Thomas

Link to comment
Share on other sites

Jo det er da rigtigt nok, men det må jo helst ikke blive en filosofisk diskussion. Meningen er at man skal kunne se en problemstilling med medicinsk-etiske øjne. Det er jo ikke lægevidenskaben som har legaliseret alkohol og tobak. Det er staten som står for den gerning. Lægevidenskaben gør jo gang på gang opmærksom på at alkohol og tobak er skadeligt. Hvis man skal se på problematikken doping med medinsk-etiske øjne, så skal man vurdere om hvorvidt de sundhedsmæssige riscisi der er i forbindelse med doping misbrug, opvejes af de eventuelle postive ting der måtte være for patienten, ved at få en pænere krop (hvilket må være en psykologisk anskuelse). Er det lægens job, at gøre en persons livskvalitet bedre med doping ?? Er det ikke nærmere et psykologisk problem hos patienten, som bør behandles anderledes ?? Det er klart at jeg ikke nødvendigvis behøver at tage et emne op, så kan forsvares etisk. Jeg kan jo også afvise problemer med medicinsk-etisk øjne. Jeg ville dog hellere tage et problem op, som man på rimelig vis kunne forsvare brugen af. Det kunne f.eks være aktiv dødshjælp, men det virker bare som et alt for oplagt emne, og jeg prøvede derfor at få ideer til andre emner indenfor lægevidenskaben, som kunne tåle en medicinsk-etisk vurdering.

Thomas

Link to comment
Share on other sites

jeg kan godt se problemet, men efterhånden lader det til, at spørgsmålet om hvornår en given stimulans skal forbydes desværre nok mest et spørgsmål om hvor muligt, det er at håndholde et forbud.

Som du selv siger ved alle at alkohol er skadeligt, men stort set alle bruger det alligevel, hvilket der heller ikke er mange der kan se noget galt i. Men når man så hører at ca. 20% af alle sundhedsudgifter i DK er pga. alkohol sætter det det ligesom i et andet perspektiv.

Aktiv dødshjælp er for åbenlyst? Tja, måske nok, men hvad så med det brede spg:

"den enkelte frem for de mange"

Der er det både transplantationer og dyre beh. kontra mange billige beh.

Et sidste spg. kunne være ventelisteproblematikken.

Er det et nødvendigt onde eller en god ide?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share