Fedt slanker!


Jørgen L
 Share

Recommended Posts

Kødrige slankekure er vel proteinrige slankekure - og som sådan er de vel bedre til at holde på muskelmassen. Det er vel fint nok.

Jeg tror ikke det er speciel godt at gnaske kød hele dagen som slankekur, men mange på kur er voldsomt bange for kød - og kommer nok til at mangle protein (da de samtidigt forsøger at være i energiunderskud - og har det som deres primære mål. De har derfor typisk ikke overskud til også at finde gode proteinrige vegatabilske fødevarer). Som modvægt til det giver det måske mening?

I form har en lidt anden holdning:

Dr. Atkins diæt

Dr. Atkins diæt er blevet utrolig populært i USA og utrolig udskældt fra ekspertside. Kuren går stort set ud på, at man skal spise det modsatte af, hvad de officielle anbefalinger ellers fortæller. Man skal i praksis spise mere fedt, også det ellers usunde mættede fedt, og samtidig spise mindre kulhydrater. Det lyder som det rene volapyk og det er det også. Med mindre man samtidig tæller kalorier eller spiser meget ensformigt, så er det usandsynligt, at man vil tabe sig på denne diæt. Tværtimod vil de fleste tage på af Dr. Atkins kostsammensætning.

Derudover kan diæten ikke dække alle kroppens behov for vitaminer og mineraler, og den indeholder alt for meget mættet fedt, der øger blodets indhold af kolesterol.

og
Anti-kulhydrat diæten

Denne diæt ligner i praksis meget Dr. Atkins kur. Den er baseret på en misforstået frygt for kulhydrater og deres evne til at stimulere frigørelsen af hormonet insulin.

I USA er kuren blevet et stort hit, siden den populære talkshow vært Oprah Winfrey begyndte at støtte kuren offentligt. Kuren giver ganske rigtigt et stort vægttab de første dage, da man i starten tømmer kulhydratdepoterne, hvori der også er lagret meget vand. Men det er ikke fedt, man taber.

På længere sigt er kuren ret ulidelig at følge, da både hjernen og musklerne foretrækker kulhydrater som energikilde.

Link to comment
Share on other sites

Der er faktisk nada nyt under solen. Hvis du er i kalorieunderskud, så taber du dig - mens du ved et kalorieoverskud tager på. Jeg har lige læst lidt videre på iforms hjemmeside (der hvor DaDane har hentet citaterne), og det er sku ikke videre imponerende information der gives. Per Brændgaard Mikkelsen går igennem en bunke forskellige diæter, uden at bidrage med noget af betydning...

Med mindre man samtidig tæller kalorier eller spiser meget ensformigt, så er det usandsynligt, at man vil tabe sig på denne diæt. Tværtimod vil de fleste tage på af Dr. Atkins kostsammensætning.

Ja gu fanden... og det samme gør sig gældende ved en diæt med 10% fedt. Hvis du er i kalorieoverskud og du fodrer dig selv med massere af kulhydrater, så vil fedtet ALDRIG blive forbrændt i nævneværdig grad, hvorfor det selvsagt vil blive lagret... det samme gør sig gældende med ketoniske diæter.

Det eneste valide punkt i hans kritikpunkter, er manglen på variation i madudformningen.. :blink: ved en ketonisk diæt - spiser du i stedet efter Atkins forskrifter (40-30-30 fordeling), så er der stadig plads til massere af kulhydrater. Selvsagt skal du være i kalorieunderskud som ved alle andre diæter - intet nyt under solen der.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share