DaDane Posted May 29, 2003 Report Share Posted May 29, 2003 Jeg har købt nogle forskellige fedtfattige (skummetmælks) yoghurt.En af dem jeg fik fingrene i var Minimum. 1% af indholdet er Inulin. Så vidt jeg kan se er det et sødemiddel.Er der nogen der ved noget om det - kan fortælle hvad det er? (Syntetisk sødestof som aspartam, naturligt sødestof som frugtsukker eller noget helt 3. - Og naturligvis også gerne om gode/dårlige egenskaber ved Inulin). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaDane Posted May 29, 2003 Author Report Share Posted May 29, 2003 Måske kan det ligefrem være godt på en kurDen Grønne Bogense Pille er et naturligt kosttilskud sammensat af koncentrat fra kaktusplanten Nopal og den vandopløselige kostfiber Inulin fra Cikorieroden.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fistandantilus Posted May 29, 2003 Report Share Posted May 29, 2003 Måske kan det ligefrem være godt på en kurJeg har hørt, det skulle være godt på en kur. Bare ikke sådan en kur du tænker på.Jeg tror de ved en hel del om insulin på bodyhouse. -Også uden for den sammenhæng. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hessel Posted May 29, 2003 Report Share Posted May 29, 2003 Menes der inulin eller insulin? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hessel Posted May 29, 2003 Report Share Posted May 29, 2003 Inulin er et kulhydrat, opbygget af lange kæder afsluttet af glukose, deraf navnet fructooligosakkarider (FOS). Det særlige ved Fos Inulin er, at det passerer stort set uændret gennem fordøjelseskanalen, indtil det når tyktarmen til gavn for de positive tarmbakterier. Det betyder bl.a., at hverken blodsukker- eller insulin-niveauerne i , blodet hæves, hvad der gør Fos Inulin til en ideel kulhydratkilde for diabetikere. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaDane Posted May 29, 2003 Author Report Share Posted May 29, 2003 Menes der inulin eller insulin? inulin - uden sOg tak for info! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Natural bodybuilder Posted May 29, 2003 Report Share Posted May 29, 2003 Hvor har du købt de der minimum skummetmælks yoghurt DaDane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Claus B Posted May 29, 2003 Report Share Posted May 29, 2003 Det betyder bl.a., at hverken blodsukker- eller insulin-niveauerne i , blodet hæves, hvad der gør Fos Inulin til en ideel kulhydratkilde for diabetikere. :confused2: sikke da en gang nonsens Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaDane Posted May 29, 2003 Author Report Share Posted May 29, 2003 Hvor har du købt de der minimum skummetmælks yoghurt DaDane Føtex (på strøget i Silkeborg, men mon ikke det er det samme i alle Føtex?) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaDane Posted May 29, 2003 Author Report Share Posted May 29, 2003 Det betyder bl.a., at hverken blodsukker- eller insulin-niveauerne i , blodet hæves, hvad der gør Fos Inulin til en ideel kulhydratkilde for diabetikere. :confused2: sikke da en gang nonsens Er det noget du kan uddybe? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Natural bodybuilder Posted May 29, 2003 Report Share Posted May 29, 2003 Jo det har du nok ret i ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Claus B Posted May 29, 2003 Report Share Posted May 29, 2003 en kulhydratkilde, som ikke metaboliseres af kroppen selv er per definition en "fiber" - der kan så nedbrydes af bakterier i tyktarmen til korte fedtsyrer, som så ernærer tarmens overfladeceller lidt bedre, end de normalt ville blive - eller det er i hvert fald teorien.Ideelt set, skal vi alle have fibre, og det får vi også. Ideelt set skal vi alle også have kulhydrater, som vi kan nedbryde og det skal diabetikere også have - sukker er ikke "giftigt" for diabetikere, som nogle tror.Et kulhydrat, som ikke kan benyttes er derfor selvf. ikke ideelt - heller ikke for diabetikere Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TF vol. II Posted May 29, 2003 Report Share Posted May 29, 2003 (edited) Nu er der jo ikke så mange Føtex´er, men jeg mener da bestemt også at have set dem i Ghetto :4dog: Edited May 29, 2003 by TF vol. II Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antaeus Posted May 30, 2003 Report Share Posted May 30, 2003 (edited) I sin tid skrev jeg speciale om inulin og frukto-oligosakkarider som funktional foods.Her er en meget kort introduktion:Inulin optages ikke over tyndtarmen, men når tyktarmen uforandret, hvor de fermenteres af bifidobakterier (mælkesyrebakterier), som øges stærkt i antal. Herudover tyder meget på at patogene bakterier reduceres. Der er endvidere forsøg som tyder på at cholesterol reduceres. Inulin hører til gruppen prebiotika, dvs. substanser som stimulerer en eller flere gavnlige bakterier, her bifidobakterier. Bifidobakterier er de som typisk tilsættes i probiotika, dvs. direkte tilførsel af gavnlige bakterier i diverse piller og mælkeprodukter.Tilførsel af inulin virker normaliserende på tarmen således at denne fungerer optimalt. En normal og god tarmfunktion (herunder mikroflora) har stor betydning for helbredet, bl.a. for immunforsvaret samt en række andre faktorer.Sukker er ikke gift for diabetikere, men de skal passe på med indtaget. Diabetikere ønsker vel lige som os andre søde sager engang imellem og her er produkter tilsat inulin (især de med kortere kæder) velegnede fordi de er usædvanlige søde, stimulerer ikke blodsukkeret og er samtidig gavnlige for tarmmiljøet. I de længere kæder søder inulin ikke, men har stadig samme effekt på tarmmiljøet. I Japan er inulin og frukto-oligosakkarider en af de mest almindelige ingredienser i funktional foods.Bivirkninger: Kan evt. give en smule oppustethed og luft i maven ved 8-20 g/d. Større mængder end 20 g/d bør ikke indtages da dette giver flere og kraftigere bivirkninger. Edited May 30, 2003 by Antaeus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaDane Posted May 30, 2003 Author Report Share Posted May 30, 2003 Cool - lækkert med nogen der ved noget om det.Der er ca. 10 gram inulin i en liter yoghurt. Det er ikke så tit jeg spiser det (en gang eller to om ugen) - og når det sker plejer det at være en hel liter på en gang. Men det skulle jo sådan set kun være en positiv ting så. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Claus B Posted May 31, 2003 Report Share Posted May 31, 2003 nu reklamerede de jo også for inulin som værende "en ideel kulhydratkilde for diabetikere".at det så måske er et godt sødemiddel er jo ikke det samme som en ideel kulhydratkilde.En kulhydratkilde, hvor man ikke kan udnytte kulhydraterne, er for mig at se langt fra ideelt, uanset at det virker sødende og sjovt nok heller ikke øger ens blodsukker. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antaeus Posted May 31, 2003 Report Share Posted May 31, 2003 Du har helt ret Claus B at man ikke kan kalde det en ideel kulhydratkilde. Det er en prebiotika, dvs. en fiber med specielle positive egenskaber for tarmmiljøet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaDane Posted May 31, 2003 Author Report Share Posted May 31, 2003 Øh ikke at jeg sådan set er så bange for det nu, men hvad er bivirkningerne ved mere end 20g / dag? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Claus B Posted May 31, 2003 Report Share Posted May 31, 2003 som antaeus siger: oppustethed og luft(som flatulens).Meget stærk luftudvikling i tarmen vil føles som stærk smerte(laktoseintolerante kender bl.a. til det).Man får lyst til at ligge ned og bare slappe af.Store mængder fibre kræver store mængder vand(problemet ses oftest hos ældre). Hvis de ikke får det, kan man få "træg mave" eller direkte forstoppelse.Man vil evt. kunne få malabsorption, dels pga. hurtig transittid pga. fibrene og indtaget af andre følgestoffer og dels pga. bakteriekolonisering af tyndtarm.Man kunne forestille sig en lidt nedsat evne til kardioudførelse, da tarmen er "aktiveret" i længere tid.Man bruger desuden inulin som del af en forskningsmetode for nyrersygdomme(ligesom kreatin-kreatinin), så det kan give misvisende resultater.der findes sikkert mange flere, men tror nu ikke, at du behøver bekymre dig nævneværdigt :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.